Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

QUOTE(vi_ @ 2013 08 19, 22:44)

Sutikau savo seną meilę tūbę. Jau nukaršusią, bet dar visai nešpietną. Paaiškėjo, kad sena meilė ir išties nerūdija...

---------------

O pažvelgus šią gražuolę, supratau tikrąją žodžio „nuometas“ prasmę...

siemet pas mane visas tubiu desantas atskrido doh.gif . is kazin kur, nes pati neauginau. ravejau ravejau, bet dali palikau- kitais metais turetu bokstai linguoti. ale visur pilna ir darze ir gelynuose ir siltnamius ramsto biggrin.gif
---------------
ale taip taikliai, net iki skausmo....
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 08 19, 08:52)
ten po varpeliu virs eraicino:

mielas spalvų derinys wub.gif

o kuo vardu spartusis šalavijas?
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2013 08 20, 10:19)
mielas spalvų derinys wub.gif

o kuo vardu spartusis šalavijas?

man rodos bus Salvia nemorosa ‚Marcus‘ .
bijau apsimeluot, nes pirktas mugeje. bet nezinau kito , kuris butu toks pats zemutis.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 08 20, 08:17)
siemet pas mane visas tubiu desantas atskrido doh.gif . is kazin kur, nes pati neauginau. ravejau ravejau, bet dali palikau- kitais metais turetu bokstai linguoti. ale visur pilna ir darze ir gelynuose ir siltnamius ramsto biggrin.gif

Tūbes iš lapų atpažinote? Nes jos gi dvimetės, - jei šiemet žydėjo, kitais metais jau atia, ir dar nežinia kur išsikraustys. Paslaptinga tai gėlelė. Pas Rasą bent jau pernai buvo dekoratyvinis kažkokios tūbės variantas, tačiau kadangi buvau užsiaštrinusi ant dičkės su plačiais pilkais lapais iš daugiametes.lt (kurios negavau, beje...), tai mažesniąją praignoravau. Reikės Rasos paklausti, ar verta su tomis tūbėmis cackintis.

user posted image

Manajame augalyne vietiniai gyventojai irgi savo tvarkeles įvedinėja bei savo grožius daro. Šiuo atveju melvenės smilgą susuko į ragą.

user posted image

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 08 20, 12:22)
Tūbes iš lapų atpažinote? Nes jos gi dvimetės, - jei šiemet žydėjo, kitais metais jau atia, ir dar nežinia kur išsikraustys. Paslaptinga tai gėlelė. Pas Rasą bent jau pernai buvo dekoratyvinis kažkokios tūbės variantas, tačiau kadangi buvau užsiaštrinusi ant dičkės su plačiais pilkais lapais iš daugiametes.lt (kurios negavau, beje...), tai mažesniąją praignoravau. Reikės Rasos paklausti, ar verta su tomis tūbėmis cackintis.

taip, is lapu. siemet jos nezydes, nors va rudeniop lapu skroteles jau galingos. bet is kur sitaip masiskai- ravejau ravejau. palikau kokias 20, gal dar rausiu g.gif
Atsakyti
Sveikos, ne gi nei viena neauginate lobelija cardinalis, pasidalintumete patarimais, ka man su ja ziema daryti, dengti ar ne? blush2.gif
Issiaiskinau, tik kad megsta dregme......
Atsakyti
Auginau, nepatiko ir visai apsidžiaugiau, kad dingo suvisam ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2013 08 20, 17:07)
Sveikos, ne gi nei viena neauginate lobelija cardinalis, pasidalintumete patarimais, ka man su ja ziema daryti, dengti ar ne? blush2.gif
Issiaiskinau, tik kad megsta dregme......

Nieko su ja nereikia daryti. Gerai ziemoja nedengta.
Atsakyti
Na tuomet sodinu i zeme ir tegul sau auga patenkinta 4u.gif
Viliuosi, kad isziemos. Man ji visai grazi ir dar vis zydi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 08 20, 14:57)
taip, is lapu. siemet jos nezydes, nors va rudeniop lapu skroteles jau galingos. bet is kur sitaip masiskai- ravejau ravejau. palikau kokias 20, gal dar rausiu g.gif

Kiek skaičiau, tai jos puikiai sėjasi, o vėjas joms padeda. Kitas dalykas, čia jau pati išmąsčiau, kad konkurencijoje su kitais pievų gyventojais joms ne itin sekasi, tačiau kartais sąlygos taip susidėlioja, kad ištinka masinė sėkmė. Dar sugalvojau, kad šios sėkmės sėklikės gal netgi nieko neveikdamos palaukia metus kitus, tarkim, ant yrančių giminaičių ir konkurentų kūnelių, kol kojelėmis pasiekia dirvą. Darže manau viskas būtų paprasčiau – sėkmės nereikėtų laukti, bet tektų drebėti dėl grėsmės būti išravėtai. smile.gif
Pievoje šalia namų apsigyveno kažkokių žolinių padarų kaimenė. Yra juose kažkas gyvūnėliško, kas mane kaskart pažvelgus į juos glumina bei verčia šypsotis. Prieš mėnesį jų galvos-žiedynai styrojo stačiai, išdidžiai žvelgdamos į dangų (esu čia išdėjusi foto, kur anie žydro dangaus fone auksinasi), gi dabar visi galveles palenkė į vieną pusę ir tartum per vasarą laukuose atsiganiusių žąsų kaimenė melancholiškai patraukė į tvartą, kuris kaip riozas anoje pusėje ir stovi.

user posted image

Atsakyti
Gal galėčiau su klausimuku įsiterpti?..
pasėjau pavasarį sinavadų, sudygo, išgyveno, auga, bet nežydi. Gal šiemet dar ne laikas? Ir lapeliai kažkoki dėmėti patapo- kaip gelbėt?
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 08 21, 09:53)
Gal galėčiau su klausimuku įsiterpti?..
pasėjau pavasarį sinavadų, sudygo, išgyveno, auga, bet nežydi. Gal šiemet dar ne laikas? Ir lapeliai kažkoki dėmėti patapo- kaip gelbėt?

Taip ir turi būti, sinavadai, kaip dauguma žydinčių daugiamečių, pasėti žydėti ima tik antrais ar trečiais metais mirksiukas.gif
Atsakyti