Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,24tema

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 07 02, 10:25)
Asta, aš irgi jau su chna dažausi. Bet dedu į masę gana daug šilko amino rūgščių ir truputį peptidų (tarkim, vidut. plaukams apie 120g sausų miltelių chna, basma ir t.t. mišinio) apie 9-10 g amino rūgščių ir apie 5 g peptidų, o plaunu pirmus kartus po dažymo tik su kondicionierium. Laikau ilgai, kad žilus pakąstų, apie 5 val. Man po dažymų plaukas atsigauna, šilkai sulenda į stiebą, bet jei retai padažau, virš mėnesio buvo paskutinė pertrauka, pamažu išsiplauna. nudažius vėl geriau, ypač kur plaukas dar sintetika dažytas. Dar dedu 4-5 g celiuliozės, man tada patogiau tepti, tokia slidesnė vientisesnė košė būna. 4u.gif

O be šilko ir peptidų dar dedate ką papildomai?
Nes aš tikrai daug visokio gėrio prikraunu - vitaminai, silikonai, eteriniai ir tt, ir tt. Aliejaus daug dėti negaliu, nes tada nekanda spalvos. g.gif
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2013 07 02, 10:53)
O be šilko ir peptidų dar dedate ką papildomai?
Nes aš tikrai daug visokio gėrio prikraunu - vitaminai, silikonai, eteriniai ir tt, ir tt. Aliejaus daug dėti negaliu, nes tada nekanda spalvos. g.gif

Daugiau nieko nededu, taip kad dėl poveikio plaukams nėr daugiau kam bėdą versti. Jokių aliejų, jokių silikonų, tik EA, nors ir tuos skubėdama paskutinį kartą pamiršau... ax.gif Visų dažymų sudėtis užsirašinėju, priėjau išvados, kad daugiau dėt neverta. 4u.gif Su B3, B8 (inozitolis), B5, brendžiu ir vingiorykštėm, kraujažolėm pasidariau plakalą plaukų šaknims, dabar kasdien trinu. Šviežias žoles sukarpiau, su brendžiu grūstuvėj sutryniau, nukošiau, priedus sudėjau, EA palašinau (išplaukia į viršų, bet suplaku ir gerai). Be konservantų, tai tik 30 ml pasidariau greitom. Kai baigsiu, vėl ką makaluosiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 02 liepos 2013 - 10:21
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 07 02, 11:17)
Daugiau nieko nededu, taip kad dėl poveikio plaukams nėr daugiau kam bėdą versti. Jokių aliejų, jokių silikonų, tik EA, nors ir tuos skubėdama paskutinį kartą pamiršau... ax.gif Visų dažymų sudėtis užsirašinėju, priėjau išvados, kad daugiau dėt neverta.  4u.gif Su B3, B8 (inozitolis), B5, brendžiu ir vingiorykštėm, kraujažolėm pasidariau plakalą plaukų šaknims, dabar kasdien trinu. Šviežias žoles sukarpiau, su brendžiu grūstuvėj sutryniau, nukošiau, priedus sudėjau, EA palašinau (išplaukia į viršų, bet suplaku ir gerai). Be konservantų, tai tik 30 ml pasidariau greitom. Kai baigsiu, vėl ką makaluosiu.

Šit kaip:) o kur perkate šilką su peptidais? reikia ir man išbandyti, gal tikrai neverta su kitais priedais žaist, jei sakot.

o kas čia per plakalas:) įdomu ir man jau pasidarė. Nes kol kas tik rozmarinų eterinio skiedalu (kaip vadinu) įtrindavau šaknis. ir tai tik tada, kai nepamiršdavau doh.gif
Atsakyti
Asta pagal Agnes/Ramuteas rekomemdacija kaip tik visos darem silku pirkima is jav. Neperseniausiai gavome siuntinukus. Tai sekanti karta dazydama as jau irgi silku desiu. Seniau silko is AZ palasindavau, bet ten juk koncentracija maza.
Paskutini karta kai daziau ziuriu nuoviro mazoka. Kad nepilt vien vandens pratirpinau turputi sauso lecitino. Daug geriau tepesi, nei vien zoles. Beveik neprisiterliojau. kiausinis taip nesurisa, grynas lecitinas tikrai geriau. Galvoju ar kitakart bandyt celiulioze ar irgi det lecitino.

