Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

QUOTE(reg @ 2013 09 01, 14:17)
niekad po mulčiu nesodinau svogūninių gėlių - ar jos prasikals pro mulčią?

Lelijos, narcizai, tulpės, krokai prasikala mirksiukas.gif

Echinacea pallida sėklas pirkau pas estus, tačiau yra ir e-seklų psl 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Jus man pasakykite, kaip apskaiciuoti, kiek vietos reikes augalams, as amzinai per mazai palieku, atrodo lyg ir zinau, kiek augalas pleciasi, kokio aukscio ir pan., bet vis makliu padarau ir viskas, anksta buna ir nesiziuri.....Pernai sukuriau tokia daugiameciu lysvaite, o siemet baisu, augalas ant augalo lipa doh.gif doh.gif doh.gif
Lakstau, lakstau su kastuvu po soda, jau atsibodo, niekaip iki galo nesudelioju..... blush2.gif
Itariu, kad leliumai netoli manes gyvena, teks i svecius kviesti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 08 31, 20:37)
Sveikos, gal kas parodys savo gaure?  wub.gif

Kokią gaurę turite omeny – Pševalskio ar tiesiog gaurę? Nes jos skiriasi viskuo: ir lapų, ir žiedų forma, aukščiu irgi. Tik platumo panašaus – nesiauros abi. Šios temos 20 psl. paskutinėje foto ir yra Pševalskio gaurė, tiesa, ne visa, tik žiedai jos. Neperseniausiai, kai rašiau apie augalų lapų spalvos keitimą, įdėjau foto, kurioje matosi ir jos lapai.
Tiesiog gaurės lapai ir besiskleidžiantys pumpurai matyti 33 psl. foto, kur rodomas dryžuotas miskantas. O prieš porą savaičių žiedai atrodė taip:

user posted image

QUOTE(kuzdaite @ 2013 09 02, 19:59)
us man pasakykite, kaip apskaiciuoti, kiek vietos reikes augalams, as amzinai per mazai palieku, atrodo lyg ir zinau, kiek augalas pleciasi, kokio aukscio ir pan., bet vis makliu padarau ir viskas, anksta buna ir nesiziuri.....Pernai sukuriau tokia daugiameciu lysvaite, o siemet baisu, augalas ant augalo lipa doh.gif doh.gif doh.gif
Lakstau, lakstau su kastuvu po soda, jau atsibodo, niekaip iki galo nesudelioju..... blush2.gif

Internete galima būtų rasti teisingus atstumus kiekvienam augaliukui, tačiau prisiversti jų laikytis išgali ne kiekvienas. Nes vaizdą išgauti norisi jau išsyk, o susodinus jaunus sodinukus teisingais atstumais, vaizdelis gaunasi toli gražu ne toks, dėl kurio būtų buvę verta stengtis.
Manau, kad neteisingi atstumai yra liga, kurią kiekvienas turi persirgti, kad įgauti imunitetą. O skiepų nuo jos, deja, nėra...

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 09 03, 09:25)

Internete galima būtų rasti teisingus atstumus kiekvienam augaliukui, tačiau prisiversti jų laikytis išgali ne kiekvienas. Nes vaizdą išgauti norisi jau išsyk, o susodinus jaunus sodinukus teisingais atstumais, vaizdelis gaunasi toli gražu ne toks, dėl kurio būtų buvę verta stengtis.
Manau, kad neteisingi atstumai yra liga, kurią kiekvienas turi persirgti, kad įgauti imunitetą. O skiepų nuo jos, deja, nėra...

thumbup.gif thumbup.gif sutinku, bet tame nematau nieko blogo ar tragiško. Suprantu, kad nuskambės baisiai neprofesionaliai, bet toje "ligoje" matau daug pliusų: išsyk gaunamas daugiau mažiau padorus vaizdas, greičiau pasimato derinimo ar vietos parinkimo klaidos, per daug neišsikerojusius augalus lengviau perkelti į kitą vietą nepažeidžiant šalia esančių/paliekamų augalų šaknų, mažų bet tankiau apželdintų gėlynų priežiūrai (ravėjimui, kraštų apipjovimui) reikia skirti mažiau laiko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 09 03, 09:25)
Kokią gaurę turite omeny – Pševalskio ar tiesiog gaurę? Nes jos skiriasi viskuo: ir lapų, ir žiedų forma, aukščiu irgi. Tik platumo panašaus – nesiauros abi. Šios temos 20 psl. paskutinėje foto ir yra Pševalskio gaurė, tiesa, ne visa, tik žiedai jos. Neperseniausiai, kai rašiau apie augalų lapų spalvos keitimą, įdėjau foto, kurioje matosi ir jos lapai.
Tiesiog gaurės lapai ir besiskleidžiantys pumpurai matyti 33 psl. foto, kur rodomas dryžuotas miskantas. O prieš porą savaičių žiedai atrodė taip:

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/707/xph1.jpg/]

QUOTE(rim @ 2013 09 03, 14:17)
thumbup.gif  thumbup.gif sutinku, bet tame nematau nieko blogo ar tragiško. Suprantu, kad nuskambės baisiai neprofesionaliai, bet toje "ligoje" matau daug pliusų: išsyk gaunamas daugiau mažiau padorus vaizdas, greičiau pasimato derinimo ar vietos parinkimo klaidos, per daug neišsikerojusius augalus lengviau perkelti į kitą vietą nepažeidžiant šalia esančių/paliekamų augalų šaknų, mažų bet tankiau apželdintų gėlynų priežiūrai (ravėjimui, kraštų apipjovimui) reikia skirti mažiau laiko biggrin.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Arba sodinti didesnius augalus. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 03 rugsėjo 2013 - 16:51
Tai as gal nepasveiksiu nuo tos ligos 4u.gif
Pvz., taip vadinamojoje prezentacineje zonoje pasodinau roziu, apipyliau skalda ir visi baisiai giria, o man negrazu, zymiai geriau atrodo kitose vietose maniskiai miksiniai darzeliai, visi juokiasi, kad bobutes darzelis, bet man nieko, tik kai kur per tanku blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2013 09 03, 22:44)
Tai as gal nepasveiksiu nuo tos ligos 4u.gif
Pvz., taip vadinamojoje prezentacineje zonoje pasodinau roziu, apipyliau skalda ir visi baisiai giria, o man negrazu, zymiai geriau atrodo kitose vietose maniskiai miksiniai darzeliai, visi juokiasi, kad bobutes darzelis, bet man nieko, tik kai kur per tanku blush2.gif

malonu, kai kitiems gražu, bet jei pačiai nepatinka...mano atveju yra atvirkščiai, man patinka, dauguma turbūt nesupranta biggrin.gif . pastebėjau, kad atvažiavę į svečius moterys gėlyne ''ieško'' kažkokio konkretaus pažįstamo augalo, arba kažko dideliais įspūdingais žiedais, jei randa, tada pagiria TĄ augalą biggrin.gif , tuo tarpu visi komplimentai pareina iš vyrų! vyro kelegos atvažiavę pirmiausia pamato gėlyną, vienas sakė, nieko aš čia nesuprantu, bet kaip gražu, gestais mojavo, tai supratau kad ''užkabino'' dydis, tūris smile.gif.tokie įvertinimai pakelia nuotaiką ir įkvepia nepasiduoti ir toliau ieškoti sprendimų savo kiemui kitokių nei didžiąjai daugumai priimtina smile.gif.

o atstumų ligą turbūt galima įveikti palaipsniui, ją persergant, dabar planuoju persodinėdama augalus atstumų laikytis, ypatingai stambiems augalams, nes norisi , kad jie gražėtų su laiku, o kai kas antri metai vis iškasinėji, tai to grožio laukimas ima erzint smile.gif. žiūrėsim ar pavyks man išlaikyt atstumų egzaminą smile.gif
Atsakyti
Dėl tų teisingų atstumų... Turiu savo dideliame augaliukų kolektyve individų, susodintų ir teisingais atstumais. smile.gif Tas teikia vilties, kad imunitetas šiai ligai po truputį vystosi. Tačiau yra atvejų, kur vietoj 1 augaliuko tupi 3... Kai pas Rasą pamačiau, kokio dydžio per 2-3 metus patampa šluotsmilgė 'Schottland', tai į veik tokį patį plotą prieš metus sukištos manosios 3, beje, šiuo metu niekuom nerodančios, kad joms per ankšta, savo netolima perspektyva mane ir juokina, ir gąsdina kartu. Reikėtų iš 3 palikti tik 1, tačiau pasiliks 2. Kitaip negaliu. Vis dar...

Kad vos susodinus augaliukus būtų ir atstumas teisingas, ir vaizdelis neprastas, aišku, galima į tarpus kaišioti vienmetes. Ir taip 1,2,...n metų iš eilės. Tai gali būti ir įdomu. O gali ir nebūti. Pabandžiau šiemet teisingus tarpus pilkais vienmečiais augaliukais užkišti, tai jie iškrito iš bendro konteksto. Nežinau, ką kitąmet darysiu.

Dėl komplimentų gėlynui, o ne gėlėms... Taip kad nuo dūšios pasakytą esu gavusi tik 1, ir tą gėlyno fragmentui, o ne visam gėlynui. Į sodybą atvykstantys žmonės, kurie patys turi vienokius ar kitokius gėlių darželius, žolių į juos nesodina, o atvirkščiai, - jas ravi... smile.gif Tačiau palaipsniui atsiranda pripažinimas, kad dekoratyvinės žolės ir išties yra dekoratyvios. Bet taip pasiseka tik toms, kurios pasiekusios patį jėgų žydėjimą, yra išstatytos į vitriną, t.y. stovi augalyno priekyje. Tokių pas mane kolei kas yra, deja, tik 2,5. Bet situacija tik gerės ir gerės. Jau turiu 1 pasekėją, kuri pradėjo kurti savo augalyną, pasirinkusi „mano“ (t.y. ne mano augintus, bet vienodus) augaliukus. Va kaip!

Atsakyti
Na as savo naujaji trisluoksnes gyvatvores ruoza esu tvirtai apsisprendusi sodinti teisingais atstumais. nes cia jau ne tik daugiametes, bet ir krumai , spygliuociai isikurs. nekasinesiu as ju kas pora metu. taigi jau tvirtai apsisprendziau, kad sodinsiu viska taip kaip reikia, klosiu mulciavimo plevele ir mulciuosiu zieve. ir jokiu vienmeciu i tarpus. nezinau kodel, bet man vienmetes vos pakliuvusios kaip uzpildas tarp daugiameciu taip susbujoja, kad uzgozia tikrasias gelyno seimininkes, pristabdo ju augima. neduoda matyt aiskios formos. zodziu, sito dalyko neivaldziau dar- man tik chaosas gaunasi blush2.gif
Atsakyti
nedėk plėvelės 4u.gif Nuoširdžiai patariu. Spjaudausi aš dėl jos vis dar. Norėsi ateity, kad ir kokias svogūninių saleles padaryt ir kaskart reiks pjaustyt. Fu, tiesą sakant.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 04, 16:53)
nedėk plėvelės  4u.gif Nuoširdžiai patariu. Spjaudausi aš dėl jos vis dar. Norėsi ateity, kad ir kokias svogūninių saleles padaryt ir kaskart reiks pjaustyt. Fu, tiesą sakant.

g.gif gal bent krumu daly kloti g.gif nes vien mulcas nuo piktzoliu neapsaugos, o ravet tokio plocio ruoza bus ziauriai nepatogu. masciau, kad gal pridengt kelis metrus, o metra priekyje, kur smulkiausios daugiametes tik mulciuoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 09 04, 16:56)
g.gif  gal bent krumu daly kloti g.gif  nes vien mulcas nuo piktzoliu neapsaugos, o ravet tokio plocio ruoza bus ziauriai nepatogu. masciau, kad gal pridengt kelis metrus, o metra priekyje, kur smulkiausios daugiametes tik mulciuoti g.gif

juokėsi iš manęs anyta ir kaimynai beveik garsiai, ale su vyru skyrėm kelias val ir kitam plote klojom laikraščius, ant jo žievės mulčą. Lygiai tiek pat ravėjimo, kiek ir su ta perforuota plėvele, per sezoną gal du, tris kartus kur kokią vieną čiučiundrą ir randam. Na, bet gi yra tokios, kur ir trinkelėse sudygsta. Tai čia kaip ir nulinis piktžolių atsiradimas, manau wink.gif
Atsakyti