Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

QUOTE(vobla @ 2013 07 15, 17:02)
o pas mane tie debesys suvalge ir uzgoze viska kas buvo aplinkui doh.gif  ir iskelt ju kur neturiu g.gif
buvau dar sodinus kudros slaite, tai ejau ziureti- vos atrinkau- vos gyvi mini augalai, o vat gelyne matyt gavo trasu skirtu rozems, nu ir pavare doh.gif

Jei trąši žemė, tai nesistebiu, kad ji bujoja - pas mane ji įsprausta į kampą ir neturi galimybių plėstis smile.gif

user posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 07 14, 15:35)
kitiems metams bandysiu susiveikt kaip nors siaudu g.gif  DAUG, nes ir darzai pas mane dideli

Pora metų mulčiavom savo daržiuką šiaudais, kurie buvo užsilikę nuo senų šeiminkų, taigi pastovėję nenaudoti kaip minimum penkerius metus. Jiems pasibaigus nusipirkom kelis rulonus "šviežių". Tradiciškai šį pavasarį mulčiavom daržiuką. Dabar tenka ravėti dygstančius javus, nes šiaudai pasitaikė nelabai švariai iškulti.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 07 15, 14:52)
g.gif  o man ji kaip tik visai simpatulka atrodo...dar pasigooglinau- tai isvis mieli vaizdai su sia gelyte...

mano svajoniu darzas pakeltose lisvese... labai labai... bet siemet zmogas tesugebejo man tik dezele spanguolems sukalti, tai nebent pati meistraut imciausi. verysad.gif takelius uzmulciuociau zieve ir nebebutu to debilisko darbo kaip takeliu ravejimas...

drinks_cheers.gif įtraukta į norų sąrašą. Auginu kitokį, sinavadlapį vingirį, neatsidžiaugiu wub.gif

Įrėmintuos ar tikros pakeltos. Nes įrėminto daržo nenorėčiau gyvenime. Mamai prieš 20metų su tėčiu buvom sukonstravę. Fuu, pastoviai kojas apsidaužydavau doh.gif biggrin.gif . Teisingiau, galima puikiai įsirėminti ir be dėžių, kai daržas neperkasinėjamas ir mažai judinamas dirvožemis mirksiukas.gif Tikras pakeltas, ateity pati pasigaminsiu, su laikikliais lankams ir laistymo sistema bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2013 07 15, 20:13)
Pora metų mulčiavom savo daržiuką šiaudais, kurie buvo užsilikę nuo senų šeiminkų, taigi pastovėję nenaudoti kaip minimum penkerius metus. Jiems pasibaigus nusipirkom kelis rulonus "šviežių". Tradiciškai šį pavasarį mulčiavom daržiuką. Dabar tenka ravėti dygstančius javus, nes šiaudai pasitaikė nelabai švariai iškulti.

na, perspektyva vietoj galinsogos ravet javus- irgi neitin vilojanti g.gif vadinasi teks ieskot jau pastovejusiu siaudu g.gif is tiesu tai aplink mus pilna laukuose tokiu papuvusiu stirtu, tik as nezinau kur ju seimininku ieskoti doh.gif
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 16, 13:09)
drinks_cheers.gif  įtraukta į norų sąrašą. Auginu kitokį, sinavadlapį vingirį, neatsidžiaugiu  wub.gif

Įrėmintuos ar tikros pakeltos. Nes įrėminto daržo nenorėčiau gyvenime. Mamai prieš 20metų su tėčiu buvom sukonstravę. Fuu, pastoviai kojas apsidaužydavau  doh.gif  biggrin.gif . Teisingiau, galima puikiai įsirėminti ir be dėžių, kai daržas neperkasinėjamas ir mažai judinamas dirvožemis  mirksiukas.gif Tikras pakeltas, ateity pati pasigaminsiu, su laikikliais lankams ir laistymo sistema  bigsmile.gif

o kas as zinociau kokios jos ir kuom jos skiriasi g.gif bet cia turbut jau reikia kraustytis is daugiameciu i darzo skilti. arba rasyt geltonai ir apsimest, kad nieks nemato biggrin.gif
Atsakyti
Skurdziu zemiu turetojos, man kartais tikrai pavydu jums pavydu, nes jus galite auginti tokius delikacius augalus kaip:

Agastache rupestris (ivairiu ju spalvu), taip pat hibridu 'Liqoirise candy' 'Desert sunrise' 'Blue Boa'

Teucrium hirsanicum (5 zonoj turi gyvent)

Sedumai ivairiausi tarpsta

Gilenia trifoliata

Calamintha nepeta

Raudoneliu puikiai zydinciu veisliu yra

Anaphalis

Anthemis

Baptisia

Ir varpiniai augalai - Andropogon, Sporobolus, Schizachyrium.
Atsakyti
Dar nuo savęs pridėsiu:
Crambe maritima (Pajūrinė balža). Labai išraiškingas augalas. Džiaugiuosi ir atidžiaugti negaliu biggrin.gif
user posted image

-------------
Šiemet pertvarkos (kur didesnės, kur mažesnės) palietė visus pagrindinius mano augalynus - ir vidinio kiemelio, ir geltonai-mėlyną, ir namo priekio, "kiaušinis" ir tas su minimaliais pokyčiais. Šiandien pirmoji laisvės nuo esamų gėlynų pertvarkų ir nuo piktžolių ravėjimo diena. Vėsesni ir lietingesni orai buvo puiki proga pokyčiams ir po jų sekusiam mulčiavimui.

Namo priekio augalynas pertvarkytas ankstyvą pavasarį, tad nesikartosiu.

Geltonai-mėlyname pabaigtas pernai prasidėjęs procesas - viduriniajai linijai parinktas bobramunis "E.C. Buxton", galinėje linijoje "taškais" įterpti keli čiaudulinės kraujažolės "Perry's White" kelmeliai. Atsisakiau kraujažolės "Terracotta", viendienių "Stelle d'Oro", kiaušiniškai geltonų ir pavasariop apsvylančių tujų, paskutiniu momentu ir azijinių lelijų, mat tuo metu žiedais "užverčia" bobramuniai.

Vidinis kiemelis pasikeitė daugiausiai - nebeliko alūnių, pavienių priglaustų augaliukų, atkeliavo šalavijai "Caradonna", baptisijos... Pasikeitė daugiamečių gėlių išdėstymas.

Vaizdinės medžiagos nededu dėl paprastos priežasties - sunku ką įsivaizduot iš mažų daigų ar padalintų/apgenėtų gėlių kelmelių mišinio.

Viduje dabar jau ramu lotuliukas.gif Tiksliau, sąlyginai ramu, nes laukia naujo augalyno plėšiniai. Na, ne visai naujo, o esamo papildymo, mat geltonai-mėlynas augalynas turės vejos šmotu atskirtą kaimyną, keliaujantį šiaurinės namo pusės link. Kadangi abu bus vienoje erdvėje, surišimui ketinu atkartoti ryškiausius esamo gėlyno augalus - sibirinius vilkdalgius, katžoles "Walker's Low", bobramunius "E.C. Buxton", pajūrines balžas. Toje dalyje, kuri bus arčiasiai esamo augalyno ir gauna daugiausiai saulės. Link namo augalija turės kažkiek keistis, mat dėl šiaurinės pusės dalį dienos bus šešėlis. Žemė kaip ir kitur - priesmėlis. Kol kas šiai šešėlingesnei augalyno daliai augalų-kandidatų neturiu... Gal turite minčių?
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2013 07 17, 20:10)
Dar nuo savęs pridėsiu:
Crambe maritima (Pajūrinė balža). Labai išraiškingas augalas. Džiaugiuosi ir atidžiaugti negaliu  biggrin.gif

eina sau koks grozis blink.gif wub.gif
iskart klausimas- is kur? pas ka pirkote? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 07 17, 20:22)
eina sau koks grozis blink.gif  wub.gif
iskart klausimas- is kur? pas ka pirkote? blush2.gif

iš Rasos (kitokieaugalai.lt)
Atsakyti
oo leliumai,tikrai ispudingas augalas thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2013 07 17, 20:28)
iš Rasos (kitokieaugalai.lt)

dekui, bet deja nematau pas ja siumetiniam pardavimu asortimente...
o gal ja set galima? g.gif seklos , aisku irgi problema doh.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2013 07 17, 20:10)

Link namo augalija turės kažkiek keistis, mat dėl šiaurinės pusės dalį dienos bus šešėlis. Žemė kaip ir kitur - priesmėlis. Kol kas šiai šešėlingesnei augalyno daliai  augalų-kandidatų neturiu... Gal turite minčių?

O tas seselis padeda palaikyti kiek dregnesne dirva, ar vistik reik augalu skurdziai, seselingai vietai?
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2013 07 18, 11:37)
O tas seselis padeda palaikyti kiek dregnesne dirva, ar vistik reik augalu skurdziai, seselingai vietai?

Kažkiek žolė vešlesnė auga, bet ne stebuklai. Drėgmės pažiūriu sakyčiau plotelis tarp sauso ir normalaus. Drėgnamėgių augalų tikrai neis sodinti.
QUOTE(vobla @ 2013 07 18, 11:30)
dekui, bet deja nematau pas ja siumetiniam  pardavimu asortimente...
  o gal ja set galima? g.gif  seklos , aisku irgi problema doh.gif

Kai asortimente nėra, bet augalai matyti blog'e, reiktų rašyti ir teirautis. Tokiu būdu pernai ir nusipirkau.
Kadangi augalas rūšinis ir žydi, logiškai mąstant galima sėti sėklomis. Pas mane šiemet nežydėjo, tad sėklų neturiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 18 liepos 2013 - 17:36