jot.ka, ačiū už fotoiliustraciją. Panašumo kiek yra, tačiau išmieros ženkliai skiriasi, todėl sunku pasakyti, ar tai tas pats augaliukas. Maniškis pasižymi ypatingu lapų aštrumu ir šiurkštumu, kuriuos gerai įsidėmėjau, nes tai erzino vos prie augaliuko prisilietus. Mačiau šį mistinį miskantuką Vyšniauskų ir Dariaus puslapiuose, tačiau jis ten jau visiškai subrendęs ir nepasakysi, kad būtų pilkos spalvos. Tačiau foto yra apgaulingas dalykas. Kleine Silberspinne šiemet irgi įsigijau, tačiau dar visiškai vaikiško amžiaus, tad jis savo išvaizda ir pasidraskymais veik niekuom nesiskiria nuo kitų 2 naujokų 'Adagio' ir Yaku Yima ir atrodo kaip aniedu bjaurieji ančiukai, baugščiai besislepiantys tarp kitų augalų. Nenuostabu, kad norisi turėti išsyk gulbes,

todėl nesuturėjau ir turguje įsigijau miskantą 'Strictus' (įtaisiau tarp auksialapių katilėlio ir vingiorykštės, kad kiek pridengtų šiuos nuo saulės) ir baisingo dydžio palminę viksvą (gal 10 l vazonike...). Gi dabar jau kelintas kartas ilgesingai nužiūrinėju kažkokią bronzalapę viksvą, bet kadangi pardavėja nežino jos pavadinimo, bijau pirkti. Rasa sakė, o ir internete prirašyta, kad retai kuri iš jų atlaiko mūsų žiemas. Pastaroji gan aukšta, į viršų styrančiais ir neužlinkusiais lapais. Graži man jos spalva, kuria galima subtiliai pagražinti augalyną. Beje, Europos aikštėje lėkštėse sudėliotose klombose, regis, kaip sykis jos ir styro. Čia šiaip užsiminiau, dėl malonios mano dūšiai šiemet atsiradusios tendencijos miesto gėlynuose įpaišyti dekoratyvines žoles.
Ir dar, kiek anksčiau klausiau, kaip atrodo jūsų karpažolė? Man pasidarė aktualu, nes, matyt, tokią pačią apturėjau ir aš.