Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

Pargrįžau iš sodybos. Apie nuostolius, kad jau apie juos čia kalbama... Praradau tik egzotiškąją soruolę, mėsinės spalvos gludą bei stuburo ramybę (vėl su branktu ant kaklo būnu...). Gyva išliko net prabangioji (kainos prasme...) montbretė, kurią rudenį pamiršau iškasti, tad užpyliau durpėmis ir... žinokis. Dabar galvoju, - o kurių galų jas iškasinėti jei šitaip? Kaimynkos padovanotą kilogramą montbrečių, o tiksliau iš jų likusių sudžiuvusių spirgų, sukaišiojau į dirvą ir nežinau kuom tai baigsis. Gal rudeniop kas ir išlys... sad.gif

Nemaloniai nustebino vabzdelių-žiedgriaužių antpuoliai. Žiauriausiai užpuolė matronas. Nors ir saulainių nepabrokyjo. Liaudiškos priemonės (svogūnų laiškų antpilas ir coca-cola) nelabai tepadėjo, tad teko imtis chemijos.

Prie nuostolių priskaičiuočiau ir nuosavus žioplaklaides. Juokingiausia, kai vietoj karatvo česnako išdygo krepšinio puolėjas su golfo kamuoliuko dydžio galva... sad.gif Turgaus bobučių išdaigos... Norėjau išrauti jau dabar, bet žydinčių gi nemuša. Lai pabus dar...

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 05 26, 23:57)
Pargrįžau iš sodybos.

Vi, o fotoreportažo nebus? Taip smalsu, kaip ten jums sekasi dideli projektai. Kaip pievos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aispra: 27 gegužės 2013 - 06:56
o as apsiziurejau, kad pas mane mazoji zieme veriegata pavirto i stichine nelaime.- pasiliejo kaip lava doh.gif apsivniojo vilkdagiams apie kojas, tarp ju lapu kazkur pasimete mazos maximines rozytes. sodinau ja sausoj saulekaitoj, tai maniau netiks gyvenimo salygos- vos pupses. bus nedidukas margas kupstelis...aha aha...
reiks kazkaip skubiai reorganizuoti ta zieme g.gif bandysiu nukreipti teisinga kryptimi i maumedzio paunksme... jeigu pavyks g.gif
Atsakyti
nu va, vi_ priminė dar vieną mano nuostolį, tie bumbuliniai kristofo česnakai, pernai buvo 4, tai tikėjausi atitinkamo prieaugio, rezultate liko du...kada juos iškast? kai sudžius lapai ar anksčiau?
Papildyta:
beje, šilokai irgi kenčia nuo kenkėjų, ''Autumn Joy'' tradiciškai, kaip kasmet atakuojamas amaro, o šiais metais jau ir ''Matrona'' niokojama. kol kas labai smagu, kad mano mylimų astrancijų neapstojo.
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2013 05 27, 07:56)
Vi, o fotoreportažo nebus? Taip smalsu, kaip ten jums sekasi dideli projektai. Kaip pievos?

Ačiū, kad domitės mano augalinga „kūryba“. smile.gif Pievos žolynų sodinukai bus tik vasaros vidury, tad pievos labui dar nieko nenuveikiau. Vertėjo, aišku, bent nulupti velėną, tačiau tam nebuvo nei laiko, nei jėgų. Ką gi, vidurvasario savaitgaliais lupsiu po 1-2 m2 ir išsyk dėliosiu žoliukų matricas.
Užtat daug nuveikiau rekonstruodama esamus gėlynus. Vaizdelis juose dabar šiaip sau, nes paliktos skylės naujokams, kurių po 2-3 savaičių pribus visa gvardija.

Kas dėl fotoreportažų, tai šį skiriu voblos užliptai temai - paklodėms. Įsileidau į į vieną iš augalynų šliaužiančiąją šilingę, tai dabar jos kaimynams tikrai nereikės stypsoti ant plikos žemės. Kartais tai gerai, kartais ne. Bet varpais dar neskambyju...

user posted image

Nekuriems kaimynams teks kampininką įsileisti ir į savo namučius... Šiuosyk viskas ok – aš už!

user posted image

O čia kita paklodė – notrelė. Ši tai nepasitenkina kitų kojų užklojimu, o sukuria masyvaus augalo įspūdį. Čia tiek jos pasidarė iš mažo nupiepusio sodinuko, įkišto į žemę praeitą vasarą. Beje, ši notrelė netrukus galės kojas bučiuoti didiesiems skudučiams (Angelica gigas). Va kaip! Išsipildė didžiausia mano šio sezono svajonė...

