Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

Sveikos,
Gal patarsite:) Turiu dideli gelyna, kuriame viduryje rozes, viename kraste japonine pluke, bijunai, sibiriniai vilkdagiai, o kitam krastui kur arciau roziu reikia kazkokio daugiameciu "bordiuriuko", kad pagyvintu vaizda, kol rozes dar kaupiasi zydejimui. Idealu butu kazkas melynos spalvos. Gal geltonos... Turejau katzoles, bet tikriausiai per mazai veislines jos buvo smile.gif, nepakanka man dekoratyvumo, isvirtusios tokios, nors ir apkarpau. Zadejau sodinti ten snapucius, bet paziurejau, kad jie tik 5-tai zonai tinkami (bent jau daugiametes.lt taip raso). O gal raskilos tiktu? Nesu ju maciusi gelyne skirtingu metu, neisivaizduoju ju dekoratyvumo... g.gif
Atsakyti
gal tiktų levandos g.gif Šalavijai gali išvirsti kaip ir katžolės. Pas tėvus rožyno "bordiūrą" atstoja vilnotoji notra, bet kaip suprantu jūs norite kažko aukštesnio. Iš geltonų, man labai patinka miniatiūrinė rudbekija, žydi be perstojo visą vasarą, bet dar nežinau kaip žiemos. Gal šilingė tiktų, turėtų žydėti anksčiau už rožės.
Atsakyti
QUOTE(naminukeA @ 2013 08 01, 10:14)
Sveikos,
Gal patarsite:) Turiu dideli gelyna, kuriame viduryje rozes, viename kraste japonine pluke, bijunai, sibiriniai vilkdagiai, o kitam krastui kur arciau roziu reikia kazkokio daugiameciu "bordiuriuko", kad pagyvintu vaizda, kol rozes dar kaupiasi zydejimui. Idealu butu kazkas melynos spalvos. Gal geltonos... Turejau katzoles, bet tikriausiai per mazai veislines  jos buvo smile.gif, nepakanka man dekoratyvumo, isvirtusios tokios, nors ir apkarpau. Zadejau sodinti ten snapucius, bet paziurejau, kad jie tik 5-tai zonai tinkami (bent jau daugiametes.lt taip raso). O gal raskilos tiktu? Nesu ju maciusi gelyne skirtingu metu, neisivaizduoju ju dekoratyvumo... g.gif

Man tai rožės labai gražiai žiūrisi su šalavijais. Įdedu kelis linkus, kur galima prisigraibyti idėjų ir su šalavijais, ir be jų.

Rožės mišriame gėlyne I

Rožės mišriame gėlyne II

Rožės mišriame gėlyne III

Atsakyti
QUOTE(naminukeA @ 2013 08 01, 10:14)
Sveikos,
Gal patarsite:) Turiu dideli gelyna, kuriame viduryje rozes, viename kraste japonine pluke, bijunai, sibiriniai vilkdagiai, o kitam krastui kur arciau roziu reikia kazkokio daugiameciu "bordiuriuko", kad pagyvintu vaizda, kol rozes dar kaupiasi zydejimui. Idealu butu kazkas melynos spalvos. Gal geltonos... Turejau katzoles, bet tikriausiai per mazai veislines  jos buvo smile.gif, nepakanka man dekoratyvumo, isvirtusios tokios, nors ir apkarpau. Zadejau sodinti ten snapucius, bet paziurejau, kad jie tik 5-tai zonai tinkami (bent jau daugiametes.lt taip raso). O gal raskilos tiktu? Nesu ju maciusi gelyne skirtingu metu, neisivaizduoju ju dekoratyvumo... g.gif

Ir rasakilos, ir snapuciai tiktu ir dar ideju galite paskaityti cia: http://www.rozes.lt/...imas-ir-idejos/

Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2013 07 31, 19:48)
Visas šias savybes turi aubrietės  mirksiukas.gif Perlaistymo nelabai mėgsta, labiausiai tinka smėlėta dirva (beje, čiobreliams, perkūnropėms taip pat  mirksiukas.gif )
Aubriečių gražesnį, netaip vystanti kilimą sudaro smulkesnės veislės. Ir daugiau ar mažiau žydi beveik visą vasarą. O kai sudaro ištisinį kilimą, tai ir žolės nelabai želia.
Turiu apsodinus kapą, laistyti nuvažiuoju geriausiu atveju kartą per mėnesį. O stambesnės veislės (nes sėjau visokių) tikrai nelabai gražiai apdžiūva

Man irgi atrode, kad Aubretes turi visas sias savybes, bet dabar jos kazkaip negraziai geltonos smile.gif
Gal tikrai reikia dar kitokios veiksles paieskoti... Net nezinau kokios cia mano, gal tos stambesnes...
O kaip vadinasi tos smulkios veisles?
Atsakyti
QUOTE(Ingriukas77 @ 2013 08 01, 11:18)

Nepamenu, sėklų pakelius seniai išmečiau
Atsakyti
QUOTE(Ingriukas77 @ 2013 08 01, 12:18)
Man irgi atrode, kad Aubretes turi visas sias savybes,  bet dabar jos kazkaip negraziai geltonos smile.gif
Gal tikrai reikia dar kitokios veiksles paieskoti... Net nezinau kokios cia mano, gal tos stambesnes...

kazkas kito jusu aubretems- gal koks suniukas ant ju teritorija pasizymejo? pas mane siuo metu jos zalios ir dar zydi pavieniais ziedukais.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 08 01, 13:12)
kazkas kito jusu aubretems- gal koks suniukas ant ju teritorija pasizymejo?  pas mane siuo metu jos zalios ir dar zydi pavieniais ziedukais.

Pas mane irgi aubretes i siena pavirto. Man atrodo molis vis delto kaltas. Kol zydejo - augo graziai, o dabar nors ismesk.
Atsakyti
Kreipiuosi į nacionalinio miskanto ‘Kleine Floridea‘ turėtojas. Čia jis (jei įžiūrite...)? Turguje pirkau su ranka užrašytu vardu ‘Floridea‘. Lapai taip ypatingai auga į šonus. Tas mane sužavėjo.

user posted image

user posted image

Atsakyti
Kas auginate smapucius, ar visada jie dekoratyvus? Ar neissala?
Bumsik, smth1, vi_[B], aciu:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naminukeA: 02 rugpjūčio 2013 - 07:01
vi, miskanto neturiu, manau bus grazus. noreciau...kada nors...
o bet taciau- siuo metu mane jo sidabrinis jo kaimynas labai sudomino. kuom jis vardu?
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 08 02, 08:34)
vi, miskanto neturiu, manau bus grazus. noreciau...kada nors...
o bet taciau- siuo metu mane jo sidabrinis jo kaimynas  labai sudomino. kuom jis vardu?

Čia toks vienmetis padaras, kurio pavadinimo nežinau, nes jo nežinojo ir Utenos turgaus pardavėja. Šio gėrio prikimšti visi turgūs. Pirkau šį ir dar kitą pilkalapį augaliuką dėl tuščių vietų tarp daugiamečių užkamšymo, kol pastarųjų sodinukai nepadarė to patys. Patinka man pilka spalva, o kai kur jos labai reikia. Bandausi pilkam reikalui ir daugiamečius. Jau kelinti metai turiu Šmito kietį (sausringa vasara ir jį užkniso – kiek išgeltęs), šiemet įsigijau kietį 'Valerie Finnis', kurį pasodinau vietoj turginio įkyruolio, savo landumu ir plitimu pralenkiančio ir garšvą. Rasa sakė, kad ir 'Valerie Finnis' nepėsčias, bet kiek mažiau. Žiūrėsim kaip bus. Na ir pilkavotų miskantų bei lendrūnų šiemet užleidau kapelą, tai su laiku bus to pilkumo.

Atsakyti