Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

prieš n metų tokį vaistutį pagal visas teorijas sodinau ir du metus vargo, išdegdavo. Neapsikentus permečiau po kadagio šešėliu, bujoja (plečiasi) nuo to laiko neskaidomas.
Atsakyti
o sitas variagata, irgi turiu- is visu bene leciausiai ir sunkiausiai man auga. isodintas skirtingose vietose- nuo visiskos saulekaitos iki lengvo seselio.

hmmm g.gif pas mane visi vaistuciai buvo susodinti nedideliam pavesyje ir du metus jie atrode tiesiog tobulai- zydejo debesiu, perzydeje irgi buvo labai grazus. dabar toks vaizdas, kad nuseno- zali ir grazus tik galuose, kur uzsiplese naujas teritorijas. o patys viduriai tarsi nupuve, isdziuve. ir visu keturiu skirtingu vaistuciu taip g.gif o naujus augalus pasodinau saulekaitoj, tai issiplete, jauni, grazus, bet jie tik pavasari cia isodinti unsure.gif todel ir kilo klausimas- gal du metus auges vienoj vietoj augalas tiesiog nuseno g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 26, 13:37)
Bandymai įrodyti, kad augalai turi būti parenkami tik pagal dirvožemį, stačiai nesuprantami. <...> Ar norint tam tikrų augalų, turiu ir sklypą rinktis tik ypač derlingoj vietovėj? <...> yra tik požiūrių skirtumas, o ne pradinuko klaida.

Prie vykusios diskusijos pridėsiu tik tiek, kad kiekvienam tikslui yra savos klaidos.

Jei augalas yra tikslas (pageidaujami/reikalingi tam tikri augalai), tada, žinoma, klaida būtų nepasirūpinti reikalingomis jiems sąlygomis (žemės gerinimas, papildomas laistymas ir pan.).

Kitu atveju, kai augalas yra priemonė (pvz. siekiama sukurti jaukų kampelį, stengiantis neprisidaryti papildomo darbo ir išlaidų), klaida būtų rinktis augalus, kurie esamomis sąlygomis negali atskleisti viso savo grožio.

Man artimas pastarasis variantas. Augalų pasirinkimo laisvės dar nesu pritrūkusi smile.gif
QUOTE(vobla @ 2013 07 26, 15:00)
oj va radau bobutines pavadinima- pasirodo tai 

chinensis var. pumila - atspariausia is astilbiu sausroms.  del to musiau ir puikiai kabinasi i gyvenima...

Ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 27 liepos 2013 - 15:10
Pasirinkimo pagal teoriją, o kiek realiai išliks negerinant sąlygų. Jei jau skaičiuoti pinigais, tai toks amžinas ieškojimas daugiau kainuoja, nei susiplanuoti ir, kartą pagerinus, ramiai sau gyventi smile.gif
Atsakyti
Mano patirtis tokia, kad pasirinkus "pagal teoriją" išlieka (ir bujoja) didžioji dalis. Juk ta teorija parašyta būna po nemenkos praktikos wink.gif
Atsakyti
http://s24.postimg.o...995746440_n.jpg
Gal žinote gėlytės pavadinimą "pailga , balta išsikišusi iš puokštės blush2.gif "
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulelė: 28 liepos 2013 - 05:35
Šilingė ančiasnapė 4u.gif
Atsakyti
Po 3 savaičių nebuvimo aplankiau savo gėliukus. Nenusivyliau. Mat, nepaisant visų mano klaidų, jie gražiai sau žydi.

