Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(MeGusta @ 2013 07 18, 13:40)
rasiau nes sake isvis neisleisim maza istaiga buvau sviezia darbuotoja direktorius paklausnus sekretorei kaip ji liepe tas taip man liepe, o kadangi neplanavau ten gryzti tai kazkaip ir sutikau na galvojau kad bent db isleidzia ir sutikau nors db kai galvoju buvau pristacius pazyma apie nestuma kazi kaip jie butu ateilde, nors jie argumentavo kad terminuota sutartis, nors ji sakau prasitesia bet aj kazkaip uzsipuole nenorejau nervuotis ir pasirasiau  doh.gif
bet jeigu mane atleistu nescia as negaleciau gauti kaip juoda-lape NGA?bet tada VPA kaip? hm kuo giliau i miska tuo daugiau medziu  doh.gif

Neisleisti jie negalejo,tad tiesiog pasinaudojo jusu nezinojimu.Man irgi sake rasyti,bet pasakiau,kai baigsis VPA tada ir parasysiu.
Taip,tada negautumete uz NGA pasalpos.Uz VPA gautumete,nes nebutinas darbdavys,svarbiausia stazo yra.
Atsakyti
QUOTE(MeGusta @ 2013 07 18, 12:40)

bet jeigu mane atleistu nescia as negaleciau gauti kaip juoda-lape NGA?bet tada VPA kaip? hm kuo giliau i miska tuo daugiau medziu  doh.gif

jei jus atleistu nescia, tai gautumet ir NGA, ir VPA, jei vis dar busite su pirmuoju vaiku VPA iki 3 metu ir bus reikiamas stazas (12men per paskutinius 24men)
mane atleido del bankroto tuomet, kai net nescia nebuvau.
Atsakyti
QUOTE(Juoda-lape @ 2013 07 18, 13:42)
tiesiog pasakau daktarei, kad noriu iseiti i NGA pvz nuo 08 01d ir viskas? ir tuomet 08 01 daktare isleidzia mane i NGA ir as pristatau dokumentus (pazyma ar biuleteni - nebezinau kaip vadinasi....) i Sodra?

atleiskit uz kvailus klausimus  blush2.gif

Taip,i sodra galit visai nevaziuoti,o uzpildyti prasyma per EGAS.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 18, 12:44)
Taip,tada negautumete uz NGA pasalpos.Uz VPA gautumete,nes nebutinas darbdavys,svarbiausia stazo yra.

o kodel negautu NGA?
remiantis tais naujais pakeitimais, kurie isigalioja nuo 2013 07 01, kaip suprantu butu taip pat, kaip ir mano atveju, NGA vistik priklausytu, nesvarbu, kad nebera darbdavio...

"Moteriai, atleistai iš darbo nėštumo metu arba nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo ar bankroto, taip pat dėl to, kad pasibaigė darbo sutartis arba Valstybės tarnybos įstatyme, Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatyme ir Teisėjų atlyginimų įstatyme nurodytų asmenų paskyrimo į pareigas terminas ar įgaliojimų laikas, ir turinčiai šio straipsnio 1 dalyje nurodytą ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą, motinystės pašalpa mokama šio įstatymo 17 straipsnyje nustatyta tvarka. Ši nuostata taip pat taikoma ir kitoms nėštumo ir gimdymo atostogoms, jeigu jos prasideda prieš tai gimusio vaiko auginimo iki 3 metų laikotarpiu."

arba as jau visai makaluojuosi.... blush2.gif

QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 18, 12:45)
Taip,i sodra galit visai nevaziuoti,o uzpildyti prasyma per EGAS.

aciu 4u.gif
reikes paieskoti, per kur ten pildoma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juoda-lape: 18 liepos 2013 - 12:52
QUOTE(Juoda-lape @ 2013 07 18, 13:48)
o kodel negautu NGA?
remiantis tais naujais pakeitimais, kurie isigalioja nuo 2013 07 01, kaip suprantu, priklausytu ir NGA....

Moteriai, atleistai iš darbo nėštumo metu arba nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo ar bankroto, taip pat dėl to, kad pasibaigė darbo sutartis arba Valstybės tarnybos įstatyme, Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatyme ir Teisėjų atlyginimų įstatyme nurodytų asmenų paskyrimo į pareigas terminas ar įgaliojimų laikas, ir turinčiai šio straipsnio 1 dalyje nurodytą ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą, motinystės pašalpa mokama šio įstatymo 17 straipsnyje nustatyta tvarka. Ši nuostata taip pat taikoma ir kitoms nėštumo ir gimdymo atostogoms, jeigu jos prasideda prieš tai gimusio vaiko auginimo iki 3 metų laikotarpiu.

