Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

Labas 4u.gif Gal kas auginot dekoratyvinius cesnakus is seklu?Kada reikia seti? ir isvis ar apsimoka terstis?gal labai ilgai teks laukti kol uzaugs?Va kiek klausimu biggrin.gif aciu jei kas atsakys 4u.gif
Atsakyti
sakykit, kaip paruosti ziemai daugiamecius gvadikelius?
ar jie isvis neperziemos, net namie? g.gif
p.s. nuotraukai ne mano

user posted image
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 08 12, 21:23)
Labai, gerąja ta žodžio prasme, nustebinote ir sudominote tuo, ką parašėte. Nustebau, kad Lietuvoje yra mylinčių šį augaliuką ne vien žodžiais, bet ir darbais. Ir dar nustebau, kad jis tartum vienkartinis, o ne vienmetis gaunasi. Nejau nepasisėja nei pats, nei kitų padedamas (prisirinkus sėklų)? O kada ir kur jį sėjote – rudenį/pavasarį ir į dirvą/vazonikan? Ir paskutinis klausimas – ką reiškia neatsparus?

Aš sėjau į vazonus,tai man kaip ir vienkartinis išėjo. biggrin.gif Ar pasisėja pats net nežinau. Sėklytės nebrangios 1200 kainuoja 1.14 E,daigumas labai geras. Pirkdavau Ammi majus 'Queen Anne's Lace'. Kuo skiriasi nuo paprasto tip ir neišsiaiškinau. ax.gif
Atsakyti
Apzvelgus vasaros galo gelynus, padariau tokias isvadas (na gal kam pravers):

Monardas, gal pradziai ne visas, keisiu i eziuoles. Pirma del to, kad pastarosios ilgiau zydi, antra - del monardu pomegio sirgti miltlige. Pernelyg anksti jos nuzydeje su savo geltonai-rudai-baltais lapais inesa rudens nuotaika.
P.S. Cia konkreciai situacijai. Jei jas nukirpus nelieka zeldyne skyles, tai jokios problemos.

Kad ir kaip man patinka zaidimas ne spalva, o forma ir faktura, dabar, kai zydi beveik vien rausvos spalvos augalai, nors ir skirtingu ziedu formu, auksciu bei atspalviu, reik kitos spalvos niuanso, reik. Vienspalvis, nors ir su ivairiom zolem, jis pernelyg monotoniskas.

Reik atidziai rinktis krumus, tinkancius naturalistiniams zeldynams. Ir nepasiduot 'jamu kas yra'. Nes paemiau hortenzija kitokia, nei ieskojau ir dabar jos vulgaraus dydzio ziedai taip neharmoningai issisoka tarp subtilumu... Na nieko, apzolinsim ir ja, gal soru gausa kiek susvelnins ta vaizda ateity.

Smulkios rasakilos naturalistiniuose zeldynuose tinka labiau nei iprastines. Visgi pernelyg didele zaliu lapu kruva stukso dabar. Kolkas tiek;)
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2013 08 16, 11:01)
Reik atidziai rinktis krumus, tinkancius naturalistiniams zeldynams. Ir nepasiduot 'jamu kas yra'. Nes paemiau hortenzija kitokia, nei ieskojau ir dabar jos vulgaraus dydzio ziedai taip neharmoningai issisoka tarp subtilumu... Na nieko, apzolinsim ir ja, gal soru gausa kiek susvelnins ta vaizda ateity.

Man labai patinka net putojančios žiedais hortyenzijos . wub.gif wub.gif wub.gif Aišku ne prie pievos gėlyčių derinant. biggrin.gif
Atsakyti
Merginos, daugiameciu gerbejos, PADEKIT 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Skyrelyje "padekit suzinoti augalo pavadinima" palikau foto augaliuko, kuri nupirkau gerokai nukainota, zinau tik kad daugiametis, labai noriu persodinti, bet nieko apie ji nezinau, gal kuri pazistate ji. ACIU UZ ATSAKYMA 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2013 08 16, 18:54)
Merginos, daugiameciu gerbejos, PADEKIT 4u.gif  4u.gif  4u.gif
Skyrelyje "padekit suzinoti augalo pavadinima" palikau foto augaliuko, kuri nupirkau gerokai nukainota, zinau tik kad daugiametis, labai noriu persodinti, bet nieko apie ji nezinau, gal kuri pazistate ji. ACIU UZ ATSAKYMA 4u.gif

Tai greičiausiaiviena iš lobelija cardinalis veislių, pakankamai lepus augalas mūsų sąlygomis.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2013 08 16, 19:38)
Tai greičiausiaiviena iš  lobelija cardinalis veislių, pakankamai lepus augalas mūsų sąlygomis.

