QUOTE(jot.ka @ 2013 09 09, 12:22)
vi_, ir man ir man gražu
o tos purios uodegos, tai čia jau korėjinis lendrūnas pas jus žydi? maniškio dar nesimato.
Taip, čia šį pavasarį pasodintų korėjinių lendrūnų 2 krūmeliai. Jau žydi, tačiau žiedynai dar nėra pilnai išsiskleidę. Dieną jie išvaizdumu nepasižymi lapija dar retoka ir kažkokia paglamžyta (gal todėl, kad pirkau jau su nemenkais lapais, kurie betransportuojant ir raunant iš vazonų pasimaigė ir negrįžtamai užsilenkė; pamenu, jūsiškių lendrūnų lapijos grakščiu lankstumu pernai negalėjau atsižavėti), o žiedynai dar nėra tokie gausūs (4-5 šluotelės), kad keltų žavesį.
Iš naujokų žolynų bene geriausiai atrodo soruolė 'Hameln' lapijos forma idealiai dekoratyvi, be to, ji turi didžiulę kačiukų vadą, t.y. tankioje lapijoje vis dar besilepinančių gal 20 pūkuotų žiedelių, kai kurie iš jų jau palikę saugius patalus pamažėle kyla į viršų. Jei rasiu gražiai informatyvią foto, - parodysiu. Turiu 2 soruoles var. viridescens, bet skirtingo senumo pernykštę turginę ir šiųmetinę, bet atrodo jos vienodai nežaviai. Žiedynai jų man kiek gražesni nei 'Hameln' (stambesni ir dar turi violetinį atspalvį), tačiau jų kolei kas matosi tik vienas kitas, o lapijoje dekoratyvumą sunku įžvelgti. Matyt, šioms soruolėms reikia daugiau metų, kad įgauti gražią formą.
Šviesos žaidimai augalyne. Mano akims labai jaukus vaizdelis, tačiau dar reikia tobulinti fotografavimo techniką arba turėti daug laiko ir kantrybės, kad išlaukti tą momentą, kai apšviestoje dalyje tampa (arba ne...) aiškiai iššviesti svarbiausi dalyviai. Miskantą Flamingo vargu ar įžiūrite? O ir kitus identifikuoti nėra lengva. Beje, ežiuolės, kurios yra įžiūrimos, šitaip atrodo jau gal porą mėnesių (žiedlapiai kiek išbluko, bet nedžiūsta).
Flamingai tarp monardų plikių. Miskantas Flamingo sodintas pernai rudenį. Labai jie man patinka, tik... galėtų greičiau augti. Labai man dailios jų raudonos kojos (šioje foto tas raudonumas nėra išryškintas).