Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 08, 10:59)
Leliumai, skirtinga lapija ir parodo, kad auginimo sąlygos yra vis tik skirtingos. Antruoju atveju dirvos pH yra labiau rūgštinė, kas blokuoja geležies įsisavinimą.

Ačiū.

Atsakyti
vobla, kai pas Rasą pamačiau itin panašų į maniškį atseit Morning Light‘ą, paaiškėjo, kad tai Silberspinne‘as. Bala nematė. Abu gražuoliai gi. Tiesa, Silberspinne'ų dabar turėsiu porikę. Pasikartojimas augalynui tik į sveikatą. smile.gif

user posted image
Dėl tręšimo. Tiesiog pamastymai. Dar šioje temoje rašiau, o dabar tik pasikartosiu – jei augaliukų netręšti, iš ko jiems gyventi? Juk antžeminę dalį, kuria išties natūralioje aplinkoje jie pasimaitina, mes tvarkingai pašaliname.

user posted image

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 09 10, 00:13)
Dėl tręšimo. Tiesiog pamastymai. Dar šioje temoje rašiau, o dabar tik pasikartosiu – jei augaliukų netręšti, iš ko jiems gyventi? Juk antžeminę dalį, kuria išties natūralioje aplinkoje jie pasimaitina, mes tvarkingai pašaliname.

Iš mulčo - visus savo gėlynus mulčiuoju. Man labai patinka vieno rimto dendrologo kitame forume išsakyta mintis, kad jei augalas atrodo sveikas ir laimingas, jam jokių papildomų tręšimų nereikia. Trąšos reikalingos tada, kai augalas rodo, kad jam kažko trūksta.
Atsakyti
melvenė, turbūt labiausiai šiuo momentu man patinkanti žolė, tik vietą arba foną reikia keisti

user posted image

kraujalakė, paprasta vaistinė, bet ji man labiau patinka už mano turimas dekoratyvines

user posted image

dalis galinės linijos, planuose atitraukt gėlyną nuo gyvatvorės toliau, kad ir praeit, ir gyvatvorę prižiūrėt būtų lengviau

user posted image

pernykštis favoritas rūgtis, šiemet man labiau patinka jo tolimesnis kaimynas, vingiris

user posted image

bevardis miskantas
user posted image

user posted image

na ir mano akimis žiūrint visiškai nesėkmingas pirmas planas, kraujalakė 'Pink Tana' kraujalakė obtusa, katžolė 'Pool bank', nužydėjo, burbuliukai pasidarė žalsvi rusvi o dar šalia smulkios lapijos krūmas lanksva....marmalas, tai kaip ir klausimas o gal ir atsakymas, tai tokias kraujalakes kurdint arčiau žiūrėjimo taško? iš toliau žiūrint nesimato nieko, apart chaoso.

user posted image
Atsakyti
Ateinu su patarimo prašymu. Turiu sklype labai probleminę vietelę - tvenkinio šlaitą. Plotas: maždaug 30 m. palei tvenkinį ir 10 m. link tvenkinio. Nuolydis apie 30%. Nuolydžio sumažinti neišeina, nes viršuje eina dujų trasa ir jos apsaugos zona. Nuolydis orientuotas į pietus, taigi šlaitas šiltas ir gerai apšviestas, drenažas pakankamas, tik arčiau tvenkinio yra keli šaltiniai, tad ten reikia planuoti drėgnamėgius augalus.

Iš esmės šis šlaitas būtų prieš mano planuojamą poilsio zoną, tad norėčiau jį intensyviai želdinti, nes žvilgsnis per tvenkinį būtent į tą šlaitą ir keliauja. Dirvožemis -molis su žvyro priemaišomis. Svarstau, kiek realu tokiame šlaite kurti smilgyną? Ar nuolydis ne per didelis aukštesniems augalams, tokiems kaip vingiorykštės, rūgtys ir smilgos? Kaip manote, ar verta į kompoziciją jungti krūmų grupes? Pavyzdžiui erškėtrožes, sedulas ar kalnines pušis?

