Fitolį laiko apie mėnesį, žaliavą galima pakeisti kelis kartus, o kad būtų šiltai ir jei indas skaidraus stiklo, galima tamsiu popierium, medžiaga apvynioti - geriau šyla.. Rašo kai kur kad kas 7 dienas keisti žaliavą. Aš manau, gležnus augalus galima keist taip dažnai, o kietesnius, storesnius, grubesnius - rečiau, kad spėtų gėriai išmirkti. Taigi plaukų šaknis galėsit trinti maždaug po mėnesio. Bet jei labai norisi, šaukšteliu pasisemkit tam kartui ir anksčiau, niekas nenušaus dėl to.
Emu taukų turiu, kelių rūšių (tirštumas ir įsigėrimas skiriasi). Odai kremuose naudoju kaip vieną iš aliejų, man patinka kai yra kas nors iš gyvūnų riebalų - emu arba ghi sviesto truputis. Bet jokiais stebuklais netikiu. Ligų neišgydys, pagelbėti gali daugelis pigesnių priemonių, tas pats ghi sviestas, visai nebrangus, jei pati pasigaminsite; naminiai paukštienos (vištienos) taukai, namų sąlygom išlydyti, žvėrelių taukai, jei galit gauti (kiškių, barsukų). Kur apie stebuklus rašo, supraskite, kad tai reklama. Kiek lieknėjimui papildus pardavėjai giria - ar bent maža dalis pasitvirtina? Tyrimų, kad emu taukai daro stebuklus, neradau. Labai super atkakliai neieškojau. Linų sėmenų aliejus - daro, tyrinėta. O apie emu taukus visur ta pati pasaka sekama. Gal pardavėjų paklauskit, kuo remdamiesi teigia, kad gydo raumenų skausmus ir dermatitą? Taigi, jūsų reikalas, pirkti ar ne. Odai tikrai jie faini, man skystesni, lengvesni labiau patiko, bet stebuklo tikrai nėra.
Asta-pasta, dar pamiršau, kad į makalą dėjau kiečių žolės viršūnių. Netinka nėščioms, nes turi tujono, emenogoginė žolė, netinka alergiškiems kiečiams žmonės, įspėjimus surašau. Aš ant savęs eksperimentuoju ir ieškau, kas gali suveikti. Mano slinkimas nulemtas genetiškai, hormoniniu pagrindu, slenka kaip vyrams nuo kaktos, smilkinių - ten labiausiai išretėjo. O kiečiai turi įvairių flavanoidų, kurie panašūs į estrogenus. Tikiuos - va gal man ims ir tiks tas variantas. Darysiu ir fitokio, ir tinktūros, ir hidroliato, tik gal dar palauksiu, kad žiedai imtų skleistis.
http://pubs.acs.org/....1021/jf9801264