Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

o pas mus karšta, darbuojamės lauke tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiduuse @ 2013 07 14, 15:28)
o pas mus karšta, darbuojamės lauke  tongue.gif

Sveikos 4u.gif Diena dienai nelygi- čia karšta, čia lietus dulksnoja... Bet vis tiek smagumėlis- juk į darbą nereikia smile.gif
Gal kartais užsinorėsite paįvairinti atostogas:
http://www.bestconte...eu/get-involved
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Atostogauju, tad retai beužsuku. Dabar prasidėjo vakavimai. Noriu jūsų pagalbos. Gal galite pasakyti, kokiu santykiu atskiesti acto rūgštį 70 proc., kad gautųsi actas 9 proc.? rolleyes.gif ( Aš manyčiau, kad 1:8) Nusipirko uošvis šios acto rūgšties, sumaišė, manė, kad actas. Tad atidavė man. Galvoju, kaip čia panaudojus ją vakavimui g.gif
Atsakyti
Zuzanėle, paskaityk čia
http://www.actas.lt/...acto_rugstis_70
Atsakyti
QUOTE(vaiduuse @ 2013 07 16, 09:51)

Ačiū 4u.gif
Bet kaip rašo, kad maistui reikia skiesti 1:17, bet ir actą 1:2. Tai jei as naudoju ne maistui, o vakavimui, tai tada reikia 1:8 kažkur g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzanele: 16 liepos 2013 - 09:03
kaip greitai atostogos lekia... man jau tik 3 savaites liko... doh.gif
jau vis dazniau apie planus pradedu galvot... dar nei mokytojo knygu nevarcius..
Atsakyti
QUOTE(leliuko_mama @ 2013 07 16, 13:42)
kaip greitai atostogos lekia... man jau tik 3 savaites liko... doh.gif
jau vis dazniau apie planus pradedu galvot... dar nei mokytojo knygu nevarcius..

dar atostogauk lotuliukas.gif
Visą rugpjūtį turėsi laiko planams ir knygoms biggrin.gif Nors ir man šiandien jau knietėjo dirstelėt, ką turiu sukaupus pirmokams blush2.gif Bet dar laikausi ir laikysiuosi, nes jei ne, manau - galima diagnozę nustatinėt lotuliukas.gif
Tiesiog prisiversk atostogaut. Saugiausia pasislėpt už darbo...
Šiandien išleidau savo dukrelės šeimyną atgal į ameriką. Paatostogavo visi trys dvi savaites ir .... Tai knisimasis po darbo dirvonus atrodo leistų užsimiršt... bet laikausi. Tik seku lėktuvų pakilimus ir nusileidimus. Jau dvi valandas kaip jie virš vandenyno, pakeliui į niujorką. O iš ten dar į atlantą. tik tada žento tėvas juos pasiims iš oro uosto. Ilga ir varginanti kelionė, ypač su dvimečiu sūniuku...
Zuzanėle, į trilitrinį stiklainį arba 9 šaukštai acto, arba vienas esencijos. Sėkmės vekavimuose. Man dar rankos nekyla prasidėt su tais agurkais. Tai vis nuvaidinu, kad "ai, tegul šeimyna atlivalgo" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(agė-melagė @ 2013 07 16, 16:53)
Zuzanėle, į trilitrinį stiklainį arba 9 šaukštai acto, arba vienas esencijos. Sėkmės vekavimuose. Man dar rankos nekyla prasidėt su tais agurkais. Tai vis nuvaidinu, kad "ai, tegul šeimyna atlivalgo" biggrin.gif

Ačiū 4u.gif
Man agurkų vakavimas- tai palaima wub.gif Viens, du ir padaryta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2013 07 16, 17:16)
Ačiū 4u.gif

Ot šaunuolė 4u.gif
O mane užknisa jau vien jų skynimas. o apie tolimesnes apeigas - patyliu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2013 07 16, 19:16)
Ačiū 4u.gif

Zuzanėle, tu tikra moteris, o man palaima-tik agurkų valgymas ax.gif .......o gal tu kokį stebuklingą receptuką turi? 4u.gif
Atsakyti
labutės 4u.gif
vis dažniau ir aš pagalvoju apie darbą, jau mintyse pradedu dėliot rugsėjo pirmai mintis. grįšiu pas ketvirtokus, net nežinau ką turiu, ko neturiu. kažkada į paštą gavau naujus raktus, bet sąmoningai nelindau, nesidomėjau smile.gif ilsėjaus. paieškosiu pašte pas save, jei pavyks atrakinti, pasmalsausiu kas naujo, jei ne kantriai lauksiu naujų smile.gif

pas mane jau irgi antras savarankiškas konservavimo sezonas atidarytas. mūsų šeimai labiausiai patiko agurkai su garstyčiom. tai šiemet jų daugiausia ir darysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(studija @ 2013 07 16, 19:34)
Zuzanėle, tu tikra moteris, o man palaima-tik agurkų valgymas ax.gif .......o gal tu kokį stebuklingą receptuką turi? 4u.gif

Naudojuosi siuo receptu. Visiems labai patinka, nes agurkai skanus ir traskus.
I litrini stiklaini prideti po kelis lapus vynuogiu, vysniu, juoduju serbentu, dar idedu ir krieno lapo gabaleli, krapu, cesnaku. Ideti viena sauksteli druskos, du saukstelius cukraus ir 50 gramu acto.
Puode uzkaisti vandeni. I verdanti vandeni porai minuciu sudeti agurkus. Jie pakeis spalva ir istraukti. Tada sudeti i stiklainius. Jie tampa paslankus, tad i stiklaini ju telpa daug daugiau, nei zaliu. Uzvirinti arbatinyje vandeni, pripilti i stiklainius ir uzsukti dangteliais.
Viskas. Visada puikiai laiko mirksiukas.gif

Atsiprasau uz ne lietuviskas raids, nes kompiuteis sustreikavo.
Atsakyti