Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(D*L*K @ 2013 07 09, 14:24)
Na nebutinai, prasymus galima supildyti kad ir siandien, tiesiog irasyti VPA atostogu pradzia nuo liepos 17 dienos

Tai ir veliau galima smile.gif be darbdavio formos neskaiciuos smile.gif
Atsakyti
darbe aš jau parašiau prašymą ir mane išleido, tai tada sodroj jau galiu parašyt, bus ramu smile.gif dėkui Jums wink.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos,

gal galite man pakomentuoti, ką reiškia sumos Sodros atsiųstoje žinutėje? Į dekretą išėjau nuo liepos 1 d. Matau, kad liepos mėnesį priskaičiuota motinystės pašalpos suma suskaidyta į dvi dalis: liepos 1-27 ir liepos 28-31. Prie pirmojo laikotarpio nurodyta, kad priskaičiuota 3999 Lt, draudžiamosios pajamos sudaro 1186 Lt, o mokėtina suma 2222 Lt. Antrąjį laikotarpį jokių draudžiamųjų pajamų nenurodyta. Gal jūs žinote, kokias draudžiamąsias pajamas Sodra čia galvoje turi? Aš nuo liepos 1 d. nedirbu, tačiau esu liepą gavusi pinigėlių - birželio mėnesio atlyginimą (kad tai birželio mėnesio DU, parašyta ir banko pavedime). Ar čia viskas gerai suskaičiuota?
Atsakyti
Sveiki,

Bandžiau skaityti temą, bet konkrečiai tokios situacijos neradau...

Situacija tokia: dirbau įmonėjA, išėjau VPA dviems metams. Metai baiginėjas, norim perrašyt pašalpos gavimą tėčiui, tačiau į įmonęA dar dirbti nesiruošiu, kol vaikui sueis 2m. (kaip suprantu, čia viskas gerai?)

Klausimas: ar aš galiu įsidarbint ĮmonėjB pusę etato? Ar skaitysis, kad aš esu VPA? Ir ar neprarasiu galimybės grįžt į įmonęA?

Ačiū už atsakymą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AteM @ 2013 07 10, 17:20)
Sveiki,

Bandžiau skaityti temą, bet konkrečiai tokios situacijos neradau...

Situacija tokia: dirbau įmonėjA, išėjau VPA dviems metams. Metai baiginėjas, norim perrašyt pašalpos gavimą tėčiui, tačiau į įmonęA dar dirbti nesiruošiu, kol vaikui sueis 2m. (kaip suprantu, čia viskas gerai?)

Klausimas: ar aš galiu įsidarbint ĮmonėjB pusę etato? Ar skaitysis, kad aš esu VPA? Ir ar neprarasiu galimybės grįžt į įmonęA?

Ačiū už atsakymą smile.gif

Galit isidarbinti kitoj imonej,o savoj buti VPA,paskui noresit grisit i savo imone,noresit pratesit VPA dar iki 3-ju metu,noresit iseisit is jos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 10 liepos 2013 - 16:56
Sveiki, norejau pasiteitauti del VPA - ar galima prasyme del VPA (darbovieteje) nurodyti ju trukme rasant ne "iki kol vaikuciui sueis 2 ar 3 metai", bet konkrecia data, pav. 2015 m. rugsejo 15 d. arba "kai vaikuciui sueis 2 metai ir 4 menesiai"?

Ir dar - jei pasalpa uz VPA yra palyginant nedidele (planuoju imti 2 metams, tai pirmus metus ji butu apie 890, antrus - apie 530), pildant prasyma sodroje kas geriau - prasyti pritaikyti NPD ir PNPD uz vaikus ar geriau jo nepritaikyti, bet susigrazinti deklaruojant pajamas kitu metu pradzioje ir atitinkamai dar kitais metais uz antrus VPA metus?

