Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,24tema

QUOTE(zydrem @ 2013 07 01, 15:33)
biggrin.gif

o kad butu i tema juoduju serbentu hidrolata is ko geriausia butu virti  g.gif gal kas zinote

aš gėrus juodų serbentų lapų arbatą, labai skani ir kvapni, AZ taip supratau daro iš pumpurų

Prisiskyniau vakar tiek vingiorykščių, kad net pūsles ant pirštų pritryniau biggrin.gif

koks emulsiklis labiausiai tiktų kūno kremui ypač sausai odai - galvoju gal pabandyt iš AZ Olive Protection (Sorbitan olivate), nes kai darau su olivem 1000, dar pritrūksta drėkinimo
Atsakyti
Kazkada senai merginos snekejo, kad juoduju serbentu hidrolata daro is jaunu sakeliu ir pumpuru. 4u.gif

Merginos jusu isvardinti priedai mums iprasti mirksiukas.gif bet tuose kremuose, kur gaminami masiskai ir parduodami tikrai, kaip ir rasiau, nera jokio priedo apart eterinio aliejaus arba koks vienas preidas (kaip kofeinas paakiu kreme) ir visi kremus giria. ax.gif Todel ir iskeliau ta klausima ar cia as kazko nesuprantu ir bandau dvirati isradineti, ar zmones dar nepabande geresniu kremu ir todel giria minimalios sudeties (aliejus, hidrolatas, emulsiklis, eterinis) rolleyes.gif
Niekada nelaikiau savo odos sausa (paauglystej buvo rieboka, dabar turbut normali), bet be priedu kremai man per mazai drekinimo duoda ax.gif

As liepziedziu visa krepsi parsiveziau, o vingioryksciu niekur isvis nesu macius verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 01 liepos 2013 - 17:23
Goccia, tau parašiau dėl vingiorykščių. 4u.gif
Kai jau prireklamavau bloge, dar aptikau kad vingiorykštės buvo vienas iš trijų šventų druidų, senovės žynių-šventikų-gydytojų-burtininkų klano augalų. Jos kaip aspirinas malšina uždegimus, skausmą, bet skirtingai nei aspirinas, nedirgina skrandžio, žarnyno gleivinės, o kaip tik ramina, gydo žaizdeles, gastritus. Bet visgi netinka tiems, kas alergiški aspirinui.
Ovaras parsivežiau eilinę partiją visokių žolių; nuostabių laukinių morkų žiedų lauką aptikau, priviriau puikaus hidroliato, su eterinio lašeliais, kvapnaus, švelnaus, bus super daiktas kremams... biggrin.gif
Atsakyti
nelabai kur ieskojau as tu vingiorykščių bet labai jau noras yra ju susirasti biggrin.gif
as ciobreliu prisirinkau kaip buvom prie ezero tai ir kapsint atodydavo kad riebaluotas vanduo thumbup.gif o kvapas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2013 07 01, 23:43)
nelabai kur ieskojau as tu vingiorykščių bet labai jau noras yra ju susirasti  biggrin.gif
as ciobreliu prisirinkau kaip buvom prie ezero tai ir kapsint atodydavo kad riebaluotas vanduo  thumbup.gif o kvapas  wub.gif

vingiorykščių kaip supratau reikia ieškot prie upelių, upių, ežerų krantų. Dar įdomų, ar iš gauruomečio galima virt hidroliatą - arbatą galima, daug gerų savybių, tai gal ir hidroliatą galima, tik kvapo nelb bus tikriausiai. Čiobrelių irgi reiks pabandyt thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Rašiau neseniai, bet gal ne taip klausimą suformulavau, tai atsakymo ir nesulaukiau biggrin.gif Gal kuri gaminat šampūnus ir parduodate, ar žinote kur galėčiau įsigyti namuose gaminto šampūno? Žinau, kad yra kažkas panašaus parduotuvėse, bet ieškau kiek kitokios alternatyvos.
Atsakyti
QUOTE(Raven @ 2013 07 02, 08:47)
Sveikos  4u.gif

Rašiau neseniai, bet gal ne taip klausimą suformulavau, tai atsakymo ir nesulaukiau  biggrin.gif Gal kuri gaminat šampūnus ir parduodate, ar žinote kur galėčiau įsigyti namuose gaminto šampūno? Žinau, kad yra kažkas panašaus parduotuvėse, bet ieškau kiek kitokios alternatyvos.

Vasarą mereginos temą mažiau skaito. Pataikyti kito žmogaus plaukams šampūną gana sudėtinga. Dauguma čia rašančių savo gaminių nepardavinėja. Ir dar namie gaminto šampūno savikainos gaunasi aukštos, kremai kiek geriau skaičiuojasi, o šampūnai savs gamybos kaina gali lenkti ekologiškus parduotuvinius. Todėl ir nesulauki atsakymo, ne todėl kad ignoruojame. Dabar baigiu savo naudoti, netrukus reikės gamintis vėl. Bet jis labai neskalsus ir netaupus... Truputį receptą taisysiu, bet nedaug, nes plaukams su savu kondicionierium gerai, be kond. šiek tiek sausėja. 4u.gif
Atsakyti
apie plaukus blush2.gif eisu labai patenkinta tuo ka darau nes savaitgali buvau pas kirpejua kad kasa kupintu tai ji visa laika gyre mano plaukus kakie grazus ir kaip BLIZGA brunette.gif
man pacia tai vis atrodo kad pasausėja ar neblizga ir pan blush2.gif bet kaip pasake kirpeja tai taip pamalonino sirdi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2013 07 02, 09:54)
apie plaukus  blush2.gif eisu labai patenkinta tuo ka darau nes savaitgali buvau pas kirpejua kad kasa kupintu tai ji visa laika gyre mano plaukus kakie grazus ir kaip BLIZGA  brunette.gif
man pacia tai vis atrodo kad pasausėja ar neblizga ir pan  blush2.gif bet kaip pasake kirpeja tai taip pamalonino sirdi  biggrin.gif

Ačiū už geras žinias! Malonu girdėti... Ir lėksiu į blogą pstirties pasisemt. Mano irgi blizga, galai nesišakoja. Bet tobulumui ribų nėra. mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2013 07 02, 09:54)
apie plaukus  blush2.gif eisu labai patenkinta tuo ka darau nes savaitgali buvau pas kirpejua kad kasa kupintu tai ji visa laika gyre mano plaukus kakie grazus ir kaip BLIZGA  brunette.gif
man pacia tai vis atrodo kad pasausėja ar neblizga ir pan  blush2.gif bet kaip pasake kirpeja tai taip pamalonino sirdi  biggrin.gif

O man baseinas ir dažymai su chna sausina plauką. Atrodo, ir priedų milijoną prikraunu, ir kaukes darausi, ir nedžiovinu su fenu, nuo saulės saugau, bet..
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2013 07 02, 10:14)
O man baseinas ir dažymai su chna sausina plauką. Atrodo, ir priedų milijoną prikraunu, ir kaukes darausi, ir nedžiovinu su fenu, nuo saulės saugau, bet..

Asta, aš irgi jau su chna dažausi. Bet dedu į masę gana daug šilko amino rūgščių ir truputį peptidų (tarkim, vidut. plaukams apie 120g sausų miltelių chna, basma ir t.t. mišinio) apie 9-10 g amino rūgščių ir apie 5 g peptidų, o plaunu pirmus kartus po dažymo tik su kondicionierium. Laikau ilgai, kad žilus pakąstų, apie 5 val. Man po dažymų plaukas atsigauna, šilkai sulenda į stiebą, bet jei retai padažau, virš mėnesio buvo paskutinė pertrauka, pamažu išsiplauna. nudažius vėl geriau, ypač kur plaukas dar sintetika dažytas. Dar dedu 4-5 g celiuliozės, man tada patogiau tepti, tokia slidesnė vientisesnė košė būna. 4u.gif
Atsakyti
mergaites, o kaip jus darot priemones su milteliais, na pvz tulsi, dilgeliu ir pan. ilgai jum laikos jos? 4u.gif jau paskutini syki ir kosiau ten per pedkelnes kapronines dvigubas lotuliukas.gif , na bet vis tiek, kokia savaite man laikos ir surugsta doh.gif ir su konservantu doh.gif ar cia taip turi but? unsure.gif
Atsakyti