Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

QUOTE(vobla @ 2013 09 17, 11:44)
merginu  nusirdus palinkejimas igyvendinti savo svajone( primenu- ta 3 metru plocio ir 12 metru ilgio nekarpoma misria gyvatvore) dabar skamba kaip ''uzsiknisk negyvai'' biggrin.gif vis plesiu plesiu plesiu velena, idirbineju zeme- gaila, kad baudziava panaikinta: paimciau nelaisven pirma pro sali einanti...

Oi kaip aš suprantu lotuliukas.gif Anadien nusprendžiau ir aš išmatuoti savo "dirvonus" - tai pas mane 17m ilgio ir 2,5-4 pločio! Tai plėšiu aš tas velėnas jau kokios 3 savaitės - jau net mb neprašytas atėjo padėti - o dar galo nesimato. Pasimokiusiš jūsų, aš padariau nedidelį nenuplėštos velėnos tarpelį apie vidurį (kokį 50cm) - dėl šuns. Stebėsiu ar jis pro ten bėgioja, bet jeigu kur papuola, tai rausiu ir ten. Pas mane krūmai jau auga apie pora metų, tai aš į tarpus žoles sodinu, dar ką nugriebus iš kitų gėlynų - bet matau, kad šiais metais nebespėsiu - užbaigsiu tik mažąją ausį (kaip sako Vi). Gailiuosi, kad visą vasarą atidėliojau - nusivėlinau, dabar jau baisu dalinti augalus, gali nebespėti prigyti
Bet česnakų tai jau dabar norisi biggrin.gif Mugėje planavau paieškoti - bet kažkaip neužmačiau aš jų - jei kur įdomesnių ir prieinamą kainą užmatysit - duokit žinoti
Atsakyti
Laba diena,
Auginu pilnavidure eziuole antrus metus,zydet gausiai ir graziai zydi tik kazi kodel ji seklu nebrandina,ar visos pilnavidures tokios ''mados''?Ilgai tektu laukti kol pastambetu visas keras dauginimui.
Pernai buvau nusipirkusi baltu eziuoliu pokuti,kaip pasiutau kaip prazydo paprastosios eziuoles ziedais,todel siemet nusprendziau uzsisakyti paciu augalu,geltonu,oranziniu.....
Labai jau man grazios tos eziuoles.
Atsakyti
Cia kurios busite isplesusios savo dirvonus, gal noresite pas mane lotuliukas.gif Juokauju, mes bandysim, jei pavyks, su tokiu aparateliu prakelti, gal nereiks su kastuvu g.gif Noriu dideli patvori sutvarkyti, nes turiu daug augalu, juos graziai sudeliojus (kas man nelabai imanoma), visai nieko butu blush2.gif
Dar del to savo gelyno marmalyno- jis buvo kurtas toks geltonai melynas, spalvos ir man nieko, tik vat buvau tikra, kad tu hortenziju man nereikia, o dabar gaila pasidare, reikes kazka kita ismesti, bet vat klausimas - pramecius augalus vaizdas pageretu ar reikia plesti zoles ir kitaip plesti ? g.gif

O kaip jus kuriate savo grozius, ant plikos zemes statote vazonikus, ar mintyse, ar popieriuje, ar kaip as, prisodinat, o tada metot lotuliukas.gif ?

vi, gali buti, kad siemet padziuvo mano tos hortenzijos, yra mazas 2.gif , tai laiko augalams nebelieka blush2.gif

lewisia, man taip su hibridinem petunijom, vaikai nebuna, kaip mama, nors pasitaiko ir kaip pradinis augalas, cia Gaudvile moka tinkamai paaiskinti 4u.gif Ten kazkaip hibridai aba visai seklu neaugina, arba augina, bet is ju visko buna ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 13, 19:37)
Rubra - iki -6C, panaši Red Riding Hood - iki -23C  mirksiukas.gif

Jei tik patinka, tai čia džiaugsmas  biggrin.gif . Pasitikslinau, iki -28C žiemoja.

kai ivedu Red Riding Hood, tai google ko tik neranda lotuliukas.gif
O jos zydi? nes as ieskau daugiau zydinciu zoliuku, kurie nors truputi vasara zydi.

