Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

QUOTE(*MONAMI* @ 2013 05 28, 11:49)
merginos,galiu paprašyti patarimo  ax.gif
turiu tokią nesąmonę,patys taip durnai paprašėm ir dabar galvos skausmas kaip apželdinti  doh.gif

aš kažkaip galvoju,kad kažko šliaužiančio reiktų,o gal visai ir kas kitas gerai atrodytų  g.gif
aukštis viso to reikalo iki kelienių,tai tokie40cm,o plotis irgi panašiai,tai dėti borteliai yra sutvirtinimai iš cemento nuslįsta žemės,lietus nuplauna,jau antra vasara persodinėju ir vis nepatinka  doh.gif
ta žalia juosta nepatinka labai,bet kitaip viskas nuplaukia ant trinkelių  doh.gif
jau sakau gal lengviau bus visą plotą padaryti laiptus  doh.gif
ačiū jei pasisakysit  4u.gif

Baisu kažką patart ne į temą, nematant visos aplinkos ir nežinant kokia aplinka kuriama, kokios stilistikos ir pan. Jeigu žiūrėti tik į to vieno plotelio problemą, tai manau geriausias sprendimas sodinti šliaužiančius kokius tai kadagius ir po jais paleisti, kad ir tą pačią šilingę. Kai viskas suaugs, apims visą plotą, sutvirtins žemes ir nebeliks išplovimo problemos. Aišku šiek tiek reikės pakentėti kol tai įvyks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2013 05 28, 11:20)

o tas kalniukas būtinai turi būt toksai? Nes man tokia mintis kilo- jei žemes nulygint, palikt statų šlaitą, bet augalus tokius kitokius susodint- smilgas, astilbes, melsves ar pan. Tada ir laiptai švelniai paskęstų, ir kažkoks jų įrėminimas gautųsi, ir iš anos pusės būtų vaizdas. Astilbes prie takiuko žemas sodinčiau, toliau- aukštesnes. Dar ir kitokių n krūmelių gražių yra, kurie gerai auga, gražiai atrodo, su metų laikais keičiasi jų spalvos. O kadangi ten tokia vieta nepatogi, tai ir ravėt, prižiūrėt nelabai sunku būtų, žemės žemyn nebėgtų. Man visai tokis vaizdelis patiktų.
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2013 05 28, 11:49)
merginos,galiu paprašyti patarimo  ax.gif
turiu tokią nesąmonę,patys taip durnai paprašėm...ačiū jei pasisakysit  4u.gif

manau jei norit slaito (man tai patinka slaitai ir kalneliai - tikrai graziau negu lygus :stadionas"), tai pirmiausia reikia ji sutvirtinti, o tik po to sodinti augalus - dabar yra visokių tam skirtų medžiagų, nes priesingu atveju sunkiai isikabins bet koks pasodintas augalas
http://lt.lt.allcons...o-sutvirtinimas
Atsakyti
O aš daryčiau laiptus ir ant jų statyčiau keletą šamotinių vazonų prisodintų spalvingų gėlių miksų..
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2013 05 28, 10:27)
Nufotografuok, ka?!:) 4u.gif

Fotografavau telefonu, tai kokybė neypatinga. Iš tikro vertėjo forografuoti prieš kokią savaitę, kai buvo pats vilkdalgių pikas. Dabar jau pablukę. Bet laukia nauja vėlyvesnių geltonų vilkdalgių banga. Kas metai laukiu, kol šis namas pasipuoš žiedais. Man gražiausias gegužės akcentas visoje gatvėje.

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2013 05 28, 12:26)
Baisu kažką patart ne į temą, nematant visos aplinkos ir nežinant kokia aplinka kuriama, kokios stilistikos ir pan. Jeigu žiūrėti tik į to vieno plotelio problemą, tai manau geriausias sprendimas sodinti šliaužiančius kokius tai kadagius ir po jais paleisti, kad ir tą pačią šilingę. Kai viskas suaugs, apims visą plotą, sutvirtins žemes ir nebeliks išplovimo problemos. Aišku šiek tiek reikės pakentėti kol tai įvyks  smile.gif

QUOTE(Marmaledas @ 2013 05 28, 14:34)
o tas kalniukas būtinai turi būt toksai? Nes man tokia mintis kilo- jei žemes nulygint, palikt statų šlaitą, bet augalus tokius kitokius susodint- smilgas, astilbes, melsves ar pan. Tada ir laiptai švelniai paskęstų, ir kažkoks jų įrėminimas gautųsi, ir iš anos pusės būtų vaizdas. Astilbes prie takiuko žemas sodinčiau, toliau- aukštesnes. Dar ir kitokių n krūmelių gražių yra, kurie gerai auga, gražiai atrodo, su metų laikais keičiasi jų spalvos. O kadangi ten tokia vieta nepatogi, tai ir ravėt, prižiūrėt nelabai sunku būtų, žemės žemyn nebėgtų. Man visai tokis vaizdelis patiktų.

