QUOTE(MeGusta @ 2013 07 18, 12:58)
supratau db viska nu bent jau siai dienai
aciu labai
tai db mastant man neapsimoka stoti i darbo birza kai vaikui sueis 2metai nes automatiskai jei noriu stoti i darbo birza busiu atleista ir antram vaikui tada jau nebeskaiciuos kaip pirmam ir dekretas nebepriklausys nes busiu nedirbanti?
VPA lyg ir gauciau bet ten tada jau butu skaiciuojama kazkaip kitaip uz diena ten kazkiek tu lituku skaiciuoja ir kiek per menesi susideda lyg taip
Tai o kam jums stoti i birza,jeigu jus dar dirbanti,negausit gi nieko is birzos.Ir atleista nebusit,nors ir stovesit birzoj 3-cius metus,tik kam jums to reikia
Skaiciuotu vistiek is to DU kaip ir pirmam vaikui.
Papildyta:
QUOTE(Juoda-lape @ 2013 07 18, 13:10)
sveikos mamytes,
ilgai skaiciau jusu diskusijas, bet noriu jusu paklausti tokio klausimo:
iki 2013.08.06 esu VPA iki 3 metu su pirmuoju vaiku. 2012 rugsejo men buvau atleista is darbo del imones bankroto, gruodzio men vel pastojau ir 2013.07.08 diena turejau iseiti i NGA. bet neisejau, nes buvau skaiciusi, jog neturinciam darbdavio, kuris isleistu i NGA, nestumo ir gimdymo atostogos nepriklauso. yra tik teise gimus vaikeliui iseiti i VPA, jei yra reikiamas stazas.
dabar pasiskambinau dar karta i Sodra, kur man pasake, kad pagal 2013.07.01 isigaliojusias istatymo pataisas, NGA man vistik priklauso, nors ir nera darbdavio, nes teise i NGA as igyju budama VPA iki 3 metu su pirmuoju vaiku.
remiantis
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=448823 - 7 straipsnis. 16 straipsnio pakeitimas, 4 punktas
"Moteriai, atleistai iš darbo nėštumo metu arba nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo ar bankroto, taip pat dėl to, kad pasibaigė darbo sutartis arba Valstybės tarnybos įstatyme, Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatyme ir Teisėjų atlyginimų įstatyme nurodytų asmenų paskyrimo į pareigas terminas ar įgaliojimų laikas, ir turinčiai šio straipsnio 1 dalyje nurodytą ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą, motinystės pašalpa mokama šio įstatymo 17 straipsnyje nustatyta tvarka. Ši nuostata taip pat taikoma ir kitoms nėštumo ir gimdymo atostogoms, jeigu jos prasideda prieš tai gimusio vaiko auginimo iki 3 metų laikotarpiu."
nezinojau, kad nuo liepos 1 d. isigalios sis pakeitimas, todel praziopsojau isejimo i NGA data (liepos 08 diena). todel noriu paklausti, gal kas ismanote, kaip siuo atveju reiketu toliau elgtis?
kaip suprantu, atbuline data i NGA neisleidzia?
gal kas nors pakomentuos, kurios iseinate i NGA veliau nei 30 nestumo savaite? kaip tada yra skirama bei mokama uz NGA?
Tai kol nepagimdet,tegul gydytoja jus isleidzia i NGA,tada gausit motinystes pasalpa.Mokes uz visas 126 dienas.