Aciu, jei galesite man atsakyti. Siandien vaziuoju i darboviete del isejimo i VPA....
Atsakyti
QUOTE(Sermuksnio uoga @ 2013 07 11, 12:18)
Sveiki, norejau pasiteitauti del VPA - ar galima prasyme del VPA (darbovieteje) nurodyti ju trukme rasant ne "iki kol vaikuciui sueis 2 ar 3 metai", bet konkrecia data, pav. 2015 m. rugsejo 15 d. arba "kai vaikuciui sueis 2 metai ir 4 menesiai"?

Ir dar - jei pasalpa uz VPA yra palyginant nedidele (planuoju imti 2 metams, tai pirmus metus ji butu apie 890, antrus - apie 530), pildant prasyma sodroje kas geriau - prasyti pritaikyti NPD ir PNPD uz vaikus ar geriau jo nepritaikyti, bet susigrazinti deklaruojant pajamas kitu metu pradzioje ir atitinkamai dar kitais metais uz antrus VPA  metus?

Aciu, jei galesite man atsakyti. Siandien vaziuoju i darboviete del isejimo i VPA....

Del pirmos klausimo dalies - o jei ne paslaptis, kokiu tikslu norite tai padaryti? Kiek zinau, data darbovieteje nurodyti tikslia galite prasyme, bet Sodroj, berods, bus tik pasirinkimai oficialieji ("iki vaikui sueis X metu").
O del antros klausimo dalies - niekas man zinokit taip ir nepasake,nors toki retorini klausima kazkur minejau smile.gif realiai pliusas netaikyti ir deklaruoti, mano nuomone, tas, kad gaunasi didesne suma is karto, na labiau pasijunta, nei kas menesi keliasdesimcia litu didesne ismoka. Bet kaip finansiskai labiau apsimoka, reikia skaiciuoti ir reikia, kad atsirastu netaikiusiuju ir pasirinkusiu deklaruoti
Atsakyti
Sveiko, norejau pasiklausti, kai iseini i dekretines ...daktare perduoda viska sodroj, pati sodroj prasyma parasai ir darbas is savo puses turi perduoti duomenis,,,mane domina, ar darbe reikia rasyti prasyma,kad isleistu siu atostogu?nes man buhaltere pasake,kad nereikia, norejau pasitikslinti 4u.gif aciu
Atsakyti
QUOTE(jolita102 @ 2013 07 11, 15:24)
Sveiko, norejau pasiklausti, kai iseini i dekretines ...daktare perduoda viska sodroj, pati sodroj prasyma parasai ir darbas is savo puses turi perduoti duomenis,,,mane domina, ar darbe reikia rasyti prasyma,kad isleistu siu atostogu?nes man buhaltere pasake,kad nereikia, norejau pasitikslinti 4u.gif aciu

Nereikia.
Atsakyti
aciu,Jolanciuk 4u.gif

QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 11, 14:39)

Atsakyti
Sveikos,mamytes, dar as patrugdysiu.kai supildziau del dekreto pinigeliu internetu is sodros gavau pranesima,kad jie dar negave duomenu is darbdavio,,tada tikrai darboviete nebuvo dar pateikusi, db sake jau pateike jie, ar tureciau gauti is sodros vel pranesima,kad jie jau gavo ir is darbdavio duomenis?aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita102 @ 2013 07 13, 10:13)
Sveikos,mamytes, dar as patrugdysiu.kai supildziau del dekreto pinigeliu internetu is sodros gavau pranesima,kad jie dar negave duomenu is darbdavio,,tada tikrai darboviete nebuvo dar pateikusi, db sake jau pateike jie, ar tureciau gauti is sodros vel pranesima,kad jie jau gavo ir is darbdavio duomenis?aciu 4u.gif

Turėtų dabar per egas ateiti du pranešimai. vienas apie priskaičiuotą pašalpą (suma nurodyta su mokesčiais), o po to kitas apie išmokamą sumą (nurodyta atskaičiavus mokesčius).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dok2266: 13 liepos 2013 - 09:31