Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

Sveikutes,

Turiu toki kvaila klausima smile.gif jeigu as turiu IVP (individualios veiklos pazymejima), uzsiimu vertimais ir uz tai gaunu siokias tokias pajamas, ar man tai nesiskaiciuos skaiciuojant motinystes atostogas? Ar cia yra visai atskiras dalykas ir skaiciuojasi tik pirmaeiles, antraeiles pareigos kokioje nors darbovieteje?
Labai aciu uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(casscada @ 2013 05 27, 10:03)
Sveikutes,

Turiu toki kvaila klausima smile.gif jeigu as turiu IVP (individualios veiklos pazymejima), uzsiimu vertimais ir uz tai gaunu siokias tokias pajamas, ar man tai nesiskaiciuos skaiciuojant motinystes atostogas? Ar cia yra visai atskiras dalykas ir skaiciuojasi tik pirmaeiles, antraeiles pareigos kokioje nors darbovieteje?
Labai aciu uz atsakyma smile.gif

IV pajamos taip pat skaiciuojasi motinystes ismokoms, zinoma, jei tvarkingai mokate mokescius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D*L*K: 27 gegužės 2013 - 09:15
Laba diena,

gal galėtumėte man padėti - šiuo metu laukiuosi ir jau planuoju kitą savaitę išeiti į NGA. Už mėnėsio baigiasi mano terminuot adarbo sutartis. Ar teisingai suprantu, kad mane išleis į NGA, o terminuota sutartis nusikels iki tol kol baigsis NGA. O kaip tada su vaiko priežiūros atostogomis?
Atsakyti
QUOTE(in vino @ 2013 05 27, 10:24)
Laba diena,

gal galėtumėte man padėti  - šiuo metu laukiuosi ir jau planuoju kitą savaitę išeiti į NGA. Už mėnėsio baigiasi mano terminuot adarbo sutartis. Ar teisingai suprantu, kad mane išleis į NGA, o terminuota sutartis nusikels iki tol kol baigsis NGA. O kaip tada su vaiko priežiūros atostogomis?

Taip,nusikels menesi po NGA pasibaigimo,tad jus jau busit VPA.
Atsakyti
Pasiėmiau darbovietėj trečius motinystės atostogų metus. Gal kas žinot, ar galiu savo vardu tuo pačiu vykdyti IV pagal pažymą (kitos rūšies veikla nei darbovietėj)?
Atsakyti
QUOTE(indica @ 2013 05 27, 11:44)
Pasiėmiau darbovietėj trečius motinystės atostogų metus. Gal kas žinot, ar galiu savo vardu tuo pačiu vykdyti IV pagal pažymą (kitos rūšies veikla nei darbovietėj)?

Taip.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 05 27, 10:57)

Ačiū už atsakymą! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 05 07, 18:06)
Bet jeigu NGA skaicios pagal palankesni varianta,tai ir VPA skaiciuos pagal palankesni varianta,t.y ir ta ir ta pasalpa skaiciuos is to DU kaip ir pirmam vaikui.

Jolanciuk, turbut netaip supratote mano rasliava, nes pasiskambinau i sodra ir pasake, kaip taip, NGA skaiciuos pagal man palankesni DU, nes ieis laikotarpis ir pirmo vaiko VPA. Bet ne, VPA skaiciuoti pagal pirmo vaiko DU negales, nes nepatenka laikotarpis is pirmo vaiko VPA i apskaiciuojamaji laikotarpi sad.gif
Zodziu, teks neiti NGA, iskart VPA...
Atsakyti
QUOTE(eastie_girl @ 2013 05 27, 14:25)
Jolanciuk, turbut netaip supratote mano rasliava, nes pasiskambinau i sodra ir pasake, kaip taip, NGA skaiciuos pagal man palankesni DU, nes ieis laikotarpis ir pirmo vaiko VPA. Bet ne, VPA skaiciuoti pagal pirmo vaiko DU negales, nes nepatenka laikotarpis is pirmo vaiko VPA i apskaiciuojamaji laikotarpi sad.gif
Zodziu, teks neiti NGA, iskart VPA...

VPA skaiciavimo laikotarpis keliais menesiais "pasistumia" i prieki, turbut sioje vietoje del to Jums si situacija ir susidare. O uzteks to laiko, ka sutaupysit neidama i NGA, pasiskaiciavot mazdaug?
Atsakyti
NGA skaiciuotusi is 2012.09.01-2013.08.31 laikotarpio.
VPA skaiciuotusi is 2013.01.01-2013.12.31 laikotarpio.

Pirmo vaiko VPA iki 2012.12.15.
Gimdymas 2014.01., taigi jei nepasinaudoju teise i NGA ir iskart VPA, tai skaiciuos is 2012.12.01 - 2013.11.30. ?
Atsakyti
QUOTE(eastie_girl @ 2013 05 27, 14:39)
NGA skaiciuotusi is 2012.09.01-2013.08.31 laikotarpio.
VPA skaiciuotusi is 2013.01.01-2013.12.31 laikotarpio.

Pirmo vaiko VPA iki 2012.12.15.
Gimdymas 2014.01., taigi jei nepasinaudoju teise i NGA ir iskart VPA, tai skaiciuos is 2012.12.01 - 2013.11.30. ?

Na taip, i antro vaiko VPA skaiciavimo laikotarpi jau niekaip pirmojo VPA netelpa. Jei viskas vyks kaip planuota, ir gimdysite sausi, tada taip, skaiciuosis is tokio laikotarpio
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 05 27, 09:14)
IV pajamos taip pat skaiciuojasi motinystes ismokoms, zinoma, jei tvarkingai mokate mokescius

Aciu uz atsakyma smile.gif!
Atsakyti