Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(MeGusta @ 2013 07 18, 12:50)
bet as negrysiu i darba tai ka man skaiciuos dekretui nes pasirasius 3metus ir kai vaikui sueina 2 metai as nepareinu dirbti o sedziu iki 3metu

Ir kas kad negrisit smile.gif Jus dirbanti dar busit,todel visas ismokas skaiciuos is to DU kaip ir pirmam vaikui,gausit ir motinystes pasalpa bunant NGA ir motinystes(tevystes) pasalpa bunant VPA.
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2013 07 17, 16:39)
Sakykit, jei priklauso atostogų 2 mėnesiai (kasmetinės sukauptos), ar darbdavys privalo atiduot jas visas prieš dekretą, jei darbuotojas prašo?

Ir kaip pvz skaičiuojasi atostoginiai, jei tarkim liepą buvo biuletenis, tai liepos mėnuo imsis į atostoginių skaičiavimą išeinant rugpjūtį? Ar skaičiuosis iš pilnai atidirbtų 3 paskutiniųjų mėnesių?

Irgi labai rupimas klausimas g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 18, 12:53)
Ir kas kad negrisit smile.gif Jus dirbanti dar busit,todel visas ismokas skaiciuos is to DU kaip ir pirmam vaikui,gausit ir motinystes pasalpa bunant NGA ir motinystes(tevystes) pasalpa bunant VPA.

supratau db viska nu bent jau siai dienai 4u.gif aciu labai
tai db mastant man neapsimoka stoti i darbo birza kai vaikui sueis 2metai nes automatiskai jei noriu stoti i darbo birza busiu atleista ir antram vaikui tada jau nebeskaiciuos kaip pirmam ir dekretas nebepriklausys nes busiu nedirbanti?
VPA lyg ir gauciau bet ten tada jau butu skaiciuojama kazkaip kitaip uz diena ten kazkiek tu lituku skaiciuoja ir kiek per menesi susideda lyg taip g.gif
Atsakyti
sveikos mamytes,
ilgai skaiciau jusu diskusijas, bet noriu jusu paklausti tokio klausimo:
iki 2013.08.06 esu VPA iki 3 metu su pirmuoju vaiku. 2012 rugsejo men buvau atleista is darbo del imones bankroto, gruodzio men vel pastojau ir 2013.07.08 diena turejau iseiti i NGA. bet neisejau, nes buvau skaiciusi, jog neturinciam darbdavio, kuris isleistu i NGA, nestumo ir gimdymo atostogos nepriklauso. yra tik teise gimus vaikeliui iseiti i VPA, jei yra reikiamas stazas.

dabar pasiskambinau dar karta i Sodra, kur man pasake, kad pagal 2013.07.01 isigaliojusias istatymo pataisas, NGA man vistik priklauso, nors ir nera darbdavio, nes teise i NGA as igyju budama VPA iki 3 metu su pirmuoju vaiku.
remiantis http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=448823 - 7 straipsnis. 16 straipsnio pakeitimas, 4 punktas
"Moteriai, atleistai iš darbo nėštumo metu arba nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo ar bankroto, taip pat dėl to, kad pasibaigė darbo sutartis arba Valstybės tarnybos įstatyme, Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatyme ir Teisėjų atlyginimų įstatyme nurodytų asmenų paskyrimo į pareigas terminas ar įgaliojimų laikas, ir turinčiai šio straipsnio 1 dalyje nurodytą ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą, motinystės pašalpa mokama šio įstatymo 17 straipsnyje nustatyta tvarka. Ši nuostata taip pat taikoma ir kitoms nėštumo ir gimdymo atostogoms, jeigu jos prasideda prieš tai gimusio vaiko auginimo iki 3 metų laikotarpiu."

nezinojau, kad nuo liepos 1 d. isigalios sis pakeitimas, todel praziopsojau isejimo i NGA data (liepos 08 diena). todel noriu paklausti, gal kas ismanote, kaip siuo atveju reiketu toliau elgtis?
kaip suprantu, atbuline data i NGA neisleidzia?

