Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(mill @ 2013 06 02, 21:52)
O internetu pildant iejus i egas sistema, kokia forma reikia pildyti?

Šone pasirenkat naujas prašymas ir tada prašymas skirti tėvystės pašalpą, berods 3 punktas nuo viršaus.
Atsakyti
sveikos
šiuo metu esu VPA iki vaikui sueis 2 metai. Du metai sueina liepą, ar galiu aš prasitęsti VPA atostogas iki spalio 1 dienos, t.y. ar galima ne visiems metams prašyti VPA?
Atsakyti
QUOTE(penga @ 2013 06 03, 12:43)
sveikos
šiuo metu esu VPA iki vaikui sueis 2 metai. Du metai sueina liepą, ar galiu aš prasitęsti VPA atostogas iki spalio 1 dienos, t.y. ar galima ne visiems metams prašyti VPA?

Taip, gali pratęsti iki spalio 1 d. Pas mane labai panaši situacija. Dukrytei sueina birželio mėnesį 2 metukai, tai kaip tik šnd pasiskambinau į darbą. Sako, gali prasitęsti (aš iki rugsėjo tęsiuos), tik reikia ateiti parašyti prašymą. ir viskas
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Dekretas man dar ne greit, bet kadangi darbe pragaras tai bandžiau apsiskaičiuoti, kada jau galėsiu išeiti į NGA, sakau paklausiu ar teisingai apsiskaičiuoju blush2.gif Numatoma gymdymo data ~11.16d, tai 70d atgal bus 09.07d. Bet pasiskaičiavau, kad iki 08.12d turėsiu 34 atostogų dienas, kurias noriu išnaudoti iki NGA. Tai nuo 08.12 + 34d bus rugsėjo 15d. Gausis, kad truputi vėliau išeisiu į NGA ir jos truks iki 2014.01.19d. Taip? g.gif
O kaip tada su VPA jei prašymą rašysiu dviems metams? VPA truks iki 2016.01.19 ar iki 2015.11 kada vaikiukui sueis 2metukai?
Dėkoju už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dimutee @ 2013 06 03, 18:19)
Sveikos  4u.gif
Dekretas man dar ne greit, bet kadangi darbe pragaras tai bandžiau apsiskaičiuoti, kada jau galėsiu išeiti į NGA, sakau paklausiu ar teisingai apsiskaičiuoju  blush2.gif  Numatoma gymdymo data ~11.16d, tai 70d atgal bus 09.07d. Bet pasiskaičiavau, kad iki 08.12d turėsiu 34 atostogų dienas, kurias noriu išnaudoti iki NGA. Tai nuo 08.12 + 34d bus rugsėjo 15d. Gausis, kad truputi vėliau išeisiu į NGA ir jos truks iki 2014.01.19d. Taip?  g.gif
O kaip tada su VPA jei prašymą rašysiu dviems metams? VPA truks iki 2016.01.19 ar iki 2015.11 kada vaikiukui sueis 2metukai?
Dėkoju už atsakymus  4u.gif

Skaiciuokit is kitos puses, bus kiek lengviau - NGA isleidziama 30 ties savaiciu ir jos trunka 126 dienas. Jei pries tai imsit atostogas, NGA prasides po ju ir vistiek truks 126 dienas. O VPA prasides iskart po NGA ir truks iki vaikui sueis du metai (ne lygiai du metus nuo pradzios)
Atsakyti
Sveikos, noriu pasitikslint esant motinystės atostogose dirbant su verslo liudijimu pašalpa nebus mažinama taip kaip dirbant su individualia veikla... ar aš ne taip supratau.. smile.gif Ačiū
Atsakyti
QUOTE(-Sandrita- @ 2013 06 04, 12:31)
Sveikos, noriu pasitikslint esant motinystės atostogose dirbant su verslo liudijimu pašalpa nebus mažinama taip kaip dirbant su individualia veikla... ar aš ne taip supratau.. smile.gif Ačiū

Puslapiu atgal yra labai aiskus atsakymas, net su Sodros moteryciu patvirtinimu
Atsakyti
Sveikutes,

Nezinau ar i sita tema rasau, bet .. smile.gif As laukiuosi ir planuoju isidarbinti dar kitoje imoneje antraeilese pareigose ? Gal kuri nors zinote, ar atlyginimas antraeilese pareigose gali buti didesnis nei pirmaeiliu pareigu? ( nelabai zenkliai didesnis, bet vistiek..)
Aciu labai uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
Laba diena,

gal kas susidūrėt: jei po dviejų vaiko priežiūros atostogų metų grįžti į darbą, ar galima dar kažkiek padirbus (kelis mėnesius) grįžti į vaiko priežiūros atostogas iki trejų metų?
Atsakyti
Sveikos,

aš irgi turiu klausimą. Pastojau kol vaikui nebuvo metų, į darbą grįžau jam suėjus metukams gegužės 31d. Su antru išeisiu i dekretą spalio mėn. Tai vienas variantas, kad gali skaičiuoti pagal pirmojo vaiko išmoką? O gali pvz imti tuos dabar dirbtus mėnesius (gaunasi 4 atmetus jau prieš vieną), o 8 mėnesius dirbtus prieš pirmąjį vaiką?
g.gif
Ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(casscada @ 2013 06 05, 14:23)
Sveikutes,
Nezinau ar i sita tema rasau, bet .. smile.gif As laukiuosi ir planuoju isidarbinti dar kitoje imoneje antraeilese pareigose ? Gal kuri nors zinote, ar atlyginimas antraeilese pareigose gali buti didesnis nei pirmaeiliu pareigu? ( nelabai zenkliai didesnis, bet vistiek..)
Aciu labai uz atsakyma smile.gif

Tiesa pasakius, dar nemaciau niekur panasaus apribojimo. Del valandu kiekio - taip, del atlyginimo dydzio - ne. Tik zinoma, jei sumos bus nepagristai dideles, o isidarbinate jau nescia, gali kazkas ir patikrinti
Papildyta:
QUOTE(Jurinuke @ 2013 06 06, 16:02)
Laba diena,

gal kas susidūrėt: jei po dviejų vaiko priežiūros atostogų metų grįžti į darbą, ar galima dar kažkiek padirbus (kelis mėnesius) grįžti į vaiko priežiūros atostogas iki trejų metų?

galima
Papildyta:
QUOTE(MissSunshine @ 2013 06 06, 16:04)
Sveikos,

aš irgi turiu klausimą. Pastojau kol vaikui nebuvo metų, į darbą grįžau jam suėjus metukams gegužės 31d. Su antru išeisiu i dekretą spalio mėn. Tai vienas variantas, kad gali skaičiuoti pagal pirmojo vaiko išmoką? O gali pvz imti tuos dabar dirbtus mėnesius (gaunasi 4 atmetus jau prieš vieną), o 8 mėnesius dirbtus prieš pirmąjį vaiką?
g.gif
Ačiū už atsakymą  4u.gif

Taip Jums niekas nemaisys - ims arba laikotarpi kaip ir pirmajam vaikui, arba 12 paskutiniuju menesiu
Atsakyti
Laba diena 4u.gif jeigu gerai apskaiciavau man i dekreta lapkricio 18-20 d., dar zinoma gine kt sav patikslins tai ax.gif bet jeigu lapkricio 27 d. naikintu pgl darbo sutarti mano etata ir siulytu kita darbo vieta ar galiu ta daryti? o jeigu apskritrai naikintu, tai vaiko prieziuros atostogu isleistu sodra? g.gif
Atsakyti