QUOTE(janiku @ 2013 07 19, 09:48)
gal receptuką ...............
be jokių problemų, nukopinu ir įmetu mamos receptuką
ŠVARUS AGURKAI IR ŠVARUS STIKLAINIAI
I STILAINIO DUGNA DĖTI 3-4 SKILTELES ČESNAKO
TRUPUTI KRAPO
5-6 LAPUS JUODU SERBENTU LAPU
PORA ŠAKELIU RAUDONĖLIO galima ir nedėti i- del kvapo
3-4 stiebelius kaip mažas pirštas krienu del kietumo
tada agurkus iki viršaus prigrusti galima viena šakele krapo ant viršaus uždėti
ir verdančiu vandeniu užpilam pridengiam dangteliu kad neatauštu laikom maždaug 15min kol truputi pravėsta ,tada ta pati vandeni nupilam i puoda ,užvirinam ir dar karta užpilam,laikom irgi kokiu 10-15min. kaip antra karta užpilam tai i ta pati puoda ruošiam marinata
MARINATAS
i švaru puoda pilam VANDENI tiek kiek reikės užpilti paskutini karta ant agurku ,jei stiklainiai 3litru tai reikes 1,5 litro marinato maždaug
marinatas; ant 3 litru vandens
4 nelabai kupini šaukštai druskos
2šaukštai cukraus
2 šimtgramines acto
MARINATAS JAU GARUOJA TUOJ UŽVIRS TAI TADA IŠPILAM IŠ AGURKU TA VANDENI LAUK I KRIAUKLE NES JIS ŽALIAS IR NEŠVARUS IR KAI MARINATAS UŽVIRS PILAM PASKUTINI KARTA MARINATA IR UŽSUKAM STIKLAINIUS TRUPUTI PAVERCIAM PAŽIURIM AR NE BĖGA IR PASTATOM ANT SPINTELES KAI VISI JAU UŽSUKTI DAR UŽDENGIAM DEKIU IR PALIEKAM PER NAKTI ŠILTAI KAD PABUTU RYTE NUDENGIAM PRAVES IR I RUSI
šiaip agurkėliai gaunasi neralūs