Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VII tema. Ir vėl pavasaris

Merginos, noreciau patarimo, kokia gele pasiulytumet apie 1,5 aukscio, neplacia iki 1m skersmens, kvepiancia (kuo stipriau tuo geriau), daugiamete ir ilgai zydincia ir aisku kad butu grazus ziedukai, gal kas tokia auginate? Galvojau ten sodinti roze, jei neatsiras kitu mano kriterijus atitinkanciu augalu tai sodinsiu roze. Butu idealu kvapusis tabakas wub.gif tik kad ji kasmet set reikia ir kvepia tik vakare. Nepykit jei klausimas labai kvailas ax.gif
Atsakyti
user posted image
Atsakyti
O pas mane ir rusmenės, ir piliarožės daugiametės biggrin.gif (nekalbu apie geltonąją tikrą daugiametę rusmenę). Pasisėt nei vienos, nei kitos neturi jokių šansų - aplink augalus rimtai mulčiuoju, todėl niekad jokių savaime pasisėjančių gėlių sėklos nesudygsta, o ir peržydėjusius žiedus iš kart nukerpu.

Jau ketvirti metai augalai kuo gražiausiai atželia ir žydi. Ką tik nubėgau rusmenę apžiūrėt (ar neapsimelavau) ir ji jau tris žiedynus kuo gražiausiai iškėlusi, o piliarožę apžiūrėjau prieš savaitę - taip pat kuo gražiausias nemažas keras 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 06 20, 10:31)
O pas mane ir rusmenės, ir piliarožės daugiametės biggrin.gif  (nekalbu apie geltonąją tikrą daugiametę rusmenę). Pasisėt nei vienos, nei kitos neturi jokių šansų - aplink augalus rimtai mulčiuoju, todėl niekad jokių savaime pasisėjančių gėlių sėklos nesudygsta, o ir  peržydėjusius žiedus iš kart nukerpu.

Jau ketvirti metai augalai kuo gražiausiai atželia ir žydi. Ką tik nubėgau rusmenę apžiūrėt (ar neapsimelavau) ir ji jau tris žiedynus kuo gražiausiai iškėlusi, o piliarožę apžiūrėjau prieš savaitę - taip pat kuo gražiausias nemažas keras 4u.gif

Tai ir dvimetės tūbės gali augti kaip daugiametės, žiedynų nukarpymas čia visą vaidmenį ir atlieka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinkag @ 2013 06 20, 08:52)
Merginos, noreciau patarimo, kokia gele pasiulytumet apie 1,5 aukscio, neplacia iki 1m skersmens, kvepiancia (kuo stipriau tuo geriau), daugiamete ir ilgai zydincia ir aisku kad butu grazus ziedukai, gal kas tokia auginate? Galvojau ten sodinti roze, jei neatsiras kitu mano kriterijus atitinkanciu augalu tai sodinsiu roze. Butu idealu kvapusis tabakas  wub.gif  tik kad ji kasmet set reikia ir kvepia tik vakare. Nepykit jei klausimas labai kvailas  ax.gif

Čia yra ilgas kvepiančių daugiamečių sąrašas. http://www.finegarde...l...2048&272=16

Ne visi jie tinka mūsų klimatui, bet galima pasityrinėti ir atsirinkti. Bet kuriuo atveju, rožėms pagal kvapo ir žydėjimo kriterijus tikrai sunku prilygti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2013 06 20, 10:43)
Čia yra ilgas kvepiančių daugiamečių sąrašas. http://www.finegarde...l...2048&272=16

Ne visi jie tinka mūsų klimatui, bet galima pasityrinėti ir atsirinkti. Bet kuriuo atveju, rožėms pagal kvapo ir žydėjimo kriterijus tikrai sunku prilygti smile.gif

Aciu uz pagalba bet turbut teks rozes ieskoti konkrecios veisles nes anglu nesuprantu o vertejas nesamones rodo ne pavadinimu as ju nezinau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinkag @ 2013 06 20, 10:04)
Aciu uz pagalba bet turbut teks rozes ieskoti konkrecios veisles nes anglu nesuprantu o vertejas nesamones rodo ne pavadinimu as ju nezinau  blush2.gif

drinks_cheers.gif Aš irgi už rožę, nors galėtų būti ir sausmedis koks ilgiau žydintis, krūmu suformuotas.
Atsakyti
QUOTE(kristinkag @ 2013 06 20, 11:04)
Aciu uz pagalba bet turbut teks rozes ieskoti konkrecios veisles nes anglu nesuprantu o vertejas nesamones rodo ne pavadinimu as ju nezinau  blush2.gif

