Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

QUOTE(jot.ka @ 2013 06 27, 22:16)
<...> šalia rūgties tikrai karpažolė,dėl ''pilių'' teko net atgal grįžt ir pasitikslint smile.gif, ten nužydėję lanksvų 'Snowmound' šakos. <...>

Šiemet sodybos svečiai karpažolę atvilko. Tikėjausi, kad ji bus iš tųjų, apie kokias svajojau, bet po jūsų parodymų ir patvirtinimų paaiškėjo, kad ne. Bėda, nes dovanoto daikto kompostan nemesi gi, o vietos, taip kad vaizdo negadintų ir dovanotojų neįžeistų, nėra.
O lanksva 'Snowmound' ir gyvenime taip atrodo? Jei taip - tai kaip ilgai? Ar tai visgi tik fotoiliuzija?

Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 06 28, 11:11)

wub.gif parodykit daugiau foto kur matytųsi daugiau nei po vieną gėlę ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 06 28, 16:33)
Šiemet sodybos svečiai karpažolę atvilko. Tikėjausi, kad ji bus iš tųjų, apie kokias svajojau, bet po jūsų parodymų ir patvirtinimų paaiškėjo, kad ne. Bėda, nes dovanoto daikto kompostan nemesi gi, o vietos, taip kad vaizdo negadintų ir dovanotojų neįžeistų, nėra.
O lanksva 'Snowmound' ir gyvenime taip atrodo? Jei taip - tai kaip ilgai? Ar tai visgi tik fotoiliuzija?

tai kokią karpažolę gavot ir kokios norėjot? pamenu, kad patiko tokia margalapė kaip mano mamos, tai tokios tikėjotės?

nežinau kokį įspūdį jums ta lanksva padarė, nebus taip kaip su česnakais pernai?smile.gif šiaip dabar tai ji tokia nurudusi, nužydėję žiedynai kol kas gerai matosi, paskui bus jaunų ūglių šuolis, ir tos kekės prisidengs. o kai žydi atrodo taip :

user posted image

QUOTE(*MONAMI* @ 2013 06 28, 17:32)
wub.gif parodykit daugiau foto kur matytųsi daugiau nei po vieną gėlę  ax.gif

va va, ir aš kaip tik norėjau to prašyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2013 06 27, 23:29)
Įdomus požiūris, bet nemanau, kad teisinga šiuos augalus lyginti, jie skiriasi viskuo: dekoratyvumo laiku, aukščiu, forma, augimo sąlygomis.
Šiais metais pasodinau šešis Schizachyrium scoparium 'Blaze' užaugintus iš sėklų, kol kas mažučiai, jaučiasi ir auga normaliai, bet daug kur rašo, kad derlingesnėje ir drėgnesnėje dirvoje jie išvirsta. Google tokių nedekoratyvių vaizdų tikrai netrūksta. Turėsiu progos išsibandyti. O dėl smailiažiedžių lendrūnų jokių abejonių nekyla - jiems tokios sąlygos kaip tik smile.gif

Su nuorodoje esančia nuomone kol kas negaliu nei sutikti, nei nesutikti - reikia pažindintis su Schizachyrium. Bet ji pasirodė įdomi tuo , kad tai, ką mes atrandame (lendrūnus), kitur jau ir spėję pabosti. Man pačiai lendrūnai "Karl Foerster" kone tobuli varpiniai augalai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 06 28, 18:52)
tai kokią karpažolę gavot ir kokios norėjot? pamenu, kad patiko tokia margalapė kaip mano mamos, tai tokios tikėjotės?

nežinau kokį įspūdį jums ta lanksva padarė, nebus taip kaip su česnakais pernai?smile.gif šiaip dabar tai ji tokia nurudusi, nužydėję žiedynai kol kas gerai matosi, paskui bus jaunų ūglių šuolis, ir tos kekės prisidengs. o kai žydi atrodo taip :

Norėjau tokios, kaip jūsų mamos, tad kažkada parodžiau karpažolės dovanotojams josios foto. Ir štai tau prašom... Veislė nežinoma, bet labai panaši į dažną kaimiškųjų darželių gyventoją, ir tikrai nėra iš tųjų, kurias mačiau pas jus ar jūsų mamą. sad.gif
Su česnakais viskas ok. Myliu juos, ypač nužydėjusius, tik... reikia teisingą veislę pasirinkti. Jei būčiau turėjusi tokius, kaip kad jus turite, būčiau užsifotografavusi negyvai... smile.gif Dabar gi esu pristojusi prie šių:

user posted image

Antroji foto yra skirta ne tiek česnakams, kiek siekių skirtumams pailiustruoti. Ir ne tik tarp mudviejų. Nors mylime tuos pačius augalus, pas visas skirtingai gaunasi. Tačiau ir tarp visų skirtingumų jaučiuosi čia it balta varna. Neturime tvoros, tad tenka derintis prie aplinkos. Šioje foto augalynas įsitaisęs pamiškėj, o tas kur su rūgtim (seniau rodytas) ir kiti už jo turi būti tokie, kad už kilometro a.a. kaimynės Andzeliutės namelis ir vakarais užsižiebiantis langelis matytųsi, tačiau nepataptų tik bantuku šone...

user posted image

O foto-lanksva, kaip ir jūsiškiai česnakai, labai architektūriška, ir tai mane veža labiau nei spalvos. Iš jūsų parašymo supratau, kad tai laikinas reiškinys. Beje, manieji česnakai jau atitrūko nuo žemės, tad tenka juos dirbtinai atgal grąžinti...

Atsakyti
Sveikos, gal zinote kiek laiko turi preaiti, kad galima butu sodinti geles I zeme po nupurskimo roundapu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Džigė @ 2013 06 29, 13:27)
Sveikos, gal zinote kiek laiko turi preaiti, kad galima butu sodinti geles I zeme po nupurskimo roundapu?  4u.gif

Roundapas įsisavinamas per lapus ir veikia augalo šaknis, todėl naujai pasodintų augalų neveikia.
Atsakyti
Dar viena ežiuolė

user posted image
Papildyta:
QUOTE(*MONAMI* @ 2013 06 28, 19:32)
wub.gif parodykit daugiau foto kur matytųsi daugiau nei po vieną gėlę  ax.gif

Papildyta:
QUOTE(jot.ka @ 2013 06 28, 19:52)

va va, ir aš kaip tik norėjau to prašyt smile.gif

Gal prieš pora metų buvau įdėjusi foto kitoje temoje ir tada sulaukiau "žinovų" kritikos - ne taip pasodinta, ne taip suderinta. Bet juk tai mano kiemas, kaip noriu, taip derinu ir patarimų dėl augalų sodinimo niekada neprašiau, kas čia tokio - neaugs, persodinsiu, neprigys - išmesiu. Tada ir pasižadėjau sau, kad forumuose rodysiu tik augalų foto smile.gif Reprezentacinių zonų neruošiu, lelijas nederinu, o renku jų kolekciją, kitus augalus kaišioju kur yra vietos ir kad būtų žiedų biggrin.gif Gal kažkada ir aš darysiu tokius gėlynus, kaip Jūsų, bet dabar pas mane veja ir gėlių ploteliai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2013 07 01, 12:41)
Roundapas įsisavinamas per lapus ir veikia augalo šaknis, todėl naujai pasodintų augalų neveikia.

Ačiū didelis smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 07 01, 11:54)

Gal prieš pora metų buvau įdėjusi foto kitoje temoje ir tada sulaukiau "žinovų" kritikos - ne taip pasodinta, ne taip suderinta. Bet juk tai mano kiemas, kaip noriu, taip derinu ir patarimų dėl augalų sodinimo niekada neprašiau, kas čia tokio - neaugs, persodinsiu, neprigys - išmesiu.

drinks_cheers.gif

man tai baisiai smalsu "pro rakto skylutę" pasižvalgyti po kitų gėlynus, pasirankioti sau idėjų, bet savo gėlynų irgi nedrįstu rodyti, nes viskas kūrimo stadijoj, nugludinto, išpuoselėto, tobulo gėlyno neturiu nei vieno, visur krūva trūkumų, "klaidų", o jei dar imtų kas kritikuoti, tai ūpas kristų galutinai doh.gif .
Atsakyti
Laba diena ,gal zinot kaip vadinasi sios geles ,kai dave man sake kad tai karkliukai senoviskai ,bet turetu but kazkoks kitoks pavadinimas ax.gif

! 
Pamiršote sumažinti foto iki 640x480 taškų dydžio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 01 liepos 2013 - 18:07
QUOTE(jediara @ 2013 07 01, 11:54)
Tada ir pasižadėjau sau, kad forumuose rodysiu tik augalų foto smile.gif Reprezentacinių zonų neruošiu, lelijas nederinu, o renku jų kolekciją, kitus augalus kaišioju kur yra vietos ir kad būtų žiedų  biggrin.gif  Gal kažkada ir aš darysiu tokius gėlynus, kaip Jūsų, bet dabar pas mane veja ir gėlių ploteliai  ax.gif

Man atrodo, kad Daugiamečių temoje turėtų būti vietos kolekcijoms 4u.gif Tai juk irgi gyvenimo būdas, kuris gali teikti tiek pat malonumo, kaip ir stilingai tvarkoma aplinka. "Stilistėms" labai reikia žinių apie augalus, kuriomis gali pasidalinti "kolekcininkės". Kita vertus - "kolekcininkės" gali pasinaudoti viena kita "stilisčių" idėja, kaip savo kolekcinį kiemą padaryti malonesniu akiai. Gyvenkime draugiškai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aispra: 01 liepos 2013 - 14:07