Bonda mano nuomone nukosimo lygis neprailgina infuzo galiojimo. Jei darytas nuoviras, greit surugs priemone su juo. Su infuzu, jeigu jis darytas kaip galima steriliau, turetu ilgiau issilaikyti nei su nuoviru. As darau infuzus. Pagamintos priemones visos saldytuve. Sunaudoju per 1-2 men. - nerugsta
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2013 07 02, 11:36)
Šit kaip:) o kur perkate šilką su peptidais? reikia ir man išbandyti, gal tikrai neverta su kitais priedais žaist, jei sakot.

o kas čia per plakalas:) įdomu ir man jau pasidarė. Nes kol kas tik rozmarinų eterinio skiedalu (kaip vadinu) įtrindavau šaknis. ir tai tik tada, kai nepamiršdavau  doh.gif

Tai kad jau ir parašiau... Po porą šakelių žolių, 40g brendžio (norėjau turėt greit, tai nemirkiau žolių, tik užpylus tryniau grūstuvėj), perkošiau per marlę, priedus peilio galu matuodama sumečiau, viskas kad tik greičiau. blush2.gif Reiktų pasvert, kitą kart rimčiau padarysiu. Pantenolio apie 1 ml, B3 - bus apie pusę arb. šaukštelio, nes nemažas krūveles dėjau. B8 turbūt neturi, iš aromarti siunčiausi, irgi panašiai pusę arb. šaukštelio. Rezultatų nežinau... Man begaliniai slenka, ir slenka, ir toliau slenka. Gelbėju kol nenukrito paskutiniai. Vingiorykštės antioksidantas, o žilumą odsidacijos procesas ir sukelia, tai antioksidantai - žilimą stabdo. Naujos terorijos byloja, kad antioksidantais sustabdžius tą procesą, žili plaukai vėl gali pradėt augt su spalva. Pagyvensim, matysim, ką naujo išras ir kiek pasiteisins. Iš EA Bay/kvapiųjų pimpirų ea 8 lašai, nardų 5, laurų 10, vienmečių bitkrėslių 3 lašai. Va ir visas plakalas. Kvepia kvapiaisiais p[ipirais, lengvai šildo. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 07 02, 11:04)

Bonda mano nuomone nukosimo lygis neprailgina infuzo galiojimo. Jei darytas nuoviras, greit surugs priemone su juo. Su infuzu, jeigu jis darytas kaip galima steriliau, turetu ilgiau issilaikyti nei su nuoviru. As darau infuzus. Pagamintos priemones visos saldytuve. Sunaudoju per 1-2 men. - nerugsta

as galvojau, lieka daleliu -tai greiciau ir rugsta 4u.gif bet si karta kaip ir jei ir liko -tai akimis nematomu biggrin.gif
Kaip tuos infuzus darai ? -konkreciai ax.gif aciu 4u.gif

beja, su apelsinu milteliais- tai laikos 4u.gif nors dariau balzamus analogiskus,tik miltai kiti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 07 02, 09:36)
Vasarą mereginos temą mažiau skaito. Pataikyti kito žmogaus plaukams šampūną gana sudėtinga. Dauguma čia rašančių savo gaminių nepardavinėja. Ir dar namie gaminto šampūno savikainos gaunasi aukštos, kremai kiek geriau skaičiuojasi, o šampūnai savs gamybos kaina gali lenkti ekologiškus parduotuvinius. Todėl ir nesulauki atsakymo, ne todėl kad ignoruojame. Dabar baigiu savo naudoti, netrukus reikės gamintis vėl. Bet jis labai neskalsus ir netaupus... Truputį receptą taisysiu, bet nedaug, nes plaukams su savu kondicionierium gerai, be kond. šiek tiek sausėja. 4u.gif

