Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

QUOTE(vi_ @ 2013 06 25, 22:53)
jediara, ta naujokė tai rūgtis? O kas ten už jos taip gražiai tamsialapiuoja? Ieškau tamsialapio krūmo vietoj pašalintos machonijos. Gerai būtų, kad jis būtų machonijos išmierų bei gražiai pažydėtų.

Taip, tai rūgtis. Už jos pūslenis Diablo, tai jis aukštesnis už mahoniją, nors jo žydėjimas ir lapų spalva man patinka rolleyes.gif
Atsakyti
aispra, komplimentai nuotraukoms. Man patinka.
Atsakyti
Aispra, puikūs lendrūniški vaizdai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2013 06 26, 21:43)
Aispra, puikūs lendrūniški vaizdai  wub.gif

Taviskes nuotraukos bloge irgi puikios, tik ten nepavyko man palikti iraso.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 06 26, 17:26)
Gaudvile gražiose vietose pabuvojot, gal pasigirsit kur?

vi_, rūgtis mano irgi dar nežydi, bet žiedynai jau sukrauti, šiemet ją ypatingai spaudžia karpažolė. jediaros nuotraukoje už rūgties puikuojasi pūslenis 'Diabolo', nemažas krūmas, bet gražus smile.gif.
o jūsiškėje foto neįvardintos ''vietinės kaimietės'' tai siauralapis gyslotis, vaistažolė, kaip ir plačialapis, arba piktžolė, čia kaip kam ir kaip kur smile.gif

apie šluotsmilges, ''Schottland'' pas mane. dabar visai gražiai siūruoja, nei lietus, nei vėjas kol kas nepaguldė, neišlaužė. po truputį gelsta pavieniai lapukai. čia taip turi būt, ar ne visai? o lendrūnai man dabar tikriausiai pačiame gražume smile.gif, eisiu fotkint smile.gif

Pas mane nė sukrautų žiedynų nesimato. Prisukusi kažką naujo, bet regis tai vėl tik dangun lipantys nauji lapai. Prie progos paklausiu Rasos, ar tai tik nebus šio augaliuko ypatumai kokie nors. Ačiū už info dėl gysločio – žinosiu dabar. Už šeivamedžio tupi 10 šluotsmilgių 'Goldschleier'. 'Schottland' šiuo metu pačiame gražume, ir patinka jos man labiau nei 'Goldschleier', tačiau jau ūgis ūgis... tikrai ilgesnės nei 1,1 m ir nepastovi stačios – siūruoja į visas puses, bet be prigulimų kolei kas. Tose vietose, kur jos dabar pasodintos, reikia trumpesnių. Gal reikės pasimėginti dar vienas – 'Tauträger'. Jos panašesnės į 'Schottland', bet trumpesnės ir kiek vėlyvesnės.

Stipa calamagrostis pirkau šiemet su keliais lapeliais ir po 1-2 šluotelę. Gražiai jos dabar atrodo, tačiau baisialapių gėliukų, kuriuos turėjo pridengti, aišku nepridengia ir todėl žiūrisi keistai – tartum ne vietoj. Korėjiniams lendrūnams (irgi šiemetiniams), kuriuos turiu, pagal literatūrą dar žydėti ankstoka, užtatai jie turi daugiau lapų nei calamagrosčiai. Nors tiek.

Tai kurgi tos žadėtos nuotraukos? smile.gif
Gal kuri žinote tokį dalyką – dėl kokios priežasties gali nežydėti zundos? Prieš 3 metus pasodinau alpinę zundą (jau su žiedais), pernai ji nežydėjo, šiemet irgi nesiruošia, nors lapų prisigamino krūvą. Pas Rasą kataloge radau tik 1 rūšies (didžioji), o apie ją parašyta, kad ji dvimetė, tai gal jos visos tokios?

Atsakyti
Ežiuolės

user posted imageuser posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2013 06 27, 09:19)
<...>  'Schottland' šiuo metu pačiame gražume, ir patinka jos man labiau nei 'Goldschleier', tačiau jau ūgis ūgis... tikrai ilgesnės nei 1,1 m ir nepastovi stačios – siūruoja į visas puses, bet be prigulimų kolei kas. <...>

Tai kurgi tos žadėtos nuotraukos? smile.gif

pas jus 'Schottland' tokios didelės??oho, tuomet aš jų nejudinsiu ir kitąmet iš bandymų vietos, nes manosios tai nedidelės.

nu va žadėtos foto :