Būčiau dėkinga už bet kokius jūsų pamąstymus apie galimus augalus ir jų derinimą 4u.gif Vienintelis dalykas, ko tikrai neplanuoju šiame šlaite - medžiai. Nors man būtų labai gražu sedulos su beržais ar koks gluosnis, jie užstotų man tvenkinį žiūrint nuo namo.
Atsakyti
aispra, man kazkaip dar beskaitant kilo mintis apie levandas ir ivairias smilgines zolytes, aisku, levandas prie molio pripratinti sudetinga, bet imanoma 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kuzdaite: 10 rugsėjo 2013 - 12:47
QUOTE(aispra @ 2013 09 10, 09:10)
Ateinu su patarimo prašymu. Turiu sklype labai probleminę vietelę - tvenkinio šlaitą. Plotas: maždaug 30 m. palei tvenkinį ir 10 m. link tvenkinio. Nuolydis apie 30%. Nuolydžio sumažinti neišeina, nes viršuje eina dujų trasa ir jos apsaugos zona. Nuolydis orientuotas į pietus, taigi šlaitas šiltas ir gerai apšviestas, drenažas pakankamas, tik arčiau tvenkinio yra keli šaltiniai, tad ten reikia planuoti drėgnamėgius augalus. 

Iš esmės šis šlaitas būtų prieš mano planuojamą poilsio zoną, tad norėčiau jį intensyviai želdinti, nes žvilgsnis per tvenkinį būtent į tą šlaitą ir keliauja. Dirvožemis -molis su žvyro priemaišomis. Svarstau, kiek realu tokiame šlaite kurti smilgyną? Ar nuolydis ne per didelis aukštesniems augalams, tokiems kaip vingiorykštės, rūgtys ir smilgos? Kaip manote, ar verta į kompoziciją jungti krūmų grupes? Pavyzdžiui erškėtrožes, sedulas ar kalnines pušis?

Būčiau dėkinga už bet kokius jūsų pamąstymus apie galimus augalus ir jų derinimą 4u.gif  Vienintelis dalykas, ko tikrai neplanuoju šiame šlaite - medžiai. Nors man būtų labai gražu sedulos su beržais ar koks gluosnis, jie užstotų man tvenkinį žiūrint nuo namo.

pernai as panasu projekta bandziau ir taip ir nepabaigiau. tik siaura juosta iveikiau. bet pas mane smelyne, tai augalija visiskai kita- virziai, eraicinai ir sliauziantys kadagiai.
nuolydis ir pas jus nemazas todel rinkciausi tik zemus augalus, kitaip apacioj tvenkinys atrodys dar labiau idubes. kazkas, kas max iki keliu. merginos pernai rekomendavo karklus. kazka panasaus i tokius: http://www.medeliai....s-argentea.html manau su laiku atsiras, bet siemet as iki ju dar neprisikasiau. jei kazka sugalvosit- dalinkites. nes pas mane veik analogiska situacija.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 09 10, 14:26)
pernai as panasu projekta bandziau ir taip ir nepabaigiau. tik siaura juosta iveikiau. bet pas mane smelyne, tai augalija visiskai kita- virziai, eraicinai ir  sliauziantys kadagiai. 
nuolydis ir pas jus nemazas todel rinkciausi tik zemus augalus, kitaip apacioj tvenkinys atrodys dar labiau idubes. kazkas, kas max iki keliu. merginos pernai rekomendavo karklus. kazka panasaus i tokius: http://www.medeliai....s-argentea.html  manau su laiku atsiras, bet siemet as iki ju dar neprisikasiau. jei kazka sugalvosit- dalinkites. nes pas mane veik analogiska situacija.

Nebuvau pagalvojusi, kad aukštesni augalai gali dar labiau "gilinti" tvenkinį g.gif Man atrodo, kad taip nebus, nes toks aukštas šlaitas yra tik viename šone, kitur jis gerokai mažesnis ar iš viso nėra. Mano visas sklypas su nuolydžiu, todėl gaunasi, kad nuo kitos tvenkinio pusės matai beveik tik tą šlaitą, visą kitą jis užstoja. Tuo tarpu nuo aukšojo šlaito atsiveria toliai biggrin.gif

Man labai norisi stambesnių augalų grupių, nes į juos bus žiūrima tik iš toli. Pavyzdžiui, tamsiai žalių kalninių pušų grupių, tarp kurių būtų ryškios violetinių šalavijų, geltonų rudbekitų, raudonų astilbių, viendienių ir visa tai į masę susiejančių smilgų intarpai. Bet planuojant tokius didelius želdinius labai baisu nusigrybauti. Čia ne vieną kitą augaliuką pakeisti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aispra: 10 rugsėjo 2013 - 18:57
QUOTE(jot.ka @ 2013 09 10, 09:01)
na ir mano akimis žiūrint visiškai nesėkmingas pirmas planas, kraujalakė 'Pink Tana' kraujalakė obtusa, katžolė 'Pool bank', nužydėjo, burbuliukai pasidarė žalsvi rusvi o dar šalia smulkios lapijos krūmas lanksva....marmalas, tai kaip ir klausimas o gal ir atsakymas, tai tokias kraujalakes kurdint arčiau žiūrėjimo taško? iš toliau žiūrint nesimato nieko, apart chaoso.