Rykštenės&saulainių kolektyvas, jei nerodyti nevisai pritapusių kaimynų, žiūrisi gan smagiai. Pirmosios foto galiorkoje galima įžiūrėti 3 vienmečio miskanto Flamingo plaukelius. Jis dar nepasiekė nė pusės savo ūgio ir pločio. Bet pasieks gi. Pagailėjusi dar neišvijau iš šio gėlyno visų monardų, tai jos, kaip, beje, ir išvarytosios, šiemet pasirodė visu gražumu - subujojo ir apie miltligę dar negalvoja. Veronikūnai šiemet irgi turėjo palikti šią buveinę ir užleisti vietą stačiasmilgiams žolynams. Neužleido kol kas. Žiūrėk, gal kuris ir pasiliks... Beje, tie šviesesni tai turėtų būti rožinės ir baltos spalvos, bet atrodo vienodai. Nes dar per jauni, kad kitaip atrodyti, - tik antri metai kaip gyvi. Ežiuolė tai iš Sabonių giminės... užtat jai gerai gaunasi susišnekėti su dičkiu veronikūnu. Neplanavau šito, nenorėjau, bet nesipiktinu, kad taip gavosi - yra tame kažkas žavaus ir nepakartojamo... smile.gif

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 07 29, 21:58)
jei nerodyti nevisai pritapusių kaimynų <...>

Man nuotraukose labiausiai akį patraukė būtent kaimynai. Tiksliau - dailus monardų ir šviesių veronikūnų derinys.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2013 07 29, 22:24)
Man nuotraukose labiausiai akį patraukė būtent kaimynai. Tiksliau - dailus monardų ir šviesių veronikūnų derinys.

Aš ne apie šiuos kaimynus, kurie matosi, o tuos, kurie tamtyč nepapuolė į kadrą, nes jie tartum kalno papėdėje užsilikę, nors turėjo lipti kartu su kitais. Tai blizgialapė rudbekija ir saulainės Rubinzwerg. Štai jos:

user posted image

Vis pasvarstau, kodėl taip skiriasi 2 šalia augančių saulainių elgesys (ir ūgiu, ir žiedų gausa), ir sugalvojau, kad galbūt taip yra dėl sausringos vasaros. Abi mėgsta drėgmę, o dirva pas mane greita ją išgarinti. Saulainės Sahin‘s Early Summer šaknys labiau pridengtos kitų augalų nei Rubinzwerg, tad labiau prilaiko drėgmę. Kažkas panašaus gaunasi ir su rudbekija, kuri nors šiemet kiek labiau ūgtelėjo nei pernai, bet vis dar nepasiekė optimalaus aukščio bei dydžio. Aišku, kitais metais abi neūžaugas kiek labiau pridengs šiemetiniai naujokai, bet galgi šias ir panašias „mėgėjas išgerti" būtų naudinga pamulčiuoti, ypač sausesnę vasarą. Kas žinot?

Atsakyti
Sveikos mergaites,
prisijungsiu ir as prie daugiameciu geliu myletoju smile.gif
Pasisodinau sauletoj vietoj aubretes (is seklu auginau). Uzaugo jau visai nemazi krumeliai, bet jie kazkodel geltonuoja... Gal zinot kas joms yra?
Vieta sauleta visa diena, tresiau, bet buvau isvaziavus tai ju niekas nelaiste. Gal vandens trukumas?
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 07 30, 00:41)
galgi šias ir panašias „mėgėjas išgerti" būtų naudinga pamulčiuoti, ypač sausesnę vasarą. Kas žinot?

Mulčas tikrai padeda ilgiau išlaikyti drėgmę. Mulčiuoju visus savo gėlynus, skirtumas yra, jei lyginti su keli metai prieš tai nemulčiuotais. Bet esmė labai nepasikeitė (kuo džiaugiuosi) - geriausia auga tie augalai, kurie skirti priesmėliams. Dirvožemis išliko laidus vandeniui, tiesiog lėčiau išgaruoja nuo dirvos paviršiaus drėgmė.
QUOTE(Ingriukas77 @ 2013 07 30, 09:33)
Pasisodinau sauletoj vietoj aubretes (is seklu auginau). Uzaugo jau visai nemazi krumeliai, bet jie kazkodel geltonuoja... Gal zinot kas joms yra?
Vieta sauleta visa diena, tresiau, bet buvau isvaziavus tai ju niekas nelaiste. Gal vandens trukumas?

Čia jų tokia natūra - nuo dūšios pavasarį pažydėti, o paskui tapti "šienu".
Atsakyti