Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,24tema

Merginos vaziuokit i pajuri, tiek ersketroziu.... Visoms uzteks wink.gif
Ka darot is pas mus auganciu jazminu? Girdejau, kad hidrolato kvapas specifinis, nelabai merginom patinka. O fitoli kuri nors esat dariusi? Kur naudojot?
Ir dar lyg buvo kazkada sneketa, bet neberandu. Bijunu kokia nauda?
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 06 13, 08:49)
Ka darot is pas mus auganciu jazminu? Girdejau, kad hidrolato kvapas specifinis, nelabai merginom patinka. O fitoli kuri nors esat dariusi? Kur naudojot?

Aš esu dariusi iš eilinio darželinio kaimiško jazmino žiedų glicerininę ištrauką. Patys jazminai man taip skaniai kvepia, o ištrauka gavosi visiškas, sakyčiau 'cukrinis" saldumas - be jokio charakterio, užuominos į jazminus. Iš pradžių galvojau, kad taip atrodo dėl didelės koncentracijos, bet įdėjus šios ištraukos į gaminius, kvapas neatsiskleidė, jazminų neišryškėjo verysad.gif Be to, gaminiams prideda rusvą atspalvį, kaip ir visos ištraukos.
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 06 10, 19:37)
Bet ant odos su jokiu kitu emulsikliu negaunu geresnio jausmo. Tai apsisarvuoju kantrybe (po kokiu dvidesimt minuciu maisymo, jau tikrai norisi griebt plaktuveli) ir kazkada susijungia.wink.gif Kad ir kaip su juo sunku dirbti, bet veidui kol kas i nieka nekeisciau. Tapau prolipido fanatike biggrin.gif

drinks_cheers.gif Ir aš. Turiu dar gaminto pirmojo pasisekusio kremo nedidelį likutį, tai pasakiškas jausmas odai, o dar man ir poras sutraukia, padaro jas ne tokias pastebimas. Nors joms tvarkyti nedėjau jokių spec. priedų thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 06 12, 15:10)
Lengvumui-glotnumui reikia silikonų, cyklodimetikonų. Čia Biosilk sudėtis išnagrinėta, pasižiūrėk:
http://leftoverlunch...ew-biosilk.html
4u.gif

Ačiū labai 4u.gif Reiks bent augalinio silikono įsigyti pradžiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 06 13, 06:49)

Aš gyvenu mieste, bet galima sakyti miegančiame rajone šalia parko. Tai pievelėse pas mus irgi labai gražiai žydi erškėtrožės. Aš jau porą kartų apskyniau biggrin.gif Bet žiūriu dar yra nemažai pražydusių thumbup.gif
Jazminų taip pat pasiskyniau. Nuostabus jų kvapas. Pernai dariau ištrauką caprylyje. Man kvapas patiko, nors, žinoma, kad negalima nei lyginti su gyvu jazmino žiedo kvapu. Ištrauką naudojau veido kremams gaminti. Kadangi nežinia, ar kokią realią naudą jazmino ištrauka duoda odai, aš jį maceruoju daugiau dėl kvapo.
Šiuo metu kaip tik maceruoju bijūnus, bet kadangi jie pas mane neauga, tai darau iš AZ bijūnų miltelių hidroglicerininę ištrauką. Beje pirmą kartą bijūnus naudoju. Radau AZ aprašyta, kad veikia priešuždegimiškai, mažina niežėjimą, ypač tinka jautriai, pleiskanotai galvos odai. Tinka jautriai, linkusiai į paraudimus odai - bijūnų milteliai.
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2013 06 13, 17:16)
Šiuo metu kaip tik maceruoju bijūnus, bet kadangi jie pas mane neauga, tai darau iš AZ bijūnų miltelių hidroglicerininę ištrauką. Beje pirmą kartą bijūnus naudoju. Radau AZ aprašyta, kad veikia priešuždegimiškai, mažina niežėjimą, ypač tinka jautriai, pleiskanotai galvos odai. Tinka jautriai, linkusiai į paraudimus odai - bijūnų milteliai.

