QUOTE(D*L*K @ 2013 07 11, 12:28)
Del pirmos klausimo dalies - o jei ne paslaptis, kokiu tikslu norite tai padaryti? Kiek zinau, data darbovieteje nurodyti tikslia galite prasyme, bet Sodroj, berods, bus tik pasirinkimai oficialieji ("iki vaikui sueis X metu").
O del antros klausimo dalies - niekas man zinokit taip ir nepasake,nors toki retorini klausima kazkur minejau
realiai pliusas netaikyti ir deklaruoti, mano nuomone, tas, kad gaunasi didesne suma is karto, na labiau pasijunta, nei kas menesi keliasdesimcia litu didesne ismoka. Bet kaip finansiskai labiau apsimoka, reikia skaiciuoti ir reikia, kad atsirastu netaikiusiuju ir pasirinkusiu deklaruoti
Labai aciu uz atsakyma! Tik tadien nespejau atsakymo perskaityti, laukiau atsakymo per savo elektronini pasta (kai i ji ateina pranesimai apie paskelbta ats.), bet kazkodel tokio pranesimo negavau, nors buvau uzsisakiusi. Na tai nebesvarbu, jau ka reikia susizinojau ir padariau.
Darbe suzinojau, kad savo prasyme del vaiko prieziuros atostogu butinai turiu parasyti, kad atostogos truks "iki kol vaikui sueis 2 ( arba 3) metai, 2015 (arba atitinkamai 2016) m.....". O kitoki atostogu trukmes laikotarpi prasyme nurodyti negaliu (kaip as norejau "iki kol vaikui sueis 2 metai ir 4 men., iki 2015 m.......), anot musu juristes, prasyme nera tokios rasymo formos. Tad rasant tereikejo pasirinkti iki 2 ar iki 3 metu (vaikui sueis), o jei man reikia grizti i darba kitu laiku, as galiu atostogas prasitesti (jei iki 2 metu), arba grizti anksciau (jei iki 3). O man reikejo tokio konkretaus laiko - rudens pradzios, kai planuoju mazyle leisti i darzeli, nesinori vesti ja i darzeli pries vasara (2 metukai jai sueis geguze) ir vasaros metu, kai sujungiamos kelios grupes, kai daznai keiciasi aukletojos, o be to vasara nebus kur palikti sunaus (tuo metu jis turetu baigti pirma klase) - neturime tokiu mociuciu, kurios galetu su sunumi vasara kol dirbame pabuti. Taip planuojame, o dar iki to laiko toli, ziuresim, kaip bus. Aisku, labiau noretusi su dukrele iki 3 metuku pabuti namuose, tik seimos finansine situacija oi nekokia.....
O kai klausiau del NPD - pati pasiskaiciavau ir nusprendziau atsisakyti jo taikymo, geriau susigrazinsiu, jei bus ka susigrazinti
deklaruojant pajamas (pajamas deklaruoju kasmet ir dazniausiai per ta NPD man susidaro minusas, tai yra, skola, kuria turiu susimoketi VMI. Paziuresim, kaip bus dabar).
Dar karta aciu!