Įkraunama...
Įkraunama...

Voko ptozė

mesi ir įsirašom įšią draugiją, mažajai yra kairės akytės vokelio ptozė, atsitiktinai papuolėm Klaipėdos konsultacinėj pas dakraę Danguolę Mikutienę, nuostabi daktarė, pažiūrėjo akytes,akių dugnus, nuramino,kad kolkas regėjimas kaip ir priklauso pagal amžių, akytė dirba, netinginiauja ir psirodyt po pusmečio,apie kokias kitas proceduras dar anksti sakė šnekėti kai yra tik 2 mėn.
Nors Žukauskas atvažiuoja konsultuoti į Klaipėdos Lorną, konsultacija 100 lt, ją kolkas nukėlėm vėlesniam laikui, nes palyginus kai buvo gimus ir dabar tai vokelis žymiai gerau dirba ir atsiveria
Atsakyti
Mano vaikiukui (4mėn) kažkas ne taip su akyte. unsure.gif Pediatrė sakė duos siuntimą į klinikas. Vienos akytės plyšys pasidarė žymiai mažesnis. Prieš porą mėn. ta asimetrijo buvo vos matoma. Mažesnės akytės vokai tarsi truputį patinę, ir man rodos kad ne tik viršutinis nusileidęs bet ir apatinis pakilęs. Lyg pats obuolys būtų giliau ir pati akis ne tokia skaidri kaip kita. O gal man jau vaidenasi. Nebežinau ar čia gali būt Ptozė?
Nu taip neramu pasidarė verysad.gif .
Atsakyti
O dar pastebėjau kad vyzdžiai skirtigo dydžio unsure.gif siaubas kaip neramu pasidarė. Prisiskaičiau kad čia visokių aukglių simptomai.
Atsakyti
Okulistai ir neurologai mano vaikiukui diagnozavo Hornerio sindromą. Kai viena akytė atrodo mažesnė, nes ji yra giliau akiduobėje, akies plyšys mažesnis dėl pakilusio apatinio voko ir nusileidusio viršutinio, taip pat mažesnis vyzdys. Jei yra daugiau susidūrusių su šiuo sindromu, būtų įdomu pabendrauti. Rašykite bet kada man į AZ. Panašu, kad labai retas atvejis, nes poliklinikos neurologė turėjo paskaityti knygą, kad sužinotų kas čia per problema unsure.gif
Kol kas sako kad tikėtiniausia gimdymo trauma, bandysim tirtis toliau.
Atsakyti
Perspėju visas mamytes, kurios įtaria kad vaikui Hornerio sindromas o ne paprasta ptozė. Netikėkite neurologėmis kurios peza kad čia šiaip asimetrija veiduko. Būtinai pasikonsultuokite su neurochirurgu, pasidarykite magnetinio rezonanso tyrimą ir kuo anksčiau. Mūsų kūdikėliui rado didžiulį auglį krūtinės ląstoje, jis ir užspaudė ties raktikauliu esančius akytės nervus, todėl ji ir prisimerkė. Prognozuoja neuroblastomą. Nelaukite kol užspaus ir nugaros nervus, kaip mums atsitiko.
Prieš mėnesi man reikėjo tokios info verysad.gif Gal kam nors padės.
Atsakyti
Oi kaip neramu pasidare...

Sakykit, o gal kas esate girdeje ar itariat, kas galetu buti siuo atveju?
Musu maziukui (dabar 4 men) nuo gimimo "vaiksto" akyte- virsutinis vokas atsidarineja nevalingai tuomet, kai maziukas zinda- vokas juda kartu su zandikauliu? Vokas atsidarineja labiau nei kitos akytes.

Gal tai gimdymo trauma? Gal koks uzspaustas nervukas? oi kaip neramu...

Uzsirasem pas neurologai Santariskes, bet iki to dar reikia palaukti...
Atsakyti
Radau atsakyma i savo klausima:

http://en.wikipedia....Gunn_phenomenon

Toks reiskinys gali buti susijes su ptoze, bet gali ir nebuti...

http://www.ojhas.org...9/2009-1-10.htm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intimacy: 29 rugsėjo 2009 - 16:35
Gal kas nors jau darėte akytės vokelio operaciją, o gal pažystami darė ?
Atsakyti
QUOTE(Tėja1 @ 2008 06 16, 14:58)

Teja1, kaip jusu akute gyvena?
As irgi laukiu naujienu.
Maniskei 4,5 metu ir taip pat su nuleistu vokeliu gyvena.
Noreciau operuoti.
Bet akiu gydytojas rekomendavo palukti kol vaikas subres, nes matymui netrukdo.
Atsakyti
O sakykite ,mamytes, gal zinote kas operuoja voko ptoze suaugusiems?buvau radusi viena gydytoja bet jo Lietuvoje nebera verysad.gif is akiu kliniku jis buvo...
Jei galite kontaktus tuo paciu parasykite,aciu
Atsakyti
as asmeniskai manau kad vaika reikia stebeti, maniskei primerkta akyte dabar jau maze 1.5 m, Vokas vyzdzio nedengia, vyzdziai vienodai juda, tokie dalykai isaugami - turiu toki pazystama, kuris augo augo ir isaugo. na jei neisaugsim, tai teks ka galvoti, bet manau bent jau iki 10 metu as nesiruosiu vaiko operuoti,

o priezastis sel ko taip atsitiko yra 100 ir viena, ir nelabai galima ka pasakyt, ar gal greito gimdymo trauma, gal paveldeta ir kazkurios kartos.

linkiu sekmes visom mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievenko @ 2010 01 22, 04:37)
O sakykite ,mamytes, gal zinote kas operuoja voko ptoze suaugusiems?buvau radusi viena gydytoja bet jo Lietuvoje nebera  verysad.gif  is akiu kliniku jis buvo...
Jei galite kontaktus tuo paciu parasykite,aciu

mane irgi domina kas suaugusiems operuoja ir kokios kainos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasuteee: 06 vasario 2010 - 16:12