Cia kalba eina apie bijunu saknis, o kazi kaip ziedlapiai,rasoma, kad naudojamos visos bijunu dalys, zole, ziedlapiai, saknys. O kokia ziedlapiu nauda kosmetikai nerandu. As pasidariau hidroliato is ziedlapiu, bat sakau gal reik spiritine istrauka daryt g.gif
Atsakyti
Sveikos, norėjau sužinoti, kaip derinat aliejus kremuose? Vakar dariau kremą, tai matyt nepataikiau su aliejais, gavosi per riebus. Ar yra kokios informacijos apie aliejų derinius?
Atsakyti
QUOTE(mairux @ 2013 06 14, 10:34)
Sveikos, norėjau sužinoti, kaip derinat aliejus kremuose? Vakar dariau kremą, tai matyt nepataikiau su aliejais, gavosi per riebus. Ar yra kokios informacijos apie aliejų derinius?

reiketu pasiskaiciuoti rugsciu santyki wink.gif
pries kelis men. buvo apie tai sneketa. 4u.gif
Atsakyti
Gal galėsite kuri pagelbėti renkantis šilką? JEi gerai suprantu Akoma šilko peptidai yra labai geri, rašo, kad šilko baltymų kiekis: >95%. Gal teko naudoti AromaNatural šilko peptidus? Kažin, ar tai ne tokie patys kaip Akoma? g.gif
Didžiausias klausimas, ar verta pirkti AZ hidrolizuotus šilko proteinus (rašo, kad juose yra tik 15 proc. šilko baltymų)?

help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2013 06 14, 19:56)
Gal galėsite kuri pagelbėti renkantis šilką?
help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif

Acoma šilkas toks pat tik brangiau kainuoja, neverta pirkt. Jis geras, turėjau, kai niekur kitur nebuvau radusi, bet dabar kur turi aromanatural bus toks pat tik arčiau, greičiau ir pigiau. Iš AZ kur sausas šilkas tai labai greit sušoka į gumulą, o skystas - koncentracija mažesnė gaunasi. Geriausia kaina iš JAV perkant, bet merginos regis jau apsiprekino šilkais. (Prisijunk jei kas pirks iš newdirectionsaromatics) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 06 14, 19:26)
Acoma šilkas toks pat tik brangiau kainuoja, neverta pirkt. Jis geras, turėjau, kai niekur kitur nebuvau radusi, bet dabar kur turi aromanatural bus toks pat tik arčiau, greičiau ir pigiau. Iš AZ kur sausas šilkas tai labai greit sušoka į gumulą, o skystas - koncentracija mažesnė gaunasi. Geriausia kaina iš JAV perkant, bet merginos regis jau apsiprekino šilkais. (Prisijunk jei kas pirks iš newdirectionsaromatics) smile.gif

Kad skubiai reikia sad.gif AZ aš randu tik skystą šilką, gal sauso jau nebeliko, neprekiauja? Arba aš nerandu blush2.gif
Atsakyti
Merginos, prasau patarkite , kokioje elektronineje parduotuveje apsipirkti, man reiktu kokosu aliejaus, sviestamedzio, dar drusku kokiu, noriu del saves pasidaryti muila, kremuka ir pan. Kad visko butu vienoje parduotuveje, kokybiska, bet neperbrangiausiai. Aciu ir atsiprasau, kad ne i tema.

Atsakyti
O dabar labiau i tema. Kaip pagaminti kremuka is tokiu sudedamuju daliu
Kokosu aliejus
Berzu degutas laseliais
Kamparo keli lasiukai
Gvazdikeliu eterinis aliejus
Arbatmedzio eterinis aliejus.

Gal kas patartu, ar tiesiog viska sulasinti i kokosu alieju ir ismaisyti, ar iseitu kas nors.
Ir ar tiktu kokosu aliejus is parduotuves pirktas, maciau Anira ekologiskas, ar jis normalus.
Atsakyti