Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

QUOTE(aispra @ 2013 06 26, 20:10)
Pasirodau savuosius

wub.gif

QUOTE(jot.ka @ 2013 06 27, 15:55)
žadėtos foto

Oho, kokie pokyčiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 06 27, 17:04)
ačiū smile.gif. tame gėlyne auga rožės, angliškos 'Falstaff', senovinė 'Mme Plantier', šalavijai, rasakilos, heucheros, raudoklė, blakėžudė, varonikūnai, veronikos, monardos ir astrancijos.

4u.gif labai ačiū,pažinau tik 4pavadinimus 4u.gif eisiu apžiūrinėti kas tai per augaliukai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 06 27, 17:57)
žiūrėdama nuotraukas pamaniau, kad jūsiškiai lendrūnai žemesni, nes šalia matosi ir pentiniai, kadangi pas mane pentiniai už lendrūnus mažesni, tai atitinkamai klaidingai įvertinau dydžius smile.gif. dar klausimas, ar 'Overdam' lapija po žydėjimo pasikeičia? turiu avižuolę, ir mane žavi jos baltumas, spėju panašus su minėtojo lendrūno, bet iškelia žiedynus, ir lapija pradeda ruduoti, ar su lendrūnu tas pats nevyksta?

Su pentiniais gavosi toks įdomus dalykas. Pernai sėjau žemaūgius ir jie tikrai buvo žemaūgiai, apie metrą. O šią vasarą vienas ėmė ir užaugo įprastai aukštas, kiti taip ir liko mažučiai g.gif Bet man gražus tas jo ūgis, džiaugiuosi staigmena. Ir vėjai kol kas pasigailėjo ir neišlaužė. O lendrūnų lapija stabili ir neruduoja. Aišku, rudeniop natūralūs procesai vyksta, bet dekoratyvumo tikrai nepraranda.
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 06 27, 10:34)
Ežiuolės

user posted imageuser posted imageuser posted image

net neisivaizdavau kad buna eziuoliu toks platus pasirinkimas 4u.gif .Grozis nerealus,spalvos irgi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif .Turiu viena ,bet neatitinka ne vienos is matytu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 06 27, 15:55)
nu va žadėtos foto : <...>

Ačiū už primirštus vaizdelius. Auga jie bei gražėja. smile.gif Foto, kur lendrūnai iš arti įamžinti, yra gera žolynų aplamai propaganda. Tas gerai. smile.gif Hortenzijos pas jumis žydi... O pas mus iki tokių dalykų dar kokios 2 savaitės kelio likę. Jei ne daugiau. Rūgtis panašiai atrodo, tačiau tos į cigarą suvyniotos viršūnės man į žiedų pumpurus nepanašios. Bet gal pas jus situacija vizualiai kiek aiškesnė. O šalia rūgties kairėje ne karpažolė kartais? Ir dar labai architektūriškai atrodo už tariamos karpažolės pasvirusios kažkokio augaliuko pilys. Kaip jos vadinasi? Iš kitoje žinutėje išvardinto augaliukų sąrašo spėju, kad kokia raudoklė, bet per stora kaip ir jaja būti.

Dėl lendrūnų... 'Karl Foerster' visai kitaip įsivaizdavau, nes visur juos rodo smailiažiedžiais, kokie jie ir yra pagal pavadinimą. O čia tartum kokia peraugusi brachytricha. Ūgis tai įspūdingas. Aš tokių dar bijau... Manasis Calamagrostis brachytricha tik iki 1,2 m turėtų augti. Dar esu užsisakiusi smailiažiedį 'Overdam', tai šis jau iš augalotų augaliukų, bet jam ir rolė paskirta aukštuomenės būry.

Rašėte, kad blakėžudė pas jus vazonikinė. Tai čia ji vis dar vazonike gyvena?

Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2013 06 27, 19:38)
Su pentiniais gavosi toks įdomus dalykas. Pernai sėjau žemaūgius ir jie tikrai buvo žemaūgiai, apie metrą. O šią vasarą vienas ėmė ir užaugo įprastai aukštas, kiti taip ir liko mažučiai g.gif Bet man gražus tas jo ūgis, džiaugiuosi staigmena. Ir vėjai kol kas pasigailėjo ir neišlaužė. O lendrūnų lapija stabili ir neruduoja. Aišku, rudeniop natūralūs procesai vyksta, bet dekoratyvumo tikrai nepraranda.

na va kaip su tais žemaūgiais būna, na bet siurprizas tikrai mielas, man dideli labai labai patinka, ir pas mane šiemet vėjai per daug neskriaudžia, net neparišti. dabar noriu ir jūsiškio lendrūno, jei jis ilgai dekoratyvus.smile.gif

QUOTE(vi_ @ 2013 06 27, 20:38)
Ačiū už primirštus vaizdelius. Auga jie bei gražėja. smile.gif Foto, kur lendrūnai iš arti įamžinti, yra gera žolynų aplamai propaganda. Tas gerai. smile.gif Hortenzijos pas jumis žydi... O pas mus iki tokių dalykų dar kokios 2 savaitės kelio likę. Jei ne daugiau. Rūgtis panašiai atrodo, tačiau tos į cigarą suvyniotos viršūnės man į žiedų pumpurus nepanašios. Bet gal pas jus situacija vizualiai kiek aiškesnė. O šalia rūgties kairėje ne karpažolė kartais? Ir dar labai architektūriškai atrodo už tariamos karpažolės pasvirusios kažkokio augaliuko pilys. Kaip jos vadinasi? Iš kitoje žinutėje išvardinto augaliukų sąrašo spėju, kad kokia raudoklė, bet per stora kaip ir jaja būti.

