Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

QUOTE(aispra @ 2013 09 13, 14:28)
Čia šiek tiek iliustracijų, kaip smilgomis želdinami šlaitai:

http://www.rhonestre...bob-hyland.html

Ką manote?

As kaip tik panasiai ruosiuosi apzeldinti slaita, tik turbut nebus ka rodyti, nes sodas slaito virsuje, o apacioje javai auga... Norisi kazkaip prisiderinti prie javu juros vasara, o rudeni, kad uzstotu bent dalinai plika zeme.

Gal kas zino kaip vadinasi sie augalai:

su tom baltom sluotelem
user posted image

tas tamsesniais lapais, panasus i Hameln
user posted image
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2013 09 13, 14:57)
As kaip tik panasiai ruosiuosi apzeldinti slaita, tik turbut nebus ka rodyti, nes sodas slaito virsuje, o apacioje javai auga... Norisi kazkaip prisiderinti prie javu juros vasara, o rudeni, kad uzstotu bent dalinai plika zeme.

Gal kas zino kaip vadinasi sie augalai:

su tom baltom sluotelem
user posted image

user posted image

Sm2002, nei viena ju neziemoja Lt.

Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2013 09 13, 14:57)

Pennisetum setaceum 'Rubrum' - sodo centruose tikrai turėtų būti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2013 09 13, 16:52)
Sm2002, nei viena ju neziemoja Lt.

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 13, 18:05)
Pennisetum setaceum 'Rubrum' - sodo centruose tikrai turėtų būti  mirksiukas.gif

Gaila... Man ne vienos reikia, tai tampyti namo jau ne tas malonumas.
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2013 09 13, 18:50)
Gaila... Man ne vienos reikia, tai tampyti namo jau ne tas malonumas.

Apie ką čia? biggrin.gif Ar Miunchene tokios pat žiemos kaip ir LT? Turėtų augti be jokio vargo sau ir šeimininkei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 13, 18:55)
Apie ką čia?  biggrin.gif Ar Miunchene tokios pat žiemos kaip ir LT? Turėtų augti be jokio vargo sau ir šeimininkei  4u.gif

Nu raso, kad ziemoti turi prie 0 - +5 temperaturos..
O pirma, kuria buvau ikelus, tai Calamagrostis brachytricha, ar klystu?

As dar viena varga nusiziurejau Muhlenbergia capillaris biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sm2002: 13 rugsėjo 2013 - 18:10
QUOTE(sm2002 @ 2013 09 13, 19:07)

As dar viena varga nusiziurejau Muhlenbergia capillaris  biggrin.gif

Rubra - iki -6C, panaši Red Riding Hood - iki -23C mirksiukas.gif

Jei tik patinka, tai čia džiaugsmas biggrin.gif . Pasitikslinau, iki -28C žiemoja.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 09 13, 14:55)
kas auginote zundas- ar jos ilgam? kiek metu vienoj vietoj auga? ar cia tik trumpalaikis augaliukas?
tokia grazi pas mane uzderejo- mastau gal plestis g.gif

Apie zundas ir man įdomu... Turiu šį augaliuką, tačiau nesuprantu jo visiškai. Pirkau prieš porą metų Kalvarijų turguje vazoniuke žydintį. Noname‘ą, aišku. Žiedas stambus. Googlė nustatė, kad tai alpinė zunda. Tebūnie. Pernai ji teikėsi iškišti 2-3 varganus bei aiškiai gyvenimu nepatenkintus lapelius. Apie žiedelius nebuvo nė kalbos. Šiemet išstenėjo krūvą sultingų lapų. Pagalvojau, kad dabar mergička puls žydėti, tačiau apsirikau – nė nemanė. „Pastačiau“ diagnozę – per sotus gyvenimas, t.y. per geras dirvožemis. Tačiau internete išskaičiau, kad būna zundų, galima sakyti, vienmečių. Tai dabar nė nežinau, ką begalvoti. Apie šią konkrečią. Gi prognozuojamų ir tikrai daugiamečių galima nusipirkti patikimose vietose. Labai man šie augaliukai patinka. Ir prie žolių pritiktų.