user posted image

jot.ka, o čia jums ant pasiguodimo česnakų tema - mano minėtasis krepšininkas... sad.gif Dar 2 kitoje vietoje tik lapus išleido, ačiū Dievui (nors, - kodėl tik lapus?). O idėja buvo: priekyje kraujalakės, už jų žemas didžiagalvis česnakas, o gale šluotsmilgės (jei pamenat, praeitais metais šioje vietoje heucherų trio puikavosi). Tikrai, galėtų čia mus dėl tų česnakų kas paprotyti. Būkit geros.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 27 gegužės 2013 - 21:23
vi, nu bet jau tos notreles grozis wub.gif
o cesnaku analogisku ir as turiu- gavau dovanu is anytos. matyt tikrai kazkokie bobutiniai senoviniai, nes ana tikrai augalu nekolekcionuoja. matyt siti cesnakai nuo seno sukas LT bobuciu fronte...
Atsakyti
Panašu į Alium giganteum. Užauga iki 1,5 metro, žiedynas 5-6 cm pločio. Nežydi greičiausiai todėl, kad bobutė išskirstė seną kerą, jam trūko maitinimosi ir nesuformavo žiedų. Vienintelis šio česnako pliusas - nesisėja. Galiu klysti, nuo svogūninių augalų atsijungiau jau 15 metų.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 05 28, 08:27)
vi, nu bet jau tos notreles grozis wub.gif
o cesnaku analogisku ir as turiu- gavau dovanu is anytos. matyt tikrai kazkokie bobutiniai senoviniai, nes ana tikrai augalu nekolekcionuoja. matyt siti cesnakai nuo seno sukas LT bobuciu fronte...

Pritariu, notrelė labai dali thumbup.gif Ir šilingė grakščiai pinasi apie kojas.

O bubutiniai česnakai gali būti visai neblogas gėris - juk jie tikrai patikrinti, atsparūs ir ne taip greitai linkę nunykti. Važiuodama į darbą vis gėriuosi vienu patvoriu, kur visa juosta tarp tvoros ir gatvės yra nepjauta žolė+ mėlyni aukštaūgiai barzdotieji vilkdalgiai+tokie aukšti virš jų kybantys česnakai. Kaip vilkdalgiai tokias augimo sąlygas išveria ir kasmet įspūdingai žydi, man mistika. Bet dabartinis vaizdas vertas olandų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aispra: 28 gegužės 2013 - 08:29
QUOTE(aispra @ 2013 05 28, 09:28)
Pritariu, notrelė labai dali thumbup.gif  Ir šilingė grakščiai pinasi apie kojas.

O bubutiniai česnakai gali būti visai neblogas gėris - juk jie tikrai patikrinti, atsparūs ir ne taip greitai linkę nunykti. Važiuodama į darbą vis gėriuosi vienu patvoriu, kur visa juosta tarp tvoros ir gatvės yra nepjauta žolė+ mėlyni aukštaūgiai barzdotieji vilkdalgiai+tokie aukšti virš jų kybantys česnakai. Kaip vilkdalgiai tokias augimo sąlygas išveria ir kasmet įspūdingai žydi, man mistika. Bet dabartinis vaizdas vertas olandų biggrin.gif

Nufotografuok, ka?!:) 4u.gif
Atsakyti
merginos,galiu paprašyti patarimo ax.gif
turiu tokią nesąmonę,patys taip durnai paprašėm ir dabar galvos skausmas kaip apželdinti doh.gif
user posted image
aš kažkaip galvoju,kad kažko šliaužiančio reiktų,o gal visai ir kas kitas gerai atrodytų g.gif
aukštis viso to reikalo iki kelienių,tai tokie40cm,o plotis irgi panašiai,tai dėti borteliai yra sutvirtinimai iš cemento nuslįsta žemės,lietus nuplauna,jau antra vasara persodinėju ir vis nepatinka doh.gif
ta žalia juosta nepatinka labai,bet kitaip viskas nuplaukia ant trinkelių doh.gif
jau sakau gal lengviau bus visą plotą padaryti laiptus doh.gif
ačiū jei pasisakysit 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MONAMI*: 28 gegužės 2013 - 10:50
O tame plote saulė kada būna? Jei saulėta, tada galima margą žiemę paleisti. Jei tamsu-žalią. Ji tiek sutvirtina, kad paskui sunku būna iškasti.
user posted image
user posted image
Paprasčiau rasti tinkamus augalus, kad priežiūros mažiau būtų. Tik gal norėtūsi ryškumo.
Galima ylialapiais fllioksais. Jiems peržydėjus kilimas žalias.
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2013 05 28, 12:17)
O tame plote saulė kada būna? Jei saulėta, tada galima margą žiemę paleisti. Jei tamsu-žalią. Ji tiek sutvirtina, kad paskui sunku būna iškasti.
Paprasčiau rasti tinkamus augalus, kad priežiūros mažiau būtų. Tik gal norėtūsi ryškumo.
Galima ylialapiais fllioksais. Jiems peržydėjus kilimas žalias.

visą dieną ten saulė,jau tik vakarop pasisuka už namo
ačiū už variantus,žiemę žinau,jau iškrausčiau iš vieno gėlyno doh.gif
Atsakyti