man vi_, irgi labai paglostė akį monardos ir veronikūnai. jei gerai pamenu šviesūs veronikūnai tai ''Diane'' ir ''Roseum''? tai jei lygint su saulainėm, tai jie visai nedidukai, ''Fascination'' gerokai už juos aukštesnis, reiks tai prisimint perdarant savo augalyną. saulainės...nu pažiūriu jūsiškes, taip gražu man, pas mane Rubinzwerg'as dar nė vieno žiedo neparodė, tik krūva nudžiūvusių lapų, ''Ruby Tuesday'' žydi, bet man visai nepatinka, kai rinkausi, foto padarė įspūdį, bet gyvai pas mane esantis vaizdelis visai ne toks. dar vis viliuosi, kad gal kitąmet parodys visą grožį, bet jei ir toliau taip, tai matyt atsiras vietos kitiems augalams.
QUOTE(jot.ka @ 2013 07 30, 13:11)
man vi_, irgi labai paglostė akį monardos ir veronikūnai. jei gerai pamenu šviesūs veronikūnai tai ''Diane'' ir ''Roseum''? tai jei lygint su saulainėm, tai jie visai nedidukai, ''Fascination'' gerokai už juos aukštesnis, reiks tai prisimint perdarant savo augalyną. saulainės...nu pažiūriu jūsiškes, taip gražu man, pas mane Rubinzwerg'as dar nė vieno žiedo neparodė, tik krūva nudžiūvusių lapų, ''Ruby Tuesday'' žydi, bet man visai nepatinka, kai rinkausi, foto padarė įspūdį, bet gyvai pas mane esantis vaizdelis visai ne toks. dar vis viliuosi, kad gal kitąmet parodys visą grožį, bet jei ir toliau taip, tai matyt atsiras vietos kitiems augalams.
Veronikunai siaip aukstesni uz saulaines. O `Fascination` platus - daug vietos reikalaujantis. Sakyciau reik gerai apgalvot vieta.
Cia jau skonio reikalas, bet veronikunai man daug mieliau zaidzia su ivairiais rausvais, purpuriniais ziedais nei su saulainem..
leliumai, ačiū už info dėl mulčo. Kitais metais turėsiu omenyje.
Šis grožis tai ne visai gyvenimas, o tik kiek iškreiptas jo atvaizdas. Gyvenime matosi kitaip, o to kaip matosi nepavyko perteikti. Veronikūnai su monardomis, kai pastarųjų vaizdelis nėra išplaukęs kaip kad foto, kelia kiek kitokį įspūdį. Bet spalviškai jie, aišku, puikiai susišneka. Veronikūnus identifikavote teisingai. Čia kiek anksčiau buvo diskutuota apie augaliukų išgulimus nuo vėjo, o jūs pažymėjote, kad jūsiškiai veronikūnai vėjapūtį atlaikė, tai va... buvau neperseniausiai pas Rasą, kur užmačiau senolį Fascination, tai jis išsidrėbęs į visas 4 puses, užimdamas kokių 2 m (jei nedaugiau...) skersmens ratą. Nežinau, ar taip atsitiko dėl vėjo, gal greičiau nuo įspūdingo purumo ir dydžio žiedų, kurie prisisrėbę lietaus, patraukė žemės link. Anyway, šiam augalui reikia laaabai daug vietos... Įsidėjau tai į omenį, tačiau vietai esu labai skūpa...
Dėl saulainės Rubinzwerg, tai prieš metus jos buvo žymiai daugiau (įdedu fotopriminimą), betgi ir lietaus buvo žymiai daugiau. O kaip pas jus su dirvos drėgme? Gal tame visos problemos...

Dėl mūsų bendros pažįstamos karpažolės... Turiu ją, ko gero tokią pačią kaip jūsų (nelaiko rutulio formos ir spalva elementariai žalia), stebiu ir negaliu atsistebėti visą sezoną kaitalioja aprėdus. Bet jūs tai žinote. Dabartinis jos apdaras (faktūra) man labai patinka. O kaip jūsiškė kiek senstėjusi laiko formą? Beje, prisiminus pernykštę diskusiją apie gludo 'Moonlight' spalvą, tai čia dar viena iliustracija bandantiems apsispręsti, į kurią pusę ji labiau traukia - į baltą ar geltoną...

QUOTE(jot.ka @ 2013 07 30, 13:11)
Šis grožis tai ne visai gyvenimas, o tik kiek iškreiptas jo atvaizdas. Gyvenime matosi kitaip, o to kaip matosi nepavyko perteikti. Veronikūnai su monardomis, kai pastarųjų vaizdelis nėra išplaukęs kaip kad foto, kelia kiek kitokį įspūdį. Bet spalviškai jie, aišku, puikiai susišneka. Veronikūnus identifikavote teisingai. Čia kiek anksčiau buvo diskutuota apie augaliukų išgulimus nuo vėjo, o jūs pažymėjote, kad jūsiškiai veronikūnai vėjapūtį atlaikė, tai va... buvau neperseniausiai pas Rasą, kur užmačiau senolį Fascination, tai jis išsidrėbęs į visas 4 puses, užimdamas kokių 2 m (jei nedaugiau...) skersmens ratą. Nežinau, ar taip atsitiko dėl vėjo, gal greičiau nuo įspūdingo purumo ir dydžio žiedų, kurie prisisrėbę lietaus, patraukė žemės link. Anyway, šiam augalui reikia laaabai daug vietos... Įsidėjau tai į omenį, tačiau vietai esu labai skūpa...

Dėl saulainės Rubinzwerg, tai prieš metus jos buvo žymiai daugiau (įdedu fotopriminimą), betgi ir lietaus buvo žymiai daugiau. O kaip pas jus su dirvos drėgme? Gal tame visos problemos...

Dėl mūsų bendros pažįstamos karpažolės... Turiu ją, ko gero tokią pačią kaip jūsų (nelaiko rutulio formos ir spalva elementariai žalia), stebiu ir negaliu atsistebėti visą sezoną kaitalioja aprėdus. Bet jūs tai žinote. Dabartinis jos apdaras (faktūra) man labai patinka. O kaip jūsiškė kiek senstėjusi laiko formą? Beje, prisiminus pernykštę diskusiją apie gludo 'Moonlight' spalvą, tai čia dar viena iliustracija bandantiems apsispręsti, į kurią pusę ji labiau traukia - į baltą ar geltoną...

QUOTE(vi_ @ 2013 07 30, 23:21)
Veronikūnus identifikavote teisingai. Čia kiek anksčiau buvo diskutuota apie augaliukų išgulimus nuo vėjo, o jūs pažymėjote, kad jūsiškiai veronikūnai vėjapūtį atlaikė, tai va... buvau neperseniausiai pas Rasą, kur užmačiau senolį Fascination, tai jis išsidrėbęs į visas 4 puses, užimdamas kokių 2 m (jei nedaugiau...) skersmens ratą. Nežinau, ar taip atsitiko dėl vėjo, gal greičiau nuo įspūdingo purumo ir dydžio žiedų, kurie prisisrėbę lietaus, patraukė žemės link. Anyway, šiam augalui reikia laaabai daug vietos... Įsidėjau tai į omenį, tačiau vietai esu labai skūpa... 

oj... veronikunus as jau itraukus i savo svajoniu sarasa. negana, to, kad zadejau jiems pasiulyti kur kas sausesni, nei reikia dirvozemi, tai dar ir veju pagaire

----
kita vertus, kai paziuriu i Rasos veronikunu nuotraukas- neatrodo labai suvarge. o salygos pas mus praktiskai indentiskos

