Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

bandau atostogaut, bet jau dalis smegenu matyt atostogas baige smile.gif
o as ir jau keli metai vien tik su garstyciom agurkus dedu. ir patiems skanu, ir sveciai giria... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(leliuko_mama @ 2013 07 16, 23:50)
o as ir jau keli metai vien tik su garstyciom agurkus dedu. ir patiems skanu, ir sveciai giria... smile.gif

Gal receptuku pasidalinsi, nes agurkų gerokai užderėjo ir mano darže. mirksiukas.gif
Ta proga aš į naują konkursą pakviesiu:D
http://www.eea.europ...te2022smart201c
Atsakyti
aš dariau pagal šį
Agurkai su garstyčiom
Litrui vandens: 
1 st cukraus
1 st acto
3 šaukštai druskos
5 šaukštai garstyčių košelės
pipirų, prieskonių šaukštas-du

Agurkus sudėti į stiklainius, užpilti verdančiu marinatu, pridengt dangteliais, pusvalandį palaikyt. Nupilt puodan, vėl užvirint, užpilt, užsult, apverst, apklot.
Atsakyti
Aš pagal tokį darau:
1 l vandens,
1 stiklinė acto,
1 stiklinė cukraus,
3 nubraukti šaukštai druskos,
250 g garstyčių (bet dedu visada mažiau - 1 indelį 160 arba 190 g).

Dažniausiai dedu į 700 ml indelius, galima dėti ir pjaustytus. Išverdu marinatą, užpilu ant agurku ir tada dar 10 min pakaitinu sudėjus į didelį puodą su vandeniu.
(užsipila maždaug 4 l agurkų. jei dedu 700 ml stiklainiuose, tai lygiai 5 stiklainiams marinato užtenka)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliuko_mama: 17 liepos 2013 - 10:21
QUOTE(leliuko_mama @ 2013 07 17, 11:18)
Aš pagal tokį darau:
1 l vandens,
1 stiklinė acto,
1 stiklinė cukraus,

Dažniausiai dedu į 700 ml indelius, galima dėti ir pjaustytus. Išverdu marinatą, užpilu ant agurku ir tada dar 10 min pakaitinu sudėjus į didelį puodą su vandeniu.
(užsipila maždaug 4 l agurkų. jei dedu 700 ml stiklainiuose, tai lygiai 5 stiklainiams marinato užtenka)

Aš irgi taip darau drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(leliuko_mama @ 2013 07 17, 12:18)
Aš pagal tokį darau:
1 l vandens,
1 stiklinė acto,
1 stiklinė cukraus,

Labukas, ir aš taip darau, toks pats kiekis išeina. Vakar taip marinavau, bet agurkų tiek turėjau, kad nebuvo kur dėti, pradėjau eksperimentuoti - dar vietoj garstyčių dėjau pomidorų padažą, visa kitą taip pat kaip su garstyčiom. Nežinau kas išėjo, tegul dar pastovi, o tada ragausiu lotuliukas.gif
Dar labai skanu rauginti agurkai agurkų tarkiuose, pernai dariau, labai visiems patiko, o ir tarkius galima panaudoti agurkinei sriubai
Atsakyti
man tai labiausiai patinka sis receptas tikriausiai del to, kad niekada nenusaudo smile.gif bet ir tikrai skanus agurkai buna. su tokiu marinatu dar ir pomidorus taip pat agurku+pomidoru+svogunu misraines galima det.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliuko_mama: 17 liepos 2013 - 23:16
4u.gif Sveikos
QUOTE(arden @ 2013 07 16, 19:40)
pas mane jau irgi antras savarankiškas konservavimo sezonas atidarytas. mūsų šeimai labiausiai patiko agurkai su garstyčiom. tai šiemet jų daugiausia ir darysiu smile.gif

Su garstyčiom geras dalykas. Darau ir aš antra vasara. O dar maniškiai labai mėgsta agurkus su krienais. Gardumėlis mirksiukas.gif

QUOTE(zuzanele @ 2013 07 16, 20:29)
I litrini stiklaini prideti po kelis lapus vynuogiu, vysniu, juoduju serbentu, dar idedu ir krieno lapo gabaleli, krapu, cesnaku. Ideti viena sauksteli druskos, du saukstelius cukraus ir 50 gramu acto.

O paskui tik virintas vanduo?
QUOTE(viga @ 2013 07 17, 23:32)
Dar labai skanu rauginti agurkai agurkų tarkiuose, pernai dariau, labai visiems patiko, o ir tarkius galima panaudoti agurkinei sriubai

Va apie tokį būdą išgirdau nesenai. Kadangi agurkams su krienais reikia išskabtuoti sėklas- tai būtent jose pabandžiau paraugti.
Rašei, kad darei su pomidorų padažu? Kokiu principu? Iš akies ar kažkokias proporcijas ėmei? rolleyes.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kusju @ 2013 07 18, 13:46)
4u.gif  Sveikos
O paskui tik virintas vanduo?

Taip. Tik vanduo, nes jau viskas būna sudėta į stiklainius mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2013 07 18, 15:05)
Taip. Tik vanduo, nes jau viskas būna sudėta į stiklainius mirksiukas.gif

Sveikos, bitelės smile.gif Smagu, kad atnaujinote temutę- super šeimininkių. Ačiū už receptus. Grįšiu iš kurorto ir užsiimsiu vakavimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutute1: 18 liepos 2013 - 15:06
Labas vakaras, gal galite padeti isspresti ir paaiskinti: 8 skaiciu vidurkis yra 7. Raskite siu skaiciu suma. Cia matematikos testas 3 kl.Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(~MILENA~ @ 2013 07 18, 21:41)
Labas vakaras, gal galite  padeti isspresti ir paaiskinti:  8 skaiciu vidurkis yra 7. Raskite siu skaiciu suma. Cia matematikos testas 3 kl.Aciu 4u.gif

8x7=56 mirksiukas.gif
Atsakyti