gal kas nors pakomentuos, kurios iseinate i NGA veliau nei 30 nestumo savaite? kaip tada yra skirama bei mokama uz NGA?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juoda-lape: 18 liepos 2013 - 12:13
QUOTE(MeGusta @ 2013 07 18, 12:58)
supratau db viska nu bent jau siai dienai  4u.gif aciu labai
tai db mastant man neapsimoka stoti i darbo birza kai vaikui sueis 2metai nes automatiskai jei noriu stoti i darbo birza busiu atleista ir antram vaikui tada jau nebeskaiciuos kaip pirmam ir dekretas nebepriklausys nes busiu nedirbanti?
VPA lyg ir gauciau bet ten tada jau butu skaiciuojama kazkaip kitaip uz diena ten kazkiek tu lituku skaiciuoja ir kiek per menesi susideda lyg taip g.gif

Tai o kam jums stoti i birza,jeigu jus dar dirbanti,negausit gi nieko is birzos.Ir atleista nebusit,nors ir stovesit birzoj 3-cius metus,tik kam jums to reikia smile.gif
Skaiciuotu vistiek is to DU kaip ir pirmam vaikui.
Papildyta:
QUOTE(Juoda-lape @ 2013 07 18, 13:10)
sveikos mamytes,
ilgai skaiciau jusu diskusijas, bet noriu jusu paklausti tokio klausimo:
iki 2013.08.06 esu VPA iki 3 metu su pirmuoju vaiku. 2012 rugsejo men buvau atleista is darbo del imones bankroto, gruodzio men vel pastojau ir 2013.07.08 diena turejau iseiti i NGA. bet neisejau, nes buvau skaiciusi, jog neturinciam darbdavio, kuris isleistu i NGA, nestumo ir gimdymo atostogos nepriklauso. yra tik teise gimus vaikeliui iseiti i VPA, jei yra reikiamas stazas.

dabar pasiskambinau dar karta i Sodra, kur man pasake, kad pagal 2013.07.01 isigaliojusias istatymo pataisas, NGA man vistik priklauso, nors ir nera darbdavio, nes teise i NGA as igyju budama VPA iki 3 metu su pirmuoju vaiku.
remiantis http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=448823  - 7 straipsnis. 16 straipsnio pakeitimas, 4 punktas
"Moteriai, atleistai iš darbo nėštumo metu arba nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo ar bankroto, taip pat dėl to, kad pasibaigė darbo sutartis arba Valstybės tarnybos įstatyme, Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatyme ir Teisėjų atlyginimų įstatyme nurodytų asmenų paskyrimo į pareigas terminas ar įgaliojimų laikas, ir turinčiai šio straipsnio 1 dalyje nurodytą ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą, motinystės pašalpa mokama šio įstatymo 17 straipsnyje nustatyta tvarka. Ši nuostata taip pat taikoma ir kitoms nėštumo ir gimdymo atostogoms, jeigu jos prasideda prieš tai gimusio vaiko auginimo iki 3 metų laikotarpiu."
nezinojau, kad nuo liepos 1 d. isigalios sis pakeitimas, todel praziopsojau isejimo i NGA data (liepos 08 diena). todel noriu paklausti, gal kas ismanote, kaip siuo atveju reiketu toliau elgtis?
kaip suprantu, atbuline data i NGA neisleidzia?

gal kas nors pakomentuos, kurios iseinate i NGA veliau nei 30 nestumo savaite? kaip tada yra skirama bei mokama uz NGA?

Tai kol nepagimdet,tegul gydytoja jus isleidzia i NGA,tada gausit motinystes pasalpa.Mokes uz visas 126 dienas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 18 liepos 2013 - 12:16
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 18, 12:15)

Tai kol nepagimdet,tegul gydytoja jus isleidzia i NGA,tada gausit motinystes pasalpa.Mokes uz visas 126 dienas.

aciu uz atsakyma 4u.gif
tai vadinasi nieko baisaus, kad praziopsojau butent ta data, kai sueina 30 nestumo savaiciu?
i NGA galiu iseiti bet kada iki vaikelio gimimo ir vistiek bus mokama pasalpa uz visas 126 dienas?
teisingai supratau?
Atsakyti
QUOTE(Juoda-lape @ 2013 07 18, 13:22)
aciu uz atsakyma  4u.gif
tai vadinasi nieko baisaus, kad praziopsojau butent ta data, kai sueina 30 nestumo savaiciu?
i NGA galiu iseiti bet kada iki vaikelio gimimo ir vistiek bus mokama pasalpa uz visas 126 dienas?
teisingai supratau?

