Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštynų planavimas 2013 m.

Dar dėl kunigų ir krikšto.
Teko labai nusivilt, kai KMUK reanimaciniam krikštinom dukrytę, žinojom kad neišgyvens, tiesiog darėm ką galėjom ir mylėjom tą trumpą laiką. Tad krikštas kaip ir pareiga buvo.
Prieš 6 m. skambinom aptarnaujančiam klebonui, jis mus apšaukė kad mišių metu skambinam ( o ką mums daryt, kai vietoj džiaugsmo liepė laidotuvėm ruoštis?). Na pakrikštino, davėm 50 Lt. Turi ir į bažnyčios knygas įtraukt, kad krikštyta ir pan., to nepadarė, po to mama iš kito miesto lakstė, nes krikštinom Kaune, o gyvenam Prienuose, tada pas savo kleboną nuėjo ir klausia ką daryt? Pasakė, kad turi kas krikštino, tas ir į knygas įtraukt. Bet jei neįtrauks, sakė sugrįžt ir vietoj sutvarkys.
Tai va tokie "didmiesčių" dievo tarnai, džiaugiuosi, kad nedideliame mieste gyvenu ir turim žmogiškus kunigus smile.gif

Na va pasirodo ne tik mūsų "kaime" prie bažnyčios negeria niekas smile.gif , o tai sakiau baisiai jau atsilikus nuo naujovių biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos

Manu, kad visur visokių kunigų yra ir bus wink.gif
O dėl gėrimo prie bažnyčios man tai nepriimtina, o kam priimtina tegu daro. O krikštynos man labiau vaiko šventė tai jau alkoholio bus minimaliai, vyno ir alaus vyrams
Atsakyti
QUOTE(Weronica @ 2013 06 18, 09:08)
Taiva as irgi galvoju kokia man bus svente jei as du trecdalius laiko virtuvej tupesiu g.gif
Reiks ieskot kur Kaune maista uzsisakyt ax.gif

Dar klausimas o jei kriksto suknyte balta ar privaloma dar ir ta skraistę turėt? g.gif

Na ta skraistė ir yra pagrindinis krikšto rūbas. Žvakė ir skraistė yra privalomi, kiek žinau.
Atsakyti
Šiais laikais jei vaikas baltai aprengtas tai kunigai leidžia ir be skraistės krikštyti wink.gif

Kažkuri mamytė planavo daryt palyginimą tarp pom pom decoracijų ir bumbulo, gal jau padarėt g.gif
Atsakyti
Labutis,

atsiprasau jei pasikartosiu, nes neskaiciau visos temos ax.gif , norejau pasiteirauti, ka krikstynu sveciams desite lauktuviu? g.gif Ar visiskai nieko?
Atsakyti
Sveikos, musu svente jau pakeliui, atrodo viskas sutvarkyta, paruosta... ax.gif sventei pasiruose 4u.gif tik vat kalbant apie ora si savaitgali, lietaus tikrai nenorejau, bet jau tokiu karsciu... doh.gif doh.gif doh.gif irgi nenoriu schmoll.gif mes kaip mes, bet kaip mazylis atlaikys g.gif unsure.gif
Kaip su maistu bus?torta manau slepsim saldytuve ir niekam jo nerodysim lotuliukas.gif

Apie gerima prie baznycios, tai pas mus gerianciuju manau nebus biggrin.gif kas uz vairo, o mes su kriksto mama manau nekalsim nieko lotuliukas.gif biggrin.gif juk visdelto krikstynos... blush2.gif per vestuves manau nieko blogo gurksni,kita padaryti ax.gif
Atsakyti
Svečiams lauknešėlis: medaus stiklainiukas ir žolelių arbata, gal dar sausainių angeliukų iškepsiu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(*mamusikas* @ 2013 06 20, 12:54)
Šiais laikais jei vaikas baltai aprengtas tai kunigai leidžia ir be skraistės krikštyti wink.gif

Kažkuri mamytė planavo daryt palyginimą tarp pom pom decoracijų ir bumbulo, gal jau padarėt  g.gif

Bet gi kriksto ruba turi uzdeti (kriksto mama/tetis ) per pacia ceremonija. Negalima apvilkt anksciau, tad gaunasi kad vaikas bus nuogas iki to laiko? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Beautiful Life @ 2013 06 20, 16:00)
Bet gi kriksto ruba turi uzdeti (kriksto mama/tetis ) per pacia ceremonija. Negalima apvilkt anksciau, tad gaunasi kad vaikas bus nuogas iki to laiko?  g.gif

nugis nauja tvarka biggrin.gif nebutina skraiste, butina zvake, bent jau mums taip baznycioje pasake, nors kriksto esme ir yra skraisteje ir zvakeje.
va pas mus baznycios puslapyje (kurioje krikstysime) parasyta viesai:
Krikšto apeigoms turėkite:
Krikšto žvakę;
baltą krikšto drabužėlį (vaiką galima iš anksto aprengti baltos spalvos rūbais).
suprask jei baltai aprengtas tai skraiste nera butina 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingrida+2: 20 birželio 2013 - 15:27
labutis 4u.gif

pasidalinsiu ir as krikstynu planavimu dziaugsmu. Busiu kriksto mama, ruosiu kriksto albuma su nuotraukom, krikstateviu pasizadejimais, himnu meilei bei sveciu palinkejimais.
taip pat nupirkome dovanele- auksini pakabuka su deimantuku bei grandinele. dar zadame pirkti liepaite ir sodinti seneliu kieme. uzsakeme torta, vietoj bobutes pyrago. taip pat darysiu krikstynu dezute su simbolika (kruopos, cukrus, angeliukas, muilas ir pan.)
kadangi esam krikstateviai, tad auka baznyciai duosim mes, taip pat pasirupinsim pintine skanestu bei galbut pikniku fotosesijos metu smile.gif

o mano fotoalbumas atrodo stai taip, tik dar nebaigtas smile.gif
user posted image
Atsakyti
Sveikutes. ar galima į jūsų būrį blush2.gif 4u.gif
mano pupos krikštynos bus liepos 27 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(spaicyy @ 2013 06 20, 15:54)
o mano fotoalbumas atrodo stai taip, tik dar nebaigtas smile.gif

šauni kūma būsi, tiek ruošiesi thumbup.gif o jau albumas good.gif wub.gif

QUOTE(ta-pa-ti @ 2013 06 20, 21:01)
Sveikutes. ar galima į jūsų būrį  blush2.gif  4u.gif
mano pupos krikštynos bus liepos 27  4u.gif  blush2.gif

prašom prašom mirksiukas.gif mes irgi tą pačią dieną krikštysim smile.gif kuriam jūs mieste?
Atsakyti