Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

[quote=vaidastep,2013 07 01, 14:58]
Laba diena ,gal zinot kaip vadinasi sios geles ,kai dave man sake kad tai karkliukai senoviskai

Gal flioksai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2013 07 01, 14:58)
Laba diena ,gal zinot kaip vadinasi sios geles ,kai dave man sake kad tai karkliukai senoviskai ,bet turetu but kazkoks kitoks pavadinimas ax.gif

Čia flioksas. Nuotrauka smarkiai per didelė. Reikėtų ją išimti.
Atsakyti
As irgi nebenoriu rodytis del tu paciu priezasciu kaip jedaria. ir ka as gero galiu parodyti, jei gelyna pradejau kurt pries du metus rudeni? tiksliau tik si rudeni bus du metai. jei tureciau tiek pinigu, kad nuvaziavus i augalyna palikciau ten keliata tukstnciu ir gryzus man ji padetu irengineti visa brigada- tada po keliu metu jau gal ir butu vaizdelis. bet dabar doh.gif kas ka atidave, ka miske issikasiau, ka siek tiek ipirkau- zodziu veiksmas labiau primena sunestini stala. aisku, pamazu kazkas rutuliojasi bet ne toks, kad ji butu galima viesai isstatineti. dauguma augalu tik ikasti ir penimi, kad greiciau mesos priaugintu, kad juos butu galima skaidyti , dalinti, ir uzsodint jais kitus sklypo plotus. labiau bandymu poligonas, nei gelynai pas mane.
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2013 07 01, 16:08)
Čia flioksas. Nuotrauka smarkiai per didelė. Reikėtų ją išimti.

kad as zinociau kaip ja isimt doh.gif ,kad flioksai visai kitaip atrodo turiu ir ju ,nors gal ju visokiu buna smile.gif
Atsakyti
Vobla, augink kraujažoles, baisiai greitai plečiasi. Net gi tavieji smėlynai joms kaip tik mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 07 01, 14:21)
As irgi nebenoriu rodytis del tu paciu priezasciu kaip jedaria. ir ka as gero galiu parodyti, jei gelyna pradejau kurt pries du metus rudeni? tiksliau tik si rudeni bus du metai. jei tureciau tiek pinigu, kad nuvaziavus i augalyna palikciau ten keliata tukstnciu ir gryzus man ji padetu irengineti visa brigada- tada po keliu metu jau gal ir butu vaizdelis. bet dabar doh.gif  kas ka atidave, ka miske issikasiau, ka siek tiek ipirkau- zodziu veiksmas labiau primena sunestini stala. aisku, pamazu kazkas rutuliojasi bet ne toks, kad ji butu galima viesai  isstatineti. dauguma augalu tik ikasti ir penimi, kad greiciau mesos priaugintu, kad juos butu galima skaidyti , dalinti, ir uzsodint jais kitus sklypo plotus.  labiau bandymu poligonas, nei gelynai pas mane.

drinks_cheers.gif Aš irgi draugių gėlynuose plėšikauju. Visa bėda, kad jos pavasarį nelabai ką atsimena, kaip kuris gėliukas žydėjo. Sakykim, parsivežiau atseit keturių veislių astilbių, pražydo tik dvi spalvos liko.Reiks vėl eiti ir pačiai įsidėmėti.Čia merginos aptarinėja vienos ar kitos veislės niuansus, o man kol kas užtenka rūšies. smile.gif Man gi plotus apželdinti reikia, kad pieva prieš akis nežaliuotų, o kur dar takeliai, laipteliai ir kitas grožis, kuris oi kaip nemažai kainuoja. O prie viso to svajoju apie tvenkinuką 20x10m ir namelį kavai už jo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2013 07 01, 15:58)
kad as zinociau kaip ja isimt doh.gif ,kad flioksai visai kitaip atrodo turiu ir ju ,nors gal ju visokiu buna smile.gif

Šį kartą už jus bus sutvarkyta. Kitą kartą prieš dedant foto DUK tam skirtą temą pasiskaitykit 4u.gif

P.S. Šluotelinis flioksas
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 07 01, 15:21)
labiau bandymu poligonas, nei gelynai pas mane.