Nieko baisaus.
Taip.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 18, 13:15)
Tai o kam jums stoti i birza,jeigu jus dar dirbanti,negausit gi nieko is birzos.Ir atleista nebusit,nors ir stovesit birzoj 3-cius metus,tik kam jums to reikia smile.gif
Skaiciuotu vistiek is to DU kaip ir pirmam vaikui.

aisku as galvojau kad gauciau is darbo birzos na bet masciau jeigu stosiu i birza tai turesiu iseiti is darbo ir gausiu primus 3men ar kiek ten moka g.gif
db dar klausimas jeigu as esu pati parasius darbe kad kai vaikui sueis 3 metai as iseinu is darbo tai nebus taip kad vaikui sueina 3 metai as nescia ir mane atleidzia? nes mastant tai su nescia negali nutrakti darbo sutartie bet jeigu as pati esu parasius kaip tada?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 18, 12:23)
Nieko baisaus.
Taip.

aciu 4u.gif labai nuraminote....

ir dar klausimas toks, kurios veliau nei 30sav iseina i NGA. ar reikia poliklinikoje kazka papildomai atlikti, jei veliau iseinama i NGA? ar uztenka tik su gydytoja suderinti, kad veliau eisite i NGA ir viskas?
Atsakyti
QUOTE(MeGusta @ 2013 07 18, 13:28)
aisku as galvojau kad gauciau is darbo birzos na bet masciau jeigu stosiu i birza tai turesiu iseiti is darbo ir gausiu primus 3men ar kiek ten moka  g.gif
db dar klausimas jeigu as esu pati parasius darbe kad kai vaikui sueis 3 metai as iseinu is darbo tai nebus taip kad vaikui sueina 3 metai as nescia ir mane atleidzia? nes mastant tai su nescia negali nutrakti darbo sutartie bet jeigu as pati esu parasius kaip tada?

Tai pries tai reikia pazyma pristatyti ir kalbetis,nes pati savo noru paraset,tad atleisti gales.
ir kam is vis jus raset ta prasyma smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Juoda-lape @ 2013 07 18, 13:30)
aciu  4u.gif  labai nuraminote....
ir dar klausimas toks, kurios veliau nei 30sav  iseina i NGA. ar reikia poliklinikoje kazka papildomai atlikti, jei veliau iseinama i NGA? ar uztenka tik su gydytoja suderinti, kad veliau eisite i NGA ir viskas?

Nereikia,gydytojai pasakot,ji jus isleis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 18 liepos 2013 - 12:33
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 18, 13:33)
Tai pries tai reikia pazyma pristatyti ir kalbetis,nes pati savo noru paraset,tad atleisti gales.
ir kam is vis jus raset ta prasyma smile.gif

rasiau nes sake isvis neisleisim maza istaiga buvau sviezia darbuotoja direktorius paklausnus sekretorei kaip ji liepe tas taip man liepe, o kadangi neplanavau ten gryzti tai kazkaip ir sutikau na galvojau kad bent db isleidzia ir sutikau nors db kai galvoju buvau pristacius pazyma apie nestuma kazi kaip jie butu ateilde, nors jie argumentavo kad terminuota sutartis, nors ji sakau prasitesia bet aj kazkaip uzsipuole nenorejau nervuotis ir pasirasiau doh.gif
bet jeigu mane atleistu nescia as negaleciau gauti kaip juoda-lape NGA?bet tada VPA kaip? hm kuo giliau i miska tuo daugiau medziu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 18, 12:33)

Nereikia,gydytojai pasakot,ji jus isleis.

tiesiog pasakau daktarei, kad noriu iseiti i NGA pvz nuo 08 01d ir viskas? ir tuomet 08 01 daktare isleidzia mane i NGA ir as pristatau dokumentus (pazyma ar biuleteni - nebezinau kaip vadinasi....) i Sodra?

atleiskit uz kvailus klausimus blush2.gif
Atsakyti