"Moteriai, atleistai iš darbo nėštumo metu arba nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo ar bankroto, taip pat dėl to, kad pasibaigė darbo sutartis ....."
O ji parase savo noru.
Papildyta:
QUOTE(Juoda-lape @ 2013 07 18, 13:49)
o kodel negautu NGA?
remiantis tais naujais pakeitimais, kurie isigalioja nuo 2013 07 01, kaip suprantu, priklausytu ir NGA....

Moteriai, atleistai iš darbo nėštumo metu arba nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo ar bankroto, taip pat dėl to, kad pasibaigė darbo sutartis arba Valstybės tarnybos įstatyme, Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatyme ir Teisėjų atlyginimų įstatyme nurodytų asmenų paskyrimo į pareigas terminas ar įgaliojimų laikas, ir turinčiai šio straipsnio 1 dalyje nurodytą ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą, motinystės pašalpa mokama šio įstatymo 17 straipsnyje nustatyta tvarka. Ši nuostata taip pat taikoma ir kitoms nėštumo ir gimdymo atostogoms, jeigu jos prasideda prieš tai gimusio vaiko auginimo iki 3 metų laikotarpiu.
Papildyta:
aciu  4u.gif
reikes paieskoti, per kur ten pildoma.

Per cia prisijungiat ir ten jau prasyma pildot
https://gyventojai.s.../pub/Login.jspx
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 18 liepos 2013 - 12:50
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 18, 12:51)
"Moteriai, atleistai iš darbo nėštumo metu arba nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo ar bankroto, taip pat dėl to, kad pasibaigė darbo sutartis ....."
O ji parase savo noru.
Papildyta:

Per cia prisijungiat ir ten jau prasyma pildot
https://gyventojai.s.../pub/Login.jspx

teisingai, neisigilinau i situacija, kad savo noru...

aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 18, 13:44)
Neisleisti jie negalejo,tad tiesiog pasinaudojo jusu nezinojimu.Man irgi sake rasyti,bet pasakiau,kai baigsis VPA tada ir parasysiu.

tada klausimas ar stazas skaiciuojas kai esi VPA?
Nes as su pirmaja isejau be stazo bet tenbuvo kt variantas kai po diplomo gavimo isidarbini per 3menesiu tada netaikoas stazas g.gif
o tada kaip skaiciuotu VPA koki laikotarpi jei spali pastoju, liepa gimsta na cia mazdaug nes db tik renkuos info ar lyst i tokia aviantura ir planuotis antra blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(MeGusta @ 2013 07 18, 14:01)
tada klausimas ar stazas skaiciuojas kai esi VPA?
Nes as su pirmaja isejau be stazo bet tenbuvo kt variantas kai po diplomo gavimo isidarbini per 3menesiu tada netaikoas stazas  g.gif
o tada kaip skaiciuotu VPA koki laikotarpi jei spali pastoju, liepa gimsta na cia mazdaug nes db tik renkuos info ar lyst  i tokia aviantura ir planuotis antra  blush2.gif

Taip smile.gif
Jeigu bent viena diena ieis is ankstesniu atostogu i busimu atostogu apskaiciavima,tai skaiciuos is to DU kaip ir pirmam vaikui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 18 liepos 2013 - 13:06
Jolanciuk, pavirskinus visa info dar iskilo vienas klausimas blush2.gif

jeigu as iseinu i NGA veliau nei 30sav., pvz nuo 08 01, tai tos NGA priklausancios 126dienos ir prades skaiciuotis nuo 08 01 (08 01 +126d), o ne nuo tada kai suejo 30sav (07 08 +126d.)?
tuomet ir i VPA iseisiu taip pat atitinkamai veliau? nei iprastai NGA baigtusi mazdaug po 56dienu po gimdymo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juoda-lape: 18 liepos 2013 - 13:19
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 18, 14:06)
Taip smile.gif
Jeigu bent viena diena ieis is ankstesniu atostogu i busimu atostogu apskaiciavima,tai skaiciuos is to DU kaip ir pirmam vaikui.

aj tai tai tarkim as su pirmaje isejau su puses metu stazu tai db jau tikrai 12men staza g.gif
tai negauciau tik NGA g.gif
db pasimastau taip jeigu as nescia nepranesu darbovietej apie nestuma jie manes nemato kad as su pilvuku ir gyd isleidzia i dekreta sodorj susitvarkau o darboviete atleidzia suzinojus apie nestuma negaunu NGA bet kaip tada su VPA kada as jas turiu tvarkytis? jau gimus vaikui hm pasimeciau doh.gif
nes jeigu mane atleistu pries dekreta as dar nescia pagimdau ir tvarkausi VPA? nebereikia jau tada darbdavio bet kaip tada susiveda atostogos? jeigu as buvau pasirasius iki 3metu bet mane atleido likau be darbo taip kaip skaitosi kad as iki kol vaikui sueis 3metai vistiek esu vpa?tai vaikui rugseji 3 metukai o tarkim liepa pagimdzius tvarkausi antram vpa

na o jeigu as susitvarka dekreta kol dar nesueje vaikui 3metai ir as dar esu dirbanti tuomt gaunu nga? o po dekreto jau kai vaikui sueina 3 metai as iseinu is darbo ir vpa nebereikia darbdavio tai man jokio skirtumo ar as dirbanti ar ne?

oj koks vargas bet kaip gerai kad yra ismanaciu blush2.gif nes sodroj buna ir pameluoja kai skambini klausti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MeGusta: 18 liepos 2013 - 13:24
QUOTE(Juoda-lape @ 2013 07 18, 14:13)
Jolanciuk,  pavirskinus visa info dar iskilo vienas klausimas  blush2.gif

jeigu as iseinu i NGA veliau nei 30sav., pvz nuo 08 01, tai tos NGA priklausancios 126dienos ir prades skaiciuotis nuo 08 01 (08 01 +126d), o ne nuo tada kai suejo 30sav (07 08 +126d.)?
tuomet ir i VPA iseisiu taip pat atitinkamai veliau? nei iprastai NGA baigtusi mazdaug po 56dienu po gimdymo?

Taip,pradeda skaiciuoti nuo tos dienos kada iseinat i NGA.
Taip.
Papildyta:
QUOTE(MeGusta @ 2013 07 18, 14:19)
aj tai tai tarkim as su pirmaje isejau su puses metu stazu tai db jau tikrai 12men staza  g.gif
tai negauciau tik NGA  g.gif
db pasimastau taip jeigu as nescia nepranesu darbovietej apie nestuma jie manes nemato kad as su pilvuku ir gyd isleidzia i dekreta sodorj susitvarkau o darboviete atleidzia suzinojus apie nestuma negaunu NGA bet kaip tada su VPA kada as jas turiu tvarkytis? jau gimus vaikui hm pasimeciau  doh.gif
nes jeigu mane atleistu pries dekreta as dar nescia pagimdau ir tvarkausi VPA? nebereikia jau tada darbdavio bet kaip tada susiveda atostogos? jeigu as buvau pasirasius iki 3metu bet mane atleido likau be darbo taip kaip skaitosi kad as iki kol vaikui sueis 3metai vistiek esu vpa?tai vaikui rugseji 3 metukai o tarkim liepa pagimdzius tvarkausi antram vpa

na o jeigu as susitvarka dekreta kol dar nesueje vaikui 3metai ir as dar esu dirbanti tuomt gaunu nga? o po dekreto jau kai vaikui sueina 3 metai as iseinu is darbo ir vpa nebereikia darbdavio tai man jokio skirtumo ar as dirbanti ar ne?

oj koks vargas bet kaip gerai kad yra ismanaciu  blush2.gif nes sodroj buna ir pameluoja kai skambini klausti  unsure.gif

Jie jus atleisti negales,kai jau busit NGA.
Ne,jeigu jus atleido kai dar nera daleiskim vaikui 3-ju metu,tai jus skaitotes ne VPA,o tiesiog auginat vaika.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 18, 13:26)
Taip,pradeda skaiciuoti nuo tos dienos kada iseinat i NGA.
Taip.

aisku....

o kazin ar yra tokia galimybe pagal istatymus iseiti i NGA atbuline data? ta prasme, paaiskinti gydytojai, kad praziopsojau del tu istatymu pasikeitimo 30 nestumo savaiciu data (07 08), ir prasyti atbuline data isleisti i NGA nuo 30-os savaites?
ar as cia jau per gerai noriu? gal taip net neimanoma?
nes finansiskai man nenaudinga butu, kad VPA data nusikeltu toliau...

man jau visai galva susisuko... blush2.gif
Atsakyti