QUOTE(reg @ 2013 05 28, 15:39)
manau jei norit slaito (man tai patinka slaitai ir kalneliai - tikrai graziau negu lygus :stadionas"), tai pirmiausia reikia ji sutvirtinti, o tik po to sodinti augalus - dabar yra visokių tam skirtų medžiagų, nes priesingu atveju sunkiai isikabins bet koks pasodintas augalas
http://lt.lt.allcons...o-sutvirtinimas

ačiū už nuomonės 4u.gif

QUOTE(Knifofija @ 2013 05 28, 17:19)
O aš daryčiau laiptus ir ant jų statyčiau keletą šamotinių vazonų prisodintų spalvingų gėlių miksų..

man jau irgi atrodo,kad taip būtų buvę geriausiai doh.gif
Atsakyti
Dėl česnakų turiu tokių klausimėlių:
1. Kadangi manieji krepšininkai bent jau šioje vietoje visai nesižiūri, o lapai žiūrisi dar blogiau, yra noras juos kuo greičiau iš čia išrauti, o klausimas būtų toks – kada tai būtų galima daryti, jei dar turiu ketinimų juos įkišti kitur?
2. Kodėl nekurie česnakai (iš krepšininkų) išleido tik vešlius lapus, o žiedų ne?
3. Turiu dar kelis mažesnius česnakėlius, maždaug 50-60 cm aukščio ant laibų kotelių (vakare įdėsiu foto) bei žiedais kiek mažesniais nei krepšininkų, o klausimas būtų toks – kai česnakai nužydės, kiek tie koteliai laikysis stati su žiedų džiūvėsiais?

Čia lietuviškas česnakų resursas, tiesa, nelietuviškai, kuriame be kitų gražuolių labai patinka ALLUM SPHAEROCEPHALON. Gal kas auginate ir žinote, kaip jie atrodo nužydėję?
aispra, labai gražūs sąžalynai. Pas mane toje nuotraukoje, kur su šliaužiančia šilinge, pradedant nuo astilbės (o gal ir nuo į šilinges įsibridusių vilkdalgių), gyvena labai gražus sąžalynėlis, į kurį vis nueinu paspoksoti. Jame sau būna ir iš miško kartu su žemuogėmis atneštas zuikiakrūmis, viržiai, miško samanos, žolynėliai bei dar kažkas. Zuikiakrūmis iki mano išvykimo, deja, nespėjo sužydėti, o žemuogės jau žydi. Daugumai svečių ta beveik natūrali betvarkėlė ne prie širdies, o aš, jei būčiau mežesniu žemės padarėliu, ten ir apsigyvenčiau... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 29 gegužės 2013 - 09:09
QUOTE(vi_ @ 2013 05 29, 09:42)
1. Kadangi manieji krepšininkai bent jau šioje vietoje visai nesižiūri, o lapai žiūrisi dar blogiau, yra noras juos kuo greičiau iš čia išrauti, o klausimas būtų toks – kada tai būtų galima daryti, jei dar turiu ketinimų juos įkišti kitur?
2. Kodėl nekurie česnakai (iš krepšininkų) išleido tik vešlius lapus, o žiedų ne?
3. Turiu dar kelis mažesnius česnakėlius, maždaug 50-60 cm aukščio ant laibų kotelių (vakare įdėsiu foto) bei žiedais kiek mažesniais nei krepšininkų, o klausimas būtų toks – kai česnakai nužydės, kiek tie koteliai laikysis stati su žiedų džiūvėsiais?

Čia lietuviškas česnakų resursas, tiesa, nelietuviškai, kuriame be kitų gražuolių labai patinka ALLUM SPHAEROCEPHALON. Gal kas auginate ir žinote, kaip jie atrodo nužydėję?

1. Kai sudzius lapeliai. Tiesiog pati stebejimo metodu pamatysi. Apytikriai liepos galas - rugpj.
3. Ilgai. Nedarau tokiu detaliu stebejimu, bet tik vasaros gale man rodos kazkokiu budu nebesimato ju.
Pastaruju neturiu, bet velgi, nesu macius cesnako, kuris nuzydejes atrodytu blogai. Kita vertus, tai subjektyvu.
Atsakyti
1. kada tai būtų galima daryti, jei dar turiu ketinimų juos įkišti kitur?
3. kai česnakai nužydės, kiek tie koteliai laikysis stati su žiedų džiūvėsiais?

... ALLUM  SPHAEROCEPHALON. Gal kas auginate ir žinote, kaip jie atrodo nužydėję?

1. Kai nužydės;
2. Arba nesubrendę svogūnai, arba per sekliai/giliai sukišti;
3. Jei auga ne atviroje vietoje ir nėra vyraujančių vėjų, tai ilgai gali stovėti.

Auginu daug metų, bet niekaip neprisimenu, kas būna po to. Matyt, gražiai nunyksta be įsikišimo.
Atsakyti

Situ krepsininku lapai gana greit sunyksta. lieka tik kotas tiesiai is zemes su ziedu. bet siemet baisus vejai man puse islauze- reiskia neliks isvis nieko. Kisciau kur nors prie auksesniu agalu turinciu panasia lapija. kad ir kur nors prie tu paciu vilkdagiu...
pas mane ziedu neturi tiek, kurie atsirado tik siemet. plinta jie kazkaip saknu lygyje, pleciasi keras, bet letai...
Atsakyti
laba dienele smile.gif

Aš norėjau pasiklaust dėl bijūnų 4u.gif
Rudenį pasodinau didelį kerą, tačiau teko girdėt, kad pirmais metais geriau neleist žydėt. Tai va, ir galvoju, kad jei sodinau kerą iškastą iš kitos vietos, tai kaip ir nepirmi metai jam? vadinas lai žydi?
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 05 27, 21:14)
Ačiū, kad domitės mano augalinga „kūryba“. smile.gif ...
user posted image

user posted image

user posted image

Puikūs gėlyno vaizdeliai pas jus thumbup.gif Labai patiko skirtingų faktūrų lapijos deriniai. Man tai aktualu, nes savo gėlyno kūrime jau atsidūriau toje stadijoje, kai išmokau vertinti ne tik žiedų, bet ir lapų formų, spalvų įvairovę ir jų grožį smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramika: 29 gegužės 2013 - 18:25