QUOTE(jot.ka @ 2013 06 18, 12:03)
na ir svarbiausi atradimai(kai ilgai negali prieit paravėt, vėliau šį tą atrast galima) - apie vingirio sėjinukus rašiau, bet kitą klausimą turiu, ar rūgtis persicaria 'Taurus' sėjasi?? nes jei tai šakninės atžalos, tuomet darosi įdomu, ar jis tikrai nėra plačiai plintantis, spėjami sėjinukai maždaug 0,7m atstumu nuo motininio kero?
vi_, jūs auginat, gal kažkokių panašių atradimų esat padarius?
ir dar man rodos radau labai daug sėjinukų šiloko 'Autumn joy', bent jau taip manau, nieko kito toje vietoje tiek gausiai vaškiniais lapeliais neauginau.
Su sėjinukais pasidaryti patirties man nesigauna, nes neturiu žalio supratimo, kaip kokie nors augalai kūdikystės stadijoje atrodo, o raviu piktžoles, vos prasidėjus jų vaikystei. Šiemet buvo kilęs įtarimas, kad galbūt porą kraujalakių vaikučių išroviau, tačiau tokius pačius lapukus turi ir viena man gerai pažįstama piktžolė. Be to, Rasa mane būtų įspėjusi, jei kuris augaliukas turėtų savybę sėtis. Tad ramu kaip ir. Kas dėl rūgties Taurus, tai kaip pernai minėjau, buvau pastebėjusi, kad keliose vietose, kur ji buvo prisiplojusi prie žemės, įvyko silpnesnis/stipresnis įsišaknijimas. Šį pavasarį, kai rūgtis pradėjo želti, patikrinau, kiek savarankiškų atžalų kyla saulės link. Neskaičiavau štukomis, bet tikrai daugiau nei 3, t.y. kiek jų buvo pernai pasodinta. Tačiau visi vaikeliai arčiau mamkos įsitaisę, o ne ant nutolusių stiebų.
Kitais metais turėsiu bėdos su dvimete Angelica gigas, nes jos vaikeliai nuo garšvos, kurios pas mus netrūksta, niekuom nesiskiria, tad pradžioje turėsiu puoselėti ir vieną, ir kitą...
Labai meiliai rašote apie vingirį, tačiau galėtumėte ir išsamiau bei su iliustracijomis apie jį papasakoti. Jis iš griozdų berods? Šiuo metu suku galvą, ką daryti su į tamsųjį gėlyną įsibridusiomis stulpo kojomis. Kol žiūrėjau į jas iš verandos, tarsi jų nemačiau, o kai dabar išvydau foto, atsirado noras jas kaip nors padabinti. Galbūt vingiris yra vienas iš variantų. Dar pagalvoju apie ką nors vijoklinio, tačiau apie šio tipo augaliukus išvis neturiu jokio supratimo.