Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

QUOTE(jot.ka @ 2013 06 06, 12:50)

jediara, smagu, kad temą iliustruojat thumbup.gif , kokia pas jus astrancija?

Pernai pirkau kaip Venice, bet tikėjausi tamsesnių žiedų g.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 06 06, 11:50)
tikrai taip, augalai auga o aš stebiu, kas auga, kaip auga, kam netinka, nepatinka. jūsų paminėtas variantas, gėlynas prie terasos, žolyno tarpas ir vėl gėlynas patvory ir mano galvoje sukasi, taip labai norėčiau, bet kad to atstumo kaip ir nerasta. va pasimieravau, nuo planuojamos terasos krašto iki plačiausios gėlyno vietos nepilni 4 m, tai arba tas gėlynas prie terasos gaunasi toks irgi nedidelių apimčių, ir tas patvorinis irgi kūdokas. nežinau, kažkaip nelimpa, jau įsitikinau savo kailiu, kad siauras plotelis nesutalpina gražiai augalų, plius, mane ''veža'' stambūs, dideli augalai.

kurmį dėl saulainės neaugimo nežinau ar galiu apkaltint, visai šalia nesimato jo takų, nebent giliau,bet kad jie gėlyne siautėja tai faktas.

Aureola pamiro, daugiau tikriausiai neeksperimentuosiu smile.gif

jediara, smagu, kad temą iliustruojat thumbup.gif , kokia pas jus astrancija?

Tai patvory galima gi kurti siauresni nei dabar kad augalyną (su dekoratyviniais krūmeliais ir neaukštais medeliais bei žolynais), o palei terasą akiai mielą gėlyną. Čia šiaip nesusiturėjau nuo mintelės išdėjimo dėl neabejingumo tam kas bus. A mažu padės, nors vargu bau... smile.gif

Dėl Aureolos, tai kiek prisimenu, nors galiu ir klysti, pas jus lyg ir sunkus dirvožemis, mėgstantis suturėti vandenį. Astriukams su matronomis tai gerai, reik manyt dėl to jie pas jus neįtikėtinai ir klesti, o šiai žoliukei gal gi kojos nušalo šlapioje dirvoje? Pas Rasą pernykščiame kataloge parašyta, kad ji mėgsta trąšią dirvą. Japonijos miškuose, iš kur ji yra kilusi (sprendžiant iš angliško pavadinimo Japanese Forest Grass), medžiai ją, matyt, lapais maitina. Pas mane jos (3 št.), kaip priklauso, turės puveningą ir vandeniui laidžią dirvą bei pavėsį, tačiau mažiausiai 5 zoną, deja, ne visada galėsiu užtikrinti. Teks pridenginėti žiemai bent pirmus 2-3 metus. Pas Rasą ji gyvena ir be apklojimų.
QUOTE(Eimutė @ 2013 06 06, 14:23)
Mergaitės, kokias auginate alūnes (heucheras)? Kurių lapeliai išlieka gražūs per visą sezoną? Renkuosi ir pasimečiau ax.gif Tinka visi atspalviai smile.gif Tik norėčiau kupstelio formos ir gausiai žydinčios...

Iki šiol heucheras auginau tik dėl jų lapų grožio, tik šiemet užsimaniau tokių, kurios gražiau žydi nei lapuojasi. Nežinau, ką vadinti „kupsteliais“. Manoji „Marmelade“ šiuo metu atrodo kaip kupstelis, o kai su laiku pasieks 45 cm plotį, geriausiu atveju ją galėsi vadinti kupstu. smile.gif Mažesnės yra heucherelos, iš kurių turiu „Dayglow Pink” (šiuo metu labai dailiai ir gausiai žydi, tačiau lapai jos neįspūdingi) ir „Stoplight“ (lapeliai labai dailūs, bet žiedelių dar nesu mačiusi). Jei pažiūrėjote nurodytame linke kaip atrodo „Marmelade“, tai ten galima prisižiūrėti ir kitų galybę. Gal iš vaizdelių ir aprašymų paaiškės, kokios reikia.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 06 06, 17:35)
Pas Rasą pernykščiame kataloge parašyta, kad ji mėgsta trąšią dirvą.

Pasitikslinau dėl Aureolos pomėgių dirvožemiui, tai visaip rašo: ir normalus, ir priesmėlis, ir priemolis, kitur dar priduria, kad humusingas, bet visur pamini laidumą vandeniui. Ir dar patikslinu, kad Rasa rašė ne apie dirvožemį, o apie tai, kad kožną pavasarį augaliukus gausiai mulčiuoja geru, ’riebiu’ kompostu. Į riebų (puveningą) dirvožemį mulčas, matyt, nepavirsta net ir su laiku.

