Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

QUOTE(aispra @ 2013 06 20, 17:11)
Nebūtina mokėti anglų kalbą, kad pasinaudoti tame puslapyje esančia informacija. Žiūrite, ar jums patinka paveiksliukas, tada skaičių juostelėje pasitikrinate, ar auga Lietuvoje. Didžioji dalis Lietuvos teritorijos yra 4-5 klimatinėje zonoje, tad skaičiai 4 ar 5 turi būti pažymėti žaliai. Jei augalas atrodo ir gražus ir tinkamas, nusikopijuojate jo lotynišką pavadinimą ir įsikeliat jį į google paiešką. Pavyzdžiui, "augalas, Achillea millefolium 'Terracotta' " ir atrasite,kad tai kraujažolė, kaip ji auga, kas jas platina ir t.t. Taip tikrai daug apie augalus sužinotumėte biggrin.gif

tai kad pabandziau ir nieko man nesigauna, nieko lietuvisko nerandu ir nezinau pvz.: kas cia per augalas blush2.gif http://www.finegarde...-snakeroot.aspx
Atsakyti
QUOTE(kristinkag @ 2013 06 20, 20:47)
tai kad pabandziau ir nieko man nesigauna, nieko lietuvisko nerandu ir nezinau pvz.: kas cia per augalas  blush2.gif  http://www.finegarde...-snakeroot.aspx

Blakėžudė, tik jei neranda Google'as, gal ano paieškos parametrus reikia pakeisti. Tikrai užtenka lot pavadinimą įrašyt. Lietuviai tais pačiais, kaip ir visas likęs pasaulis naudojasi bendriniais lotyniškais pavadinimais.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 06 20, 21:05)
Blakėžudė, tik jei neranda Google'as, gal ano paieškos parametrus reikia pakeisti. Tikrai užtenka lot pavadinimą įrašyt. Lietuviai tais pačiais, kaip ir visas likęs pasaulis naudojasi bendriniais lotyniškais pavadinimais.

As ne taip ieskojau, aciu uz pagalba 4u.gif bet gal teks apsistoti ties roze manau tai graziausias variantas tik reiks rasti norima veisle mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2013 06 20, 19:15)
Persicaria polymorpha:
user posted image

Atrodo fantastiškai, būtų įdomu pamatyti tokius krūmus gyvai Lietuvoje. Rimtai galvoju apie jas, kaip apie pagrindinius naujo gėlyno augalus, tik rašo, kad labai vėlai bunda. Gal netyčia jau kas nors turi šių rūgčių auginimo patirties? Kokie augalo pliusai, minusai?

sita rugti ir as jau ne karta apseilejus ir akimis savo plotuose pamatavus. bet nesiryztu, del to paties sauso smeliuko.
Atsakyti
Bobramunių (Anthemis tinctoria) 'E.C. Buxton' rytas:
user posted image
Atsakyti
ir diena
user posted image
Atsakyti
Naujokė ax.gif

user posted image
Atsakyti
Keliaujant užfiksuota:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Japoniško sodo fragmentai
user posted image

user posted image

user posted image

Gėlių festivalis viešoje miesto erdvėj:
user posted image

Atsakyti
jediara, ta naujokė tai rūgtis? O kas ten už jos taip gražiai tamsialapiuoja? Ieškau tamsialapio krūmo vietoj pašalintos machonijos. Gerai būtų, kad jis būtų machonijos išmierų bei gražiai pažydėtų.
jot.ka, ką dabar daro jūsų rūgtis Taurus? Ta prasme, - žydi ar ne? Manoji tai veržiasi į viršų, o žiedų yra tik keli ir tie pasislėpę tankmėje arčiau prie žemės. Keista. Pernai gi tokiu metu buvo apsipylusi žiedais...

user posted image

Mažulis juodulis šeivamedis šiuo metu pievoje kiek priskendęs. Už jo matyti prieš porą dienų pasodintos šluotsmilgės, o priekyje – vietinės kaimietės (vardo nepasisakė). Pastarosios taip gražiai žiūrisi, kad gaila jas šienauti. Šluostmilgių kairėje įsikūrė pulkelis žoliukų su vargiai beištariamu vardu Schizachyrium scoparium 'Wildwest' (matyt, teks juos vadinti Šizais... smile.gif ). Pastarųjų vaizdelis šiuo metu, kad nepataptų graudu, reikalauja turėti gerą humoro jausmą (kaip, beje, ir šluotsmilgių, jei fotografuoti belekokiu kitu nei šis rakursu), tad nė neteršiau fotoaparatui smegenų.

Manasis alpinariumukas šiuo metu bais atkutęs spalvyčių prasme. Neidealus, bet akis sugeba pradžiuginti.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 25 birželio 2013 - 21:15
Gaudvile gražiose vietose pabuvojot, gal pasigirsit kur?

vi_, rūgtis mano irgi dar nežydi, bet žiedynai jau sukrauti, šiemet ją ypatingai spaudžia karpažolė. jediaros nuotraukoje už rūgties puikuojasi pūslenis 'Diabolo', nemažas krūmas, bet gražus smile.gif.
o jūsiškėje foto neįvardintos ''vietinės kaimietės'' tai siauralapis gyslotis, vaistažolė, kaip ir plačialapis, arba piktžolė, čia kaip kam ir kaip kur smile.gif

apie šluotsmilges, ''Schottland'' pas mane. dabar visai gražiai siūruoja, nei lietus, nei vėjas kol kas nepaguldė, neišlaužė. po truputį gelsta pavieniai lapukai. čia taip turi būt, ar ne visai? o lendrūnai man dabar tikriausiai pačiame gražume smile.gif, eisiu fotkint smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 06 26, 17:26)
Gaudvile gražiose vietose pabuvojot, gal pasigirsit kur?

Pirmos dvi nuotraukos - Kuldigos parke ( Latvijoj). Įtraukėm į maršrutą dėl plačiausio Europos krioklio. Na, o visa kita užfiksuota Taline mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 06 26, 17:26)
o lendrūnai man dabar tikriausiai pačiame gražume smile.gif, eisiu fotkint smile.gif

Aš irgi nuo sekmadienio vis bandau lendrūnus nufotografuoti, dabar tikrai jų aukso valanda - pats purumas wub.gif Toks man gražus jų ritmas, tik kad rakurso nerandu, kaip jį nuotraukoje parodyti - vis namo sienos trukdo biggrin.gif

Pasirodau savuosius ir laukiu jot.ka vaizdų 4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti