QUOTE(jot.ka @ 2013 08 27, 10:06)
pradžiai klausimas, kas melvenes augina. pasidalinkit savo atradimais, kur, su kuo ji geriausiai save parodo. <...> kol kas prieinu išvados, kad jai gražiausiai žemesni kaimynai, kurie neužstoja jos smilgų ažūro.
aš tik galiu patvirtinti tai, ką jau pati atradot. Pas mane melvenė galinėje gėlyno linijoje netoli fonu tarnaujančios tujų gyvatvorės. Savo grožį parodydavo tik apšerkšnojusi, kada tapdavo aiškus spalvinis šviesu-tamsu kontrastas tarp jos varpų ir fono:
Kitu metu tamsios varpos nelabai iš ryškėdavo tamsiame fone ir augalo grožis tarsi paslėptas (nuotraukoje melvenė robinijos burbulo fone už miskanto):
Jei fotografuoti kiek iš apačios ir fonu paversti šviesų dangų, vaizdas iškart geresnis:
Pati iš savo šio augalo stebėjimų esu padariusi išvadą, kad jai reikia erdvės atsiskleisti ir dar tokios, kad išryškėtų aukštų varpų ažūras. Kai pagalvoji, vos ne idealiu užnugariu būtų šviesi siena. Pati manau pabandyti jai surasti tokią vietą, kad stebėjimo kryptimi už jos būtų nemenkas vejos šmotas, tada bent erdvės būtų, jei jau šviesios sienos pasiūlyti negaliu.
QUOTE(vi_ @ 2013 08 27, 16:58)
Daugiausiai bėdos turiu su margalape melvene. Ji per žema gyventi tiek pievoje, tiek tarp augaliukų, kuriuos aš turiu.
Pas mano mamą šiuo metu neaukšto ūgio geltonai margalapės melvenės labai gražiai žiūrisi šalia bordo lapų alūnės. Tiesa, ten visas augalynas neaukšto ūgio, tad melvenių šluotelės atsiskleidžia visu grožiu.