Tai kas turi zundų? Prašytume kloti teisybę apie jas. smile.gif Dėkojame iš anksto.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 09 14, 12:10)
Apie zundas ir man įdomu... Turiu šį augaliuką, tačiau nesuprantu jo visiškai. Pirkau prieš porą metų Kalvarijų turguje vazoniuke žydintį. Noname‘ą, aišku. Žiedas stambus. Googlė nustatė, kad tai alpinė zunda. Tebūnie. Pernai ji teikėsi iškišti 2-3 varganus bei aiškiai gyvenimu nepatenkintus lapelius. Apie žiedelius nebuvo nė kalbos. Šiemet išstenėjo krūvą sultingų lapų. Pagalvojau, kad dabar mergička puls žydėti, tačiau apsirikau – nė nemanė. „Pastačiau“ diagnozę – per sotus gyvenimas, t.y. per geras dirvožemis. Tačiau internete išskaičiau, kad būna zundų, galima sakyti, vienmečių. Tai dabar nė nežinau, ką begalvoti. Apie šią konkrečią. Gi prognozuojamų ir tikrai daugiamečių galima nusipirkti patikimose vietose. Labai man šie augaliukai patinka. Ir prie žolių pritiktų.

Tai kas turi zundų? Prašytume kloti teisybę apie jas. smile.gif Dėkojame iš anksto.

pas mane konkreciai sita zunda: http://www.seemnemaa...orthii-Purp.jpg siunciaus is estu, sejau, dygo prastai- viso labo teturiu du augalus, bet taip isbujojo, taip igrazejo i rudeni ziedais apsipyle kupstai. architekturiskas augalas. patiko man jo struktura. su spalva irgi pataikiau- pasodinau i kompanija rozei Rapsody in blue- tai smagiai susidainavo. vienur nete randu , kad daugiametes, kitur, kad dvimetes, o treciur- netgi vienmetes. kadangi man ji prazydo pirmais metais- tai visko gali buti. plius salieru giminaite- vargu bau ar ji bus ilgaamze g.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 09 14, 13:34)
pas mane konkreciai sita zunda: http://www.seemnemaa...orthii-Purp.jpg  siunciaus is estu, sejau, dygo prastai- viso labo teturiu du augalus, bet taip isbujojo, taip igrazejo i rudeni ziedais apsipyle kupstai. architekturiskas augalas. patiko man jo struktura. su spalva irgi pataikiau- pasodinau i kompanija rozei Rapsody in blue- tai smagiai susidainavo. vienur nete randu , kad daugiametes, kitur, kad dvimetes, o treciur- netgi vienmetes. kadangi man ji prazydo pirmais metais- tai visko gali buti. plius salieru giminaite- vargu bau ar ji bus ilgaamze g.gif

Na, bent jau tikrai pasisekė, kad dygo, nes man nesudygo nei viena schmoll.gif Daugiau iš estų sėklų nebebandysiu - dygstančių ir nedygstančių santykis tikrai ne dygstančiųjų naudai. Krūvos sėklų pakeliai apskritai buvo be jokių datų, nurodančių daigumą.
O zundą būtų labai smalsu pamatyti. Paveikslėlyje buvo tikra gražuolė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2013 09 14, 14:09)
Na, bent jau tikrai pasisekė, kad dygo, nes man nesudygo nei viena schmoll.gif Daugiau iš estų sėklų nebebandysiu - dygstančių ir nedygstančių santykis tikrai ne dygstančiųjų naudai. Krūvos sėklų pakeliai apskritai buvo be jokių datų, nurodančių daigumą.
O zundą būtų labai smalsu pamatyti. Paveikslėlyje buvo tikra gražuolė wub.gif

visiskai analogiska ir mano patirtis su estu seklom. dali gavau besibaiginejancios galiojimo datos arba visai be datos. didzioji dalis visai nesudygo, dalis dygo labai prastai, nors viena pakeli dalindavau i tris dalis ir pasiulydavau skirtingas daiginimo salygas. bet nei krust. nusivyliau ir daugiau su jais nebeprasidesiu.
zunda gavos grazi- daug grazesne nei paveiksliuke. tiek grazi, kad ziauriai apkarpiau ir sunaudojau namu puokstems( ir dabar va primerkta). ir siaip i fotika man ji nepakliuvo nei karto. bet tiek kiek dar jos liko- reiks kuria diena nufotkint.
seklu musu salygom speju nesubrandins g.gif
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2013 09 13, 19:07)
O pirma, kuria buvau ikelus, tai Calamagrostis brachytricha, ar klystu?
As dar viena varga nusiziurejau Muhlenbergia capillaris  biggrin.gif

Klysti. Greiciausiai tai Stipa tenuissima.
Atsakyti