Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmieji nėštumo požymiai...

QUOTE(sonesta @ 2013 06 09, 10:09)
Keista ir man paciai, bet is kitos puses, dirbu sedima darba, pavalgau ir vel sedziu, sakau gal suletejusi medziagu apykaita bus, o pilvukas ir anksciau budavo mano problemine sritis, bet riebaliukai kaupdavosi pilvo apacioje, o dabar nuo krutines i apacia, ir net negaleciau ju riebaliukais pavadint, nes pilvelis toks kietokas.

O kraujo tyrimą darėtės? g.gif
O gal čia skydliaukė šposus krečia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sonesta @ 2013 06 09, 10:44)
* Pries menesi pradejau keistai jaustis, mausdavo pilvo apacia, trukdavo oro, pasidariau kokius 3 nestumo testus, visi trys rode labai neryskia antra juostele, uzsiregistravau poliklinikoj pas ginekologe, si apziurejusi, pasake, kad arba vaisius labai mazas arba jo nera, ir patare ateit po kiek laiko
** pries tai pavartot antibiotines zvakutes, kadangi dar numatomas profilaktinis tyrimas del gimdos vezio. Tam kartui lyg ir apsiraminau, bet..
*** Pilvelis mano auga, ir auga nuo krutines, per jau pusantro menesio priaugau 10 kg, nutariau pasidaryt dar viena testa, tik sikart brangesni ir ankstyvajam nestumui nustatyt, o sis parode viena juostele. Keista nuojauta del galimo nestumo neapleidzia juolab kad ir isvaizda panaseju i  nestuke.gif . Nutariau vis tik nueit pas privacia gine kad atliktu normalia apziura ir echoskopa, nes pati jauciuos visai pasimetus.

* jei jum pries menesi testai jau rode vaiduokliukus, iki dabar jau turetu buti aiskios ryskios storos II.
** labai keista, kad gydytoja itardama, kad gali but nestumas, patartu vartot antibiotikus blink.gif ir negrizot tam tyrimui ir pakartotinei apziurai? g.gif
*** per pirmus nestumo menesius tiek svorio nepriaugama (toks kiekis per visa nestuma priaugamas, ne per menesi doh.gif ). Per menesi nestukei normalu priaugt 2kg (ir tai cia jau antram tremestre). Net riebalai taip greit neauga, kad per toki trumpa laika tiek priaugtut schmoll.gif greiciausiai kaupias skysciai pilve arba kazkas negero. Gal issivaizduojamas nestumas? g.gif Man keista, kad per menesi laiko, itardama, kad laukiates, nesugalvojot pakartot testo ir nesiklauset ginekologes patarimo sugrizt blink.gif
kaip suprantu mmm nera? butina skubi gydytoju apziura ir jei ginekologe nieko nemato (apziurejus echoskopu), tada kitu daktaru apziura taippat reikalinga ir neatideliojant.

Man asmeniskai nei kiek nepanasu i nestuma, juolabiau, kad testai visdar neigiami 4u.gif

QUOTE(sonesta @ 2013 06 09, 11:09)
Keista ir man paciai, bet is kitos puses, dirbu sedima darba, pavalgau ir vel sedziu, sakau gal suletejusi medziagu apykaita bus, o pilvukas ir anksciau budavo mano problemine sritis, bet riebaliukai kaupdavosi pilvo apacioje, o dabar nuo krutines i apacia, ir net negaleciau ju riebaliukais pavadint, nes pilvelis toks kietokas.