Dėl lendrūnų... 'Karl Foerster' visai kitaip įsivaizdavau, nes visur juos rodo smailiažiedžiais, kokie jie ir yra pagal pavadinimą. O čia tartum kokia peraugusi brachytricha. Ūgis tai įspūdingas. Aš tokių dar bijau... Manasis Calamagrostis brachytricha tik iki 1,2 m turėtų augti. Dar esu užsisakiusi smailiažiedį 'Overdam', tai šis jau iš augalotų augaliukų, bet jam ir rolė paskirta aukštuomenės būry.

Rašėte, kad blakėžudė pas jus vazonikinė. Tai čia ji vis dar vazonike gyvena?

na kad hortenzijos dar nežydi, čia tik vienas krūmas pradeda po truputį. šalia rūgties tikrai karpažolė,dėl ''pilių'' teko net atgal grįžt ir pasitikslint smile.gif, ten nužydėję lanksvų 'Snowmound' šakos. raudoklė kitame gėlyne.

na kaip iš Aispros aprašymų supratau, tai ar 'Overdam' ar 'Karl Foerster' ūgis tas pats. o žiedų smailumas tai fazė iki šio momento, kuomet jie išsiplaiksto, išsipurena ir įsisiūbuoja vėjy.

blakėžudė mano jau antri metai toje pat vietoje tupi, jau aptikau kylančius žiedynus. vazonėly pas mane žiemojo rūgtis persicaria polymorpha.

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 06 27, 22:16)
na kaip iš Aispros aprašymų supratau, tai ar 'Overdam' ar 'Karl Foerster' ūgis tas pats. o žiedų smailumas tai fazė iki šio momento, kuomet jie išsiplaiksto, išsipurena ir įsisiūbuoja vėjy.

Teoriškai "Overdam" turėtų būti šiek tiek (10-20 cm) žemesnis už "Karl Foerster". Bet kad kiekvienam kieme augimo sąlygos kitokios, tai sunku lyginti. Man irgi reikia "Karlo", galėsim eksperimentuoti biggrin.gif

O lendrūnų smailumas taip pat grįžta šluotelėms pradėjus džiūti - tuomet jos vėl susiglaudžia.
Atsakyti
jot.ka, gėlynai įgauna tūrį smile.gif
smth1, ačiū 4u.gif

Į lendrūnų temą. Šiek tiek apie "Karl'us" ir nelendrūnišką žolyną:
http://prairiebreak....e-bluestem.html
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 06 27, 10:34)
Ežiuolės

Jediara, graži kolekcija 4u.gif Gal būtų galima sužinoti veisles? Visada gerai žinoti, kurios yra patikimos ir vertos dėmesio.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2013 06 27, 23:10)
Į lendrūnų temą. Šiek tiek apie "Karl'us" ir nelendrūnišką žolyną:
http://prairiebreak....e-bluestem.html

Įdomus požiūris, bet nemanau, kad teisinga šiuos augalus lyginti, jie skiriasi viskuo: dekoratyvumo laiku, aukščiu, forma, augimo sąlygomis.
Šiais metais pasodinau šešis Schizachyrium scoparium 'Blaze' užaugintus iš sėklų, kol kas mažučiai, jaučiasi ir auga normaliai, bet daug kur rašo, kad derlingesnėje ir drėgnesnėje dirvoje jie išvirsta. Google tokių nedekoratyvių vaizdų tikrai netrūksta. Turėsiu progos išsibandyti. O dėl smailiažiedžių lendrūnų jokių abejonių nekyla - jiems tokios sąlygos kaip tik smile.gif
Atsakyti
QUOTE(deivukas @ 2013 06 27, 22:08)
net neisivaizdavau kad buna eziuoliu toks platus pasirinkimas  4u.gif .Grozis nerealus,spalvos irgi  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif .Turiu viena ,bet neatitinka ne vienos is matytu  4u.gif

Papildyta:
QUOTE(aispra @ 2013 06 28, 00:12)
Jediara, graži kolekcija 4u.gif  Gal būtų galima sužinoti veisles? Visada gerai žinoti, kurios yra patikimos ir vertos dėmesio.

Ačiū 4u.gif

Tai Summer Salsa , Irresistible, Marmalade.
Atsakyti
user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image
Atsakyti