Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

QUOTE(adija5 @ 2013 07 13, 20:39)
Aha,Vobla,noriu paklaust kas ten tie mėlynieji paveiksliuke. Varpinius atsirinkau,turiu smile.gif .

melynuoja juozazole ir eraicinai. daugiau ten nieko melyno.
is tiesu tai ten netgi raudonosios tremties kampas- kur istremiama viskas kas man pasirodo per daug intensyviai raudona. tik tuo metu visa kas raudona jau buvo perzydeje biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 14 liepos 2013 - 14:14
vi ,
pas mane tokia pat nederlinga zeme- smelis su akmenim. bet as neperku zemes mazais kiekiais- man labiau apsimoka kamaziuka pasiimt( karta i kelis metus nusiperku) plius mes visa organika kompostuojam- kas rudeni apturiu koki kuba ar daugiau komposto, plius kaimynai laiks nuo laiko suselpia meslu maisytu su pjuvenom, tai jau kai gerinu grunta, nebemaisau jo su savo smeliuku- pakeiciu bent per kastuva visa plota. medeliams apskritai kasam metrines duobes. plius viska nuolat mulciuoju nupjauta vejos zole. tik siemet ji pas mus nuo sausros nekokia, prastai augo, tai kitiems metams bandysiu susiveikt kaip nors siaudu g.gif DAUG, nes ir darzai pas mane dideli- viskam vejos zoles stipriai neuztenka.
nenoriu augint vien preriju augalus- man netinka schmoll.gif ir matau, kad idetas triusas tikrai atsiperka. zeme tikrai gereja, augmenija keiciasi...
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 07 14, 15:35)
nenoriu augint vien preriju augalus- man netinka schmoll.gif  ir matau, kad idetas triusas tikrai atsiperka. zeme tikrai gereja, augmenija keiciasi...

drinks_cheers.gif

Vėl pafilosofavimai, bet išvardintos pradinuko klaidos yra net gi labai diskutuotinos. Ne su visomis galiu sutikti 100proc. Beje, jei pasirenkami augalai nėra tinkami konkrečiam gruntui, tai tegul tik tokias klaidas žmonės daro. 'Užsiauginti' pakankamai humusingą sluoksnį daugiametėms gėlėms nėra naujovė.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 14, 16:13)
drinks_cheers.gif 

Vėl pafilosofavimai, bet išvardintos pradinuko klaidos yra net gi labai diskutuotinos. Ne su visomis galiu sutikti 100proc. Beje, jei pasirenkami augalai nėra tinkami konkrečiam gruntui, tai tegul tik tokias klaidas žmonės daro. 'Užsiauginti' pakankamai humusingą sluoksnį daugiametėms gėlėms nėra naujovė.

kadangi pradejau ne nuo gelynu, o nuo darzo, tai ten ir patyriau skaudziausia fiasko doh.gif
pirkau gal tris masinas juodzemio ( nemaza investicija), padengiau tuo juodzemiu nemenka plota darzo... ir prasidejo geguzio liutys doh.gif po savaites mano trys sunkvezimiai zemiu prasmego skradziai. atvaziuoju, o ten vel smeliukas geltonas ir jame tarsi kaulai boluoja akmenys. o toj vietoj net nuolydzio jokio nera! pamenu ta beviltiska jausma- zliumbti norejosi. nuo to laiko nebelaikau plikos zemes- kiek imanoma viska mulciuoju. per penketa metu toj vietoj jau pakankamai idirbta dirva.
kartais pagalvoju ar nenusizengiu gamtai ja keisdama? bet gi pacioj gamtoj irgi vyksta panasus procesai- viskas kinta. nesenai kaip tik su vyru apsnekejom, kad tie laukiniai lendrunai is tiesu ner tokie neisgujami- apsiziurejom, kad jie patys bega. bega nuo agresyvesniu augalu. jie tik patrese zeme dilgelems, usnims ir kanadinems rykstenems. o dar pries lendrunus ten veik plika zeme erozavo ( vaikai buvo isdegine pieva). dabar jie traukiasi ten, kur maziau derlingi vos augalais apauge plotai...per kelis metus jie prigamins savo mase tiek mulco, kad reik tiketis ir is priekio usniu juros. dar nezinau kas pakeis ta usnyna. bus matyti smile.gif
Atsakyti
Vobla, su tuo dirvožemio užmaišymu gaunasi... elementari fizika – sunkesnioji (vietinė) dalis nuskęsta žemyn, o į viršų iškyla lengvoji, kurią įmaišei. Kokios išvados? Bent aš, galbūt naiviai, manau, kad nereikia maišyt – vietinį gruntą von, o vietoj jo pili vien atvežtinį. Jei esi pakankamai išprotėjęs, kad šokinėti prieš gamtą, tai viskas ok, bet jei dar ne visai, tai... gal visgi labiau vertėtų užsipirkinėti auksą? Pensionate tikrai pravers...sad.gif Anyway, kol kuri, tol gyvas, o visa kita – tai tik pasikartojimai, vykstantys nepriklausomai nuo to ar esi, ar jau/dar nebe. Tokie dalykai.

smth1, ačiū už Peucedamum verticillare. Pravers.

