Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

QUOTE(Oli_vija @ 2013 08 05, 13:58)
Va tokių http://lambley.com.a...ubsp-pulchellum

turiu dukterinių svogūnėlių, galiu pasidalinti mirksiukas.gif (žydėtų po 2-3 metų)

Ačiū už pasiūlymą, tačiau esu nusitaikiusi į Allium atropurpureum ir Allium christophii, kurie žydėtų jau kitais metais. smile.gif Gal netyčia ir tokių turite?

Trys baltuolės (gaila, bet nežinau jų pavadinimų)

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Pirmoj nuotraukoj labai jau panasu i sosnovskio barsti smile.gif
Atsakyti
Sveikos gėlelių mylėtojos,

Atrodo pribrendau ir aš blush2.gif

Susiradau vietą kur, susapnavau kaip, tik žinių absoliutus 0 doh.gif Kaip čia tuos gėlynus pradėti kurti? Gal kur yra kokie pradžiamoksliai internete? Paskaičiau temos beveik 20 psl., jau susimakalavo ir pavadinimai, ir reikalavimai augaliukams unsure.gif Turbūt jau dabar reikia kažkaip pasiruošti ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stiuardese: 05 rugpjūčio 2013 - 20:24
QUOTE(vi_ @ 2013 08 05, 20:07)

Laukinės pievos jau ne tokios žavios, bet yra jose dar perliukų, kurie man būtų mieli ir nuosavuose augalynuose. Juolab, kad jie žavūs ir nužydėję.

pirmos nežinau, antra vingiorykštė, trečia laukinė morka. laukines morkas šiemet palikau gėlyne, nes man jos labai gražios smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Stiuardese @ 2013 08 05, 21:22)
Sveikos gėlelių mylėtojos,
Atrodo pribrendau ir aš  blush2.gif

Susiradau vietą kur, susapnavau kaip, tik žinių absoliutus 0  doh.gif Kaip čia tuos gėlynus pradėti kurti? Gal kur yra kokie pradžiamoksliai internete? Paskaičiau temos beveik 20 psl., jau susimakalavo ir pavadinimai, ir reikalavimai augaliukams  unsure.gif Turbūt jau dabar reikia kažkaip pasiruošti ar ne?

Sveikinu pribrendus. smile.gif Jei jau nuo 0, tai pradėčiau daugiadiene gėlynų peržiūra internete. Taip atrasite širdžiai mielą stilių. Gėlynų sudėtis dažniausiai būna išvardinta, tad beliks vėlgi internete pasiieškoti info apie augaliukų gyvenimo sąlygas. Ir psio. Ar sudėtinga? smile.gif Geras info vieteles galėsime nurodyti.
Šiais metais mane labiausiai tenkina turimas Tamsusis augalynas. Šį pavasarį jame įsikūrė 3 nauji augalai. Didžiųjų skudučių (Angelica Gigas) nerodysiu, nes nėra ką rodyti – jie apsikamšė dideliausiais lapiais ir psio, žydėti nesiruošia. Matyt, atidėjo šį reikalą kitiems metams. Jie gi dvimečiai, nemėgstantys vietos kaitaliojimų, o prieš tai gyveno vazonikuose, t.y. vietą stipriai pakeitė.
3 hekonės ‘Aureola‘ nauju būstu lyg ir patenkintos – pastebimai tankiau apsiplaukavo ir dargi pražydo (neišvaizdžiai, beje). Dabar svarbu, kad žiemą atlaikytų...

user posted image

Na, ir miskantas ‘Strictus‘. Reikėjo šitoje vietoje kokio stataus žoliuko (deja, iš foto šio reikėjimo nesimato). Galvojau apie lendrūną ‘Overdam‘, o gavosi šis dryžuotas miskantas. Lendrūnams irgi nuskilo – gavo gerą vietą kitame augalyne, kur galės tarp juodulio astro ir persikinio sidabrakrūmio staipytis. Foto matosi saulės išbalintų vargšiūnų vingiorykštės ir auskarėlio liekanos... Kitais metais gaus iš naujojo kaimyno kiek daugiau pavėsiuko.

user posted image

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 08 05, 22:23)
pirmos nežinau, antra vingiorykštė, trečia laukinė morka. laukines morkas šiemet palikau gėlyne, nes man jos labai gražios smile.gif

Pirmos 2 baltuolės sėdi ant ežero kranto, įmerkusios kojas į kaip reikiant šlapią dirvą. Pirmoji, sprendžiant iš lapų formos, yra garšvos giminaitė. Antroji išties (pasitikrinau) vingiorykštė. O dėl laukinės morkos, tai ji visgi turėtų turėti morką, o bent manoji neturi. smile.gif Be to, maniškės žiedui trūksta išgaubtumo, kurio bais norisi. Bet gal taip yra dėl įsižiūrėjimo į morkos kultivarus, todėl kitaip jų matyti jau nemoku. ebay‘juje galima šito gėrio „pasiimti“. Jaučiu teks...

user posted image

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 08 05, 21:07)
Ačiū už pasiūlymą, tačiau esu nusitaikiusi į Allium atropurpureum ir Allium christophii, kurie žydėtų jau kitais metais. smile.gif Gal netyčia ir tokių turite?

