Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

Kas šiuo metu žydi iš pačių žemiausiu daugiamečiu,kad tiktu pačiame pakrastuke gelyno?
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 07 04, 14:37)
Kas šiuo metu žydi iš pačių žemiausiu daugiamečiu,kad tiktu pačiame pakrastuke gelyno?

Pas mane žydi puikusis rūgtis (polygonum affine) https://www.google.c...a...361&bih=781

Tik jo nereikėtų sodinti šalia labai jautrių ir lepių kaimynų, nes gali juos suvalgyti biggrin.gif

Atsakyti

Iš daugiamečių pas mane žydi saulutės - dabar foto neturiu, bet jos gerokai stambesnės už įprastas vejoj augančias saulutes, man jos labai patinka.

Dar žydi žemaūgės baltagalvės, irgi mano labai mylimos wub.gif Šitų foto turiu čia

Ir dar žydi miniatiūrinės rudbekijos - nežinau kaip žiemos, nes auginu pirmus metus, bet rašo, kad daugiametės, foto čia

Ir dar žydi karpatinis katilėlis ir nakvišos va taip
Papildyta:
Iš daugiamečių, kaip tik pradeda žydėti žemaūgė lelija čia pernai - gerai matyti, kad visai žema
Atsakyti

Pas mane dabar žydi tokia kraujažolė (žiedstiebio aukštis iki 20cm)
http://public.fotki....11-019-jpg.html
Atsakyti
Pas mane zydi puikieji auskareliai, bet ne tie pavasariniai, o kiti, kur ilgai zydi 4u.gif
Atsakyti
Vau,kiek informatyvios informacijos mirksiukas.gif wub.gif Ačiu visoms 4u.gif
Atsakyti
amarrile, ka issirinkote is tiek pasiulymu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2013 07 05, 16:52)
amarrile, ka issirinkote is tiek pasiulymu? blush2.gif

Dar neiširinkau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2013 07 04, 19:20)
Pas mane zydi puikieji auskareliai, bet ne tie pavasariniai, o kiti, kur ilgai zydi 4u.gif

Dicentra eximia ? pas mane jie balti...

o dar juodgalvė žydi, visai žema tokia:
http://public.fotki....i/prunella.html

Atsakyti
Oli vija, nezinau, kaip ten jie vadinasi tiksliai, visai nesigaudau augalu pavadinimuose, man jau daug, jei zinau, kad jie puikiei auskareliai, ju lapeliai primena krapu lapus, o ziedai rausvi, kaip puslytes 4u.gif Balti turetu buti dar grazesni wub.gif Mane nustebino tai, jog labai ilgai zydi (pernai buvo pirmi metai, kai turiu, tai vis galvojau, kada jie nustos zydeti..).
Atsakyti
Amžinosios gėlės – krapai ir garšva. Rugiai čia, matyt, įsipaišė dėl vertikalių žiedynų stokos.

user posted image

Atsakyti
Kol kas gražiausiai man žiūrisi ten, kur neprikišu pirštų. Gamta visgi geriausias dizaineris... Jei kas žino Boriso Grebenščikovo kūrybą, pažiūrėjus į pirmąją foto, atmintyje išnyra žodžiai Zolotom na golubom. Labai gaila, kad sodyboje savaitgaliais fotoaparatą pavyksta paimti į rankas tik likus 1-2 valandai iki išvykimo, t.y. 17-18 val., kai apšvietimas būna tinkamas tik labai specifiniams vaizdeliams pagauti. Tuo tarpu apie devynias vakaro gelsvoje pievos jūroje užsidega rūgštynių bokšteliai – vaizdelis toks, prieš kurį nublanksta visi mano net labiausiai pavykę derinukai... Deja, nenufotografavau šito ir net nežinau, ar būtų pavykę pagauti tą švytėjimą. Įtariu, kad tam reikalingi specialūs filtrai. Štai kitoje foto, kurioje gaurės žiedynų raketos nusitaikė ar tai į dangų, ar tai į laidus, mėginau pagauti irgi švytėjimą, kuris tikrai buvo, tačiau foto jo neliko suvis.

user posted image

user posted image

Atsakyti