čia tas išstybęs dar nežydintis vingiris,
user posted image

lendrūnas su vingiriu, vi_, apačioje į kadrą papuolė rūgtis 'Taurus' su savo dar neišsiskleidusiais žiedynais, ir karpažolė.
user posted image

blakėžudė 'Black negligee', o tolimesniam gėlyne matosi visi mano lendrūnai, cieli trys biggrin.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
Aispra, negaliu nepagirt, tiesiog negaliu smile.gif ir klausimų turiu, apie tuos pačius lendrūnus, jei gerai pamenu, pas jus jie margais lapais, su baltu dryžiu? kokio jie aukščio ir kokio amžiaus?
manieji 'Karl Foerster' šiame gėlyne antramečiai, aukščio apie 1,6m, gal truputį daugiau, nes už mane jie jau didesni smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 06 27, 15:55)
blakėžudė 'Black negligee', o tolimesniam gėlyne matosi visi mano lendrūnai, cieli trys  biggrin.gif
user posted image

wub.gif tikrai labai gražu wub.gif
gal papasakotumėt kas per augalai tame gėlyne,nes man panašaus vaizdo reikėtų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2013 06 27, 15:59)
wub.gif tikrai labai gražu  wub.gif
gal papasakotumėt kas per augalai tame gėlyne,nes man panašaus vaizdo reikėtų  ax.gif

ačiū smile.gif. tame gėlyne auga rožės, angliškos 'Falstaff', senovinė 'Mme Plantier', šalavijai, rasakilos, heucheros, raudoklė, blakėžudė, varonikūnai, veronikos, monardos ir astrancijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 27 birželio 2013 - 16:10
QUOTE(jot.ka @ 2013 06 27, 16:46)
Aispra, negaliu nepagirt, tiesiog negaliu smile.gif ir klausimų turiu, apie tuos pačius lendrūnus, jei gerai pamenu, pas jus jie margais lapais, su baltu dryžiu? kokio jie aukščio ir kokio amžiaus?
manieji 'Karl Foerster' šiame gėlyne antramečiai, aukščio apie 1,6m, gal truputį daugiau, nes už mane jie jau didesni smile.gif

Tai apsikeiskim pagyrimais biggrin.gif Lendrūnai su hortenzijomis atrodo nuostabiai ir šiaip pati ta augalų masė man labai labai patinka wub.gif

Mano visi lendrūnai "Overdam", teisingiau sakyti, kad jie balti su žaliu dryžiu, nes žalias dryžius yra per lapo vidurį, o kraštai balti smile.gif Įdomu tai, kad pirkti iš Rasos ir Dariaus skiriasi ir baltumu, ir augumu. Pirkti iš Dariaus yra baltesni, augesni, ir aukštesni - tikrai siekia 1,6m. Pirkti iš Rasos auga sunkiau, baltumas yra labiau gelsvas, ne toks švarus ir ryškus, šiais metais pasiekė 1,5 ir ne taip gerai tankėja pats keras. Paaiškinimus tam turiu du: gal kažkurio augintojo lendrūnai yra sėjinukai, todėl nėra identiški, arba iš Rasos pirkti lendrūnai sunkiau prisitaiko mano kieme dėl didelių mūsų sodų dirvožemio skirtumų, tuo tarpu Darius gyvena santykinai netoliese, dirvožemiai panašūs. Visi lendrūnai sodinti pernai pavasarį
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2013 06 27, 16:49)

Mano visi lendrūnai "Overdam", teisingiau sakyti, kad jie balti su žaliu dryžiu, nes žalias dryžius yra per lapo vidurį, o kraštai balti smile.gif Įdomu tai, kad pirkti iš Rasos ir Dariaus skiriasi ir baltumu, ir augumu. Pirkti iš Dariaus yra baltesni, augesni, ir aukštesni - tikrai siekia 1,6m. Pirkti iš Rasos auga sunkiau, baltumas yra labiau gelsvas, ne toks švarus ir ryškus, šiais metais pasiekė 1,5 ir ne taip gerai tankėja pats keras. Paaiškinimus tam turiu du: gal kažkurio augintojo lendrūnai yra sėjinukai, todėl nėra identiški, arba iš Rasos pirkti lendrūnai sunkiau prisitaiko mano kieme dėl didelių mūsų sodų dirvožemio skirtumų, tuo tarpu Darius gyvena santykinai netoliese, dirvožemiai panašūs. Visi lendrūnai sodinti pernai pavasarį

žiūrėdama nuotraukas pamaniau, kad jūsiškiai lendrūnai žemesni, nes šalia matosi ir pentiniai, kadangi pas mane pentiniai už lendrūnus mažesni, tai atitinkamai klaidingai įvertinau dydžius smile.gif. dar klausimas, ar 'Overdam' lapija po žydėjimo pasikeičia? turiu avižuolę, ir mane žavi jos baltumas, spėju panašus su minėtojo lendrūno, bet iškelia žiedynus, ir lapija pradeda ruduoti, ar su lendrūnu tas pats nevyksta?
Atsakyti