QUOTE(Sermuksnio uoga @ 2013 07 11, 12:18)
Sveiki, norejau pasiteitauti del VPA - ar galima prasyme del VPA (darbovieteje) nurodyti ju trukme rasant
ne "iki kol vaikuciui sueis 2 ar 3 metai", bet
konkrecia data, pav. 2015 m. rugsejo 15 d. arba
"kai vaikuciui sueis 2 metai ir 4 menesiai"?
Ir dar - jei pasalpa uz VPA yra palyginant nedidele (planuoju imti 2 metams, tai pirmus metus ji butu apie 890, antrus - apie 530), pildant prasyma sodroje kas geriau - prasyti pritaikyti NPD ir PNPD uz vaikus ar geriau jo nepritaikyti, bet susigrazinti deklaruojant pajamas kitu metu pradzioje ir atitinkamai dar kitais metais uz antrus VPA metus?
Aciu, jei galesite man atsakyti. Siandien vaziuoju i darboviete del isejimo i VPA....
Del pirmos klausimo dalies - o jei ne paslaptis, kokiu tikslu norite tai padaryti? Kiek zinau, data darbovieteje nurodyti tikslia galite prasyme, bet Sodroj, berods, bus tik pasirinkimai oficialieji ("iki vaikui sueis X metu").
O del antros klausimo dalies - niekas man zinokit taip ir nepasake,nors toki retorini klausima kazkur minejau
realiai pliusas netaikyti ir deklaruoti, mano nuomone, tas, kad gaunasi didesne suma is karto, na labiau pasijunta, nei kas menesi keliasdesimcia litu didesne ismoka. Bet kaip finansiskai labiau apsimoka, reikia skaiciuoti ir reikia, kad atsirastu netaikiusiuju ir pasirinkusiu deklaruoti