QUOTE(Mergaiciuke_25 @ 2013 07 15, 10:54)
sveikos, labai gerai kad atradau sia tema. Turiu klausima, gal paaiskinsite kaip cia ir kas bus siuo metu auginu vaikuti, motinystes atostogose esu iki 2014 m. lapkricio pabaigos, taip gavosi kad ir vel laukiuosi, i dekreta iseiti 2013 gruodzio viduryje. Klausimas butu toks - 2013 gruodzio vidury skaitosi vel dekretines ir kaip gausiu pinigelius, t.y. pagal kokius paskaiciavimus, pagal tai kaip ir su pirmu vaiku? kai prasides motinystes atostogos su antru vaiku, tai gausiu pasalpa ir uz pirma vaika kiek priklauso ir uz antra? gal ir neaiskiai surasiau, bet gal suprasite ko noriu aciu uz info
Skaiciuos is to DU kaip ir pirmam vaikui,bet gausit tik motinystes pasalpa uz antra vaika uz pirma vaika 40% negausit,nes abi pasalpos negali virsiti 100%,tad jeigu tetis turi reikiama staza,geriau pirmo vaiko antru metu pasalpa perleisti vyrui.Jeigu jus pasirinkot gaudineti mot(tev) pasalpa 2 metus (70%/40% )
Papildyta:
QUOTE(Pawlina @ 2013 07 15, 11:05)
Sveiki,
Neradau kaip yra tokioje situacijoje:
Jeigu esu motinystės atostogų išėjusi 2 metam, antruosius metus pastoju ir gimdymas turėtų būti po ~1-2mėn. pasibaigus motinystės atostogų antrisiems metams. Ar privalau grįžti į darbą (antram vaikeliui būtų 30-34 savaitės, tai vadinasi turėtų būti nėštumo atostogos).
Kaip yra su motinystės pašalpa, jeigu vėl noriu paimti 2 metus. Kaip apskaičiuojama pašalpa, tie 70% ir 40%. Nuo buvusio atlyginimo išeinant su pirmu vaikeliu?
Papildyta:
Mane lygiai tas pats domina kažkaip sodros puslapyje trūksta tokios informacijos, o ir šiaip niekur nerandu
Neradau kaip yra tokioje situacijoje:
Jeigu esu motinystės atostogų išėjusi 2 metam, antruosius metus pastoju ir gimdymas turėtų būti po ~1-2mėn. pasibaigus motinystės atostogų antrisiems metams. Ar privalau grįžti į darbą (antram vaikeliui būtų 30-34 savaitės, tai vadinasi turėtų būti nėštumo atostogos).
Kaip yra su motinystės pašalpa, jeigu vėl noriu paimti 2 metus. Kaip apskaičiuojama pašalpa, tie 70% ir 40%. Nuo buvusio atlyginimo išeinant su pirmu vaikeliu?
Papildyta:
Mane lygiai tas pats domina kažkaip sodros puslapyje trūksta tokios informacijos, o ir šiaip niekur nerandu
Is VPA eisit i NGA,tad i darba negrisit,nebent pirmo vaiko VPA baigsis anksciau,nei jums reikes eiti i NGA,tada arba teks gristi i darba arba paimti 3-cius VPA metus ir is ju,jau eiti i NGA.Jums skaiciuos is to DU kaip ir pirmam vaikui.