Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

ačiū labai visoms už šluotsmilgių info.

vi_, ką tik apžiūrėjau saviškes, na yra pavienių aprudusių lapų, bet kai jie susimaišę su nudžiūvusiomis smilgomis tai man kažkaip nekliūva, šiaip tokių lapų tikrai ne daug, kiti sveiki, žali, gražūs. už tai man jos ir paliko gerą įspūdį šiemet, greit suvešėjo ir gražios iki pat dabar.
Atsakyti
Man vis is galvos neiseina tie tobuli daugiameciu geliu gelyneliai, mano galva, nerealu, kad pavasari, rudeni ir vasara jie butu labai grazus, manau, buna pikas, kad aikcioti norisi, bet sudelioti taip, kad nuo pavasario iki velyvo rudens akiu neatplestum, turbut neimanoma.
Na nebent baisai galva pasukus, pvz., siandien ejau is darzo ir uzkliuvo akis uz tos vietos, kur pavasari baisiai grazus auskareliai buna, dabar ten net nepasakytu, jog jie yra, nes viska uzdenge melsviu lapai, o pavasari buna visai grazu, melsves dar nedidukes, o ausakareliai paciame zydejime, jiems nunykus, uzauga melsves ir isbuna iki rudens. Prigaudzius daugiau tokiu derinuku gal ir iseitu sukurti tobula gelyna trims metu laikams g.gif g.gif g.gif

Pas mane vienam gelynely labai dominuoja augalai tokie rausvi, bordo, raudoni ir pan, ju lapai zali, kuo eitu pagyvint ta reikala, galvoju, kad kokiu pilkiuku imesti, pvz., vilnone lotuliukas.gif notra, gostautine gaisrena ar pan?????

Kemerai pas Jus paskutinej eilej auga, ar vidurinej??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kuzdaite: 06 rugsėjo 2013 - 22:05
Eupatorium rugosum Chocolate prieky, bet tai koks skirtumas, svarbu buvo sudaryti foną šiam margučiui 4u.gif
Atsakyti
apie gėlyno patrauklumą visais sezonais jau truputį anksčiau vyko diskusija, ir aš vis dar apie tai galvoju, labai gerai prisimenu, kaip man pavasarį ir pirmoje vasaros pusėje mano želdynas atrodė nuobodus, o dabar man labai patinka, ir mintyse rekonstruodama atrodo reiktų ir tą išmest ir aną iš ankstesnių sezonų, o pasidaugint dabar besipuikuojančių augalų. ko gero visais metų laikais kad gražu būtų, reikia gerokai didesnio ploto gėlyno, nes mažesniame jei šviečia po vieną dėmelę pavasarį, vasarą ar rudenį, tai gal ne visai tai ko aš norėčiau. bet visgi norisi to grožio visad smile.gif

kemerai pas mane galinėje eilėje, kartu su miskantais, lendrūnais ir kraujalakėmis, aukštis 1,80m-2,30m
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 06, 02:32)
prisiminiau šį bei tą  biggrin.gif  Tai štai, kam įdomu tręšia ar nea Rasa, galima perskaityti pačios pateiktoje informacijoje. Dabar turėtų būti aišku, ką daryti toliau  smile.gif

Du skirtingi dalykai - augalai auginami pardavimui ir Rasos gelynuose auginami augalai. Na o ji teigia, kad netresia. Siais metais tik gavo po gabaliuka biohumuso.

Velgi skirtingos koncepcijos - ar tu del augalu ar augalai del taves..
Papildyta:
QUOTE(vi_ @ 2013 09 06, 10:47)
jot.ka, apžiūrėjau šluotsmilgę ir pasiklausinėjau. Plotis apie 60 cm, o tokį dydį ji pasiekė per 3 metus. Išplikimo iš vidaus šluotsmilgės šeimininkei dar neteko regėti, nes gal taip ilgai jos pas ją neužsibūdavo, tačiau sakė, kad su amžiumi grožis šiuos žoliukus po truputį apleidžia. Neįvardino kaip būtent. 3 metų dičkė atrodė nušiurusi (nurudavusi) taip pačiai, kaip ir mano metinukės. Sodinti patarė 50 cm atstumais. Kas būtų, jei susodintų tankiau, - nežino, nes nebandė. Tačiau literatūroje yra rekomendacija į 1 m2 sodinti 5-6 augaliukus, taigi gautųsi tikrai trumpesni nei 50 cm atstumai. Kadangi iš šluotsmilgių darau pievą, tad sodinsiu jas kiek tankiau. Po 2-3 metų galėsiu papasakoti, kas iš to gavosi. Užmiršau paklausti dėl nurudavimo, apie kurį čia neperseniausiai rašiau. Tai dabar pas jus paklausiu – ar nenurudavo šią vasarą jūsų šluotsmilgės? Nurudavimu vadinu dalies lapų, tačiau ne kuokštais, o proporcingą, nudžiuvimą. Įdomu, ar tai tik šios karštos/sausos vasaros padarinys, ar tai šio augaliuko savybė, su kuria reikia susitaikyti ir įžiūrėti toje margoje plaukuosenoje itin subtilų grožį?

