Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

QUOTE(Ynka @ 2013 08 15, 13:23)
Labas 4u.gif Gal kas auginot dekoratyvinius cesnakus is seklu?Kada reikia seti? ir isvis ar apsimoka terstis?gal labai ilgai teks laukti kol uzaugs?Va kiek klausimu biggrin.gif aciu jei kas atsakys 4u.gif

man irgi šitas klausimas aktualus, jei kas žinot dalinkitės info smile.gif

QUOTE(vobla @ 2013 08 18, 20:47)
hmmm...kyla klausimas apie Eragostis spectabilis. Pavasari ar vasaros pradzioj vyko diskusija apie ji, kiek pamenu  yra ji auginanciu/auginusiu ir daugiau. ka jis siuo metu pas jus veikia? nesiruosia zydet? pas mane kuo vesliausi krumai, o ziedynu nei uzuomazgu nematyti unsure.gif  tokie galingi varpuciai vidury gelyno biggrin.gif  spes jis smilgas isleist, ar jau batai? ar del to, kad jis tik siemet setas, ar jam apskritai kazkas negero g.gif

aš juos auginau, per vasarą buvo žali krūmai, bet po žiemos neliko, žiedų nesulaukiau.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 08 19, 11:49)
man irgi šitas klausimas aktualus, jei kas žinot dalinkitės info smile.gif
aš juos auginau, per vasarą buvo žali krūmai, bet po žiemos neliko, žiedų nesulaukiau.

vat tai tau...reiskia visciukus skaiciuosim pavasari, o ziedu tiketis kita rudeni. jei tu visciuku bus like g.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2013 08 16, 10:01)
Smulkios rasakilos naturalistiniuose zeldynuose tinka labiau nei iprastines. Visgi pernelyg didele zaliu lapu kruva stukso dabar.  Kolkas tiek;)

Gal paporintumėte plačiau, kas tos smulkios? Gal kokią konkrečią nuorodą į sėklas duotumėte? Tarp įvairių darbų išsiblaškiusiai panaršiau, neradau „smulkios“ blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(wooden Vilnius @ 2013 08 19, 14:26)
Gal paporintumėte plačiau, kas tos smulkios? Gal kokią konkrečią nuorodą į sėklas duotumėte? Tarp įvairių darbų išsiblaškiusiai panaršiau, neradau „smulkios“  blush2.gif 

Na "smulki" tai buityje naudojamas žodis, nurodantis bendrą dydį. Kaži ką galėjote rasti...
O plačiau tai Achemilla erythropoda, A. conjuncta, A. fissa. Nesodinu iš sėklų nieko, tai nuorodų duoti negaliu.
Atsakyti
Ačiū, kad atsakėte į kvailoką mano klausimą smile.gif
Dar vienas būtų – ruduo ar pavasaris geresnis rasakiloms veisti?
Turbūt elgsiuos kaip Jūs, kokį kerą įsigysiu...
Atsakyti
QUOTE(wooden Vilnius @ 2013 08 19, 14:55)
Ačiū, kad atsakėte į kvailoką mano klausimą smile.gif
Dar vienas būtų – ruduo ar pavasaris geresnis rasakiloms veisti?
Turbūt elgsiuos kaip Jūs, kokį kerą įsigysiu...

Nelepios jos, rudenį pirkau, iš karto dalinau, pavasariui jau turėjau du dailius kerelius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2013 08 19, 15:15)
Nelepios jos, rudenį pirkau, iš karto dalinau, pavasariui jau turėjau du dailius kerelius smile.gif

as vasaros pradzioj pirkau ir irgi iskart dalinau per puse blush2.gif . va dabar ziuriu, gal tuos du kerus dar pasmulkint iseitu g.gif kaip kazkoks kosminis salavijas-
pirkau viena vieneta -kas menesi iskasu ir padalinu i kokius tris kerus. dabar jau matau vel ''prasosi'' iskasami ir dar dalijami. kiti salavijai man taip nesielgia. daug letesni ir net nezinau ar isvis juos eitu keru dalinti, tarsi krumas ant vienos saknies g.gif
Atsakyti
Man atrodo, turėtumėt džiaugtis juo ir labai didžiuotis, nes man šalavijai gėlyne greit sendavo, o po žiemos...
Atsakyti
auginama alchemilla alpina pati užsisėjo. Taip, kad galima bandyti pasirinkti sėklų ir įvykdžius stratifikaciją, sėti.
Atsakyti
QUOTE(Ynka @ 2013 08 15, 14:23)
Labas 4u.gif Gal kas auginot dekoratyvinius cesnakus is seklu?Kada reikia seti? ir isvis ar apsimoka terstis?gal labai ilgai teks laukti kol uzaugs?Va kiek klausimu biggrin.gif aciu jei kas atsakys 4u.gif

QUOTE(jot.ka @ 2013 08 19, 11:49)
klausimas aktualus, jei kas žinot dalinkitės info smile.gif

specialiai nesėjau sėklų, tačiau Allium Sphaerocephalon užsisėja kasmet pats. Aršesnis už piktžoles biggrin.gif Pirmais metais tik žalias kuokštelis būna, antrais jau ir žydi.
Atsakyti
QUOTE(wooden Vilnius @ 2013 08 19, 17:08)
Man atrodo, turėtumėt džiaugtis juo ir labai didžiuotis, nes man šalavijai gėlyne greit sendavo, o po žiemos...

sitas salavijas pas mane dar neziemojo unsure.gif . tik is vieno vieneto pavirto i 12 krumu smile.gif
kiti gojiniai salavijai tik sio pavasario sejos ax.gif bus matyt kaip su jais eisis. man jie kazkokie minkstaskuriai, per mazai medejantys g.gif
lyg siol auginau tik vaistinius salavijus, tai jie gyveno kuo puikiausiai. kai kuriems kerams jau kokie keturi metai ir jie vis dar isvaizdus. ale du vienetai i karuti netilptu, labai jau galingi...
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 08 19, 17:47)
specialiai nesėjau sėklų, tačiau Allium Sphaerocephalon užsisėja kasmet pats. Aršesnis už piktžoles  biggrin.gif Pirmais metais tik žalias kuokštelis būna, antrais jau ir žydi.

bet tai koks grazus augaliukas wub.gif
Atsakyti
Ledum, ačiū už informaciją. Dar 1 klausimėlis beliko – iš kur siunčiatės sėklas?

Sutikau savo seną meilę tūbę. Jau nukaršusią, bet dar visai nešpietną. Paaiškėjo, kad sena meilė ir išties nerūdija...

user posted image

Pamiškėje išvydau gracingą, bordavai dažytą gražuolę. Spėju, kad ana kokia rūgštynės giminaitė bus. Slibininė tokia - bais aukšta, plati, mat sudėta iš kelių stiebų, kuriuos pasidėjo į visas pasaulio puses (nejauna jau, tai prigulė mažumėlę...), tuom užimdama baisingą plotą. Nė nemėginau ją visą sutalpinti į kadrą, nes per toli būtų tekę nuo jos eiti...

user posted image

O pažvelgus šią gražuolę, supratau tikrąją žodžio „nuometas“ prasmę...

user posted image

Atsakyti