Ačiū už atsakymą 4u.gif Norėjau, kaip paprasčiau, o gavos, kad niekur nedingsiu ir teks domėtis giliau biggrin.gif Tikslinga, kad norint gero produkto, reikia pačiai pabandyti darytis, reiks susikaupti ir prisiruožti smile.gif O nuorodoje nieko nematau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Raven @ 2013 07 02, 12:27)
Ačiū už atsakymą  4u.gif Norėjau, kaip paprasčiau, o gavos, kad niekur nedingsiu ir teks domėtis giliau  biggrin.gif Tikslinga, kad norint gero produkto, reikia pačiai pabandyti darytis, reiks susikaupti ir prisiruožti smile.gif O nuorodoje nieko nematau  unsure.gif

Atiprašau... doh.gif Turėjo būti čia.

Asta pasta, pirkau newdirectionsaromatic JAV, iš ten daugiau rėžiant gaunasi pigiausiai; merginos irgi regis ten prekinosi. Gal vėl kas perka, seniai pirkimų temos nevarčiau. Tai ir naudoju negailėdama, man šilkas ir plaukams, ir odai, ir muilams priedas Nr. 1. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 07 02, 12:04)
Asta pagal Agnes/Ramuteas rekomemdacija kaip tik visos darem silku pirkima is jav. Neperseniausiai gavome siuntinukus. Tai sekanti karta dazydama as jau irgi silku desiu. Seniau silko is AZ palasindavau, bet ten juk koncentracija maza.
Paskutini karta kai daziau ziuriu nuoviro mazoka. Kad nepilt vien vandens pratirpinau turputi sauso lecitino. Daug geriau tepesi, nei vien zoles. Beveik neprisiterliojau. kiausinis taip nesurisa, grynas lecitinas tikrai geriau. Galvoju ar kitakart bandyt celiulioze ar irgi det lecitino.

Iš Az tai man irgi silpnas vandenėlis..pagailėjau tada pinigų pirkimams, tai kaip sakant, niekur nuo to nepabėgau:) vis tiek reiks pirkt:)
Papildyta:
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 07 02, 12:09)
Tai kad jau ir parašiau... Po porą šakelių žolių, 40g brendžio (norėjau turėt greit, tai nemirkiau žolių, tik užpylus tryniau grūstuvėj), perkošiau per marlę, priedus peilio galu matuodama sumečiau, viskas kad tik greičiau.  blush2.gif  Reiktų pasvert, kitą kart rimčiau padarysiu. Pantenolio apie 1 ml, B3 - bus apie pusę arb. šaukštelio, nes nemažas krūveles dėjau. B8 turbūt neturi, iš aromarti siunčiausi, irgi panašiai pusę arb. šaukštelio. Rezultatų nežinau... Man begaliniai slenka, ir slenka, ir toliau slenka. Gelbėju kol nenukrito paskutiniai. Vingiorykštės antioksidantas, o žilumą odsidacijos procesas ir sukelia, tai antioksidantai - žilimą stabdo. Naujos terorijos byloja, kad antioksidantais sustabdžius tą procesą, žili plaukai vėl gali pradėt augt su spalva. Pagyvensim, matysim, ką naujo išras ir kiek pasiteisins. Iš EA Bay/kvapiųjų pimpirų ea 8 lašai, nardų 5, laurų 10, vienmečių bitkrėslių 3 lašai. Va ir visas plakalas.  Kvepia kvapiaisiais p[ipirais, lengvai šildo. 4u.gif