Nurudavo, nes ir pas jus, ir pas Rasa buvo per sausa. Pas mane taip nenutiko.
Atsakyti
Du diktonai - tas pats augalynas, auga netoli vienas kito, kaimynai veši ir vargo nemato. Kas negerai antrajam?
user posted image user posted image
Atsakyti
Gal kuriai patiks

user posted image
Atsakyti
jot.ka, bet pas Jus ir kemeru didumas, gal kitokie nei pas mane, gaila saviskiu pavadinimo nezinau....Mano ugis 1,8m, bet jie dar manes neperaugo lotuliukas.gif lotuliukas.gif Turiu ir laukinuku, va tie tai nemazi, bet kukluciai ir jau nuzydeje blush2.gif

jediara, kur jau cia gali nepatikti,kaip noreciau tokio vaizdo savo patvory wub.gif Bet ir vel prigrusiu devynes galybes visko, ir vel suksiu galva, kad per daug augalu doh.gif
Atsakyti
jotka, parodykite savo turinius gelynus!
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2013 09 07, 12:38)
Du skirtingi dalykai - augalai auginami pardavimui ir Rasos gelynuose auginami augalai. Na o ji teigia, kad netresia. Siais metais tik gavo po gabaliuka biohumuso.

Velgi skirtingos koncepcijos - ar  tu del augalu ar augalai del taves..

Reikia skaityti ir tarp eilučių. Perspėja apie pirmus metus, o vėliau niekur neparašyta, kad griežtai draudžiama ar būtų neprotinga anksčiau gauti rezultatą, nei užsispyrusiai laukiant.

Kaip klausimą bepasuksi - augalai tarnauja žmogui. Įdėjus tik truputį, rezultatą gauni daug daug anksčiau, pvz., kalbant apie daugiamečius žolinius augalus, grožėtis ir gerai jaustis savo gyvenamoj aplinkoj.

Leliumai, skirtinga lapija ir parodo, kad auginimo sąlygos yra vis tik skirtingos. Antruoju atveju dirvos pH yra labiau rūgštinė, kas blokuoja geležies įsisavinimą.
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 09 07, 21:37)
Gal kuriai patiks

jediara man gražu smile.gif

QUOTE(kuzdaite @ 2013 09 07, 23:35)
jot.ka, bet pas Jus ir kemeru didumas, gal kitokie nei pas mane, gaila saviskiu pavadinimo nezinau....Mano ugis 1,8m, bet jie dar manes neperaugo lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Turiu ir laukinuku, va tie tai nemazi, bet kukluciai ir jau nuzydeje blush2.gif

QUOTE(smth1 @ 2013 09 08, 08:39)
jotka, parodykite savo turinius gelynus!

grįžau kelis postus atgal, kad pažiūrėt gal ką ne taip parašiau smile.gif tai jei iš mano sakinio pasirodė, kad kemerai 1,80-2,30 tai atsiprašau smile.gif, čia galinės augalyno eilės aukštis, lendrūnai 1,80-1,9, vingiris ir miskantai 2,0-2,30m, kemerai bus apie 1,60m, jų nei pavadinimo nei rūšies nežinau, pernai įsigijau tikrai didelį kemerą, bet jis pirmametis dar ir savo ūgio neparodė. pavadinimą jei įdomu galėsiu patikslint, nes dabar nepamenu smile.gif

peržiūrėjau visas šių metų gėlynų nuotraukas ir neturiu ką parodyt, viskas aplink apstatyta pastoliais, batutais, žemių krūvom, na .....kažkaip ne eterio vaizdelis blush2.gif
Atsakyti
Kai pamačiau šią foto internete, pagalvojau , gal kuri bandys kažką panašaus ax.gif
Atsakyti