Nebūtina mokėti anglų kalbą, kad pasinaudoti tame puslapyje esančia informacija. Žiūrite, ar jums patinka paveiksliukas, tada skaičių juostelėje pasitikrinate, ar auga Lietuvoje. Didžioji dalis Lietuvos teritorijos yra 4-5 klimatinėje zonoje, tad skaičiai 4 ar 5 turi būti pažymėti žaliai. Jei augalas atrodo ir gražus ir tinkamas, nusikopijuojate jo lotynišką pavadinimą ir įsikeliat jį į google paiešką. Pavyzdžiui, "augalas, Achillea millefolium 'Terracotta' " ir atrasite,kad tai kraujažolė, kaip ji auga, kas jas platina ir t.t. Taip tikrai daug apie augalus sužinotumėte biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(vi_ @ 2013 06 18, 16:32)
Gal kas irgi turi/turėjo stulpo, kurio koją/kojas reikia/reikėjo paslėpti, problemą? Jei taip, - ką žadate daryti ar jau padarėte?

Neišsiplėtojo kažkaip stulpo tema. Prieš kurį laiką daug apie tai Namo aplinkos temoj buvo kalbėta. Tuomet net kelios profesionalės rekomendavo niekaip stulpo kojų neslėpti, o ryškiau želdinti kitas sklypo vietas, kad nebūtų jokio reikalo į tą stulpą žiūrėti. Formuojant gėlynus, kurie turėtų paslėpti stulpą, gaunasi atvirkščias dalykas, į jį kaip tik patraukiamas dėmėsys, o jis, kad ir kaip beslėptum, iš to gėlyno kyšo.

Pati stulpo skype neturiu, bet mano rajonėlyje yra du man gražūs sprendimai. Vienas - stulpas tiesiog įželdintas į gyvatvorę. Sodinta dviejų eilių tujų gyvatvorė, kad stulpas atsidurtų viduryje. Ta gyvatvorė dabar virš trijų metrų ir tas stulpas į akis krenta tik į dangų žiūrint biggrin.gif Kitas sprendimas - tujų užtvara sodita prieš stulpą, o tada jau prieš tokią sienutę formuotas gėlynas. Šiuo atveju tas stulpas iš viso baisuliškas, su dviem atramom, tad toks sprendimas paliktį jį "už borto" man atrodo maksimaliai teisinga, ką buvo galima padaryti. Bet aišku, tiek vienu, tiek kitu atveju sienutės toje vietoje tiko.
Atsakyti
Persicaria polymorpha:
user posted image

Atrodo fantastiškai, būtų įdomu pamatyti tokius krūmus gyvai Lietuvoje. Rimtai galvoju apie jas, kaip apie pagrindinius naujo gėlyno augalus, tik rašo, kad labai vėlai bunda. Gal netyčia jau kas nors turi šių rūgčių auginimo patirties? Kokie augalo pliusai, minusai?
Atsakyti
Aispra, pas mane ši rūgtis yra, kol kas nieko negaliu pasakyt, nes pernai pirkta, žiemojo vazonėlyje, o gėlyne patalpinau šį pavasarį. manoji pabudo kartu su 'Taurus', man nepasirodė kad vėlai. Gal dar kas atsiras su ilgesne patirtim, nes daugiau apie jos būdą ir man įdomu sužinot.

beje, įdėta foto fantastiškai graži, saviškę įkurdinau irgi lendrūnų kaiminystėje. bet čia aišku mąstelis groja smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2013 06 20, 19:15)
Persicaria polymorpha:
user posted image

Atrodo fantastiškai, būtų įdomu pamatyti tokius krūmus gyvai Lietuvoje. Rimtai galvoju apie jas, kaip apie pagrindinius naujo gėlyno augalus, tik rašo, kad labai vėlai bunda. Gal netyčia jau kas nors turi šių rūgčių auginimo patirties? Kokie augalo pliusai, minusai?

Turiu, bunda visiskai normaliai, o pas Rasa ir krumas yra. Minusu nezinau dar, bet tik antri metai.
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2013 06 20 )
Gal netyčia jau kas nors turi šių rūgčių auginimo patirties? Kokie augalo pliusai, minusai?

Minusų dar nežinau, žydėti pradėjo prieš 2 ar 3 savaites. Gražiai krūmas 'pučiasi'. 4u.gif
Atsakyti