Atsakyti
Maišyt ir sluoksniuoti reiktų pakeltose lysvėse ar vazonuose. Gerinti dirvą galima žymiai paprasčiau. Jau minėto humuso dirvožemy didesnis kiekis leidžia sugerti žymiai didesnį vandens kiekį ( lietaus ar laistymo). Taip pat geresnė oro cirkuliacija šaknų zonoje, atkrenta purenimas.
Žinoma, galima nukasti ir užkloti juodžemiu, bet galima gamtoje vykstančius procesus įdarbinti ir apželdinant.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 15 liepos 2013 - 10:03
Nerealios spalvos žvaigždūnė wub.gif

user posted image

saulainė

user posted image

o Thalictrum 'Hewitt's Double' nusivyliau - žiedai kaip gubojos sad.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 07 15, 13:45)

o Thalictrum 'Hewitt's Double' nusivyliau - žiedai kaip gubojos sad.gif

user posted image

g.gif o man ji kaip tik visai simpatulka atrodo...dar pasigooglinau- tai isvis mieli vaizdai su sia gelyte...
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 15, 11:01)
Maišyt ir sluoksniuoti reiktų pakeltose lysvėse ar vazonuose. Gerinti dirvą galima žymiai paprasčiau. Jau minėto humuso dirvožemy didesnis kiekis leidžia sugerti žymiai didesnį vandens kiekį ( lietaus ar laistymo). Taip pat geresnė oro cirkuliacija šaknų zonoje, atkrenta purenimas.
Žinoma, galima nukasti ir užkloti juodžemiu, bet galima gamtoje vykstančius procesus įdarbinti ir apželdinant.

mano svajoniu darzas pakeltose lisvese... labai labai... bet siemet zmogas tesugebejo man tik dezele spanguolems sukalti, tai nebent pati meistraut imciausi. verysad.gif takelius uzmulciuociau zieve ir nebebutu to debilisko darbo kaip takeliu ravejimas...
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 07 15, 15:52)
g.gif  o man ji kaip tik visai simpatulka atrodo...dar pasigooglinau- tai isvis mieli vaizdai su sia gelyte...

Prisimenu, jau pernai viena forumietė rašė, kad nusivylė šiuo augalu, tačiau vis tiek nusprendžiau užsisakyti. Dabar matau, kad reikės persodinti, nes jis ne tik neparyškino vaizdo, bet tokiais žiedynėliais tiesiog "paskendo" fone. Tikiuosi, kad ateityje nors į puokštes tiks, nes dar nebandžiau skinti, kaip laikysis vazoje g.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 07 15, 15:54)
Prisimenu, jau pernai viena forumietė rašė, kad nusivylė šiuo augalu, tačiau vis tiek nusprendžiau užsisakyti. Dabar matau, kad reikės persodinti, nes jis ne tik neparyškino vaizdo, bet tokiais žiedynėliais tiesiog "paskendo" fone. Tikiuosi, kad ateityje nors į puokštes tiks, nes dar nebandžiau skinti, kaip laikysis vazoje  g.gif

bet tai jei jaunas augalas- tai ir ziedyno dar ne mase. kitais metais gal bus visas ruzavas debesis? bent jau googlas tokiu vaizdu duoda g.gif
nors man siemet gubojos prigamino toookiu debesu, kad nebezinau ka su jomis reiks daryti doh.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 07 15, 16:57)
bet tai jei jaunas augalas- tai ir ziedyno dar ne mase. kitais metais gal bus visas ruzavas debesis? bent jau googlas tokiu vaizdu duoda g.gif
nors man siemet gubojos prigamino toookiu debesu, kad nebezinau ka su jomis reiks daryti doh.gif  unsure.gif

drinks_cheers.gif gubojos pas mane taip pat debesis , bet man tas debesis patinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 07 15, 15:59)
drinks_cheers.gif  gubojos pas mane taip pat debesis , bet man tas debesis patinka  thumbup.gif

o pas mane tie debesys suvalge ir uzgoze viska kas buvo aplinkui doh.gif ir iskelt ju kur neturiu g.gif
buvau dar sodinus kudros slaite, tai ejau ziureti- vos atrinkau- vos gyvi mini augalai, o vat gelyne matyt gavo trasu skirtu rozems, nu ir pavare doh.gif
Atsakyti