Bandymų poligonai yra gerai thumbup.gif Būtinai dalinkitės savo eksperimentų rezultatais. Pavyzdžiui, man labai smalsu, kaip auga jūsų šiais metais sėti daugiamečiai, nes panašu, kad labai panašius augalus pirkome ir sejom biggrin.gif Maniškiai storėja gerokai lėčiau nei norėtųsi biggrin.gif

Čia į temą poligonams. Kaip tik šios dienos labai gerbiamo žmogaus įrašas:
http://www.perennial...m_source=feedly
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aispra: 01 liepos 2013 - 15:42
Uf, kaip to krapo užreikėjo. Truks plyš doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 01, 15:57)
Uf, kaip to krapo užreikėjo. Truks plyš  doh.gif  biggrin.gif

O ten ne blakinė kalendra kartais g.gif

Iš sėklų šiemet pasisėjau pūstataurių, inkarvilėjų, vingiorykštės, gaisrenos{ šita pražydo ir nuvylė, spalva tikrai kaip gaisro}, lubinų,piliarožių, kažkurių katilėlių, muilinės gubojos, žinoma pentinių. Sudygo tik viena daugiametė lobelija verysad.gif Susodinau ir laukiu vešlumos. Tiesa, veronikų įvairiaspalvių dar. Iš užpernai tik viena buvo, tokia ryškiai rožinė, jau visu gražumu žydi. Pernai buvau nusipirkus labai gražų dekoratyvinį dobilą, pernykštis išnyko, bet paliko vaikų. Šiuos bile kur išdygusius, vaikai perėjo su žoliapjove.Perkėliau vieną nususėlį iš pievos į gėlyną ir lauksiu jau pernykščio anūkų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 01, 15:59)
Vobla, augink kraujažoles, baisiai greitai plečiasi. Net gi tavieji smėlynai joms kaip tik  mirksiukas.gif

is esmes man jos labai prie dusios , bet velgi- susiprask , kad gudrus g.gif : vejoje ir aplinkinese pievose auga gausybe laukiniu kraujazoliu, uzskaiciau, kad tai augalas kaip tik man. pernai pasisejau visa poka rausvais ziedais, siemet jau zydi...ir nusivylimas... ziauriai aukstos( virs 70cm.), labai smulkus ziedai ir per kiekviena sausra nukeibsta unsure.gif stovi tokios nualpusios, galvas nunarinusios- dekoratyvumo jokio. reik daug ir gausiai laistyt. siemet dar ''terakota'' isigijau, tai keriukas dar menkas, bet jau su ziedynais. ziedas zymiai didesnis, bet labai greitai smarkiai isbluko. vienok stebiu, kad sita sausrai atsparesne, nei karto dar nebuvo man nualpusi, nors auga kaip tik kepinamam slaite. ziuresiu kaip ji man plesis. vienok nuliudino, Smith1 parasius, kad jos neilgaamzes. velgi, man tai butu minusas.
va monardu neplanavau, nes jos pagal aprasyma megsta dregnesnes vietas. bet pernai zmogus padovanojo, man tris monardu...e..kotus. kitaip nepavadinsi., nes kasti tingejo, tai rove is molio. lapai buvo nutruke, skanys irgi. kelis kotus tiesiog ismeciau, viena, kuris siek tiek turejo saknu isodinau. dar rudeni pamaciau, kad uzvire toj vietoj gyvybe. ir nuo pavasario auga dideliausias keras mano sauletam smelyje. ir nealpsta nuo sausros g.gif
visiskas pravalas su muilinem gubojom. joms tiek pas mane patiko, kad isvirto i kazkokius metro ugio bruzgynus... rozyne doh.gif teks jas naikint is ten, jei nepavyks iskelt.roziu nebesimato.
per kazkokia klaida visiskoj sausroj ir veju perpuciamoj saulekaitoj ikastas viszalis rododendras perziemojo ir kuo puikiausiai bujoja. o jau ketinau ji is cia iskelti, bet dabar ranka nebekyla.
zodziu, kai kurie augalai elgiasi priesingai ju aprasymams.
Atsakyti
Gal žinote gėlės pavadinimą? Tikrai daugiametė smile.gif

http://images108.fot...8401/x02-vi.jpg

Prieš kelis metus kaimynė daigelį davė, pavadinimo irgi nežinojo. Sakė, auga krūmeliu ir žydėdama labai kvepia. Žinočiau, pasiskaityčiau internete, kaip ir kur tokią auginti, labiau saulėje ar pavėsyje?
Atsakyti