Pirmasis yra tipinis pakrančių augalas- Ammi majus. Lietuviškai, deja, negaliu pasakyt pavadinimo šiuomkart.
Antroji irgi drėgnų vietų mėgėja - vingiorykštė (Filipendula)
O trečioji yra laukine morka (Daucus). Ji vienintelė yra tikroji pievų gyventoja.
Pirma ir paskutinė priklauso salierinių šeimai, kas reiškia, kad dauginama tik sėklomis, labai šviežiomis sėklomis,nes jos greitai praranda daigumą. Vadinas reik labai patikimo pardavėjo.
Atsakyti
[quote=vi_,2013 08 05, 20:07]

Antroje foto pelkinė vingiorykštė, nors reiktų pamatyti lapus, kad patikslinti ar tikrai pelkinė vingiorykštė
http://lt.wikipedia....inė_...ykÅ”tė
ar
pievinė vingiorykštė
http://lt.wikipedia....inė_...ykÅ”tė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rikara: 06 rugpjūčio 2013 - 12:48
QUOTE(smth1 @ 2013 08 06, 10:39)
Pirmasis yra tipinis pakrančių augalas- Ammi majus. Lietuviškai, deja, negaliu pasakyt pavadinimo šiuomkart.

Peržiūrėjau Vilkonio lietuviškų augalų sąvadą ir neradau, kad Ammi majus būtų prie Lietuvoje augančių prirašytas g.gif Daug tų skėtukų ir visi panašūs. Būtų gerai pamatyti lapus, sužinoti apytikslį aukštį ir augimo sąlygas. Tada gal būtų galima bandyti atrinkti. Labiausiai į garšvą panašius lapus randu pas kvapųjį gurgždį (Chaerophyllum aromaticum).

Dėl morkos ir vingiorykštės abejonių nekyla biggrin.gif Tikros gražuolės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aispra: 06 rugpjūčio 2013 - 13:05
QUOTE(smth1 @ 2013 08 06, 10:39)
<...>
Pirma ir paskutinė priklauso salierinių šeimai, kas reiškia, kad dauginama tik sėklomis, labai šviežiomis sėklomis,nes jos greitai praranda daigumą. Vadinas reik labai patikimo pardavėjo.

Ammi majus turi morkų lapus, o ši iš foto – garšvos. Kas dėl šio augalo šviežių sėklų gavimo, tai čia gali būti rimta problema...
Kotais visos gailite rodyti savo pasiekimus, tad tenka man vienai kiek pailiustruoti temą. smile.gif Tikiuosi tai kam nors bent kiek padės ar sutrukdys padaryti savo augalynuose ką nors gero ar blogo.

Šiuo metu visų sodybos lankytojų dėmesį traukia melvenės. Pernai pasodintos jos patapo visų žolynų ambasadorėmis – nepatikliai žiūrinčius į žolių atėjimą gėlynų vidun įtikino, kad žolynai tai gėris.

user posted image

Nors netikęs apšvietimas (bet geriau nei saulei plieskiant), galima įžiūrėti ir žydėjimą, ir tas pačias melvenes jo centre. Deja, nesimato viso kito įžolinimo. Bet ne dėl apšvietimo, o dėl žolynų mažumo, mat tik šiemet jie pasodinti. Šioje foto yra bent 3 miskantai, turintys išaugti iki 1,8 m...

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 06 rugpjūčio 2013 - 18:52
Prašau pagalbos - kokiu herbicidu lelijų lysvėje naikinti Dirvinį vijoklį (lot. Convolvulus arvensis)? Po šios savaitės kažkoks siaubas doh.gif

user posted image
Atsakyti
Esu skaicius, kad reik nupjaut palei zeme ir likusius galiukus patepti ruondapu. pati nesu bandzius, nors pas mane cia ''einamiausia'' piktzole po galinsogos. saknys jo metrines doh.gif as ispjaunu peliu giliai kiek imanoma laiks nuo laiko, tai per kelis metus apmazejo.
Atsakyti