user posted image

Mano kraujalakė "Red Thunder" pirmame plane. Ji pas mane žemesnė, nei turėtų būti, bet už tai nėra problemos su virtimu smile.gif Šalia tokio orinio augalo man labai norisi ryškesnių ir "kietesnių" kaimynų. Pas mane antroj eilėj vienam šone rudbekijos, kitam ežiuolės. Tiek viena, tiek kita stambesnės ir turi gana didelius lapus, kraujalakių burbuliukai ir ramuniški žeidai vieni kitus gražiai papildo. Už kraujalakės lendrūnas ( a la trečia eilė), kurio šluotelės gerokai aukščiau ir su kraujalakės žiedais nekonkuruoja. Šia kompanija aš kol kas visai patenkinta. Aišku, mano gėlynų gylis mažesnis nei jūsų biggrin.gif Bet vis tiek siūlyčiau pagalvoti, gal kokį stambialapį ar stambiakotį kaimyną kraujalakėms pasiūlyti, kad mažiau konkurencijos jos patirtų.
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2013 09 10, 19:37)
Nebuvau pagalvojusi, kad aukštesni augalai gali dar labiau "gilinti" tvenkinį g.gif Man atrodo, kad taip nebus, nes toks aukštas šlaitas yra tik viename šone, kitur jis gerokai mažesnis ar iš viso nėra. Mano visas sklypas su nuolydžiu, todėl gaunasi, kad nuo kitos tvenkinio pusės matai beveik tik tą šlaitą, visą kitą jis užstoja. Tuo tarpu nuo aukšojo šlaito atsiveria toliai biggrin.gif

Man labai norisi stambesnių augalų grupių, nes į juos bus žiūrima tik iš toli. Pavyzdžiui, tamsiai žalių kalninių pušų grupių, tarp kurių būtų ryškios violetinių šalavijų, geltonų rudbekitų, raudonų astilbių, viendienių ir visa tai į masę susiejančių smilgų intarpai. Bet planuojant tokius didelius želdinius labai baisu nusigrybauti. Čia ne vieną kitą augaliuką pakeisti biggrin.gif

deja taip. auksti augalai vizualiai padaro slaita dar statesni, o vandeni dar giliau ikritusi. pas mane vienas slaitas laukiniu lendrunu, tai kol ju nenupjaunam- labai status slaitas atrodo. nupjovus kur kas mielesnis akiai vaizdelis.
siaip tai sunkus reikalas slaitas. mane irgi domina stambios augalu grupes, bet... balandos, kieciai, visokia chiernia auga kur kas mieliau, nei tai ka noreciau matyti. ravejimas slaite nepatogus dalykas. reikia labai teisingai augalus pasirinkti, kad ilgainiuj nereiktu nei ravet nei pjaut ir neatrodytu apsepes pikztolem. turiu viena galinga jau( pagal mano mastelius, kai viskas dar jauna ir maza)sliauzianti kadagi. bet deja... kazkaip praauga per jo laja piktos zoles. atrodo britkiai...kaip bomzas koks nesiskutes...
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2013 09 10, 09:10)
...Būčiau dėkinga už bet kokius jūsų pamąstymus apie galimus augalus ir jų derinimą ...

Aš žiauriai pavydžiu tvenkinio ir tų plotų - va čia tai nors yra kur pasireikšti, bet ir baisoka - klaidos brangiai kainuotų smile.gif
Kadangi man dabar žolių periodas, tai aš tik jas ir sodinčiau - šiuo atveju viksvas - juk tai taip natūralu biggrin.gif . Mano supratimu dirvožemis tinkamas, aukštis irgi - sodinčiau kelias kontrastingos išvaizdos veisles ilgomis banguotomis juostomis ir jokių žiedų - tokia mano vizija...
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 09 10, 09:01)

o gal kraujalakes perkelt kur nors kitur, o čia įkurdinti ką nors stambiais lapais? Problema manau ta pati, kurią aš turėjau anksčiau savo geltonai-mėlyname gėlyne - vien smulki faktūra.
Atsakyti