Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

QUOTE(kuzdaite @ 2013 08 30, 22:37)
Kokia katzole auginate, kad stacia stovi, pas mane Faseno "Six hills giant", tai kazkokia pagulusi, gal lietus kaltas g.gif . Pas leliumai maciau labai grazios katzoles, idomu, kokios ten???

nepeta grandiflora ''Pool bank'', kol kas antri metai pas mane, tai ji ir aukšta ir stati. pas leliumai ''Walker's Low'', kiek žinau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 08 30, 21:02)
vobla, nelabai sekiau diskusijų anksčiau, tai labai nesigilinau į jūsų situaciją, bet tiesiog perbėgusi mintimis savus gėlynus dar prisiminiau kvietkas, tokias kaip ežiuolės, turiu katžolę, kuri bent jau po dviejų metų stebėjimo atrodo išlaiko vertikalų siluetą, ne taip kaip kitos giminaitės. prie šilokų pas mane kažkokia sora auga, neaukšta, bet kiek pasižiūrėjau tai jų ir visai nemažų yra.

taip, ezuoles jau itrauktos i ''raciona''- katzole- dar svarstoma biggrin.gif
ezuole sesiu pati ir sodinsiu daigiukais jau pavasari. kazkaip akis labiausiai krypsta i blyskiaja g.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 08 31, 11:06)
taip, ezuoles jau itrauktos i ''raciona''- katzole- dar svarstoma biggrin.gif
ezuole sesiu pati ir sodinsiu daigiukais jau pavasari. kazkaip akis labiausiai krypsta i blyskiaja g.gif

man blyšjioji ir gi labai patinka, turiu pas save kažką panašaus, bet kai gyvai blyškiosios nečiupinėjus, tai nežinau, ar pas mane ji, bet lapai siauri, žiedlapiai nusvirę žemyn, apie kokį 90 cm aukščio. stambesnė už mano labiau mylimą geltoną ežiuolę Paradoxa.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 08 31, 13:32)
man blyšjioji ir gi labai patinka, turiu pas save kažką panašaus, bet kai gyvai blyškiosios nečiupinėjus, tai nežinau, ar pas mane ji, bet lapai siauri, žiedlapiai nusvirę žemyn, apie kokį 90 cm aukščio. stambesnė už mano labiau mylimą geltoną ežiuolę Paradoxa.

vat man idomu- ar vejai jos neisvercia, neisguldo g.gif
nes mano veju pagairej visko gali buti unsure.gif
dar masciau apie zerinciaja rudbekija. vazinedama su vaikais dviraciais uzmaciau juodos spalvos ziedu. ir...uzsigooglinau beieskodama tokios spalvos rudbekiju seklu. suduva- matyt cia siaip kazkokia mutacija augalui gavosi g.gif vaziavau ieskot i ta kiema , kur maciau- tai visos jau perzydeje, tik geltonos spiegia. viena kita ruda, bet juodu- schmoll.gif
bet rudbekiju turbut irgi sesiu, bet gal prislopintu, rudai rausvu, o ne geltonu, jei tik seklu surasiu.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 08 31, 15:01)
dar masciau apie zerinciaja rudbekija. vazinedama su vaikais dviraciais uzmaciau juodos spalvos ziedu. ir...uzsigooglinau  beieskodama tokios spalvos rudbekiju seklu.  suduva- matyt cia siaip kazkokia mutacija augalui gavosi g.gif  vaziavau ieskot i ta kiema , kur maciau- tai visos jau perzydeje, tik geltonos spiegia. viena kita ruda, bet juodu- schmoll.gif
bet rudbekiju turbut irgi sesiu, bet gal prislopintu, rudai rausvu, o ne geltonu, jei tik seklu surasiu.

Vobla, juodos rudbekijos greičiausiai vienmetės. Šiais metais auginu tokias Rudbeckia hirta 'Cherry brandy'
user posted image

http://www.perennial...rry-brandy.html rašo, kad nepatikima daugiametė, o ant sėklų pakelio, kad vienmetės. Pas mane dalis žydi šiais metais, kitos elgiasi taip, lyg būtų dvimetės. Žiūrėsim. Bet kad ir kokios gražios jos būtų, "spiegiančioms" geltonoms nei augumu, nei tankumu neprilygsta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2013 08 31, 18:54)
Vobla, juodos rudbekijos greičiausiai vienmetės. Šiais metais auginu tokias Rudbeckia hirta 'Cherry brandy'

ataitai unsure.gif nu biski liudna g.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 08 31, 14:01)
dar masciau apie zerinciaja rudbekija. vazinedama su vaikais dviraciais uzmaciau juodos spalvos ziedu. ir...uzsigooglinau  beieskodama tokios spalvos rudbekiju seklu.  suduva- matyt cia siaip kazkokia mutacija augalui gavosi g.gif  vaziavau ieskot i ta kiema , kur maciau- tai visos jau perzydeje, tik geltonos spiegia. viena kita ruda, bet juodu- schmoll.gif

įdomesnių rudbekijų nesu auginusi, bet paprastos pas mane kožnais metais nusimiltuoja, tai jas man puikiai pakeitė paradoxa ežiuolė. pas mane irgi vėjuota ir net labai, na prigula, bet žiūriu jei kaimynai šalia yra, tai paremia jas smile.gif , na šiaip ar taip man joms meilė dar neišgaravo, bandysiu sodint šalia augių kaimynų ir žolių, ir žiūrėsiu kaip jos atlaiko tą vėją.
Atsakyti
Sveikos, gal kas parodys savo gaure? wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 08 30, 12:09)
Taaaigi deliojuosi as ta savo 12 metru ilgio ir 3 metru ilgio juosta.

Prie hortenzijų gražiai žiūrisi augesni snapučiai + šilokai (nebrokyčiau tų "bobutinių") + varpiniai augalai. Bobutiniai šilokų "mėsos" gauti nebūtų didelė problema.

Kitas variantas: rudbekijos 'Holsturm' + varpiniai augalai. Šių rudbekijų yra sėklų čia. Nors spalva ir geltona, bet ilgas žydėjimas manau vertas, kad kandidatūra būtų apsvarstyta dar kartą smile.gif

Jei vieta pavėsinga, esu kažkur užmačiusi dailų variantą su šalia pasodintais paparčiais + astilbėmis + heucheromis.

Dar pagalvojau, kad kažin ar išvis reikalinga pati pirmoji linija su šliaužiančiais augalais.

QUOTE(kuzdaite @ 2013 08 30, 23:37)
Pas leliumai maciau labai grazios katzoles, idomu, kokios ten???

'Walker's Low', pasodintos lengvame priesmėlyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 01 rugsėjo 2013 - 05:21
QUOTE(leliumai @ 2013 09 01, 06:15)
Prie hortenzijų gražiai žiūrisi augesni snapučiai + šilokai (nebrokyčiau tų "bobutinių") + varpiniai augalai. Bobutiniai šilokų "mėsos" gauti nebūtų didelė problema.

Kitas variantas: rudbekijos 'Holsturm' + varpiniai augalai. Šių rudbekijų yra sėklų čia. Nors spalva ir geltona, bet ilgas žydėjimas manau vertas, kad kandidatūra būtų apsvarstyta dar kartą smile.gif

sita rudbekija tikrai verta demesio- greiciausiai kitamet sesiu, bet kur nors kitur gelynuose ikomponuosiu.
o priekiui ''antram aukstui'' greiciausiai ir bobutiniai silokai, keliu rusiu ezuoles, ir tarpuose keliatas tarpiniu kadagiu. jei sugalvosiu kokias- dar ivesiu zoliu g.gif manau ir uzteks.
papartynams pas mane misija neimanoma- smeliukas, saulekaita...
o del pirmos linijos- kaip suprantu ilgainiui ji nyks ir siaures. visgi gazkokiu zemu intarpu noreciau. kol kas is savo mases man labiausiai patinka eraicinai ir vaizgina. gal jie ir nesliauzioja biggrin.gif bet sudaro toki akiai malonu nuzemejima pjaunamos vejos linkui. plius jei kazkas auksto( turiu minty iki keliu) atsiduria gelyno pakrastyje, tai butinai nugriuna man ant vejos ir trukdo ja pjauti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 01 rugsėjo 2013 - 09:11
QUOTE(vobla @ 2013 09 01, 10:05)
o del pirmos linijos..... tai butinai nugriuna man ant vejos ir trukdo ja pjauti.

As užsiėmusi tuo paciu - nuroviau velėną nuo tikrai nemažo ploto, jame jau auga keletas krūmų - hortenzijos, buksmedziai, magnolija, pukenis, sparnuotasis ožekšnis. Pernai tarpuose pasodinau lendrūnų ir miskantų ir jau pavasarį ruošiausi nuplėšt velėną, bet...
Pagaliau susikaupiau smile.gif ir darbai pajudėjo. Taigi dėl pirmos linijos - palaikau Leliumai - neverta jos daryti, pas mane kitoje vietoje buvo - nuroviau vaizginas ir šliaužiančius šilokus - nors ir buvo atskirta su juosta, vejos žolė prasibraudavo, buvo sunku išravėti. Bet pagrindinė priežastis, kodėl atsisakiau, tai kai pamačiau Rasos gėlynus, tai supratau, kad jei miksborderyje naudoji pakankamai aukštus augalus, tai reikia kraštą kelti - žiūrisi daug geriau. O šilokai puikiai tinka pirmai linijai, dar viksvos ar soruolės kokios neaukštos - žodžiu variantų daugybė.... Aš sodinu šiek tiek toliau nuo krašto, tai jeigu kas ir sugalvoja prigulti - iki vejos nepasiekia.
Pas mane tai dalinis pavėsis - planuoju sodinti tarpuose japoninę plukę, astilbę , gal dar arunką (kad birželį kas nors žydėtų) - kaip patartumėt- ar geriau orientuotis į rudenį ir sodinti kemerą? Plėvelės nusprendžiau netiesti, dėsiu arba ne (dar neapsisprendžiau) laikraščius (kad gėlės galėtų plėstis) ir užbersiu pušų žievės mulčiu - niekad po mulčiu nesodinau svogūninių gėlių - ar jos prasikals pro mulčią?
Atsakyti
QUOTE(reg @ 2013 09 01, 14:17)
Taigi dėl pirmos linijos - palaikau Leliumai - neverta jos daryti, pas mane kitoje vietoje buvo - nuroviau vaizginas ir šliaužiančius šilokus - nors ir buvo atskirta su juosta, vejos žolė prasibraudavo, buvo sunku išravėti. Bet pagrindinė priežastis, kodėl atsisakiau, tai kai pamačiau Rasos gėlynus, tai supratau, kad jei miksborderyje naudoji pakankamai aukštus augalus, tai reikia kraštą kelti - žiūrisi daug geriau. O šilokai puikiai tinka pirmai linijai, dar viksvos ar soruolės kokios neaukštos - žodžiu variantų daugybė....

hmmmm... man rodos kiek ir nuo situacijos priklauso. pas mane nebus labai aukstu gyvatvores augalu( kad horizonto neuzstotu). plius atstumas nuo namo fasado tik kokie...eee...10( nematavau sito )metru gal g.gif zodziu, nesinori labai nusiaukstint ir susiaurint erdves- atrodys penelyg agresyviai. ten jau is seniau priekyje yra dalis gelyno suformuota, nu ir nesiziuri man auksti augalai nors tu ka schmoll.gif idealiai ziurisi zieme, eraicinai is vaisgina. seniau dar vaistuciai ziurejosi, bet siemet jiems kokzkoks gripas, tai nelabai schmoll.gif siaip tai nereiskia, kad zemus augalus sodinsiu palei krasta viena linija. greiciau tiktu pasakymas- salomis. va koks vienas kitas silokas gales ir krasta ramstyti, bet visa kitai tikrai bus zemi augalai...
-----------
aj, tiesa, kad liecia plastikine juosta-as imu ta placiausia ( 20 berods cm) palieku apie 3 cm. neikastus i zeme, juos man uzstoja vejos zole- mazdaug tokiu aukstumu ja pjaunam. nieks neateina i vidu, nei is vejos nei is laukines agresyvios pievos. nieks ir neiseina po veja pasivaiksciot schmoll.gif netgi labai agresyvus rudeniniai astrai tupi klusniai.o vat is vidaus man ta juosta uzstoja butent zemi kiliminiai augalai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 01 rugsėjo 2013 - 13:42