Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

QUOTE(vobla @ 2013 08 11, 12:44)
Esu skaicius, kad reik nupjaut palei zeme ir likusius galiukus patepti ruondapu. pati nesu bandzius, nors pas mane cia ''einamiausia'' piktzole po galinsogos. saknys jo metrines doh.gif  as ispjaunu peliu giliai kiek imanoma laiks nuo laiko, tai per kelis metus apmazejo.

Dar vis pavykdavo kovoti, bet po šio lietaus tiesiog siaubas - pieva doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 08 11, 11:32)
Prašau pagalbos  - kokiu herbicidu lelijų lysvėje naikinti Dirvinį vijoklį (lot. Convolvulus arvensis)? Po šios savaitės kažkoks siaubas  doh.gif

Čia neperseniausiai smth1 buvo išdėjusi kažkokį linką apie tipines gėlininkių klaidas. Tai berods ten yra pridėta prie to, ką vobla jau parašė, kad mūsų visų nemylimą vijoklį rundapu reikia per nupjautą plastikinį butelį vaišinti, t.y. rundapas padeda, tačiau būtina apsaugoti kaimynus. Ekologiškai, t.y. plikomis bei švariomis rankelėmis abejoju, ar jį galima pribaigti. Nors... Darau eksperimentą šia tema. Pernai pradėjau maždaug 1 m2 akmenų sodelio darybą. Iškasiau 0,5 m duobę, jos dugną ištrypiau, prikroviau 30 cm nedickų akmenų, ant jų užpyliau žvyro dar 5-10 cm. Galvojau – psio – čia niekas neaugs. Klydau. Šiemet iš žvyro išlindo apie 10 dirvinio vijoklio kerų. Nuo šios vietos prasideda manasis eksperimentas. Elementarus – aš juos vis išraunu. Ir ką? Jie po truputį pasiduoda. Matyt, išgyvenimui viršutinė dalis jiems yra juodai reikalinga, o be jos jie gali tik kažkurį laiką spyriotis. Tik spėju, kad taip yra. Nes logiška gi?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 11 rugpjūčio 2013 - 18:03
Tikriausiai reikės taip ir daryti - naudoti butelį, nes tik nuravėdavau, po keletos dienų jis ir vėl žaliuoja doh.gif , todėl nusprendžiau, nesvarbu kiek kainuotų, naudosiu chemiją, bet herbicidas pakenktų ir lelijoms.
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 08 11, 19:07)
Tikriausiai reikės taip ir daryti - naudoti butelį, nes tik nuravėdavau, po keletos dienų jis ir vėl žaliuoja  doh.gif , todėl nusprendžiau, nesvarbu kiek kainuotų, naudosiu chemiją, bet herbicidas pakenktų ir lelijoms.

kaip nebutu keista- pas mane dirvinis vijoklis masiskai sedi tik darze- vienas kitas gelynuose. o darze chemijos as nenoriu- tai tik ispjaustau ji.
bet tai jis ir kiaurai asfalta eina. pas mus pries pora metu isliejo keliuka- pakrasciuose jau dirvinukas islindo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 08 11, 21:47)
kaip nebutu keista- pas mane dirvinis vijoklis masiskai sedi tik darze- vienas kitas gelynuose. o darze chemijos as nenoriu- tai tik ispjaustau ji.
bet tai jis ir kiaurai asfalta eina. pas mus pries pora metu isliejo keliuka- pakrasciuose jau dirvinukas islindo doh.gif

O pas mane atvirkščiai - darže beveik nėra, tik viename gėlyne doh.gif "Gėlės" juk žino kur reikia augti lotuliukas.gif gun_bandana.gif , todėl ir naudosiu chemiją.
Atsakyti
Turint tokią kolekciją lelijų, nerizikuočiau. Kirpčiau kantriai pastoviai, dabar gi dėl greito rezultato galima netekti tokių gražių lelijų unsure.gif
Atsakyti
Uf kaip visgi mane dziugina perovskia wub.gif is pernai sodinto glezno mazylio isvirto i nediduka krumuka ir siuo metu tiesiog sviecia. spalva tobula wub.gif maciau nuo saknu leidzia dar atzalu ir apacios sakos apsipyle naujais pumpurais- atrodo jai patiko pas mane.
Ir dar viena nauja meile- uogine knipofija. irgi pernai sodintas gleznas daigas jau i gera kupsta suaugo ir net pirma zieda iskele. biski nustebino spalva- dar neprasiskleide iki galo, bet panasu, kad bus tik geltona unsure.gif bet vis tiek limpa ji man prie dusios...
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 08 11, 22:40)
Turint tokią kolekciją lelijų, nerizikuočiau. Kirpčiau kantriai pastoviai, dabar gi dėl greito rezultato galima netekti tokių gražių lelijų  unsure.gif

Taip teks daryti - jau vakar pradėjau smile.gif , nes per savaitę taip sužaliavo, kad doh.gif

Ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 08 06, 19:45)
Ammi majus turi morkų lapus, o ši iš foto – garšvos. Kas dėl šio augalo šviežių sėklų gavimo, tai čia gali būti rimta problema...

Ammi majus sėklų parsisiūsti jokia problema. Jau tris metus sėjau, atsibodo,tai šiemet jau nebe. Tik jis neatsparus.

Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2013 08 12, 17:03)
Ammi majus sėklų parsisiūsti jokia problema. Jau tris metus sėjau, atsibodo,tai šiemet jau nebe. Tik jis neatsparus.

Labai, gerąja ta žodžio prasme, nustebinote ir sudominote tuo, ką parašėte. Nustebau, kad Lietuvoje yra mylinčių šį augaliuką ne vien žodžiais, bet ir darbais. Ir dar nustebau, kad jis tartum vienkartinis, o ne vienmetis gaunasi. Nejau nepasisėja nei pats, nei kitų padedamas (prisirinkus sėklų)? O kada ir kur jį sėjote – rudenį/pavasarį ir į dirvą/vazonikan? Ir paskutinis klausimas – ką reiškia neatsparus?

Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 08 11, 21:40)
Turint tokią kolekciją lelijų, nerizikuočiau. Kirpčiau kantriai pastoviai, dabar gi dėl greito rezultato galima netekti tokių gražių lelijų  unsure.gif

Greičiausias būdas mano manymu būtų išsikasti lelijas, persodinti jų svogūnus kitur, o vėl sužėlusius dirvinius vijoklius purkšti. Išsivalius ir lelijos galėtų grįžti atgal.
Atsakyti
Nesutinku kategoriškai biggrin.gif Antžeminės dalies karpymas išspręstų problemą be purškinėjimų ( kur nėra 100proc garantijos), o perkėlimas ir grąžinimas - vėl gi papildomas darbas labai kruopščiai paruošti dirvą.

Klaida daroma tame, kad piktžolės yra raunamos, mažiausia šaknies dalelė lieka ir susidaro įspūdis, kad tik chemija gali sunaikinti.
Atsakyti