Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 18, 14:28)
Jie jus atleisti negales,kai jau busit NGA.
Ne,jeigu jus atleido kai dar nera daleiskim vaikui 3-ju metu,tai jus skaitotes ne VPA,o tiesiog auginat vaika.

bet ar jie gali manes neisleisti i nga jeigu as esu pasirasius kad kai vaikui 3metai as iseinu, nes dar tada nebus sueje 3 metai ir as busiu dirbanti pas juos g.gif
ir jeigu tada tarkim neisleidzia ir patys mane atleidzia neislaukia 3-ju metu tai as tada as gauciau kokiu pinigeliu ar nieko?
o kaip tada suprasti? "Uz VPA gautumete,nes nebutinas darbdavys,svarbiausia stazo yra. "
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MeGusta: 18 liepos 2013 - 13:39
QUOTE(MeGusta @ 2013 07 18, 14:37)
bet ar jie gali manes neisleisti i nga jeigu as esu pasirasius kad kai vaikui 3metai as iseinu, nes dar tada nebus sueje 3 metai ir as busiu dirbanti pas juos g.gif
ir jeigu tada tarkim neisleidzia ir patys mane atleidzia neislaukia 3-ju metu tai as tada as gauciau kokiu pinigeliu ar nieko?
o kaip tada suprasti? "Uz VPA gautumete,nes nebutinas darbdavys,svarbiausia stazo yra. "

Ne darbdavys isleidzia,o gydytoja.
Atleisti anksciau negali.
Atsakyti

QUOTE(Juoda-lape @ 2013 07 18, 14:31)
aisku....
o kazin ar yra tokia galimybe pagal istatymus iseiti i NGA atbuline data? ta prasme, paaiskinti gydytojai, kad praziopsojau del tu istatymu pasikeitimo 30 nestumo savaiciu data (07 08), ir prasyti atbuline data isleisti i NGA nuo 30-os savaites?
ar as cia jau per gerai noriu? gal taip net neimanoma?
nes finansiskai man nenaudinga butu, kad VPA data nusikeltu toliau...

man jau visai galva susisuko...  blush2.gif

Neįmanoma atgaline data išeit i dekretą
Atsakyti
QUOTE(Prime @ 2013 07 18, 13:45)
Neįmanoma atgaline data išeit i dekretą

supratau...

o gal zinote, ar imanomas toks variantas, kad jei jau praziopsojau pradzia, tai tada visai nebeimu tu NGA, o einu iskart i VPA? kaip suprantu, tokiu atveju VPA prasidetu iskart nuo vaikelio gimimo dienos?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 18, 14:43)
Ne darbdavys isleidzia,o gydytoja.
Atleisti anksciau negali.

na tai kol esu iki vaikui kol sueis3 metai pas juos dirbanti susitvarkau per ta laika nga pagimdau ir jau panasiai kai sueina 3 metai as iseinu i vpa ir neturi kilti bedu del isejimo i nga ir vpa jeigu ne darbdavys isleidzia g.gif
o kaip tada mano pasirasytas kai sueis 3metai isejimas is darbo? jeigu jau esu vpa, nebus taip kad parasei ir atleidziam?ar jau nebegalios ir mano sutikimas iseiti is darbo kai jau busiu VPA?
Atsakyti
QUOTE(Juoda-lape @ 2013 07 18, 14:50)
supratau...

o gal zinote, ar imanomas toks variantas, kad jei jau praziopsojau pradzia, tai tada visai nebeimu tu NGA, o einu iskart i VPA? kaip suprantu, tokiu atveju VPA prasidetu iskart nuo vaikelio gimimo dienos?

Taip.
Papildyta:
QUOTE(MeGusta @ 2013 07 18, 14:54)
na tai kol esu iki vaikui kol sueis3 metai pas juos dirbanti susitvarkau per ta laika nga pagimdau ir jau panasiai kai sueina 3 metai as iseinu i vpa ir neturi kilti bedu del isejimo i nga ir vpa jeigu ne darbdavys isleidzia g.gif
o kaip tada mano pasirasytas kai sueis 3metai isejimas is darbo? jeigu jau esu vpa, nebus taip kad parasei ir atleidziam?ar jau nebegalios ir mano sutikimas iseiti is darbo kai jau busiu VPA?