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 06 06, 11:50)
tikrai taip, augalai auga o aš stebiu, kas auga, kaip auga, kam netinka, nepatinka. jūsų paminėtas variantas, gėlynas prie terasos, žolyno tarpas ir vėl gėlynas patvory ir mano galvoje sukasi, taip labai norėčiau, bet kad to atstumo kaip ir nerasta. va pasimieravau, nuo planuojamos terasos krašto iki plačiausios gėlyno vietos nepilni 4 m, tai arba tas gėlynas prie terasos gaunasi toks irgi nedidelių apimčių, ir tas patvorinis irgi kūdokas. nežinau, kažkaip nelimpa, jau įsitikinau savo kailiu, kad siauras plotelis nesutalpina gražiai augalų, plius, mane ''veža'' stambūs, dideli augalai.

taip ir matau siaura takeli viniuojant tarp dvieju augalynu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 06 06, 10:46)
Keletas žiedelių temai pagyvinti ax.gif

[/url][url=http://www.radikal.ru]user posted image

Kokia grazi man sita heuhera wub.gif panasia bandziau seti tokiais ziedukais tik lapai lygtai biski kitoki tik nesudygo verysad.gif ju seklos gal nedaigios doh.gif bandysiu dar karteli uzsisakyti sinavada dar priedo ir ta pacia alune, nu gal pasiseks antra karta. Noriu is aluniu gelyno apvada pasidaryti, savo raudonlape bandziau dauginti gal pries kokias 2-vi savaites tai dar nenuvyto gal prigis (pirmas bandymas daugint pjaustant kera) ir taip norejau kad nors kelios is tu seklu butu isdyge pasidauginciau mad.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 06 06, 16:35)
Tai patvory galima gi kurti siauresni nei dabar kad augalyną (su dekoratyviniais krūmeliais ir neaukštais medeliais bei žolynais), o palei terasą akiai mielą gėlyną. Čia šiaip nesusiturėjau nuo mintelės išdėjimo dėl neabejingumo tam kas bus. A mažu padės, nors vargu bau... smile.gif

QUOTE(vobla @ 2013 06 06, 20:17)
taip ir matau siaura takeli viniuojant tarp dvieju augalynu biggrin.gif

na tada pašnekėkim konkrečiau, kokio pločio gėlyną, kaipo siauresnį jūs įsivaizduojat? nes ir dabar tame augalyne yra krūmeliai, jei dar medelis, tai plotis gaunasi ne toks jau ir mažas, aš įsivaizduočiau kad vistiek turėtų svyruot apie 2-3 metrus? tuomet ir lieka maždaug 4 metrai sutalpint gėlynui prie terasos kartu su žalios žolės intarpu. man atrodo mažoka g.gif

va voblos mintį irgi gvildenu, nes man patinka tas vešlumo įspūdis, tai gėlynus iš abiejų pusių suderinus linkius padaryt takelį man irgi atrodo visai nieko.
Atsakyti
Auginu ir aš "Marmelade" - tik dar visai mažutė ax.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 06 07, 09:41)
na tada pašnekėkim konkrečiau, kokio pločio gėlyną, kaipo siauresnį jūs įsivaizduojat? nes ir dabar tame augalyne yra krūmeliai, jei dar medelis, tai plotis gaunasi ne toks jau ir mažas, aš įsivaizduočiau kad vistiek turėtų svyruot apie 2-3 metrus? tuomet ir lieka maždaug 4 metrai sutalpint gėlynui prie terasos kartu su žalios žolės intarpu. man atrodo mažoka g.gif

va voblos mintį irgi gvildenu, nes man patinka tas vešlumo įspūdis, tai gėlynus iš abiejų pusių suderinus linkius padaryt takelį man irgi atrodo visai nieko.

Anksčiau rašėte, kad patvorio (atsiprašau už negražų pavadinimą, bet taip aiškiau ir trumpiau išeina) augalyne yra storesnės ir siauresnės vietos, o gėlyną prie terasos planuojate 4 m pločio. Jei patvorio augalyno storį nekeisite, terasinį galima daryti įvairaus storio – toje vietoje, kur patvorinis yra platesnis, terasinį daryti siauresnį. Takelis tarp 2 augalynų yra gėris grožio prasme, tačiau aš matau juo smagiai dviratuku lakstančius ir vienas kitą lenkiančius „takelių erelius“, kuriems, kad išvengti avarijų, reikėtų kiek platesnės nei takelis trasos. smile.gif Patvorinio augalyno pločio medeliai labai jau neįtakotų, jei tai būtų, tarkim, kokie eglūnai ar į juos panašūs. Ploniausia vieta galėtų būti ir mažesnė nei 2 metrai, jei ją sudarytų 3 aukštų žolynai su gėlių intarpais. Rašėte, kad mėgstate aukštas gėles. Jei prie terasos jos būtų visos aukštos, to kas dedasi už gėlyno iš terasos nesimatytų. Gal toje vietoje, kur patvorinis augalynas yra storiausias, terasinį gėlyną vertėtų daryti žemėlesnį, kad matytųsi patvorinio grožis? Aišku, patvorinio matomą gabalą šiuo atveju reikėtų padaryti itin mielą akiai.

Kaip gyvena jūsų šeivamedis – kokio jis dabar aukščio ir pločio, gal net žydėjo? Priminkite, kada jis sodintas? Maniškį, pernai rudenį sodintą, prieš 2 savaites palikau pusmetrio į aukštį ir plotį nesiekiantį. Žadėjau prie jo persodinti turimus 3 veronikūnus, tačiau pastarieji, irgi pernai, bet pavasarį sodinti, šiemet ir išsiplėtė, ir pasistiepė tiek, kad šeivamedis šalia jų keltų tik juokelį. Tad palikau veronikūnus vasaroti vienoje iš gėlyno ausų. Gal kitais metais šeivamedis atrodys solidžiau, tada ir gaus atpatinkamo stoto kaimynus. Dar juokingiau atrodytų, jei dabar prie jo pasodinčiau didžiąsias cefalarijas, kurias specialiai šeivamedžiui užsakytas kaip riozas šį savaitgalį ir atvešiu. smile.gif Varys dabar mergaitės į vaikų darželį kitos vasaros laukti... sad.gif

QUOTE(jediara @ 2013 06 07, 10:31)
Auginu ir aš "Marmelade" - tik dar visai mažutė ax.gif

Gražuoliukė. smile.gif O kur ją auginate saulėje ar nevisai? Aš savąją 3 metus saulėje kepiau, o šiemet pernešiau į labiau pavėsingą vietą. Gražiai ji atrodė ir pakepinta, bet kai kažkuri SM forumietė parodė savąją tik vakarinę saulę matančią, supratau, kad manoji gal tik pusę savojo grožio išspaudžia.

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 06 07, 09:41)

labiausiai reiketu teisingai suzaisti su auksciais. nuo tvoros linkui takelio - nuo aukstu prie zemesniu augalu. nuo takelio linkui terasos- zemi, link terasos kiek aukstesni - gal tik kiek aukstesni nei terasos grindu lentu aukstis... g.gif
ir visame tame vel reiktu kazkokiu akcentiniu augalu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 07 birželio 2013 - 10:05
QUOTE(vi_ @ 2013 06 07, 12:00)

Gražuoliukė. smile.gif O kur ją auginate saulėje ar nevisai? Aš savąją 3 metus saulėje kepiau, o šiemet pernešiau į labiau pavėsingą vietą. Gražiai ji atrodė ir pakepinta, bet kai kažkuri SM forumietė parodė savąją tik vakarinę saulę matančią, supratau, kad manoji gal tik pusę savojo grožio išspaudžia.

Auga rytinėje pusėje, todėl saulės gauna tik iki pietų. Šiemet vieną tamsialapę pasodinau pietų pusėje, o kita tokia pati auga rytinėje pusėje, tai taip pat turėsiu galimybę palyginti augimą, spalvą ir žydėjimą (nors jau dabar saulėje augančios lapai šviesesni).
Atsakyti
Šiemet apžiūrėjau "gyvai" Rasos šeivamedį, tai šiemet jis nuostabiai atrodo, žiedų matosi bus ir labai daug. Sakė šiemet nenušalo visiškai, tai kaip liko žiemot kokių 2,5m krūmas, toks ir dabar yra thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 06 07, 10:00)
Anksčiau rašėte, kad patvorio augalyne yra storesnės ir siauresnės vietos, o gėlyną prie terasos planuojate 4 m pločio. Jei patvorio augalyno storį nekeisite, terasinį galima daryti įvairaus storio – toje vietoje, kur patvorinis yra platesnis, terasinį daryti siauresnį. Takelis tarp 2 augalynų yra gėris grožio prasme, tačiau aš matau juo smagiai dviratuku lakstančius ir vienas kitą lenkiančius „takelių erelius“, kuriems, kad išvengti avarijų, reikėtų kiek platesnės nei takelis trasos. smile.gif Patvorinio augalyno pločio medeliai labai jau neįtakotų, jei tai būtų, tarkim, kokie eglūnai ar į juos panašūs. Ploniausia vieta galėtų būti ir mažesnė nei 2 metrai, jei ją sudarytų 3 aukštų žolynai su gėlių intarpais. Rašėte, kad mėgstate aukštas gėles. Jei prie terasos jos būtų visos aukštos, to kas dedasi už gėlyno iš terasos nesimatytų. Gal toje vietoje, kur patvorinis augalynas yra storiausias, terasinį gėlyną vertėtų daryti žemėlesnį, kad matytųsi patvorinio grožis? Aišku, patvorinio matomą gabalą šiuo atveju reikėtų padaryti itin mielą akiai.