iki tiek nesuleteja apykaita, nebent pradejot trigubom porcijom kasdien valgyt ir tai tiek nepriaugtut schmoll.gif
Is aprasomos situacijos, kaip jau minejau, man panasu i skysciu kaupimasi, butina skubi apizura surasti priezasciai, kodel jie kaupiasi (nes tada ir svoris greit didetu ir pilvas temptus ir didetu). Linkiu kuo geresniu atsakymu 4u.gif
Atsakyti
Paskutini testa dariaus pries pusantros sav jei neklystu. Siaip mano menesines labai nereguliarios, ir poliklinikos gydytoja neranda priezasties, tirta ir skydliauke ir gimda. Viskas gerai. Pati isvis nezinau ar galesiu pastot, nes susergu labai retai, o pusmeti gerus kontraceptikus sirgdavau reguliariai ir labai tvarkingai. Gydytoja siuncia tirtis vyra, itardama kad gal problema gali buti jame. O dabar antrad einu pas privacia gine darytis tyrimu ir del ciklo dingimo ( nes nesegru jau 7 men verysad.gif ) ir del galimo nestuke.gif . Vaikiuko abu labai norim , bet del tokiu problemu nezinau kaip greit mum pavyks jo susilaukt.
Atsakyti
QUOTE(sonesta @ 2013 06 09, 11:46)
Paskutini testa dariaus pries pusantros sav jei neklystu. Siaip mano menesines labai nereguliarios, ir poliklinikos gydytoja neranda priezasties, tirta ir skydliauke ir gimda. Viskas gerai. Pati isvis nezinau ar galesiu pastot, nes susergu labai retai, o pusmeti gerus kontraceptikus sirgdavau reguliariai ir labai tvarkingai. Gydytoja siuncia tirtis vyra, itardama kad gal problema gali buti jame. O dabar antrad einu pas privacia gine darytis tyrimu ir del ciklo dingimo ( nes nesegru jau 7 men  verysad.gif ) ir del galimo  nestuke.gif . Vaikiuko abu labai norim , bet del tokiu problemu nezinau kaip greit mum pavyks jo susilaukt.

labai gaila, kad tokia situacija pas jus unsure.gif bet is aprasytos problemos (anose zinutese), panasu, kad jums reikia issamiu tyrimu, patikrinti, ne tik vaisingumo problemom, bet ir pacios sveikatai 4u.gif
Kiek jau laiko bandod pagaut zirniuka?
Atsakyti
Pries kokius 4 metus gine menesiniu gydimui skyre tik kontraceptiku, visas gydimas tuo ir baiges, pati kadangi nei vaiku tuo metu neplanavau nei supratimo kad problema yra gan rimta nesupratau, budavo taip, pageri kontraceptiku, menesines atsiranda, nustoji gert, jos kuri laika buna, paskiau vel dingsta, nutariau uzsirasyt pas kita ginekologe, si pradejo rimtesnius tyrimus, bet kai jie visi pasirode geri, ji tepasake kad is nemokamu tyrimu nieko skirti nebegali, liepe bandyt metus laiko, o jei nepavyks sius konsultacijai i kauno klinikas. O bandom jau 7 menesius.
Atsakyti
QUOTE(sonesta @ 2013 06 09, 12:28)
Pries kokius 4 metus gine menesiniu gydimui skyre tik kontraceptiku, visas gydimas tuo ir baiges, pati kadangi nei vaiku tuo metu neplanavau nei supratimo kad problema yra gan rimta nesupratau, budavo taip, pageri kontraceptiku, menesines atsiranda, nustoji gert, jos kuri laika buna, paskiau vel dingsta, nutariau uzsirasyt pas kita ginekologe, si pradejo rimtesnius tyrimus, bet kai jie visi pasirode geri, ji tepasake kad is nemokamu tyrimu nieko skirti nebegali, liepe bandyt metus laiko, o jei nepavyks sius konsultacijai i kauno klinikas. O bandom jau 7 menesius.

na del vaisingumo tyrimu, tada teks palaukt, kol bus metai ir gausit siuntima (zinoma, linkiu, kad iki tada pasisektu ir taip pastoti) 4u.gif Bet siuo metu patarciau eiti pasitikrinti del to svorio augimo ir pilvo didejimo, tegu iesko, kas sukele tokius staigius pokycius unsure.gif ir kaip sakiau, jei gine nieko nematys, tada pas seimos gydytoja, kad ieskotu priezasties unsure.gif
Atsakyti
Butinai taip ir padarysiu. Dekui uz patarimus 4u.gif Aisku, gal cia ir pati per daug neapgalvotai pasielgiau uzsirasiusi pas privacia gine, o ne nuejusi vel pas savo poliklinikos gine, bet kadangi ji man jokiu tyrimu nestumui nepaskyre ir liepe vartot tas zvakutes, susisviete, kad pasitikrinsiu privaciai ir bus ramu, su visais echoskopais ir kraujo tyrimais. Nes manau zvakutes galima vartot tik isitikinus, kad nestumo nera. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sonesta @ 2013 06 09, 12:55)
Butinai taip ir padarysiu. Dekui uz patarimus  4u.gif Aisku, gal cia ir pati per daug neapgalvotai pasielgiau uzsirasiusi pas privacia gine, o ne nuejusi vel pas savo poliklinikos gine, bet kadangi ji man jokiu tyrimu nestumui nepaskyre ir liepe vartot tas zvakutes, susisviete, kad pasitikrinsiu privaciai ir bus ramu, su visais echoskopais ir kraujo tyrimais. Nes manau zvakutes galima vartot tik isitikinus, kad nestumo nera. 

