Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(reginiuxe @ 2013 05 30, 13:03)
Laba diena. Turiu tokį klausimėlį, nes niekur kaip ir neradau atsakymo. Dabar auginu sūnelį ir į darbą reikėtų grįžti 2014.06.20, bet jei tarkim 2014.01 vėl pastoju, tai nuo 2014.06 galėčiau išeiti gimdymo atostogų, o paskui auginčiau jį iki 2 metų. Darbo kodekse numatyta, kad darbovietė darbo vietą saugo 3 metus, tai kaip suprantu mano darbo vieta jau nebebūtų saugoma (dabar esu atostogose iki vaikui sueis 2 metai ir jei su antru iš karto išeičiau iki jam sueis 2m.)?

Darbo vieta bus saugoma tol kol esat VPA.Galit nors ir kas metus gimdyti ir 10 vaiku,vistiek darbo vieta tiek laiko bus saugoma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 30 gegužės 2013 - 12:36
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 05 30, 08:59)
Taip,del vienkartines gimusiam vaikui 1430 lt,reikia kreiptis i soc.cdentra pagal deklaruota gyvenama vieta,jusu arba vyro,tik ispradziu reikia deklaruoti vaiko gyvenama vieta ir iseimti gimimo liudijima.

bet pasidomėk, ar nėra didelių eilių. Nes aš dar likus mėnesiui iki gimdymo jau užsiregistravau dėl gyvenamosios vietos deklaravimo. Ir tuo pačiu nežinojau, kad galiu užsiregistruoti dėl pašalpos gavimo. Ne kai gimė, dar mėnesį turėjau laukti eilės, kad užpildyti prašymą ir gauti vienkartinę pašalpą.

QUOTE(reginiuxe @ 2013 05 30, 13:03)
Laba diena. Turiu tokį klausimėlį, nes niekur kaip ir neradau atsakymo. Dabar auginu sūnelį ir į darbą reikėtų grįžti 2014.06.20, bet jei tarkim 2014.01 vėl pastoju, tai nuo 2014.06 galėčiau išeiti gimdymo atostogų, o paskui auginčiau jį iki 2 metų. Darbo kodekse numatyta, kad darbovietė darbo vietą saugo 3 metus, tai kaip suprantu mano darbo vieta jau nebebūtų saugoma (dabar esu atostogose iki vaikui sueis 2 metai ir jei su antru iš karto išeičiau iki jam sueis 2m.)?

taigi čia jau kitas nėštumas, ir vėl viskas iš pradžių, ir vėl bus darbo vieta saugoma 3 metus.
Atsakyti
QUOTE(pukuotukas @ 2013 05 30, 10:55)
Laba diena gal zinote ar esant dektrete,  o paskui ir motinystes atostogose galima pasiimti verslo liudijima? ar nenukencia mokejimai is sodros ?

Pirmais metais esant VPA ir gaunant kitu draudziamuju pajamu, Sodra moka tik skirtuma pasalpos ir papildomu pajamu.
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 05 30, 16:12)
Pirmais metais esant VPA ir gaunant kitu draudziamuju pajamu, Sodra moka tik skirtuma pasalpos ir papildomu pajamu.

siandiena skambinau i Sodra tai atsake kadangi verslo liudijima turintis nera drausti sveikatos draudimu tai kaip ir neitakoja . tiesiai sviesiai paklausiau ar man nesumazes pinigai uz vaika atsake , kad tikrai ne g.gif nebesuprantu schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukuotukas: 30 gegužės 2013 - 17:51
QUOTE(pukuotukas @ 2013 05 30, 18:50)
siandiena skambinau i Sodra tai atsake kadangi verslo liudijima turintis nera drausti sveikatos draudimu tai kaip ir neitakoja . tiesiai sviesiai paklausiau ar man nesumazes pinigai uz vaika atsake , kad tikrai ne  g.gif  nebesuprantu  schmoll.gif

Dirbant su patentu nesumazes pasalpa.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 05 30, 19:57)
Dirbant su patentu nesumazes pasalpa.

Na as taip supratau , kazkaip tik individualia veikla uzsiimant . Aciu uz atsakymys 4u.gif
Atsakyti
Planuojam vaikutį ir iškilo klausimas dėl motinystės atostogų. Vykdau individualią veiklą pagal pažymą (pajamos geros). Dabar man siūlo dar ir įsidarbinti 0,25 etato arba dirbti pagal autorinę sutartį (pajamos nedidelės apie 300 į rankas). Pajamų turėčiau ir iš individualios veiklos ir iš darbo arba autorinės sutarties. Ką rinktis, kad vėliau išėjus į motinystės atostogas būtų geriau? 4u.gif

Atsakyti
sveikos,jei langelyje Fondo valdybos teritorinis skyrius prašymams teikti nera Telšiu,tai as negaliu per interneta uzsipildyti prasymo del dekretiniu? g.gif
Atsakyti
Labas, norejau suzinoti kai gimus vaikui vyras iseina 1 men. tevystes atostogu, ar uztenka nuejus i darba susitvarkyti dokumentus, ar dar reikia papildomai i sodra eiti?
Atsakyti
QUOTE(sandrixe @ 2013 06 01, 16:04)
sveikos,jei langelyje  Fondo valdybos teritorinis skyrius prašymams teikti nera Telšiu,tai as negaliu per interneta uzsipildyti prasymo del dekretiniu? g.gif

https://gyventojai.sodra.lt/
Atsakyti
QUOTE(mill @ 2013 06 02, 10:29)
Labas, norejau suzinoti kai gimus vaikui vyras iseina 1 men. tevystes atostogu, ar uztenka nuejus i darba susitvarkyti dokumentus, ar dar reikia papildomai i sodra eiti?

Sodrai reikės pateikti prašymą skirti tėvystės pašalpą. Tą galima padaryt ir internetu.
Atsakyti
QUOTE(dok2266 @ 2013 06 02, 18:35)
Sodrai reikės pateikti prašymą skirti tėvystės pašalpą. Tą galima padaryt ir internetu.

O internetu pildant iejus i egas sistema, kokia forma reikia pildyti?
Atsakyti