Kaip gyvena jūsų šeivamedis – kokio jis dabar aukščio ir pločio, gal net žydėjo? Priminkite, kada jis sodintas? Maniškį, pernai rudenį sodintą, prieš 2 savaites palikau pusmetrio į aukštį ir plotį nesiekiantį. Žadėjau prie jo persodinti turimus 3 veronikūnus, tačiau pastarieji, irgi pernai, bet pavasarį sodinti, šiemet ir išsiplėtė, ir pasistiepė tiek, kad šeivamedis šalia jų keltų tik juokelį. Tad palikau veronikūnus vasaroti vienoje iš gėlyno ausų. Gal kitais metais šeivamedis atrodys solidžiau, tada ir gaus atpatinkamo stoto kaimynus. Dar juokingiau atrodytų, jei dabar prie jo pasodinčiau didžiąsias cefalarijas, kurias specialiai šeivamedžiui užsakytas kaip riozas šį savaitgalį ir atvešiu. smile.gif Varys dabar mergaitės į vaikų darželį kitos vasaros laukti... sad.gif

truputį nesusikalbėjom smile.gif, 4 metrai yra laisvo ploto nuo esamo gėlyno, t.y dabartinė žolytė, tai va jei paliekam taką kad su dviračiu kas galėtų pralėkt, tai jau terasinis gėlynas lieka kūdas. dėl pločių paskirstymų jūs teisi, kur vienas susiaurėja kitas gali išplatėt. patvorinis augalynas yra tarp dviejų obelų,tai medelių jau nebeplanuoju, vienas dalykas, tarp vaismedžių neįsivaizduoju spygliuočių ar kažkokių kitokių medelių, man rodos gal ten visgi palikt tik daugiamečius, nors hortenzijos man ten visai patinka. terasa tikriausiai bus vistiek pakilusi nuo žemės, o ir mąstau augalais apsodint tam, kad susidarytų tarsi kaip čia išsireiškus- turėklai biggrin.gif , na kad bet kurioje vietoje nesinorėtų nuo terasos lipt ant pievos ar takelio. tai kaip ir reiktų aukštų augalų g.gif . pamenu smth1 buvo įmetusi foto apželdintos terasos stambiais augalais tokie kaip kemeras ir pan. man patiko.tik ten tas apželdintas plotas didelis, o pas mane kaip ir mažoka vietos. apskritai aš tai norėčiau vaikščiot nedideliais takeliais tarp augalų wub.gif , bet gi šeimyna susideda ne vien iš manęs, reikia ir praktinius dalykus apmąstyt.

šeivamedis mano su žiedais, bet kadangi jis vazoninis, tai ir atrodo kaip bonsiukas. vis dar be vietos nabagas. o veronikūnais ir aš patenkinta, šiemet jau galvas iškėlė aukščiau hortenzijų, ir kemerai man labai gražūs. ir su malonumu stebiu vingirį wub.gif noriu jų daugiau.

QUOTE(vobla @ 2013 06 07, 10:03)
labiausiai reiketu teisingai suzaisti su auksciais. nuo tvoros linkui takelio - nuo aukstu prie zemesniu augalu. nuo takelio linkui terasos- zemi,  link terasos kiek aukstesni - gal tik kiek aukstesni nei terasos grindu lentu aukstis... g.gif
ir visame tame vel reiktu kazkokiu akcentiniu augalu g.gif

taip taip, dabar va turiu visą sezoną stebėjimui, ir jau pamažu dėlioju augaliuku pliusus minusus, ko man reikia po akimis, ko tolesniam planui.
beje, kaip jūsų tvenkinuko šlaitų apželdinimo reikalai?jei nemaišau su kuo kitu smile.gif
Atsakyti