QUOTE(vobla @ 2013 07 30, 23:30)
oj... veronikunus as jau itraukus i savo svajoniu sarasa. negana, to, kad zadejau jiems pasiulyti kur kas sausesni, nei reikia dirvozemi, tai dar ir veju pagaire
kiba atsisakyti minties
bet taaaaip norisi 
----
kita vertus, kai paziuriu i Rasos veronikunu nuotraukas- neatrodo labai suvarge. o salygos pas mus praktiskai indentiskos
nelabai toli musu kaimai viens nuo kito, o ir dirvozemis- priesmelis
gal tas senolis isgriuvo del kokiu nors labai specifiniu priezasciu 

----

Manau, kad tai prilyto bijūno sindromas.

QUOTE(vi_ @ 2013 07 31, 08:34)
Manau, kad tai prilyto bijūno sindromas.
Apkalbamojo veronikūno žiedeliai už bijūno ne ką mažesni. Taigi pasireiškia žemės traukos dėsnis. Net ir išvirtęs jis atrodo sveikai. Aš dėl to galvos nesukčiau ir sodinčiau, kad ir vėjų pagairėje. Galų gale, galima gi šiame nelengvame gyvenimo etape augaliuką ir paremti kuom nors. Aną savaitgalį nusipirkau metalinių puslankinių atramų. Geras dalykas. Vieną pakišau po rūgtimis, nes jau itin įžūliai lipa ant visų kaimynų, tai vaizdelis pasitaisė, o kodėl - nesuprasi, nes nesimato tos atramos anei kiek.

va buvo mintis, kad jis greiciausiai smarkios liuties neatlaike- imirko ziedai, o jei dar vejas. apie atramas irgi pamasciau, visgi augalas aukstas, foninis- kazkas jo kojas su visom atramom tikrai pridengs.
kazin kada veliausiai ji galima sodinti rudeni, kad spetu isisaknyti iki salnu( siuo metu numatytam plote auga jurginai

QUOTE(leliumai @ 2013 07 30, 11:50)
Mergaites, o gal zinot koki gera augala, kuris augtu kaip kilimelis ir daug zydeti, ir dar butu daugiametis? Man reikia salia terasos, sauletoj vietoj. Va idesiu foto:

cia bandziau ir katileliu biski pasodinti, bet jie lyg per auksti....
O aubretes megsta laistyma ar geriau nepersistengti...?
QUOTE(Oli_vija @ 2013 07 31, 11:38)
gal tiktų čiobrelis?
Ciobrelis manau tiktu - maciau labai graziai zydint violetini kilima. tik ydomu ar ilgai zydi ir kokia ten rusis... Nes buvau nusipirkus medelyne ciobreli tai uzaugo aukstas negrazus ir kitais metais is viso neatsigavo...
tai gal yra ivairiu rusiu
QUOTE(vobla @ 2013 07 31, 13:28)
Ingriukas77 as tokioj vietoj apskritai gal perkunropiu prisodinciau
padeliociau ivariu spalvu, atslalviu ir suaugtu jos kilimeliu...

padeliociau ivariu spalvu, atslalviu ir suaugtu jos kilimeliu...
perkunropes pas mane neauga, cia molis. aisku galima bandyti uzpilti kitokios zemes, bet daug man ju nepatiktu...
QUOTE(Ingriukas77 @ 2013 07 31, 08:15)
Mergaites, o gal zinot koki gera augala, kuris augtu kaip kilimelis ir daug zydeti, ir dar butu daugiametis? Man reikia salia terasos, sauletoj vietoj.
Visas šias savybes turi aubrietės

Aubriečių gražesnį, netaip vystanti kilimą sudaro smulkesnės veislės. Ir daugiau ar mažiau žydi beveik visą vasarą. O kai sudaro ištisinį kilimą, tai ir žolės nelabai želia.
Turiu apsodinus kapą, laistyti nuvažiuoju geriausiu atveju kartą per mėnesį. O stambesnės veislės (nes sėjau visokių) tikrai nelabai gražiai apdžiūva