Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

QUOTE(jot.ka @ 2013 09 08, 11:05)

peržiūrėjau visas šių metų gėlynų nuotraukas ir neturiu ką parodyt, viskas aplink apstatyta pastoliais, batutais, žemių krūvom, na .....kažkaip ne eterio vaizdelis blush2.gif

Visai, kaip pas mus, tik va mes pastoliu jau nebeturim blush2.gif Jusu foto visai butu nieko pamatyt ax.gif

Ikelsiu as savo makliu kuria diena, baisus kaip velnias, uz tai ir parodysiu, gal duosit minciu, kaip viska pataisyti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 08, 10:59)
Reikia skaityti ir tarp eilučių. Perspėja apie pirmus metus, o vėliau niekur neparašyta, kad griežtai draudžiama ar būtų neprotinga anksčiau gauti rezultatą, nei užsispyrusiai laukiant.

Kaip klausimą bepasuksi - augalai tarnauja žmogui. Įdėjus tik truputį, rezultatą gauni daug daug anksčiau, pvz., kalbant apie daugiamečius žolinius augalus, grožėtis ir gerai jaustis savo gyvenamoj aplinkoj.
Leliumai, skirtinga lapija ir parodo, kad auginimo sąlygos yra vis tik skirtingos. Antruoju atveju dirvos pH yra labiau rūgštinė, kas blokuoja geležies įsisavinimą.

Na jei jau skaityti daugiau nei viena eilute Gaudvile, tai na gal deretu pasakyti, kad apie naturalistinius zeldynus raso ir kalba ne tik Rasa. Informacijos apie ju atsiradima ir apskritai auginimo filosofija galima rasti ne tik internete, bet ir knygose anglu kalba. Tai jei jau skaityti tarp eiluciu, tai reiketu ne tik instrukcija perskaityti, bet kiek daugiau. Ir trasu naudojimas/ nenaudojimas susijes ne su rezultato greitumu. Na tai uztai ir sakau- skirtingi poziuriai, skirtingos strategijos.
Atsakyti
Šiaip tai klausta buvo ne apie natūralistinius želdynus ir kaskart pasisuka į kas kam tarnauja. Iš dangaus net ir pas Rasą augalai nenukrenta ir patys reikiamoje vietoje nepasisodina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 08, 21:46)
Šiaip tai klausta buvo ne apie natūralistinius želdynus ir kaskart pasisuka į kas kam tarnauja. Iš dangaus net ir pas Rasą augalai nenukrenta ir patys reikiamoje vietoje nepasisodina  4u.gif

"Tai ir aš taip manau, todėl ir klausiu smile.gif Reorganizuoto gėlyno vietoje gėlės augo virš 10 metų (taigi aš tikrai ne naujokė) - jos bujojo, bet per tą dešimtmetį pasikeitė gėlyno koncepcija - užsimaniau natūralumo." [reg citata].

Bet is tiesu, nenuklystant i nereiksmingus dalykus, reg, ar negali buti taip, kad mazi augalai buvo pasodinti tarpe senuju ir tiesiog jie pralaimi konkurencineje kovoje?
eziuole 'Fatal Atraction' ir kraujalakes pas mane konkurencine kova pralaimi.
Atsakyti
Rytais augalyną užvaldo žolynai – atrodo, kad tik žolės jame ir gyvena. Nors šiaip jau jie čia tik 3 matosi, nes kiti maži dar...

user posted image

Rytmečio saulės spinduliuose pasirodė ir šiaip jau sunkiai įžiūrimos šiųmetinės melvenės.

user posted image

Nuliūdino atradimas, kad rudenį saulė teka vis piečiau, tad dabar ji tai daro už alksnyno, o kai iš jo išlindusi ima žiūrėti į augalyną, spinduliai jau būna aštroki. Dabar belieka laukti, kada alksnynas nupliks. Beje, šiuo gausiu žydėjimu a la Morning Light'as įrodė, kad jis greičiausiai tokiu nėra. Greičiausiai koks Kleine Silberspinne'as bus.

user posted image
Penktadienį "Žaliojoj stotelėj" savo dideliam džiaugsmui prisipirkau 6 rūšių dekoratyvinių česnakų. Kiek žinau, juos ir dabar buvo galima dirvon sukišti, bet pradžiai reikia nekuriems iš jų vietą atlaisvinti, t.y. lelijas iškasti ir kitur pasodinti. O šioms lyg ir per anksti būti sodinamoms?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 09 rugsėjo 2013 - 09:32
QUOTE(vi_ @ 2013 09 09, 10:19)
Rytais augalyną užvaldo žolynai – atrodo, kad tik žolės jame ir gyvena. Nors šiaip jau jie čia tik 3 matosi, nes kiti maži dar...

Vi_ labai gražu wub.gif Smilgynų tūriai jau pradeda matytis. Skirtingos smilgelių formos įdomiai žiūrisi.
Atsakyti
Beje, šiuo gausiu žydėjimu a la Morning Light'as įrodė, kad jis greičiausiai tokiu nėra. Greičiausiai koks Kleine Silberspinne'as bus.

user posted image

kad siemet teko girdet ne pas viena ans prazydo. net savo akim maciau zydinti. o taviskis labai jau panasus i ta matyta. mano tai nezydi, bet miela ziureti, kaip toks mazas augalas taip stipriai isikabino. noriu as ju dar ir daug doh.gif
na dar kitoj nuotraukoj uzmaciau. kaip beziureciau- nu Morning Light'as pas tave.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 09 rugsėjo 2013 - 10:49

Grazu, vi!
Atsakyti
vi_, ir man ir man gražu smile.gif

o tos purios uodegos, tai čia jau korėjinis lendrūnas pas jus žydi? maniškio dar nesimato.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 09 09, 12:22)
vi_, ir man ir man gražu smile.gif

o tos purios uodegos, tai čia jau korėjinis lendrūnas pas jus žydi? maniškio dar nesimato.

Taip, čia šį pavasarį pasodintų korėjinių lendrūnų 2 krūmeliai. Jau žydi, tačiau žiedynai dar nėra pilnai išsiskleidę. Dieną jie išvaizdumu nepasižymi – lapija dar retoka ir kažkokia paglamžyta (gal todėl, kad pirkau jau su nemenkais lapais, kurie betransportuojant ir raunant iš vazonų pasimaigė ir negrįžtamai užsilenkė; pamenu, jūsiškių lendrūnų lapijos grakščiu lankstumu pernai negalėjau atsižavėti), o žiedynai dar nėra tokie gausūs (4-5 šluotelės), kad keltų žavesį.

Iš naujokų žolynų bene geriausiai atrodo soruolė 'Hameln' – lapijos forma idealiai dekoratyvi, be to, ji turi didžiulę „kačiukų vadą“, t.y. tankioje lapijoje vis dar besilepinančių gal 20 pūkuotų žiedelių, kai kurie iš jų jau palikę saugius patalus pamažėle kyla į viršų. Jei rasiu gražiai informatyvią foto, - parodysiu. Turiu 2 soruoles var. viridescens, bet skirtingo senumo – pernykštę turginę ir šiųmetinę, bet atrodo jos vienodai nežaviai. Žiedynai jų man kiek gražesni nei 'Hameln' (stambesni ir dar turi violetinį atspalvį), tačiau jų kolei kas matosi tik vienas kitas, o lapijoje dekoratyvumą sunku įžvelgti. Matyt, šioms soruolėms reikia daugiau metų, kad įgauti gražią formą.

Šviesos žaidimai augalyne. Mano akims labai jaukus vaizdelis, tačiau dar reikia tobulinti fotografavimo techniką arba turėti daug laiko ir kantrybės, kad išlaukti tą momentą, kai apšviestoje dalyje tampa (arba ne...) aiškiai „iššviesti“ svarbiausi dalyviai. Miskantą ‘Flamingo‘ vargu ar įžiūrite? O ir kitus identifikuoti nėra lengva. Beje, ežiuolės, kurios yra įžiūrimos, šitaip atrodo jau gal porą mėnesių (žiedlapiai kiek išbluko, bet nedžiūsta).

user posted image

Flamingai tarp monardų plikių. Miskantas ‘Flamingo‘ sodintas pernai rudenį. Labai jie man patinka, tik... galėtų greičiau augti. Labai man dailios jų raudonos kojos (šioje foto tas raudonumas nėra išryškintas).

user posted image

Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2013 09 09, 09:19)
Bet is tiesu, nenuklystant i nereiksmingus dalykus, reg, ar negali buti taip, kad mazi augalai buvo pasodinti tarpe senuju ir tiesiog jie pralaimi konkurencineje kovoje?
eziuole 'Fatal Atraction' ir kraujalakes pas mane konkurencine kova pralaimi.

Tai kas beko - tas turi įtakos. Bet senesni augalai pas mane liko beveik tik galinėje linijoje - todel pora lendrūnų tarp jų tikrai atsilieka nuo tų, kurie auga tarp jaunų augalėlių. Bet aš tikiuosi, kad kitamet bus geriau - jau nuo pavasario jie bus stipresni ir nepasiduos. Ar man pamažinti flioksų ir poavižių kelmus? Kraujalakės ir ežiuolės pas mane viduriniojoje linijoje, nėra labai arti senų augalų, bet gal senųjų šaknys nusiurbia "geriausius maisto gabalėlius"?
Buvau šiandien Bernardinų sodo apžiūrėti, tai man įdomu pasidarė, kad dauguma augalų visai mažulyčiai susodinti - reiks stebėti pavasarį kaip ten bus - gal kai visi vienodi, tai greičiau visi suvešės.. Gal aš tikrai neteisi - pvz kai persodinu, tai stengiuosi su kuo didesniu žemės gniužulu visą kelmą perkelti (jeigu jis dar nenusenęs), o Bernardinuose tai kokios rasakilos praktiškai išskirstytos po vieną mažulytį augalėlį ir apytankiai išsodintos. Kaip galvojat ar čia progresyvu, ar čia, tiesiog, kad pigiau būtų?
Atsakyti
reg, aš kaip tik šią vasarą maluosi panašiuose apmąstymuose, labai smagu, kai augalai jau susiėmę, ir ūgį ir apimtį jau turi, bet man jų mažai, reikia arba nupirkt trūkstamus ir pasodint, arba išskaidyt esančius ir vėl pradėt nuo pradžių. kad ir kaip norisi greito rezultato, visgi manau, kad pasirinksiu skaidyti esamus kerus ir viską planuot naujai, nes vaizdas visgi gal geriau vienodesnis, ir augalams konkurencija mažesnė, nei prie didelių sodint mažus.
Atsakyti