Aciu, gal ir ji, bet gal nelabai lepus, nes auginta Oliseviciaus g.gif Jei nesunku, nors trum pai parasykite, kad ir a/z, kaip ja auginti, DEKUI 4u.gif
Atsakyti
hmmm...kyla klausimas apie Eragostis spectabilis. Pavasari ar vasaros pradzioj vyko diskusija apie ji, kiek pamenu yra ji auginanciu/auginusiu ir daugiau. ka jis siuo metu pas jus veikia? nesiruosia zydet? pas mane kuo vesliausi krumai, o ziedynu nei uzuomazgu nematyti unsure.gif tokie galingi varpuciai vidury gelyno biggrin.gif spes jis smilgas isleist, ar jau batai? ar del to, kad jis tik siemet setas, ar jam apskritai kazkas negero g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gegas @ 2013 08 15, 17:41)
sakykit, kaip paruosti ziemai daugiamecius gvadikelius?
ar jie isvis neperziemos, net namie?  g.gif
p.s. nuotraukai ne mano

Šis mano gvazdikas sodintas pernai. Žiemojo nedengtas ir šiemet vėl žydėjo, tačiau kai kurie kiti nunyko.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 08 18, 21:47)
hmmm...kyla klausimas apie Eragostis spectabilis. Pavasari ar vasaros pradzioj vyko diskusija apie ji, kiek pamenu  yra ji auginanciu/auginusiu ir daugiau. ka jis siuo metu pas jus veikia? nesiruosia zydet? pas mane kuo vesliausi krumai, o ziedynu nei uzuomazgu nematyti unsure.gif  tokie galingi varpuciai vidury gelyno biggrin.gif  spes jis smilgas isleist, ar jau batai? ar del to, kad jis tik siemet setas, ar jam apskritai kazkas negero g.gif

Pas mane irgi didelis, gražus, ir sėtas šiais metais biggrin.gif Lapai pradėjo spalvintis raudonai, bet žiedų nei kvapo tongue.gif Tiesa, auga jis pas mane vazone. Iš šiais metais sėtų smilgūnų žydėti ruošiasi tik schizachyrium scoparius 'Blaze'.

Atradimas - mano šiais metais sėtas šluotsmilges baigia katinas suėsti doh.gif Pagrindinė žolė, kurią jis skabo, visi kerai gražiai patrumpinti. Niekad nebūčiau pagalvojusi, nes ji tikrai šiurkšti ir kieta.
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2013 08 19, 00:25)
Pas mane irgi didelis, gražus, ir sėtas šiais metais biggrin.gif Lapai pradėjo spalvintis raudonai, bet žiedų nei kvapo tongue.gif Tiesa, auga jis pas mane vazone. Iš šiais metais sėtų smilgūnų žydėti ruošiasi tik schizachyrium scoparius 'Blaze'.

Atradimas - mano šiais metais sėtas šluotsmilges baigia katinas suėsti doh.gif Pagrindinė žolė, kurią jis skabo, visi kerai gražiai patrumpinti. Niekad nebūčiau pagalvojusi, nes ji tikrai šiurkšti ir kieta.

pas mane butent eragostis yra edamiausia zole doh.gif tik eda ja suo, o suo pas mane galingas- kaip kokia karve biggrin.gif . bet kai daug prisodinus, tai negaila biggrin.gif
vieni eragostis krumai pas mane issodinti i atvira grunta anksciau, tai siti zali zali, o kiti isitaise tik vasaros vidury, tai sitie biski nurude. bet nei tie nei anie- ziedu jokiu uzuomazgu g.gif ar jis apskritai LT salygomis nezydi? g.gif tiesa, kaip zalias kupstas jis pas mane gan dekoratyvus isaugo- visumoj ir tokiam surasti imanoma butu vietos. va ten po varpeliu virs eraicino:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 19 rugpjūčio 2013 - 07:53