Ačiū. Negaliu pakęsti brendžio kvapo, tai panaudosiu ką nors kitką. Slenka ir maniškiai plaukai labai, visą gyvenimą su tuo slinkimu kovoju. doh.gif
Eisiu skaityt apie B8, šitas vitaminas dar neatrasta žemė smile.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos smile.gif , ir as turiu klausimeli sia tema: siandien uzsimerkiau ivairiausiu zoleliu alyvuogiu aliejuje ir padejau stiklaini ant palanges, kur daug saules - noriu profilaktiskai pastiprinti plauku saknis. Kiek laiko jos tures mirkti, kad galeciau pradet jas naudot kaip istrauka? Ir dar klausimelis: labai noriu nusipirkti EMU ALIEJU, bet jis gan brangus, tai bijau prasaut pro sali, gal kuri bandet juo tepti kuna ir plaukus, nes skaiciau, kad gydo raumenu skausmus, dermatita, stiprina plaukus, zodziu, daug daug stebuklu daro, kuriu man siuo metu labai reikia biggrin.gif . Idomus butu jusu atsiliepimai. Is anksto dekoju 4u.gif !
Atsakyti
Fitoli laiko sauleje, kai jis tamsiam stiklainyje. Paprastam stiklainyje fitoli reikia tiesiog siltai laikyti, o ne tiesioginiuose saules spinduliuose.
Atsakyti
Fitolį laiko apie mėnesį, žaliavą galima pakeisti kelis kartus, o kad būtų šiltai ir jei indas skaidraus stiklo, galima tamsiu popierium, medžiaga apvynioti - geriau šyla.. Rašo kai kur kad kas 7 dienas keisti žaliavą. Aš manau, gležnus augalus galima keist taip dažnai, o kietesnius, storesnius, grubesnius - rečiau, kad spėtų gėriai išmirkti. Taigi plaukų šaknis galėsit trinti maždaug po mėnesio. Bet jei labai norisi, šaukšteliu pasisemkit tam kartui ir anksčiau, niekas nenušaus dėl to. smile.gif

Emu taukų turiu, kelių rūšių (tirštumas ir įsigėrimas skiriasi). Odai kremuose naudoju kaip vieną iš aliejų, man patinka kai yra kas nors iš gyvūnų riebalų - emu arba ghi sviesto truputis. Bet jokiais stebuklais netikiu. Ligų neišgydys, pagelbėti gali daugelis pigesnių priemonių, tas pats ghi sviestas, visai nebrangus, jei pati pasigaminsite; naminiai paukštienos (vištienos) taukai, namų sąlygom išlydyti, žvėrelių taukai, jei galit gauti (kiškių, barsukų). Kur apie stebuklus rašo, supraskite, kad tai reklama. Kiek lieknėjimui papildus pardavėjai giria - ar bent maža dalis pasitvirtina? Tyrimų, kad emu taukai daro stebuklus, neradau. Labai super atkakliai neieškojau. Linų sėmenų aliejus - daro, tyrinėta. O apie emu taukus visur ta pati pasaka sekama. Gal pardavėjų paklauskit, kuo remdamiesi teigia, kad gydo raumenų skausmus ir dermatitą? Taigi, jūsų reikalas, pirkti ar ne. Odai tikrai jie faini, man skystesni, lengvesni labiau patiko, bet stebuklo tikrai nėra.
4u.gif

Asta-pasta, dar pamiršau, kad į makalą dėjau kiečių žolės viršūnių. Netinka nėščioms, nes turi tujono, emenogoginė žolė, netinka alergiškiems kiečiams žmonės, įspėjimus surašau. Aš ant savęs eksperimentuoju ir ieškau, kas gali suveikti. Mano slinkimas nulemtas genetiškai, hormoniniu pagrindu, slenka kaip vyrams nuo kaktos, smilkinių - ten labiausiai išretėjo. O kiečiai turi įvairių flavanoidų, kurie panašūs į estrogenus. Tikiuos - va gal man ims ir tiks tas variantas. Darysiu ir fitokio, ir tinktūros, ir hidroliato, tik gal dar palauksiu, kad žiedai imtų skleistis. 4u.gif
http://pubs.acs.org/....1021/jf9801264
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 02 liepos 2013 - 20:26