Patinka, tik randu, kad 5-9 zona doh.gif

QUOTE(smth1 @ 2013 09 14, 17:54)
Klysti. Greiciausiai tai Stipa tenuissima.

Aisku, reikes toliau dairytis zoliuku...
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 09 11, 10:37)
Keletas foto  ax.gif

user posted image

Mačiau, kad parduodate. Kuo neįtiko toks gražus žoliukas?
Atsakyti
QUOTE(reg @ 2013 09 17, 13:27)
<...>
Bet česnakų tai jau dabar norisi  biggrin.gif  Mugėje planavau paieškoti - bet kažkaip neužmačiau aš jų - jei kur įdomesnių ir prieinamą kainą užmatysit - duokit žinoti

Suminėtus česnakus pirkau „Žalioje stotelėje“. Nežinau kiek jie įdomūs, bet brangumu nepasižymi.
Dėmesio! Tema baiginėjasi, tad paruošiau senų temų nuorodas, kurių prireiks naujai temai. Tai gal naują temą ir sukursiu. Nebent yra labai norinčių tai padaryti? Tai graitai sakykite, o tai... smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2013 09 17, 13:35)
Laba diena,
Auginu pilnavidure eziuole antrus metus,zydet gausiai ir graziai zydi tik kazi kodel ji seklu nebrandina,ar visos pilnavidures tokios ''mados''?Ilgai tektu laukti kol pastambetu visas keras dauginimui.

Tokios?
user posted image
Būna pirkti sėklų ir tos pačios ne kiekvienais metais karūnėlę turi wink.gif O keras visai gerai stambėja patręštas trąšomis.

QUOTE(sm2002 @ 2013 09 17, 15:51)
1. kai ivedu Red Riding Hood, tai google ko tik neranda  lotuliukas.gif
O jos zydi? nes as ieskau daugiau zydinciu zoliuku, kurie nors truputi vasara zydi.

2. Patinka, tik randu, kad 5-9 zona  doh.gif

1. Pennisetum setaceum 'Red Riding Hood' - dabar turėtų net ir Google teisingas nuorodas duoti biggrin.gif
user posted image

2. O tai kiek nukrenta žiemą temperatūra?
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 09 17, 17:29)

Dėmesio! Tema baiginėjasi, tad paruošiau senų temų nuorodas, kurių prireiks naujai temai. Tai gal naują temą ir sukursiu. Nebent yra labai norinčių tai padaryti? Tai graitai sakykite, o tai... smile.gif

o kurkit kurkit- didelis dekui- pats laikas damusti pavasario tema biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 09 17, 09:15)

Allium Schubertii - gražus paskiras žiedas, taigi labiau vertingas kolekciniu požiūriu nei estetiniu, ypač galvojant apie masinius "pievinius" želdynus. Jei nieko nemaišau, Jediara turi su juo patirties, man išvis toks kadaise pasodintas nepasirodė;

Allium Forelock - sprendžiant iš foto irgi turėtų labiau kabinti mylinčius kitoniškus, įdomesnius žiedus, nei galvojančius apie česnakus kaip aiškios formos žiedynus turinčius augalus;

Allium ‘Purple Sensation‘ - sakyčiau tobula "klasika", auginu, džiaugiuosi ir vertinu.

Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2013 09 17, 18:20)
Mačiau, kad parduodate. Kuo neįtiko toks gražus žoliukas?

Įtiko, bet parduodu tik šio krūmelio dalį (jis jau gana nemažas). Atsirado norinčių, todėl teko dalinti. Jau pora kartų "sumažinau" jį, bet jis labai greitai vėl priauga thumbup.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti