Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

QUOTE(Cukraus pudra @ 2013 05 29, 10:01)
[i]laba dienele smile.gif

Aš norėjau pasiklaust dėl bijūnų  4u.gif

Jei taip ir yra, kaip klausiat, kad pirmais metais geriau neleisti bijūnams žydėti, tai mes būsim netyčia gerą darbą padarę smile.gif Mat per pirmą žolės pjovimą, kažkas pas mus (nes nei vienas neprisipažino) netyčia nušniojo pernai rudenį sodinto vėlyvojo bijūno ūglių viršūnes. Jau apgailėjom, kad šiais metais nebepamatysim šito bijūno žiedų, o gal tai buvo tik į naudą pačiam bijūnui? Va kaip būna smile.gif
Atsakyti
Aukštaūgiai česnakai:

susimaišę Allium aflatunense ir Allium 'Purple Sensation'.
user posted image

priekyje Allium 'His Exelency', tolimesniame plane Allium 'Gladiator'
user posted image

Viršutinėje nuotraukoje esančius česnakus gėlyne palieku iki liepos pradžios-vidurio. Vėliau žydinčius ir žemesnius Allium christophii (jų šiose nuotraukose nėra) - iki rugpjūčio pradžios.

Papildyta:
Žemiau epizodas iš manųjų pertvarkų reprezentacinės zonos augalyne. Daugiametėms čia atstovauja snaputis "Ballerina", šalavijai "Adora Blue", ir lendrūnas "Karl Foerster":
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 29 gegužės 2013 - 20:31
QUOTE(leliumai @ 2013 05 29, 21:28)
Aukštaūgiai česnakai:

Leliumai, kaip visada fantastiškos nuotraukos wub.gif Žaviuosi jūsų gebėjimu sodinti dideles grupes 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aispra: 29 gegužės 2013 - 20:33
QUOTE(aispra @ 2013 05 29, 21:33)
Leliumai, kaip visada fantastiškos nuotraukos wub.gif Žaviuosi jūsų gebėjimu sodinti dideles grupes 4u.gif

Ačiū smile.gif Pradžia buvo nuo 3-5 svogūnų. Dauginasi smile.gif
Atsakyti
Ačiū paprotinusioms dėl česnakų. Tik lieka neaišku, kodėl jot.ka iš pernykščio žiedų kvarteto šiemet teliko duetas. Ji, kaip supratau, paliko augaliukus žiemavoti neliestus. Gal reikėjo rudeniop išsikasti, pažiūrėti kaip gyvuoja ir rudenį per naują žemėn sukišti?

Mano maželėsni česnakai auga sukaišioti tarp šluotsmilgių. Tikiuosi pastarosios suspės jiems patapti ramsčiais iki rimtesnio vėjapūčio. Nors pačios irgi mėgėjos prigulti, jeigu ką...

user posted image

Foto matyti būsimosios pievos priekinio flango užuomazga su (toliau vardinamų ingredientų nebūtina stengtis įžvelgti smile.gif ) juoduliu astru, 3 ežiuolėmis, miskantu ‘Morning Light‘ ir... karpažole. Pastaroji ne į pievą, t.y. temą, bet gi svečiai atvežė, o aš pernai bais jos norėjau, tai ir nesusiturėjau... Gal kaip nors pavyks išvengti gėliadaržio įspūdžio, tik kol kas nežinau kaip... Įtariu, jog kitais metais ji keliaus ten, iš kur kažkas turės išeiti tik nežinia kur... smile.gif Šiemet mane it amarai apipuolė trečiametės gėlininkės problemos – augalų per daug ir iškritusių iš konteksto nėra kur kišti, kad būtų į temą. Per daug, nes per didelė įvairovė, o ir teisingų atstumų ne visada, o tiksliau, retai kada pavyksta prisilaikyti. Toks etapas, manau, daug kam pažįstamas. smile.gif

Atsakyti
Mergins, pagelbėkit. Nusipirkau šiandien turguje panstemoną, tiesiog neatsilaikiau. Žinau, kad jų yra vienmečių ir daugiamečių, ar klystu g.gif Padėkit nustatyti, koks mano? Tada žinosiu, kur sodinti.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 05 30, 14:26)
Mergins, pagelbėkit. Nusipirkau šiandien turguje panstemoną, tiesiog neatsilaikiau. Žinau, kad jų yra vienmečių ir daugiamečių, ar klystu g.gif Padėkit nustatyti, koks mano? Tada žinosiu, kur sodinti.
user posted image

Vienmetis.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2013 05 30, 13:49)
Vienmetis.

Ačiū 4u.gif Gaila, galėjo būti daugiametis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 05 29, 20:41)
Ačiū paprotinusioms dėl česnakų. Tik lieka neaišku, kodėl jot.ka iš pernykščio žiedų kvarteto šiemet teliko duetas. Ji, kaip supratau, paliko augaliukus žiemavoti neliestus. Gal reikėjo rudeniop išsikasti, pažiūrėti kaip gyvuoja ir rudenį per naują žemėn sukišti?

Mano maželėsni česnakai auga sukaišioti tarp šluotsmilgių. Tikiuosi pastarosios suspės jiems patapti ramsčiais iki rimtesnio vėjapūčio. Nors pačios irgi mėgėjos prigulti, jeigu ką...
<...>

Šiemet mane it amarai apipuolė trečiametės gėlininkės problemos – augalų per daug ir iškritusių iš konteksto nėra kur kišti, kad būtų į temą. Per daug, nes per didelė įvairovė, o ir teisingų atstumų ne visada, o tiksliau, retai kada pavyksta prisilaikyti. Toks etapas, manau, daug kam pažįstamas. smile.gif

iš mano dueto ko gero liko solo. šiandien apžiūręjau, tai vieno žiedynas dar neprasprogęs, didėja pats bumbulas ir kai bus laikas pasirodys visame gražume, o antrojo jau pumpuras lyg ir išsiskleidęs, tai toks mažas, striukas, deformuotas, kaži kas ten bus, bet vaizdo tikrai ne. galvoju, kad gal ne iškasimo/palikimo žiemoti čia ''nuopelnas'', bet tai indo, nes jie tuose spec svogūniniams augalams bliūduose įkurdinti, tai gal jiems ten vietos pritrūko? šiaip ar taip šiemet kasiu, žiūrėsiu kas tame bliūde bus likę.tikiuosi bent tas vienas bus gyvas.

pernai rašiau apie savo šluotsmilgę, pas mane ji merdėjo, džiūvo, pagalvojau ar taip ar taip jos likimas neaiškus, tai esamą pirmametį keriuką išskaidžiau į 6 dalis ir įkišau daržan, super, šiemet turiu 6 vešlius augalus biggrin.gif , bet esant išdirbto ploto trūkumui, didelei laiko stokai ir nepažįstant pačio kvietko, palieku ten pat, susipažinimui. tai sakot mėgsta prigult nuo vėjo g.gif, stebėsim smile.gif

ta jūsų paminėta stadija ir mane lengvai apėmusi, dabar vėl ima patikti esama gėlyno forma, tik reiktų atsirinkt augalus, kas lieka, kas keliauja kitur, suprantu, kad reikia mažint įvairovę.
ai, dar nuostolius prisiminus, tai mano didžioji meilė ežiuolės, po žiemos neliko raudonų, o man jos tokios gražios buvo...pernai lapai buvo taškuoti, kažkas sakė, kad gali būt virusas, na gal..pilnavidurės dvi buvo taip pat iš daugiametės.lt parsivežtos, po žiemos nei viena nepasirodė. likau su siauralapėm, gal ir gerai .
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 05 30, 17:11)
iš mano dueto ko gero liko solo. šiandien apžiūręjau, tai vieno žiedynas dar neprasprogęs, didėja pats bumbulas ir kai bus laikas pasirodys visame gražume, o antrojo jau pumpuras lyg ir išsiskleidęs, tai toks mažas, striukas, deformuotas, kaži kas ten bus, bet vaizdo tikrai ne. galvoju, kad gal ne iškasimo/palikimo žiemoti čia ''nuopelnas'', bet tai indo, nes jie tuose spec svogūniniams augalams bliūduose įkurdinti, tai gal jiems ten vietos pritrūko? šiaip ar taip šiemet kasiu, žiūrėsiu kas tame bliūde bus likę.tikiuosi bent tas vienas bus gyvas.

pernai rašiau apie savo šluotsmilgę, pas mane ji merdėjo, džiūvo, pagalvojau ar taip ar taip jos likimas neaiškus, tai esamą pirmametį keriuką išskaidžiau į 6 dalis ir įkišau daržan, super, šiemet turiu 6 vešlius augalus  biggrin.gif , bet esant išdirbto ploto trūkumui, didelei laiko stokai ir nepažįstant pačio kvietko, palieku ten pat, susipažinimui. tai sakot mėgsta prigult nuo vėjo g.gif, stebėsim smile.gif

ta jūsų paminėta stadija ir mane lengvai apėmusi, dabar vėl ima patikti esama gėlyno forma, tik reiktų atsirinkt augalus, kas lieka, kas keliauja kitur, suprantu, kad reikia mažint įvairovę.
ai, dar nuostolius prisiminus, tai mano didžioji meilė ežiuolės, po žiemos neliko raudonų, o man jos tokios gražios buvo...pernai lapai buvo taškuoti, kažkas sakė, kad gali būt virusas, na gal..pilnavidurės dvi buvo taip pat iš daugiametės.lt parsivežtos, po žiemos nei viena nepasirodė. likau su siauralapėm, gal ir gerai .

Nesu macius, kad sluotsmilges prigultu.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 05 30, 17:11)

pernai rašiau apie savo šluotsmilgę, pas mane ji merdėjo, džiūvo, pagalvojau ar taip ar taip jos likimas neaiškus, tai esamą pirmametį keriuką išskaidžiau į 6 dalis ir įkišau daržan, super, šiemet turiu 6 vešlius augalus  biggrin.gif , bet esant išdirbto ploto trūkumui, didelei laiko stokai ir nepažįstant pačio kvietko, palieku ten pat, susipažinimui. tai sakot mėgsta prigult nuo vėjo g.gif, stebėsim smile.gif

Visai galimas daiktas, kad česnakams nepatiko tupėti už grotų. smile.gif Užtat atgavę laisvę, kitąmet jie atsigriebs už prarastus metus. Tikėkimės.

O kokia pas jus šluotsmilgė? Klausiu, mat, Rasa patarė atsisakyti tokios, kur man labiau patinka, ir imtis kitokios. Dėl pirmosios pomėgio kartais išsidrėbti. Gal, kad ji kiek aukštėlesnė už antrąją? Kalba eina apie 'Schottland' ir 'Godschleier'. Turėsiu progą palyginti, nes pernai įsigijau pirmąsias, o šiemet prisisakiau antrųjų. Pastebėjau, kad šluotsmilgės, kaip, beje, ir miskantai (bent jau manieji 2), lengvai perneša persodinimą. Vaizdelis toks, tartum, jie sakytų, - oi, pone, mums ir ten buvo gerai, bet čia tai jau išvis sanatorija... širdingai dėkodami bučiuojame jūsų rankeles! smile.gif Ir dar pastebėjau, kad tose pačiose sąlygose augančios šluotsmilgės (persodintos ir nepersodintos) vienos jau turi smilgučių užuomazgas, o kitos bevaikės. Kol kas bent. Dar nedarau jokių išvadų. Šiaip stebiu.

Padrąsinta sėkmingos persodinimo operacijos, perdėliojau nemažai jau ūgtelėjusių augaliukų (nors baudžiausi taip elgtis tik su vos prasikalusiais). Neliečiau tik griozdiškos kokių 3-5 metų blakėžudės, nors kitąmet teks. Užtat pernykštė iš daugiametes.lt perskrido sidabrakrūmį ir, matyt, nesuprato, kad interjeras kiek pasikeitė – jokių emocijų. smile.gif Vaizdelis iš jos dar nerimtas – stipena su keliomis laibomis rankelėmis...

Ežiuolių virusas persimeta kitoms ežiuolėms. Dėl šios priežasties pernai iš Rasos negavau jau beveik rankose turėtos kažkokios tai.

Atsakyti
Sveikutes!
Merginos kokias daugiametes gelytes turit, kad vasaros pabaigoje graziai zydetu? Ar rudeniui? Kasko norisi, nes pas mane i vasaros pabaiga nieko nelieka zydincio schmoll.gif Bet man patinka, kad butu nereiklus, ir kad iskasti ziemai nereiketu ax.gif nes nera kur laikyti. Taip jau kardelius numarinau doh.gif
Atsakyti