Na nueisit susimokesit, bet bent jau padarys norimus tyrimus ir atsakys i norimus klausimus 4u.gif praneskit kaip seksis. Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(starrgirl @ 2013 06 08, 12:26)
Linkiu,kad tai būtų  nestuke.gif Man implantacinis tepliojimas truko pora dienų, pradėjo truputį tepliot 05 11, o 05 13 NT jau rodė vaiduokliuką,bet pats jautriausias smile.gif

Sveikos, norejau paklausti ar implantacinis tepimas gali buti tik va viena kart patepe rusvai ir viskas? ar turi kelias dienas tepti?
Atsakyti
Sveiki.Kadangi mano mm nestabilios,bet manau jau turejo prasideti.Na mes moterys ta nujauciam biggrin.gif Kasdien pilva skauda,sonuose kur kiausides taip pat daznai maudzia.Kaip manot,ar tai susije kaip nors su nestumu,ar tiesiog veluojancios tos dienos.Jausmas kaip pries tas dienas,bet siaip kai pradeda skaudenti,tai sekancia diena arba ta pacia ir prasideda,o cia jau antra savaite.Manau nueisiu ryt pasidaryti kraujo tyrima ir bus aisku g.gif Ka manot?Na is tikruju as vis dar niekaip nesuprantu tu nestumo simptomu,manau kad turi pykinti,silpnumas,mieguistumas,pilvo skausmai ir pan.bet dabar turiu tik tuos pilvo ir sonu skausmus,daugiau nieko blush2.gif

P.S. dariausi testa (vidury dienos),praeita savaite,buvo neigiamas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DOMINUKE: 09 birželio 2013 - 19:11
QUOTE(Jurgeliux @ 2013 06 09, 18:34)
Sveikos, norejau paklausti ar implantacinis tepimas gali buti tik va viena kart patepe rusvai ir viskas? ar turi kelias dienas tepti?

Gali but tik viena karta,gali ir isvis nebut. Kiekvienai skirtingai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgeliux @ 2013 06 09, 17:34)

jis labai skirtingas visom, kai kam visai nebuna, kai kam vos patepa rausvai, kai kam patepa rusvai, kai kam kelias dienas kaip lengvos mmm buna. taip, kad jis visoks gali but 4u.gif

QUOTE(DOMINUKE @ 2013 06 09, 19:10)
Sveiki.Kadangi mano mm nestabilios,bet manau jau turejo prasideti.Na mes moterys ta nujauciam biggrin.gif Kasdien pilva skauda,sonuose kur kiausides taip pat daznai maudzia.Kaip manot,ar tai susije kaip nors su nestumu,ar tiesiog veluojancios tos dienos.Jausmas kaip pries tas dienas,bet siaip kai pradeda skaudenti,tai sekancia diena arba ta pacia ir prasideda,o cia jau antra savaite.Manau nueisiu ryt pasidaryti kraujo tyrima ir bus aisku g.gif Ka manot?Na is tikruju as vis dar niekaip nesuprantu tu nestumo simptomu,manau kad turi pykinti,silpnumas,mieguistumas,pilvo skausmai ir pan.bet dabar turiu tik tuos pilvo ir sonu skausmus,daugiau nieko blush2.gif

P.S. dariausi testa (vidury dienos),praeita savaite,buvo neigiamas.

Isvardinti nestumo simptomai (pykinimas, mieguistumas, silpnumas ir tt) prasideda veliau, apie 6 nestumo savaite, tai pradzioj ju nelaukit. Kitom jie visai neprasideda wink.gif
Siaip pirmieji nestumo simptomai labai panasus i mmm simptomus (maudzia papilve, krutine jautresne, sunkesne patampa ir pan), taip, kad labai sunku atskirti, TIK is simptomu. Patarciau pakartot NT dabar (visgi jau savaite nuo paskutinio kai daretes) arba kaip sakot nueit krauja pasidaryt- ir bus aisku kaip siuo metu yra. Manau sunkumas su nereguliariom mmm yra tas, kad niekad nezinai, ar jau mmm turi but, ar dar tik O praejo, nezinai, kada ko laukt doh.gif Lauksim dziugiu rezultatu 4u.gif
Atsakyti