Jeigu spesit iki 3-cio gimtadienio iseiti i NGA,tai jau nieko neprarasit,gausit visas ismokas.
Del antros dalies nesu tikra,bet manau atleisti gales kai pasibaigs kitos VPA.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 18, 15:02)
Taip.
Papildyta:

Jeigu spesit iki 3-cio gimtadienio iseiti i NGA,tai jau nieko neprarasit,gausit visas ismokas.
Del antros dalies nesu tikra,bet manau atleisti gales kai pasibaigs kitos VPA.

tai spesiu bent jau taip kaip mes planuojam jau ir i vpa speciau iseit iki vaiko 3-čio gimtadienio, na va db jau ramiau pasidare aciu Jums labai 4u.gif lobis jus esat busimoms ir esamoms mamoms 4u.gif
tada jau gales atleist trecio taip greit dar nesuplanave smile.gif
ta db kaip skaiciuos kilo klausimas kuriuos menesius jeigu siu metu spali pastoju, 2014 liepa gimsta
ar ims ta pati kaip pirmo vaiko bet menesiai tai skiriasi g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MeGusta: 18 liepos 2013 - 14:17
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 18, 14:02)

aciu 4u.gif

bet paaiskinkit mano jau susisukusiai makaulei, kai cia suprasti... skaitau as dar karta tuos naujus istatymu pakeitimus nuo 2013 07 01, ir visai nieko nebesusigaudau..... blush2.gif

uzkliuvo tai:

17 straipsnis. Motinystės pašalpos nėštumo ir gimdymo atostogų laikotarpiu mokėjimo trukmė

1. Moterims, suėjus 30 ir daugiau nėštumo savaičių, motinystės pašalpa mokama už 126 kalendorines dienas. Komplikuoto gimdymo atveju ir kai gimė daugiau negu vienas vaikas, pašalpa mokama papildomai už 14 kalendorinių dienų. Moterims, kurios iki gimdymo datos (suėjus 30 ir daugiau nėštumo savaičių) nepasinaudojo teise į nėštumo ir gimdymo atostogas, motinystės pašalpa mokama už 56 kalendorines dienas po gimdymo.

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=449689

pagal tai as suprantu, jog neimdama NGA, vistiek VPA prasidetu 56d po gimdymo....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juoda-lape: 18 liepos 2013 - 14:21
QUOTE(Juoda-lape @ 2013 07 18, 15:20)
aciu  4u.gif
bet paaiskinkit mano jau susisukusiai makaulei, kai cia suprasti... skaitau as dar karta tuos naujus istatymu pakeitimus nuo 2013 07 01, ir visai nieko nebesusigaudau..... blush2.gif

uzkliuvo tai:

17 straipsnis. Motinystės pašalpos nėštumo ir gimdymo atostogų laikotarpiu mokėjimo trukmė

1. Moterims, suėjus 30 ir daugiau nėštumo savaičių, motinystės pašalpa mokama už 126 kalendorines dienas. Komplikuoto gimdymo atveju ir kai gimė daugiau negu vienas vaikas, pašalpa mokama papildomai už 14 kalendorinių dienų. Moterims, kurios iki gimdymo datos (suėjus 30 ir daugiau nėštumo savaičių) nepasinaudojo teise į nėštumo ir gimdymo atostogas, motinystės pašalpa mokama už 56 kalendorines dienas po gimdymo.

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=449689

pagal tai as suprantu, jog neimdama NGA, vistiek VPA prasidetu 56d po gimdymo....

Ismoka tik uz tiek dienu gautumete mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 07 18, 14:24)
Ismoka tik uz tiek dienu gautumete  mirksiukas.gif

aciu 4u.gif
as tikejausi, kad visai nesiskaiciuotu NGA ir VPA prasidetu ne 56d po gimdymo, o nuo vaikelio gimimo dienos.... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Juoda-lape @ 2013 07 18, 15:26)
aciu  4u.gif
as tikejausi, kad visai nesiskaiciuotu NGA ir VPA prasidetu ne 56d po gimdymo, o nuo vaikelio gimimo dienos....  blush2.gif

VPA ir prasides nuo vaikelio gimimo dienos,jei i NGA neinate smile.gif cia tik apie ismoka kalbama, kad negautumete uz visas 126 dienas, jei neisenate iki vaikelio gimimo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Juoda-lape @ 2013 07 18, 15:26)
aciu  4u.gif
as tikejausi, kad visai nesiskaiciuotu NGA ir VPA prasidetu ne 56d po gimdymo, o nuo vaikelio gimimo dienos....  blush2.gif

Tai jeigu nenoresit,tai ir nerasysit prasymo taj pasalpaj gauti,tada VPA prasides nuo vaiko gimimo dienos.
Atsakyti