o pas mus karšta, darbuojamės lauke
QUOTE(vaiduuse @ 2013 07 14, 15:28)
o pas mus karšta, darbuojamės lauke
Sveikos Diena dienai nelygi- čia karšta, čia lietus dulksnoja... Bet vis tiek smagumėlis- juk į darbą nereikia
Gal kartais užsinorėsite paįvairinti atostogas:
http://www.bestconte...eu/get-involved
Sveikutės
Atostogauju, tad retai beužsuku. Dabar prasidėjo vakavimai. Noriu jūsų pagalbos. Gal galite pasakyti, kokiu santykiu atskiesti acto rūgštį 70 proc., kad gautųsi actas 9 proc.? ( Aš manyčiau, kad 1:8) Nusipirko uošvis šios acto rūgšties, sumaišė, manė, kad actas. Tad atidavė man. Galvoju, kaip čia panaudojus ją vakavimui
Atostogauju, tad retai beužsuku. Dabar prasidėjo vakavimai. Noriu jūsų pagalbos. Gal galite pasakyti, kokiu santykiu atskiesti acto rūgštį 70 proc., kad gautųsi actas 9 proc.? ( Aš manyčiau, kad 1:8) Nusipirko uošvis šios acto rūgšties, sumaišė, manė, kad actas. Tad atidavė man. Galvoju, kaip čia panaudojus ją vakavimui
Zuzanėle, paskaityk čia
http://www.actas.lt/...acto_rugstis_70
http://www.actas.lt/...acto_rugstis_70
QUOTE(vaiduuse @ 2013 07 16, 09:51)
Ačiū
Bet kaip rašo, kad maistui reikia skiesti 1:17, bet ir actą 1:2. Tai jei as naudoju ne maistui, o vakavimui, tai tada reikia 1:8 kažkur
kaip greitai atostogos lekia... man jau tik 3 savaites liko...
jau vis dazniau apie planus pradedu galvot... dar nei mokytojo knygu nevarcius..
jau vis dazniau apie planus pradedu galvot... dar nei mokytojo knygu nevarcius..
QUOTE(leliuko_mama @ 2013 07 16, 13:42)
kaip greitai atostogos lekia... man jau tik 3 savaites liko...
dar atostogauk
Visą rugpjūtį turėsi laiko planams ir knygoms Nors ir man šiandien jau knietėjo dirstelėt, ką turiu sukaupus pirmokams Bet dar laikausi ir laikysiuosi, nes jei ne, manau - galima diagnozę nustatinėt
Tiesiog prisiversk atostogaut. Saugiausia pasislėpt už darbo...
Šiandien išleidau savo dukrelės šeimyną atgal į ameriką. Paatostogavo visi trys dvi savaites ir .... Tai knisimasis po darbo dirvonus atrodo leistų užsimiršt... bet laikausi. Tik seku lėktuvų pakilimus ir nusileidimus. Jau dvi valandas kaip jie virš vandenyno, pakeliui į niujorką. O iš ten dar į atlantą. tik tada žento tėvas juos pasiims iš oro uosto. Ilga ir varginanti kelionė, ypač su dvimečiu sūniuku...
Zuzanėle, į trilitrinį stiklainį arba 9 šaukštai acto, arba vienas esencijos. Sėkmės vekavimuose. Man dar rankos nekyla prasidėt su tais agurkais. Tai vis nuvaidinu, kad "ai, tegul šeimyna atlivalgo"
QUOTE(agė-melagė @ 2013 07 16, 16:53)
Zuzanėle, į trilitrinį stiklainį arba 9 šaukštai acto, arba vienas esencijos. Sėkmės vekavimuose. Man dar rankos nekyla prasidėt su tais agurkais. Tai vis nuvaidinu, kad "ai, tegul šeimyna atlivalgo"
Ačiū
Man agurkų vakavimas- tai palaima Viens, du ir padaryta
QUOTE(zuzanele @ 2013 07 16, 17:16)
Ot šaunuolė
O mane užknisa jau vien jų skynimas. o apie tolimesnes apeigas - patyliu
QUOTE(zuzanele @ 2013 07 16, 19:16)
Zuzanėle, tu tikra moteris, o man palaima-tik agurkų valgymas .......o gal tu kokį stebuklingą receptuką turi?
labutės
vis dažniau ir aš pagalvoju apie darbą, jau mintyse pradedu dėliot rugsėjo pirmai mintis. grįšiu pas ketvirtokus, net nežinau ką turiu, ko neturiu. kažkada į paštą gavau naujus raktus, bet sąmoningai nelindau, nesidomėjau ilsėjaus. paieškosiu pašte pas save, jei pavyks atrakinti, pasmalsausiu kas naujo, jei ne kantriai lauksiu naujų
pas mane jau irgi antras savarankiškas konservavimo sezonas atidarytas. mūsų šeimai labiausiai patiko agurkai su garstyčiom. tai šiemet jų daugiausia ir darysiu
vis dažniau ir aš pagalvoju apie darbą, jau mintyse pradedu dėliot rugsėjo pirmai mintis. grįšiu pas ketvirtokus, net nežinau ką turiu, ko neturiu. kažkada į paštą gavau naujus raktus, bet sąmoningai nelindau, nesidomėjau ilsėjaus. paieškosiu pašte pas save, jei pavyks atrakinti, pasmalsausiu kas naujo, jei ne kantriai lauksiu naujų
pas mane jau irgi antras savarankiškas konservavimo sezonas atidarytas. mūsų šeimai labiausiai patiko agurkai su garstyčiom. tai šiemet jų daugiausia ir darysiu
QUOTE(studija @ 2013 07 16, 19:34)
Zuzanėle, tu tikra moteris, o man palaima-tik agurkų valgymas .......o gal tu kokį stebuklingą receptuką turi?
Naudojuosi siuo receptu. Visiems labai patinka, nes agurkai skanus ir traskus.
I litrini stiklaini prideti po kelis lapus vynuogiu, vysniu, juoduju serbentu, dar idedu ir krieno lapo gabaleli, krapu, cesnaku. Ideti viena sauksteli druskos, du saukstelius cukraus ir 50 gramu acto.
Puode uzkaisti vandeni. I verdanti vandeni porai minuciu sudeti agurkus. Jie pakeis spalva ir istraukti. Tada sudeti i stiklainius. Jie tampa paslankus, tad i stiklaini ju telpa daug daugiau, nei zaliu. Uzvirinti arbatinyje vandeni, pripilti i stiklainius ir uzsukti dangteliais.
Viskas. Visada puikiai laiko
Atsiprasau uz ne lietuviskas raids, nes kompiuteis sustreikavo.