Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 07 01, 18:00)
O ten ne blakinė kalendra kartais g.gif

Oi, nea - Cenolophium denudatum, lietuviškai būtų lankinė pūstabriaunė.
Pirmais metais iš sėklų auginant norisi į neviltį pulti, vėliau, kad suželia doh.gif Pernai nesvietnai daug visko paprasčiausiai išmečiau.

QUOTE(vobla @ 2013 07 01, 18:22)
is esmes man jos labai prie dusios , bet velgi- susiprask , kad gudrus g.gif : vejoje ir aplinkinese pievose auga gausybe laukiniu kraujazoliu, uzskaiciau, kad tai augalas kaip tik man. pernai pasisejau visa poka rausvais ziedais, siemet jau zydi...ir nusivylimas... ziauriai aukstos( virs 70cm.), labai smulkus ziedai ir per kiekviena sausra nukeibsta unsure.gif  stovi tokios nualpusios, galvas nunarinusios- dekoratyvumo jokio. reik daug ir gausiai laistyt. siemet dar ''terakota'' isigijau, tai keriukas dar menkas, bet jau su ziedynais.

Oi, ne taip supratai tą trumpaamžiškumą. Jas kas 2-3 metus reikia išskirstyt ir toliau auga vargo nematydamos mirksiukas.gif

Būtum arčiau, prikraučiau tau pilną bagažinę. Na kaip nors keletą egzempliorių suorganizuosiu. Galėsi toliau stebėti, kas ir kaip auga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramika @ 2013 07 01, 18:41)
Gal žinote gėlės pavadinimą?

sirinis klemalis
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 01, 18:45)

Oi, ne taip supratai tą trumpaamžiškumą. Jas kas 2-3 metus reikia išskirstyt ir toliau auga vargo nematydamos  mirksiukas.gif

Būtum arčiau, prikraučiau tau pilną bagažinę. Na kaip nors keletą egzempliorių suorganizuosiu. Galėsi toliau stebėti, kas ir kaip auga  mirksiukas.gif

ania? bigsmile.gif tai skirstymas man tinka. maniau ji visai nussusta ir uzsilenkia...
vadinasi reiks jomis pasidomet issamiau...
-----------
pasiulymas gundantis... biggrin.gif bet jau vakar is Kauno gryzom su puse bagazines suzvejoto turto- pravaziavau praktiskai per visa gimine- tai vos suva i masina tilpo. net po kojom venzliuka buvau pasikisus doh.gif puse dienos sodinimo buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 01, 17:07)
Šį kartą už jus bus sutvarkyta. Kitą kartą prieš dedant foto DUK tam skirtą temą pasiskaitykit  4u.gif

P.S. Šluotelinis flioksas

Aciu labai 4u.gif ,ir labai atsiprasau uz nuotraukos dydi blush2.gif
Atsakyti
Vobla, prajuokinai. Pagarbos vertas ir tavo vyrelis, kuriam žemių prikrėsta mašina yra dzin prieš žmonos norus. biggrin.gif Aš tai kol kas negaliu tuščiom iš turgaus išeiti, vis ką nors patyliukais parsivelku.
Su tom daugiametėm tai keistų dalykų nutinka. Pernai nusipirkau kažkurią iš nakvišų, tokia rožiniais žiedais. Daugiametė, rašo. Anksti pasėjau, išsodinau, anksti pražydo, viskas gražu. Kelmai įtartinai greitai pradėjo plėstis. doh.gif Kuo toliau, tuo daugiau . Šakniastiebiai nužygiavo ir sulido į levandas, veronikas ir kitus gėlių kupstus. Ravėjau kas savaitę ir su siaubu supratau, kad reiks porą gėlynų naikinti ir purkšti roundapu. Šį pavasarį susiruošiau vieną gėlyną naikinti ir neberadau tos bjaurybės clap.gif Iššalo. Dabar jau atsargiau naujokus sodinu, pradžioje kokiame kamputyje, jei nekels kaimynams grėsmės, tada kelsiu į nuolatinę vietą.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 07 01, 22:16)
Vobla, prajuokinai. Pagarbos vertas ir tavo vyrelis, kuriam žemių prikrėsta mašina yra dzin prieš žmonos norus. biggrin.gif Aš tai kol kas negaliu tuščiom iš turgaus išeiti, vis ką nors patyliukais parsivelku.

taip pataiket! biggrin.gif si karta vienas maisiukas praplyso ir pusmasis zemiu bagazinej isbyrejo biggrin.gif bet kai masina pas mus senas kledaras, kuriuo vazineja pora snarglinu mazvaikiu ir suva- tas pusmaisis zemiu bagazinej- mizeris biggrin.gif kai jau zole prades zelti, pazadu- sutvarkysiu...
bet uztat koki grobi parsiveziau :mano amzinaatilsi mociutes sesers roze. didele ale parko, visa vasara zydinti roze, kuri musu giminej koki 50 metu jau cirkuliuoja. protingi giminaiciai, vis isaknydina nauju atlanku, kuriu viena , virtusia jau nemenku krumu as ir parsiveziau. zodziu, augalas su istorija.
Atsakyti
QUOTE(329 @ 2013 07 01, 18:56)
sirinis klemalis

Ačiū! 4u.gif
Pasiskaičiau daugiau apie šitą augalėlį - pasirodo, augo jis pas mane vos ne priešingose sąlygose, nei jam įprasta. Tai saulėtų vietų augalas, o pas mane buvo nukištas beveik į pavėsį. Kad ištvermingas, tai jau tikrai smile.gif Dabar suku galvą, kur jį reiks persodinti, kad leisti laisvai plėtotis, ir pagal kurį taką, kad praeinant aromatą jausti
Atsakyti
Kas dar neskaitet - rekomenduoju http://www.sodelis.l...avu-klaidu.html
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2013 07 04, 11:24)

Labai laiku aciuks.gif
Atsakyti
sakykit 4u.gif pasisėjau žalią eraičiną iš sėklų,išdygo labai gražiai,auga labai gausiai,bet suabejojau ar tai jis,nes panašiau į žolės kuokštą g.gif
user posted image
*
čia apačioj du kampiniai
user posted image

gal iš sėklų jie kitokie bus g.gif
ačiū,kas atpažins kas čia,nes jau aubretes pasisėjau doh.gif žliugė sudygo unsure.gif
Atsakyti
Gal kas auginate šalavijus "Schwellenburg"? Ar neišgula pas jus žiedynų stiebai?
Pas mane šį pavasarį sodintieji atrodo taip:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2013 07 04, 14:40)
Gal kas auginate šalavijus "Schwellenburg"? Ar neišgula pas jus žiedynų stiebai?
Pas mane šį pavasarį sodintieji atrodo taip:

Auginu panašų Salvia nemorosa PLUMOSA, deja, žiedynai išgula ir tenka rišti sad.gif
Atsakyti